X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny poczytuje was czasem lecz nie zawsze się udzielam.u mnie wszystko dobrze maluszek się prawidłowo rozwija waży juz 68 gram :) ostatnio na badaniu ziewało sobie pisze ziewalo bo jeszcze płci nie znamy,pewnie na kolejnej wizycie za 4 tyg.juz poznamy:)mdłości juz mi tak nie doskiwieraja i ogolnie czuje się dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:56

ilonia1984, bacha8709, myshka84, Hashija, tysiaa93, Kokardka44 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ilonia ja zaszlam ciążę w pierwsze dni plodne po poronieniu i nie doczekalam sie pierwszej @. Ale u mnie naturalnoe sie oczyscilam. I teraz nawet przed usg w 12 tyg mialam stracha. Teraz myślę pozytywniej i strachy odsuwam na bok :-)

na kiedy tak plus minus spodziewasz sie @?
    wiesz co kochana twoja historia jest bardzo podbudowujaca a wiesz tez sie zastanawialam nad tym zeby sprobowac odrazu bo wszystko sie pogoilo wszystko dobrze wygladalo ale nie odwazylam sie...pecherzyk pekl owulacjia byla wiec do 15 dni powinna dostac okres...dostalas cos na podtrzymanie jak zaszlas w ciaze?jakas luteine bo sie tak wlasnie zastanawiam czy cos dostane mialam biochemiczna za miasiac ciaza normalna ale dzieciatko przestalo sie rozwijac nie chca robic wynikow mowia ze sie zdaza dopiero w razie czego po kolejnym poronieniu....

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha - gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze. Czekam na wieści co do bety :)

Mój mąż właśnie wyszedł z badania nasienia - byłam strasznie zaskoczona, bo potrwało to dosłownie kilka minut. Jak dobrze, że kiedy razem działamy, to tak szybko nie jest :P Jednak tak gonił do pracy, że wszystko szybciutko. Trzymajcie kciuki, aby wyniki były w porządku :)

ilonia1984, bacha8709 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annetek to super ze u Ciebie wszystko dobrze :-)

Ilonia nie dostalam nic, u mnie powodem poronień było niewyrownane tsh. Jak to jest pod kontrola to niczym innym mnie nie wspomagali.
    To czekamy na Twoja @ :-)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy oby nadeszla jak najszybciej i juz wiecej przez dziewiec miesiecy jej nie bylo :)

Hashija lubi tę wiadomość

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneteek, a masz jakieś zdjęcia maluszka? :)
    dobrze że u Ciebie ok :)

gorgeous, kiedy wyniki męża? dawaj znać :)

u mnie dziś wyraźny skok, czyli owulacja pełną gębą. niestety mój M nie dał się namówić na powtórkę z rozrywki wczoraj (nawet bez skarpetki ;) ), więc muszą wystarczyć poniedziałkowe żołnierzyki.. :)
    a jak się nie uda, to.. to się nie uda. nie jedyny ten cykl :)
    zaczynam się oswajać z tym, że nie mam się co spieszyć, bo nic nie przyspieszę.
    tak sobie mówię, a za 10 dni znów będę robić w gacie ze stresu :D

dobrego dzionka Wam :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Hej laseczki :)
    Kate piękne piękne :) i to z usg tak ładnie widać??

dziekuje;* z usg ale zdj w 4D ;)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Czy są tu dziewczyny które brały bromka i zaszły w ciąże?
    Czy od razu odstawiłyście bromka?

Tyle się naczytałam że powoduje poronienia więc nadal łykam pół tabletki na wieczór i nie wiem co robić.
    ja nie odstawiłam od razu tylko stopniowo zmniejszałam dawke i odstawiłam tak gdzies w 9 tc;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za miłe słowa;) chociaz nie przestałam sie martwic tak jak obiecałam bo wczoraj miałam bóle jak na @ a dzis dziwnie brzuch mi sie trzepał z rana i juz sie bije bo jutro mam bad. prenatalne...

