X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem tutaj nowa i przepraszam, że będzie trochę długo.
    Staramy się o rodzeństwo dla naszego 4latka. Zaczęliśmy w maju. Ale cykl okazał się bezowulacyjny, przez duży stres. No i naszedł ten cykl. Zaczęłam przygodę z testami owu, piękny pik się pokazał, zeszło się to z moimi objawami, więc mówię super. No i przyszedł czas testowania. 9dpo zrobiłam test. Wyszedł cień cienia, byłam w szoku 😳 od razu z tego samego moczu zrobiłam drugi i nawet wyszła ciut mocniejsza ta kreska. Był to dzień ojca, więc mówię, muszę powiedzieć mężowi. Ucieszyliśmy się mega. Już myśleliśmy, jak to powiedzieć synkowi itd. Ale jakie było moje zdziwienie, jak testy następnego dnia były negatywne... No i dzisiaj przed chwila zrobiłam test i znowu jest negatywny(robię testy tej samej firmy). Co do objawów mam je i myślę, że nie są urojone, bo są identyczne jak w ciąży z synem. Ciągnięcie w podbrzuszu inne niż na @, biegunka, gdzie ja zaś zazwyczaj mam problemy w drugą stronę i ogromny ból piersi, ale on zaczyna trochę odpuszczać i to mnie martwi. Dzisiaj idę na bete. Co prawda @ mam dostać za 3 dni, ale mam złe przeczucie... Mąż mnie średnio wspiera, twierdzi z pewnością, że na pewno będzie wszystko dobrze. Nie miałam w otoczeniu żadnych poronień, ciąż biochemicznych i musiałam się wam wygadać, bo po prostu nie mam komu... Już wolałabym chyba, żeby jednak te testy okazały się fałszywie dodatnie, niż jak dzisiaj zobaczę dodatnią betę i źle to się skończy...

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest o okres! Z jednej strony łzy same napływają do oczu a z drugiej się cieszę i wierzę że tym razem się uda! Wszystkim Wam którym przyszła @ ten cykl będzie nasz! 💪

oliwia79, catmole1, Lianaa lubią tę wiadomość

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Cześć. Jestem tutaj nowa i przepraszam, że będzie trochę długo.
    Staramy się o rodzeństwo dla naszego 4latka. Zaczęliśmy w maju. Ale cykl okazał się bezowulacyjny, przez duży stres. No i naszedł ten cykl. Zaczęłam przygodę z testami owu, piękny pik się pokazał, zeszło się to z moimi objawami, więc mówię super. No i przyszedł czas testowania. 9dpo zrobiłam test. Wyszedł cień cienia, byłam w szoku 😳 od razu z tego samego moczu zrobiłam drugi i nawet wyszła ciut mocniejsza ta kreska. Był to dzień ojca, więc mówię, muszę powiedzieć mężowi. Ucieszyliśmy się mega. Już myśleliśmy, jak to powiedzieć synkowi itd. Ale jakie było moje zdziwienie, jak testy następnego dnia były negatywne... No i dzisiaj przed chwila zrobiłam test i znowu jest negatywny(robię testy tej samej firmy). Co do objawów mam je i myślę, że nie są urojone, bo są identyczne jak w ciąży z synem. Ciągnięcie w podbrzuszu inne niż na @, biegunka, gdzie ja zaś zazwyczaj mam problemy w drugą stronę i ogromny ból piersi, ale on zaczyna trochę odpuszczać i to mnie martwi. Dzisiaj idę na bete. Co prawda @ mam dostać za 3 dni, ale mam złe przeczucie... Mąż mnie średnio wspiera, twierdzi z pewnością, że na pewno będzie wszystko dobrze. Nie miałam w otoczeniu żadnych poronień, ciąż biochemicznych i musiałam się wam wygadać, bo po prostu nie mam komu... Już wolałabym chyba, żeby jednak te testy okazały się fałszywie dodatnie, niż jak dzisiaj zobaczę dodatnią betę i źle to się skończy...

Hej. Myślę że w tym przypadku tylko beta rozwieje wątpliwości. O czymś takim nie słyszałam ale faktycznie zdarza się że testy są wadliwe. Poza tym trochę za wcześnie testowałaś więc spokojnie

• Aaagaa Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny jest o okres! Z jednej strony łzy same napływają do oczu a z drugiej się cieszę i wierzę że tym razem się uda! Wszystkim Wam którym przyszła @ ten cykl będzie nasz! 💪

Oby to był początek szczęśliwego cyklu ❤️

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:
    Oby to był początek szczęśliwego cyklu ❤️

Bardzo bym tego chciała. Strasznie się boję tego co czas przyniesie 😔

• toxi Nowa

Wysłany: 25 czerwca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystała któraś z testów owulacyjnych Testeo test owulacyjny strumieniowy LH (bialo niebieskie opakowanie).
    Właśnie kupiłam na allegro 3x7 szt i czytałam opinie że są dobre i udało się po nich zajść w ciążę szybko 🙈

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaką macie ferrytynę?
    U mnie 31,89. Jak oglądam rolki na TT i IG to wszędzie słyszę, że powinna być wyższa – no i że niska ferrytyna może utrudniać zajście w ciążę.
    U mnie już zamówiony Floradix, do tego dieta bogata w żelazo – startuję i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
    Zawsze miałam problem z niskim żelazem, a do tego dochodzą moje obfite miesiączki.
    Dzisiaj sobie pomyślałam, że chyba trzeba trochę odpuścić… Bo głowa już nie wyrabia.

