Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam JESZCZE 24 lata z mężem staramy się kilka miesięcy i niby miało być tak niezobowiązująco, czyli jak będzie to super, jak nie to nie, ale za każdym razem przeżywałam, że nadal się nie udało. Od 6 miesięcy staramy się bardzo i za każdym razem dowiaduje się czegoś nowego, dlatego też zdecydowałam się na ovu (chciałam mieć wszystko pod kontrolą choć wiem, że tak się nie da ) no i takim sposobem trafiłam tutaj. Jeszcze nie byłam na żadnych badaniach, bo szczerze mówiąc boję się, że coś będzie nie tak, mimo, iż wiem, że to głupie, bo lepiej zapobiegać niż leczyć...
-
PeggyOlsen wrote:Jasne, jestem już umówiona na USG w 12 dc po tym clo od 2 do 6 O rany rany, trochę to wszystko stresujące.
Peggy ja dziś też zaczynam przygodę z CLO, biorę od 5-9 dc, monitorning bede miala 13 dc, bo akurat 12dc moj ginekolog nie przyjmuje.
Dziewczyny, które brały CLO czy lekarz wam zabronił staranek w dniach brania CLO? Mój powiedział, że nie możemy zeby przypadkiem nie było np czworaczkówNatalia 27.03.2016
-
Tak, z CLO jest ryzyko ciazy mnogiej i nie mowi sie o blizniakach ;p takie ciaze sa tez bardzo trudne do utrzymania
-
emilanka wrote:Wiesz lekarzem nie jestem ale ostatnio zauważyłam że doktory za chtnie tą luteinę wypisują nie robiąc badań... Miałaś kontrolowany progesteron w drugiej fazie cyklu? Jak ogólne z długością drugiej fazy? Ja skupiłabym się na tym czy jest owulka bo przez to że cykle są bezowulacyjne cykl jest długi. Więc wywołując go sztucznie luteiną leczymy skutek a nie przyczynę... proponuję skonsultować przypadek z innym lekarzem
-
Kokardka44 wrote:marjotka ja czekałam 7 dni roboczych na wyniki nasienia
Kokardka my czekaliśmy 2 godziny i 4 godziny, wszystko na stronie, po zalogowaniu widzieliśmy i w w sumie nie drogo bo tylko 100 zł zapłaciliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 07:39
2014 bardzo słabe plemniki
02.2016 HSG nie drożne jajowody
03.2016 HSC usunięcie polipa i ...
02.2017 HSG drożne jajowody
04.2017 plemniki lepsze, choć nie ma szału
24.04.17 pierwsze IUI -> ;(
17.05.17 drugie IUI
Po dwóch latach zapomnienia...Wracamy, mam mało czasu, rezerwa jajnikowa nie kłamie
AMH 1,25
Testosteron 0,11
10.2019 plemniki w całkiem dobrej formie
13.11 Gonapeptyl start protokół długi
29.11 ICIS -> wizyta 1 ds
06.12.19 8 ds sa komórki
11.12.19 pick up 8 komórek
16.12.19 transfer 2 blastek, zero mrozakow ...
19.12.19. -
Hej Kobitki melduję sie po weekendowej nieobecności
Witam nowe koleżanki
Tyle wczoraj naskrobałyście że miałam co czytać z rana Z góry przepraszam jak komuś nie odpiszę ale ciężko wszystko spamiętać
Peggy ja też brałam Clo od 5-9 dc objawów po nim nie miałam żadnych ciąży niestety też nie ma No i mój gin nie zlecił mi monitoringu więc tak naprawdę nie wiem jak moje jajniki zareagowały
She86 mi gin nie zabronil starań w tych dniach brania clo
Kokardka wracaj do zdrowiaLuty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15 cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
a ja dziewczyny miałam dziś skok w końcu, czyli coś się poprzestawiało, chyba po odstawieniu leków na tarczyce, może cykl mi się wydłużył, nie mam pojęcia, ale teraz to przynajmniej staramy się w tym czasie, bo w tamtym cyklu myślałam, ze już dawno po jest. Mam dzisiaj wizytę u ginia, zobaczę czy pęcherzyk pękł, no ciekawe, czyli teraz 12 dni czekania, no i to jest chyba najgorszy moment cyklu....
Jussio a jak u ciebie? starania?
