Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • myshka84 Autorytet
    Postów: 988 729

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczęta :)

    fraxiparine to lek przeciwzakrzepowy. tyle, że zamiast połykać trzeba się kłuć w brzuch.

    idę spać, dobranoc :)

    tysiaa93, Smużka lubią tę wiadomość

    7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka wrote:
    Ja po wizycie, badania nie robił bo i tak nic by nie było jeszcze widać, za to mam brać zastrzyki, luteinę, magnez i oczywiście kwas foliowy a najgorsze to to że mam leżeć. W poniedziałek mam zrobić betę żeby tylko zobaczyć czy rośnie i zadzwonić z wynikiem i wtedy też umówimy się na kolejną wizytę. Także tyle u mnie :)


    Czyli trzymamy kciuki :)

    Smużka lubi tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jak tam teścik??? Zrobiony????

    tysiaa93 lubi tę wiadomość

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • tysiaa93 Autorytet
    Postów: 6613 8833

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Tysia jak tam teścik??? Zrobiony????
    Zrobię dopiero jeśli @ się spóźni :)
    Prawie całą noc nie spałam i na nią czekałam haha. Ale ma jeszcze caaaaaly dzień na pojawienie się.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 07:23

    Smużka lubi tę wiadomość

    0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agatekgagatek Autorytet
    Postów: 366 145

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, to trzymam kciuki za [email protected] :D daj koniecznie znać.

    tysiaa93 lubi tę wiadomość

    da81e5d9f8614d1ea87989037e9ca32f.png
    4b9aynqxuoxf1adr.png
  • tysiaa93 Autorytet
    Postów: 6613 8833

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatekgagatek wrote:
    Tysia, to trzymam kciuki za [email protected] :D daj koniecznie znać.
    Jak przyjdzie to na pewno się pożalę :)

    0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • myshka84 Autorytet
    Postów: 988 729

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Jak przyjdzie to na pewno się pożalę :)
    nie nie, daj znać że nie przyszła ;)
    jesteśmy z Tobą. :)

    tysiaa93 lubi tę wiadomość

    7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która mnie poratuje w interpretacji tych wyników ;)
    Hashija może ty mi pomożesz ;)

    TSH - 1,5 (trochę urosło od ostatniego razu :( bo ostatnio było 1,04)
    fT3 - 3,46 norma 2,3 - 4,2
    fT4 - 1,10 norma 0,89 - 1,76
    anty TG - <15 norma do 40
    anty TPO - <28 norma do 60

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Hashija Autorytet
    Postów: 1453 993

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hashimoto nie masz :-)
    Tsh jest dobre i lekarz moze nawet niechcieć go zbijac. Mi 1,4 zostawili. Jutro robie kontrolne tsh i ft4.
    Ft3 i ft4 wygladaja tez niezle ale na tych wartosciach jeszcze tak dobrze sie nie znam.
    Ja mialam je troche wyzsze przy tsh 1,4.
    Ft4 1.34
    Ft3 3.53

    jussio lubi tę wiadomość

  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Ja to w ogóle się nie znam na tych wynikach :/ Bo niby wszystko pięknie ładnie mieści się w normach, ale wiadomo że normy dla starających się są inne i cięzko je znaleźć ;) :P

    Martwi mnie tylko wynik estradiolu i LH bo jak na ten etap mojego cyklu to troche niskie mam te wyniki bo gin przypuszczał że teraz będę miała owu więc jak na fazę owulacyjną to słabo to widzę bo:
    estradiol - 85,1 norma fazy owulacyjnej 63,9 - 356,7
    LH - 11,2 norma fazy owulacyjnej 8,7 - 76,3

    I tak myśle że w tym tkwi mój problem :( No ale nic czekam cierpliwie do wizyty a to jeszcze ponad miesiąc :( Chyba osiwieję całkowicie do tego czasu ;)

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • bacha8709 Autorytet
    Postów: 1005 475

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

    Moje wyniki odbiera dziś mój M po południu, bo ja po pracy bym nie zdążyła.
    Strasznie się denerwuje.

    Po weekendzie majowym idę na monitoring cyklu. Zobaczymy co z moimi pęcherzykami, czy są czy nie no i najważniejsze czy pękają.

    Jak w każdym miesiącu byłam napalona na kolejne starania, tak w tym jestem totalnie zobojętniała i zdołowana.

    tysiaa93 dawaj nam dobre informacje :) Takich nam trzeba jak najwięcej!
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące na dniach. Oby to były dla Was szczęśliwe dni ;)

    Doti czasami potrzebne są takie bezowulacyjne cykle, by móc się odstresować i trochę się zdystansować. Wierzę, że w kolejnych cyklach pęcherzyki pięknie urosną :)

    Jussio niestety nie znam się zbyt dobrze na interpretacji wyników hormonów. Pewnie sama was poproszę o ich interpretację jak będę mieć swoje wyniki.

    tysiaa93 lubi tę wiadomość

    tb73i09k7qndi67f.png

    atdci09kaw7c0xqk.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio a jakie miałaś wyniki w 3-5 dc ? bo to ważne

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianka no te badania między 2-5 dc są jeszcze przedemną ;) bo czekam na nowy cykl ;)

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • bacha8709 Autorytet
    Postów: 1005 475

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio a w którym dniu cyklu robiłaś te badania?

    tb73i09k7qndi67f.png

    atdci09kaw7c0xqk.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kochana trochę nie potrzebnie robiłaś te wyniki w środku cyklu, takie jest przynajmniej moje zdanie :)

    Skąd mamy wiedzieć jaki był estradiol na początku tego cyklu żeby porównać jak urósł?

    Po za tym LH jest rzeczywiście niskie i nie wskazuje na to żeby się owulacja miała pojawić w ciągu 48-72h.

    Myślę że jeśli diagnostyka ma być pełna powinnaś wszystkie badania robić w jednym cyklu

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazał mi zrobić w 21dc (obstawiał że tu będę miała owu) a potem powtórzyć miedzy 2-4 dc

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • agisia Autorytet
    Postów: 1142 608

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie badania hormonalne najlepiej zrobić i w jakim dc?

    03.05.2015 [*]

    f2wlupjyvtnwoiyb.png

    atdcgu1rn72nc599.png
  • bacha8709 Autorytet
    Postów: 1005 475

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio to ilu dniowe Ty masz cykle?

    tb73i09k7qndi67f.png

    atdci09kaw7c0xqk.png
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moje cykle bez duphastonu pozostawiają wiele do życzenia ;) Bo to różnie bywa od 34-60dni :/

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • bacha8709 Autorytet
    Postów: 1005 475

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to już teraz rozumiem.

    tb73i09k7qndi67f.png

    atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego