Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No i niestety mam ten cykl bezowulacyjny ale mi źle i smutno bo martwię się ze we mnie tkwi problem.. Pęcherzyka brak.
No ale umówiłam się na kolejny cykl na cały monitoring. Zaczniemy od 7 dnia o co dwa dni będę chodzić i będzie sprawdzać. Plus mój musi zrobić badanie nasienia. Zobaczymy jak mi pójdzie przekonywanie go do tego.
Ale mi źle jest i smutno:-( ale z drugiej strony wiem na czym stoję i mam jeden miesiąc spokoju i bez testowania ehh -
nick nieaktualnyDoti, a robiłaś jakieś badania? Jest dużo przyczyn zaburzenia owulacji, większość przy hormonach.
Ale oczywiście to może być po prostu naturalny miesiąc bez owulacji, także nie załamuj się.
Masz przynajmniej pretekst, żeby męża posłać na badanie.
U mnie było podobnie - badałam siebie, męża i przeżywałam strasznie, a teraz cieszę się, że już mam mniej więcej jasną sytuację
-
nick nieaktualnyFaktycznie dziewczyny, piszecie jak szalone
Ja sobie spokojnie czekam na owulację, jeśli w ogóle ją mam - kupiłam pierwszy raz testy owu i próbuję.
A przy okazji dopiero mam zacząć brać leki na obniżenie prolaktyny i insuliny, tak więc ten cykl na luzie.
Co do okresu - miałam podobnie! - może to przesilenie wiosenne?
Zawsze mam 5-7 dniowe i mega bolesne, a teraz trwał 4 dni! i był tylko 2 dni mocny, a potem plamienia.
Do tego cały czas mam mdłości, aż dziś się mnie mąż pytał, czy to czasem nie ciąża, ehh
Podejrzewam, że organizm reaguje na dietę niestety... Emilanka - miałaś takie problemy przy rozpoczęciu diety?
-
Zambia wrote:Doti a który masz dzień cyklu ? Ja sie na tym nie znam zupełnie ale nie jest tak np ze masz późno owulke i jeszcze nie zaczęła rosnąć ? Nie wiem od którego dc one zaczynaja rosnąć ?
Mam 11dc ale jak pytałam czy może później pęcherzyk się pojawi to mówiła ze ewidentnie bezowulacyjny to jest cykl. I kolejny będziemy sprawdzać co dwa dni. Oby kolejny już był normalny -
nick nieaktualnyredmann wrote:Nusia, ale nawet jeśli teraz wyjdzie negatywny, to ja bym powtórzyła po powrocie, dla pewności, gdyby @ nie przyszła
Tak wiem :)problem w tym, że moja @ jest cholernie regularna, że ostatnio nawet dostałam o podobnej godzinie jak miesiąc wcześniej... Dlatego jak wyjdzie negatyw to przynajmniej przygotuję się na @ na wyjeździeredmann lubi tę wiadomość
-
Kasandra a moze owu Ci sie zaczyna? Mnie jajnik bolal na owulacje w 11-13dc
Doti oby kolejny miesiac byl z jajeczkami.
Kokardka a jaka dawke bierzesz? Codziennie na czczo? Pol godz przed jedzeniem? Ponoc nabial z rana utrudnia wchlanianie eutyroksu. Ale to pogloski nie wiem czy potwierdzone. kiedy masz konsultacje? -
Hashija, biorę rano nie na czczo, [nie wiedziałam] nie jem nabiału z rana, mam dawkę 25, gin mi odpisał mailowo , że mam zwiększyć do 50 i za 4 tyg zrobić badanie znów, zapisałam się jeszcze 5 maja do endo, tylko nie wiem teraz kieyd mam hsg, ogólnie czy można się starać w trakcie schodzenia z tsh?
Hashija lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Kokardka44 wrote:Hashija, biorę rano nie na czczo, [nie wiedziałam] nie jem nabiału z rana, mam dawkę 25, gin mi odpisał mailowo , że mam zwiększyć do 50 i za 4 tyg zrobić badanie znów, zapisałam się jeszcze 5 maja do endo, tylko nie wiem teraz kieyd mam hsg, ogólnie czy można się starać w trakcie schodzenia z tsh?
starac sie mozna ale poczekaj az chociaz bedzie blizej 2. Jak uda wam sie zajsc to jest duze prawdopodobienstwo poronienia lub przedwczesnego porodu. A na tym etapie zajscie w ciaze moze byc utrudnione. -
nick nieaktualny
-
Kukułka92 wrote:Dziewczyny bo zaraz zwariuję, temp spadła okresu nie ma, tzn jestem 1 dzień po terminie, zrobiłam test i jest blada kreska. Parę dni temu robiłam bete i było <0,1 o co do cholery chodzi ?
Dla pewności zrób jeszcze jeden test jutro rano albo idź na betę