STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Okami wrote:Pracuje już prawie 3 lata ale jeszcze niecałe, mam umowę na czas nieokreślony dopiero od marca...niby coś mówili, że mam miesiąc wypowiedzenia i że możemy się umówić na 2 miesiące żebym coś sobie znalazła, na razie jeszcze nic nie podpisywałam, tylko miałam rozmowę.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Mialas wczesniej umowe o prace na czas określony czy umowę zlecenie? Bo chyba Twój pracodawca próbuje Cię oszukać...
Miałam 3 mc zlecenie, 3 mc o pracę, 6 mc o pracę, 1 rok o pracę i teraz już na czas nieokreślony -
Okami wrote:U góry pomyłka bo jednak 2.5 roku, a ciągle miałam w głowie, że to już bliżej 3.
Miałam 3 mc zlecenie, 3 mc o pracę, 6 mc o pracę, 1 rok o pracę i teraz już na czas nieokreślony2018 🧒
2024 💔 9tc
Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"
II Aromek + Zivafert ❌
III Aromek + Zivafert❌
IV starania naturalne❌
V Aromek + Zivafert ❌
VI Aromek + Zivafert ⏳
---
🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.” -
Hermionka wrote:Też tracę nadzieję, w szczególności, że mam już 34 lata. I mam taką z tyłu głowy myśl, że to już po prostu za późno. Dlatego dzisiaj tak się trochę rozpadłam na milion kawałków. Z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia. Może wszystko, co najpiękniejsze jeszcze przed nami. Tego Ci życzę i nie poddawaj się. Ja jeszcze też walczę!
Pyz_a lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Hermionka wrote:Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu
Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki -
Ja dzis miałam wizytę, która dostałam za darmo z ovu friend z Invicta. Ogólnie z tymi lekarzami jest jak ze wszystkimi fachowcami, którzy przychodzą i narzekają na poprzednich....
Ten stanowczo odradził inseminacje- że szkoda czasu itd. Z czym się zgadzam. Ale..... odradził też dalszą diagnostykę do starań naturalnych bo "szkoda czasu i pieniędzy"
Jego zdaniem to już czas na invitro - a na to do końca roku mój mąż nie chce się zgodzić, chciałby naturalnie 🫠
Zdaniem tego lekarza z wszystkich par z problemami po 3 procedurach zostaje 1% którym mimo invitro się nie udało....nie wiem czy takie statystyki to prawda 🤔🤷♀️
Ale po tym jak usłyszałam, że "ferrytyna to żaden problem, inne suplementy bez sensu itd. Tylko in vitro" to nie jestem przekonana. Tylu dietetyków trąbi teraz o tym jak ważna jest dieta, suplemetacja itd....
W maju w Bocianie w Łodzi odrzucili nas z dofinansowanie in-vitro, bo "mamy jeszcze czas" i lepiej zacząć teraz od inseminacji (oczywiście płatnej...)
Co lekarz to porada - ciężko już się w tym odnaleźć.👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki -
Hermionka wrote:Też tracę nadzieję, w szczególności, że mam już 34 lata. I mam taką z tyłu głowy myśl, że to już po prostu za późno. Dlatego dzisiaj tak się trochę rozpadłam na milion kawałków. Z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia. Może wszystko, co najpiękniejsze jeszcze przed nami. Tego Ci życzę i nie poddawaj się. Ja jeszcze też walczę!