Ciężarówki jak się czujecie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 07:43
17.05.17 drugie IUI
Po dwóch latach zapomnienia...Wracamy, mam mało czasu, rezerwa jajnikowa nie kłamie
AMH 1,25
Testosteron 0,11
06.12.19 8 ds sa komórki
19.12.19. -
Bajkaanna ja mam wielki mętlik w głowie Jakiś czas temu koleżanka poleciła mi swojego gin. Jak poczytałam o nim opinie no to super i w ogóle... no i jeszcze on pracuje w klinice leczenia niepłodności więc to też plus
I właśnie wczoraj byłam u niego na wizycie. Muszę powiedzieć że bardzo rzeczowy gin wszystko fajnie tłumaczył przebadał mnie wzdłuż i w szerz Zlecił mi mnóstwo badań no i wysłał M na badanie nasienia. To teraz siedzę i szukam gdzie zrobić najtaniej taką ilość badańLuty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
Po tej wczorajszej wizycie tak czuję że ruszamy z miejsca Bo wkońcu ktoś zlecił mi badania hormonów a nie tak z głupia franc przepisał dufaston i tyle Tak jak to któraś z dziewczyn napisała, że leczył skutek a nie przyczynę Z resztą ten gin to samo mi powiedział że dupek nie rozwiąże moich problemów z nieregularnymi @ tylko trzeba znaleźć przyczynę
No i po tych badaniach czeka mnie jeszcze jedna histeroskopiaLuty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
Bajkaanna a gdzie robiliście te badania nasienia? Jak mogę wiedziećLuty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
Witajcie dziewczyny w ten słoneczny, ale zimny poranek?
Jak Wasze nastroje?
Ja odliczam dni do weekendu. Tak wiem, dopiero jeden się skończył, a ja już chce następny
U mnie dalej brak objawów @. Czuję takie dziwne rozpieranie w brzuchu, no i piersi znacznie mi się powiększyły. Mój M twierdzi że bardziej niż zazwyczaj przed @.redmann lubi tę wiadomość
-
Jussio ja jestem z Wrocka, i robiliśmy w Invicta, ale z tego co wiem to oni maja kilka ośrodków w Polsce, wiec szukaj śmiało. Ja mam dodatkowe ubezpieczenie i te badania zrobiłam w ramach tego ubezpieczenia.
Nie masz możliwości dokupienia takiego pakietu sobie u siebie w pracy bądź u męża?
Ja mam medicover, a mąż zaraz będzie miał Luxmed, i tam często są własnie wizyty w szybszym czasie i pełen zakres badań w pakiecie., Oszczędność czasu i kasy.
U nas badanie tak sobie wyszły, ale bierzemy witaminki, próbujemy dalej, będzie co ma być
17.05.17 drugie IUI
AMH 1,25
Testosteron 0,11
06.12.19 8 ds sa komórki
19.12.19. -
No my właśnie nie mamy takiej możliwości w pracy z tymi pakietami Więc szukam na własną rękę
No i muszę znaleźć klinikę leczenia niepłodności żeby zrobić te badania bo gin mówił że wtedy są najbardziej wiarygodne te wyniki bo z takiego zwykłego labora to nie będą tak dokładne.
Ja gin w sumie prosiłam o kontakt do tej kliniki gdzie on pracuje ale chcę jeszcze porównać cenyLuty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
Ja zażywałam tylko kwas foliowy.
Mój M ProMen i też kwas foliowy.
Nie pakowałam w siebie i mojego M. innych witamin, odżywiamy się raczej zdrowo - jemy dużo warzyw i owoców i staramy się być aktywni.
Za parę dni okaże się czy to pomogło czy nie.
-
Ja biorę vita min dla kobiet i kwas foliowy i Omega 3a mój M bierze vita-min multiple z Olipm, cynk co drugi dzień dodatkowo, selen i Omega 3. Biegamy ja chodzę na fitness. Jak się nie uda do czerwca to chcemy przebiec półmaraton we Wrocławiu
She86 lubi tę wiadomość
17.05.17 drugie IUI
AMH 1,25
Testosteron 0,11
06.12.19 8 ds sa komórki
19.12.19. -
Słabo mam w pracy, dowalili mi taki target że już na początku nie chce mi się pracować i ludze się że może się uda jakoś, jak nie to musze zacząć szukać nowej pracy bo ta mnie wykancZa psychicznie a to źle działa na... Wiadomo co...2014 bardzo słabe plemniki
17.05.17 drugie IUI
AMH 1,25
Testosteron 0,11
06.12.19 8 ds sa komórki
19.12.19.