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    U mnie 31,89. Jak oglądam rolki na TT i IG to wszędzie słyszę, że powinna być wyższa – no i że niska ferrytyna może utrudniać zajście w ciążę.
    U mnie już zamówiony Floradix, do tego dieta bogata w żelazo – startuję i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
    Zawsze miałam problem z niskim żelazem, a do tego dochodzą moje obfite miesiączki.
    Dzisiaj sobie pomyślałam, że chyba trzeba trochę odpuścić… Bo głowa już nie wyrabia.

Szczerze to ja nigdy ferrytyny nie badałam ani żaden lekarz u którego byłam nie wspomniał o tym badaniu więc sama nie wiem. Ale myślę że suplementacja nie zaszkodzi 😊

• toxi Nowa

Wysłany: 25 czerwca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:

dr Cybulska na insta mówiła ze najlepiej by poziom Ferrytyny rownal się naszej wasze, czyli np. 60 kg = 60 Ferrytyna

Pyz_a lubi tę wiadomość

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ferrytyne 17 🤯 zaczęłam brać floradix i w miesiąc podskoczyło do 30. Dalej biorę, ale nie badałam jeszcze powtórnie.

• _Hope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kolejnym nieudanym cyklu chciałabym do Was dołączyć. 🙁
    Przez chwilę myślałam, że czerwiec będzie dla nas tym szczęśliwym.. 😥 Niestety nie nacieszyłam się zbyt długo..

Będziemy walczyć dalej.
    Może to lipiec przyniesie dobre wiadomości. Tego Wam i sobie życzę.🤞🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:54

2021 🩷
    2023 🩵
    ...⏳🦋
  • Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toxi wrote:
    Korzystała któraś z testów owulacyjnych Testeo test owulacyjny strumieniowy LH (bialo niebieskie opakowanie).
    Właśnie kupiłam na allegro 3x7 szt i czytałam opinie że są dobre i udało się po nich zajść w ciążę szybko 🙈

Nie pomogę, ale chętnie poczytam opinie innych. Ja kupiłam te z Domowe Laboratorium.

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

To jeszcze chwilka i mam nadzieję, że jak zaczniemy testować to hurtem posypią się ⏸️

• Pyz_a Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:

Ja miałam ostatnio 18, internista wdrożył mi żelazo. Też widziałam na wielu profilach na insta, że jest mega ważna, że przy staraniach to najlepiej koło 50.

W poniedziałek lekarz w klinice powiedział, że to nie ma żadnego znaczenia i powoływał się na jakieś badania z obozów pracy/koncentracyjnych... szczerze co ekspert to opinia - ale bardziej ufam dr cybulskiej z instagrama i innym dietetykom.

👱‍♀️ 30 (nied. tarczycy)👱‍♂️ 35
    Starania od 03.2024
    👱‍♀️
    05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
    03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
    02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
    01/25 HSG ✔
    10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
    08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔

💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
    👱‍♂️
    03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
    13%)✔
    💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki
  • Reja13 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    U mnie 58,61 wynik z końcówki maja 🙂

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ja mam 44 i endokrynolog mi powiedziała, że to za niska i przepisała mi Szelazo, na razie biorę i piję zakawas z buraków i mam powtórzyć badanie za 2 mc.
    Często to co jest w normie przy rutynowych badaniach, nie jest w normie przy staraniu o ciążę. Dlatego w sumie jest tak dużo sukcesów przy zajściu w ciążę na profilach dietetyków klinicznych, bo oni często skupiają się na wyrównaniu tych braków, czy to w suplementacji czy to w diecie, a niektórzy lekarze stwierdza, że wszystko wyszło ok i trzeba się "starać".
    Ciąża to obciążający moment dla organizmu kobiety, więc gdy tylko organizm wyczuje, że jeszcze nie jest gotowy na utrzymanie nowego życia, to nam na to nie pozwala - oczywiście są wyjątki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 15:47

• PA Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 38 ginekolog powiedziała, że 30 jest później normy i wtedy trzeba działać. Zapobiegawczo i tak stosuje suplementy, zwłaszcza że w 2 mies mi spadło z 44 do 38

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Po kolejnym nieudanym cyklu chciałabym do Was dołączyć. 🙁
    Przez chwilę myślałam, że czerwiec będzie dla nas tym szczęśliwym.. 😥 Niestety nie nacieszyłam się zbyt długo ⏸️ bo to cb.😥 Krwawienie już się pojawiło.

Będziemy walczyć dalej.
    Może to lipiec przyniesie dobre wiadomości. Tego Wam i sobie życzę.🤞🍀

Bardzo mi przykro kochana 😞 wiem co czujesz bo też straciłam pierwszą ciążę w 10 tygodniu 😔 Na pewno szybko Ci się uda znów zobaczyć ⏸️ potrzeba trochę czasu ale się uda

_Hope lubi tę wiadomość

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wasi faceci pala e-papierosy , pija okazjonalnie alkohol ? Ja z moim z tym walcze ale czasami bezskutucznie z drugiej strony nie zakażę mu normlanie zyc

• Reja13 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziewczyny a Wasi faceci pala e-papierosy , pija okazjonalnie alkohol ? Ja z moim z tym walcze ale czasami bezskutucznie z drugiej strony nie zakażę mu normlanie zyc
    Mój niestety pali papierosy i nie może rzucić, ma kupione elektryki, ale nie używa. Nigdy tego nałogu się chyba nie pozbędzie 😤😡🤬

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