34 lata to wcale nie tak dużo. Może już niedługo będziemy tylko wspominac to nasze wyczekiwanie. Czasem człowiek ma już ochotę odpuścić ale masz racje nie można się poddawać. Uda się nam ♥️ -
Ja mam 36 i staram się o pierwsze. Też mam w głowie rozkminy, że to już za późno i się nie uda 😞 -
Ja zaraz kończę 35 i już w tamtym roku moje AMH mnie zdziwiło, a zawsze myślałam o 2 dzieci 😔 zaraz wejdziemy w 6 cykl starań, a w kwestii pracy to ja chce zmienić od grudnia 2024 i tak się rynek zmienił, że trudno znaleźć coś fajnego. Każdy chce tylko b2b, ale na fakturze mamy siedzieć 8h za biurkiem. Mam działalność, ale świadczenia z niej przy ciąży to nieporozumienie. Dobrze, że mąż zarabia nieźle. On by wolał abym zmieniła pracę i odłożyć starania, a ja patrząc na Pesel wiem, że może być coraz ciężej. Dodatkowo inaczej wstaje się do dziecka w nocy w wieku 40 lat, a inaczej po trzydziestce.35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Jezu dziewczyny bo już zaczynam się martwić. Miała któraś taką sytuację że tak długo okresu nie było? Już luteinę brałam i tydzien minął i nic. Nigdy czegoś takiego nie mialam. Myślę że za wcześnie zaczęłam brać te leki żeby przyspieszyć zajście w ciążę. Nie dość że nie pomogło to tylko rozregulowało mi całkowicie cykl. Mam 44 dc dziś. Jestem załamana po prostu
-
Anett9300 wrote:Jezu dziewczyny bo już zaczynam się martwić. Miała któraś taką sytuację że tak długo okresu nie było? Już luteinę brałam i tydzien minął i nic. Nigdy czegoś takiego nie mialam. Myślę że za wcześnie zaczęłam brać te leki żeby przyspieszyć zajście w ciążę. Nie dość że nie pomogło to tylko rozregulowało mi całkowicie cykl. Mam 44 dc dziś. Jestem załamana po prostu
Ja kiedyś też brałam luteinę i po odstawieniu zdarzało się że na okres czekałam nawet 2 tyg. Ani mi to nie wyregulowało cykli, ani nie czułam sie dobrze więc przestałam brać juz w kolejnych cyklach -
Aaagaa wrote:Ja kiedyś też brałam luteinę i po odstawieniu zdarzało się że na okres czekałam nawet 2 tyg. Ani mi to nie wyregulowało cykli, ani nie czułam sie dobrze więc przestałam brać juz w kolejnych cyklach
Ja nigdy nie brałam luteiny na wyregulowanie cyklu bo zawsze miałam regularne. Tylko tym razem bardzo mi się spóźniał i lekarz żeby wywołać przepisał mi luteinę pod język na 5 dni. Okresu dalej brak i nawet nie czuję ze nadchodzi. Boję się że w następnym cyklu nie będę miała owulację. Miałaś jakieś problemy z owulacją potem? -
Okami wrote:U góry pomyłka bo jednak 2.5 roku, a ciągle miałam w głowie, że to już bliżej 3.
Miałam 3 mc zlecenie, 3 mc o pracę, 6 mc o pracę, 1 rok o pracę i teraz już na czas nieokreślonyBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Hermionka wrote:Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu
Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.
Hejka 🍓
Trzymam kciuki, żeby do roku, to już fasolka sobie mieszkanko w brzuszku urządzała 😁
Ja za sobą mam pierwszy nieudany cykl, to mnie mega podłamało, mimo że to tylko 1 i nie można mówić, że to były starania w pełnym tego słowa znaczeniu.📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
🩸🔜 3CS.
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG -
nick nieaktualnyOunai wrote:No to tak, masz miesieczny okres wypowiedzenia. To ja bym sie chyba "poswiecila" i do sierpnia bzykala codziennie
Ounai lubi tę wiadomość
-
Anett9300 wrote:Ja nigdy nie brałam luteiny na wyregulowanie cyklu bo zawsze miałam regularne. Tylko tym razem bardzo mi się spóźniał i lekarz żeby wywołać przepisał mi luteinę pod język na 5 dni. Okresu dalej brak i nawet nie czuję ze nadchodzi. Boję się że w następnym cyklu nie będę miała owulację. Miałaś jakieś problemy z owulacją potem?
Ja problemy z owulacją mam ciągle więc ciężko powiedzieć. Nie sądzę, że to moze niekorzystnie wypłynąć na owulacje w kolejnym cyklu. Ale myślę, że jak do 2 tyg od odstawienia okresu nie będziesz miała to warto by było udać się do ginekologa -
Aaagaa wrote:Ja problemy z owulacją mam ciągle więc ciężko powiedzieć. Nie sądzę, że to moze niekorzystnie wypłynąć na owulacje w kolejnym cyklu. Ale myślę, że jak do 2 tyg od odstawienia okresu nie będziesz miała to warto by było udać się do ginekologa
No właśnie jutro mam dać znać ginekologowi jak sytuacja więc zobaczymy co dalej mi powie. Chyba nigdy tak na okres nie czekałam jak teraz. Wręcz na odwrót 😔 -
Anett9300 wrote:No właśnie jutro mam dać znać ginekologowi jak sytuacja więc zobaczymy co dalej mi powie. Chyba nigdy tak na okres nie czekałam jak teraz. Wręcz na odwrót 😔
Przykro mi, że masz takie zmartwienie 😞 dawaj znać jak tam sytuacja się rozwinie