STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Jestem tutaj nowa i przepraszam, że będzie trochę długo.
Staramy się o rodzeństwo dla naszego 4latka. Zaczęliśmy w maju. Ale cykl okazał się bezowulacyjny, przez duży stres. No i naszedł ten cykl. Zaczęłam przygodę z testami owu, piękny pik się pokazał, zeszło się to z moimi objawami, więc mówię super. No i przyszedł czas testowania. 9dpo zrobiłam test. Wyszedł cień cienia, byłam w szoku 😳 od razu z tego samego moczu zrobiłam drugi i nawet wyszła ciut mocniejsza ta kreska. Był to dzień ojca, więc mówię, muszę powiedzieć mężowi. Ucieszyliśmy się mega. Już myśleliśmy, jak to powiedzieć synkowi itd. Ale jakie było moje zdziwienie, jak testy następnego dnia były negatywne... No i dzisiaj przed chwila zrobiłam test i znowu jest negatywny(robię testy tej samej firmy). Co do objawów mam je i myślę, że nie są urojone, bo są identyczne jak w ciąży z synem. Ciągnięcie w podbrzuszu inne niż na @, biegunka, gdzie ja zaś zazwyczaj mam problemy w drugą stronę i ogromny ból piersi, ale on zaczyna trochę odpuszczać i to mnie martwi. Dzisiaj idę na bete. Co prawda @ mam dostać za 3 dni, ale mam złe przeczucie... Mąż mnie średnio wspiera, twierdzi z pewnością, że na pewno będzie wszystko dobrze. Nie miałam w otoczeniu żadnych poronień, ciąż biochemicznych i musiałam się wam wygadać, bo po prostu nie mam komu... Już wolałabym chyba, żeby jednak te testy okazały się fałszywie dodatnie, niż jak dzisiaj zobaczę dodatnią betę i źle to się skończy... -
Nutka15 wrote:Cześć. Jestem tutaj nowa i przepraszam, że będzie trochę długo.
Staramy się o rodzeństwo dla naszego 4latka. Zaczęliśmy w maju. Ale cykl okazał się bezowulacyjny, przez duży stres. No i naszedł ten cykl. Zaczęłam przygodę z testami owu, piękny pik się pokazał, zeszło się to z moimi objawami, więc mówię super. No i przyszedł czas testowania. 9dpo zrobiłam test. Wyszedł cień cienia, byłam w szoku 😳 od razu z tego samego moczu zrobiłam drugi i nawet wyszła ciut mocniejsza ta kreska. Był to dzień ojca, więc mówię, muszę powiedzieć mężowi. Ucieszyliśmy się mega. Już myśleliśmy, jak to powiedzieć synkowi itd. Ale jakie było moje zdziwienie, jak testy następnego dnia były negatywne... No i dzisiaj przed chwila zrobiłam test i znowu jest negatywny(robię testy tej samej firmy). Co do objawów mam je i myślę, że nie są urojone, bo są identyczne jak w ciąży z synem. Ciągnięcie w podbrzuszu inne niż na @, biegunka, gdzie ja zaś zazwyczaj mam problemy w drugą stronę i ogromny ból piersi, ale on zaczyna trochę odpuszczać i to mnie martwi. Dzisiaj idę na bete. Co prawda @ mam dostać za 3 dni, ale mam złe przeczucie... Mąż mnie średnio wspiera, twierdzi z pewnością, że na pewno będzie wszystko dobrze. Nie miałam w otoczeniu żadnych poronień, ciąż biochemicznych i musiałam się wam wygadać, bo po prostu nie mam komu... Już wolałabym chyba, żeby jednak te testy okazały się fałszywie dodatnie, niż jak dzisiaj zobaczę dodatnią betę i źle to się skończy...
Hej. Myślę że w tym przypadku tylko beta rozwieje wątpliwości. O czymś takim nie słyszałam ale faktycznie zdarza się że testy są wadliwe. Poza tym trochę za wcześnie testowałaś więc spokojnie -
Dziewczyny, a jaką macie ferrytynę?
U mnie 31,89. Jak oglądam rolki na TT i IG to wszędzie słyszę, że powinna być wyższa – no i że niska ferrytyna może utrudniać zajście w ciążę.
U mnie już zamówiony Floradix, do tego dieta bogata w żelazo – startuję i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Zawsze miałam problem z niskim żelazem, a do tego dochodzą moje obfite miesiączki.
Dzisiaj sobie pomyślałam, że chyba trzeba trochę odpuścić… Bo głowa już nie wyrabia.
-
oliwia79 wrote:Dziewczyny, a jaką macie ferrytynę?
