X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Pracuje już prawie 3 lata ale jeszcze niecałe, mam umowę na czas nieokreślony dopiero od marca...niby coś mówili, że mam miesiąc wypowiedzenia i że możemy się umówić na 2 miesiące żebym coś sobie znalazła, na razie jeszcze nic nie podpisywałam, tylko miałam rozmowę.
    Mialas wczesniej umowe o prace na czas określony czy umowę zlecenie? Bo chyba Twój pracodawca próbuje Cię oszukać...

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mialas wczesniej umowe o prace na czas określony czy umowę zlecenie? Bo chyba Twój pracodawca próbuje Cię oszukać...
    U góry pomyłka bo jednak 2.5 roku, a ciągle miałam w głowie, że to już bliżej 3.
    Miałam 3 mc zlecenie, 3 mc o pracę, 6 mc o pracę, 1 rok o pracę i teraz już na czas nieokreślony

• Lumisse Znajoma

Wysłany: 23 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    U góry pomyłka bo jednak 2.5 roku, a ciągle miałam w głowie, że to już bliżej 3.
    Miałam 3 mc zlecenie, 3 mc o pracę, 6 mc o pracę, 1 rok o pracę i teraz już na czas nieokreślony
    To masz faktycznie 1miesieczny okres wypowiedzenia. Z doświadczenia powiem - nie patrzcie na kończącą się umowę itp, nigdy nie będzie idealnego momentu na zajście w ciążę. A jeśli taki się pojawi to pewnie wtedy będzie problem z zajściem heh

2018 🧒
    2024 💔 9tc

Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
    🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"

II Aromek + Zivafert ❌
    III Aromek + Zivafert❌
    IV starania naturalne❌
    V Aromek + Zivafert ❌
    VI Aromek + Zivafert ⏳

---

🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.”
  • PA Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Też tracę nadzieję, w szczególności, że mam już 34 lata. I mam taką z tyłu głowy myśl, że to już po prostu za późno. Dlatego dzisiaj tak się trochę rozpadłam na milion kawałków. Z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia. Może wszystko, co najpiękniejsze jeszcze przed nami. Tego Ci życzę i nie poddawaj się. Ja jeszcze też walczę!
    Badałeś rezerwę jaknikową? Może warto sprawdzić skoro boisz się, że niedługo może być za późno.

Pyz_a lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu :) Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
    Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.
    A moim zdaniem zmień ginekologa. Podstawowe badanie jak hormony czy monitoring ja bym zrobiła zdecydowanie wcześniej- może to jakaś pierdółka a Ty denerwujesz sie na marne. :)

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam wizytę, która dostałam za darmo z ovu friend z Invicta. Ogólnie z tymi lekarzami jest jak ze wszystkimi fachowcami, którzy przychodzą i narzekają na poprzednich....

Ten stanowczo odradził inseminacje- że szkoda czasu itd. Z czym się zgadzam. Ale..... odradził też dalszą diagnostykę do starań naturalnych bo "szkoda czasu i pieniędzy"

Jego zdaniem to już czas na invitro - a na to do końca roku mój mąż nie chce się zgodzić, chciałby naturalnie 🫠

Zdaniem tego lekarza z wszystkich par z problemami po 3 procedurach zostaje 1% którym mimo invitro się nie udało....nie wiem czy takie statystyki to prawda 🤔🤷‍♀️

Ale po tym jak usłyszałam, że "ferrytyna to żaden problem, inne suplementy bez sensu itd. Tylko in vitro" to nie jestem przekonana. Tylu dietetyków trąbi teraz o tym jak ważna jest dieta, suplemetacja itd....

W maju w Bocianie w Łodzi odrzucili nas z dofinansowanie in-vitro, bo "mamy jeszcze czas" i lepiej zacząć teraz od inseminacji (oczywiście płatnej...)

Co lekarz to porada - ciężko już się w tym odnaleźć.

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Też tracę nadzieję, w szczególności, że mam już 34 lata. I mam taką z tyłu głowy myśl, że to już po prostu za późno. Dlatego dzisiaj tak się trochę rozpadłam na milion kawałków. Z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia. Może wszystko, co najpiękniejsze jeszcze przed nami. Tego Ci życzę i nie poddawaj się. Ja jeszcze też walczę!

34 lata to wcale nie tak dużo. Może już niedługo będziemy tylko wspominac to nasze wyczekiwanie. Czasem człowiek ma już ochotę odpuścić ale masz racje nie można się poddawać. Uda się nam ♥️

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:

Ja mam 36 i staram się o pierwsze. Też mam w głowie rozkminy, że to już za późno i się nie uda 😞

• Reja13 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:

Ja zaraz kończę 35 i już w tamtym roku moje AMH mnie zdziwiło, a zawsze myślałam o 2 dzieci 😔 zaraz wejdziemy w 6 cykl starań, a w kwestii pracy to ja chce zmienić od grudnia 2024 i tak się rynek zmienił, że trudno znaleźć coś fajnego. Każdy chce tylko b2b, ale na fakturze mamy siedzieć 8h za biurkiem. Mam działalność, ale świadczenia z niej przy ciąży to nieporozumienie. Dobrze, że mąż zarabia nieźle. On by wolał abym zmieniła pracę i odłożyć starania, a ja patrząc na Pesel wiem, że może być coraz ciężej. Dodatkowo inaczej wstaje się do dziecka w nocy w wieku 40 lat, a inaczej po trzydziestce.