U mnie 31,89. Jak oglądam rolki na TT i IG to wszędzie słyszę, że powinna być wyższa – no i że niska ferrytyna może utrudniać zajście w ciążę.
U mnie już zamówiony Floradix, do tego dieta bogata w żelazo – startuję i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Zawsze miałam problem z niskim żelazem, a do tego dochodzą moje obfite miesiączki.
Dzisiaj sobie pomyślałam, że chyba trzeba trochę odpuścić… Bo głowa już nie wyrabia.
Szczerze to ja nigdy ferrytyny nie badałam ani żaden lekarz u którego byłam nie wspomniał o tym badaniu więc sama nie wiem. Ale myślę że suplementacja nie zaszkodzi 😊 -
dr Cybulska na insta mówiła ze najlepiej by poziom Ferrytyny rownal się naszej wasze, czyli np. 60 kg = 60 FerrytynaPyz_a lubi tę wiadomość
-
Po kolejnym nieudanym cyklu chciałabym do Was dołączyć. 🙁
Przez chwilę myślałam, że czerwiec będzie dla nas tym szczęśliwym.. 😥 Niestety nie nacieszyłam się zbyt długo..
Będziemy walczyć dalej.
Może to lipiec przyniesie dobre wiadomości. Tego Wam i sobie życzę.🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:54
2021 🩷
2023 🩵
...⏳🦋 -
toxi wrote:Korzystała któraś z testów owulacyjnych Testeo test owulacyjny strumieniowy LH (bialo niebieskie opakowanie).
Właśnie kupiłam na allegro 3x7 szt i czytałam opinie że są dobre i udało się po nich zajść w ciążę szybko 🙈
Nie pomogę, ale chętnie poczytam opinie innych. Ja kupiłam te z Domowe Laboratorium. -
Anett9300 wrote:Dziewczyny jest o okres! Z jednej strony łzy same napływają do oczu a z drugiej się cieszę i wierzę że tym razem się uda! Wszystkim Wam którym przyszła @ ten cykl będzie nasz! 💪
To jeszcze chwilka i mam nadzieję, że jak zaczniemy testować to hurtem posypią się ⏸️ -
Ja miałam ostatnio 18, internista wdrożył mi żelazo. Też widziałam na wielu profilach na insta, że jest mega ważna, że przy staraniach to najlepiej koło 50.
W poniedziałek lekarz w klinice powiedział, że to nie ma żadnego znaczenia i powoływał się na jakieś badania z obozów pracy/koncentracyjnych... szczerze co ekspert to opinia - ale bardziej ufam dr cybulskiej z instagrama i innym dietetykom.👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki -
Dzisiaj sobie pomyślałam, że chyba trzeba trochę odpuścić… Bo głowa już nie wyrabia.35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
nick nieaktualnyoliwia79 wrote:Dziewczyny, a jaką macie ferrytynę?
Często to co jest w normie przy rutynowych badaniach, nie jest w normie przy staraniu o ciążę. Dlatego w sumie jest tak dużo sukcesów przy zajściu w ciążę na profilach dietetyków klinicznych, bo oni często skupiają się na wyrównaniu tych braków, czy to w suplementacji czy to w diecie, a niektórzy lekarze stwierdza, że wszystko wyszło ok i trzeba się "starać".
Ciąża to obciążający moment dla organizmu kobiety, więc gdy tylko organizm wyczuje, że jeszcze nie jest gotowy na utrzymanie nowego życia, to nam na to nie pozwala - oczywiście są wyjątki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 15:47
-
Ja mam 38 ginekolog powiedziała, że 30 jest później normy i wtedy trzeba działać. Zapobiegawczo i tak stosuje suplementy, zwłaszcza że w 2 mies mi spadło z 44 do 38👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
_Hope wrote:Po kolejnym nieudanym cyklu chciałabym do Was dołączyć. 🙁
Przez chwilę myślałam, że czerwiec będzie dla nas tym szczęśliwym.. 😥 Niestety nie nacieszyłam się zbyt długo ⏸️ bo to cb.😥 Krwawienie już się pojawiło.
Będziemy walczyć dalej.
Może to lipiec przyniesie dobre wiadomości. Tego Wam i sobie życzę.🤞🍀
Bardzo mi przykro kochana 😞 wiem co czujesz bo też straciłam pierwszą ciążę w 10 tygodniu 😔 Na pewno szybko Ci się uda znów zobaczyć ⏸️ potrzeba trochę czasu ale się uda_Hope lubi tę wiadomość
-
oliwia79 wrote:Dziewczyny a Wasi faceci pala e-papierosy , pija okazjonalnie alkohol ? Ja z moim z tym walcze ale czasami bezskutucznie z drugiej strony nie zakażę mu normlanie zyc35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86