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny bo już zaczynam się martwić. Miała któraś taką sytuację że tak długo okresu nie było? Już luteinę brałam i tydzien minął i nic. Nigdy czegoś takiego nie mialam. Myślę że za wcześnie zaczęłam brać te leki żeby przyspieszyć zajście w ciążę. Nie dość że nie pomogło to tylko rozregulowało mi całkowicie cykl. Mam 44 dc dziś. Jestem załamana po prostu

• Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Jezu dziewczyny bo już zaczynam się martwić. Miała któraś taką sytuację że tak długo okresu nie było? Już luteinę brałam i tydzien minął i nic. Nigdy czegoś takiego nie mialam. Myślę że za wcześnie zaczęłam brać te leki żeby przyspieszyć zajście w ciążę. Nie dość że nie pomogło to tylko rozregulowało mi całkowicie cykl. Mam 44 dc dziś. Jestem załamana po prostu

Ja kiedyś też brałam luteinę i po odstawieniu zdarzało się że na okres czekałam nawet 2 tyg. Ani mi to nie wyregulowało cykli, ani nie czułam sie dobrze więc przestałam brać juz w kolejnych cyklach

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    Ja kiedyś też brałam luteinę i po odstawieniu zdarzało się że na okres czekałam nawet 2 tyg. Ani mi to nie wyregulowało cykli, ani nie czułam sie dobrze więc przestałam brać juz w kolejnych cyklach

Ja nigdy nie brałam luteiny na wyregulowanie cyklu bo zawsze miałam regularne. Tylko tym razem bardzo mi się spóźniał i lekarz żeby wywołać przepisał mi luteinę pod język na 5 dni. Okresu dalej brak i nawet nie czuję ze nadchodzi. Boję się że w następnym cyklu nie będę miała owulację. Miałaś jakieś problemy z owulacją potem?

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie jakies probiotyki ginekologiczne?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    No to tak, masz miesieczny okres wypowiedzenia. To ja bym sie chyba "poswiecila" i do sierpnia bzykala codziennie ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Hej wszystkim! Nie sądziłam, że dotrę kiedyś w te czeluście internetu :) Zrobiłam dzisiaj rano test, oczywiście negatywny i świat mi się dzisiaj trochę rozleciał na kawałki. Byłam pewna, że się w końcu udało. Za nami 7 cyklów naturalnych. Owulacja jest, ale niestety... Ginekolog zapewnia mnie, że musimy dobić do roku starań, żeby w ogóle zacząć się martwić. A ja nie wiem, czy mam siły.
    Mam nadzieję, że Wam się uda, ale w serduchu dalej mam nadzieję, że i mi się uda.

Hejka 🍓
    Trzymam kciuki, żeby do roku, to już fasolka sobie mieszkanko w brzuszku urządzała 😁
    Ja za sobą mam pierwszy nieudany cykl, to mnie mega podłamało, mimo że to tylko 1 i nie można mówić, że to były starania w pełnym tego słowa znaczeniu.

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Cyto oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷‍♀️
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

🩸🔜 3CS.

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No to tak, masz miesieczny okres wypowiedzenia. To ja bym sie chyba "poswiecila" i do sierpnia bzykala codziennie ;)
    Właśnie teraz czekam na okres 1/2 lipca, jakbym była w ciąży to by to naprawdę wszytsko ułatwiło. Jeśli nie to zabieramy się do roboty i jeszcze liczymy na ten lipiec...

Ounai lubi tę wiadomość

• Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Ja nigdy nie brałam luteiny na wyregulowanie cyklu bo zawsze miałam regularne. Tylko tym razem bardzo mi się spóźniał i lekarz żeby wywołać przepisał mi luteinę pod język na 5 dni. Okresu dalej brak i nawet nie czuję ze nadchodzi. Boję się że w następnym cyklu nie będę miała owulację. Miałaś jakieś problemy z owulacją potem?

Ja problemy z owulacją mam ciągle więc ciężko powiedzieć. Nie sądzę, że to moze niekorzystnie wypłynąć na owulacje w kolejnym cyklu. Ale myślę, że jak do 2 tyg od odstawienia okresu nie będziesz miała to warto by było udać się do ginekologa

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    Ja problemy z owulacją mam ciągle więc ciężko powiedzieć. Nie sądzę, że to moze niekorzystnie wypłynąć na owulacje w kolejnym cyklu. Ale myślę, że jak do 2 tyg od odstawienia okresu nie będziesz miała to warto by było udać się do ginekologa

No właśnie jutro mam dać znać ginekologowi jak sytuacja więc zobaczymy co dalej mi powie. Chyba nigdy tak na okres nie czekałam jak teraz. Wręcz na odwrót 😔

• Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No właśnie jutro mam dać znać ginekologowi jak sytuacja więc zobaczymy co dalej mi powie. Chyba nigdy tak na okres nie czekałam jak teraz. Wręcz na odwrót 😔

Przykro mi, że masz takie zmartwienie 😞 dawaj znać jak tam sytuacja się rozwinie

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    Przykro mi, że masz takie zmartwienie 😞 dawaj znać jak tam sytuacja się rozwinie

Jasne. Dam znać. Gdyby nie to już bym pewnie była po histeroskopii. A tak to znowu czekanie i czekanie. Dobijające to wszystko 😞

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