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, one są cudowne :)
    nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę mojego szkraba..
    ale najpierw musi on powstać ;)

Kate4 lubi tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno niebawem powstanie;) ale powiem Ci ze najpierw człowiek sie stresuje bo nie moze zajsc, potem czy sie ciaza utrzyma i cały czas te wstretne stresy sa;/

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshka już niedługo "zrobicie" maluszka :D
    Mnie pozytywnie nastawiają ciąże kobiet, które przeżyły poronienie a następne ciąże rozwijają się dobrze :) Dajecie nadzieję, że i mi się uda :)

Hashija lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    Aneteek, a masz jakieś zdjęcia maluszka? :)
    dobrze że u Ciebie ok :)

całego maluszka jeszcze niestety nie mam,mam tylko takie w kawałkach tzn.a to nóżka a to raczka bo jak do tej pory miałam robione usg dopochwowo ale na następnej wizycie będę już mieć usg przez brzuch tak więc powinien być w całej okazałości :)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naprade daja nadzieje......jak stracilam dzidzie to dalam sobie spokoj z pisaniem na forum ale to pomaga dziewczyny sa cudowne i kazdy pozytywny tes daje nam nadzieje :)

tysiaa93, Hashija lubią tę wiadomość

• jussio Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Ja dziś tylko na chwilę ;)

Kate dzieciaczki przecudne <3 I nic się nie bój, jutro na badaniu będzie wszystko ok :D I oczywiście czekamy na wieści po badaniu ;D

Ja już jestem po usg tarczycy i piersi ;) Wyniki ok. Lekarz powiedział że tarczyca super, symetryczna, czysta i w ogóle...
    Noo w piersiach mam jakieś niewielkie, pojedyncze mini torbiele :/ Niby nie groźne... że mogą zmieniać swój rozmiar w zależności od dc... ale ogólnie mam się nimi nie przejmować, że kobiety czasem tak mają :/
    Na razie jestem spokojna, ale zobaczymy co powie gin.

Ilonia witamy :)

ilonia1984, Kate4 lubią tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Hej kobitki :) Ja dziś tylko na chwilę ;)

Kate dzieciaczki przecudne <3 I nic się nie bój, jutro na badaniu będzie wszystko ok :D I oczywiście czekamy na wieści po badaniu ;D

Ja już jestem po usg tarczycy i piersi ;) Wyniki ok. Lekarz powiedział że tarczyca super, symetryczna, czysta i w ogóle...
    Noo w piersiach mam jakieś niewielkie, pojedyncze mini torbiele :/ Niby nie groźne... że mogą zmieniać swój rozmiar w zależności od dc... ale ogólnie mam się nimi nie przejmować, że kobiety czasem tak mają :/
    Na razie jestem spokojna, ale zobaczymy co powie gin.

Ilonia witamy :)
    a ile czekalas na badanie tarczycy prywatnie czy panstwowo?

• jussio Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie robiłam :/ Bo państwowo to bym się chyba nie doczekała ;)
    A tak to nawet tygodnia nie czekałam bo jakoś czwartek czy piątek dzwoniłam sprawdzić ceny no i na dziś miałam termin :) A że akurat po @ jestem to idealnie mi się to złożyło jeżeli chodzi o piersi oczywiście ;)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiesz mi jaka cena jest tego badania prywatnie bo wlasnie sie wybieram bo mam jakies dziwne przeczucia ze wina moze byc po stronie tarczycy?

• jussio Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzałam w dwóch klinikach to w jednej koszt był 100zł za tarczyce i 100zł za piersi a tam gdzie ja byłam to było 70zł piersi i 70zł tarczyca.
    Róznice są spore więc warto podzwonić i popytać ;) No i mi gin jeszcze kazał zrobić to u radiologa, bo wiem że mój rodzinny lekarz też robi usg tarczycy za 50zł

• jussio Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych przeczuć odnośnie tarczycy, to też tak miałam ;) Bo miałam i w zasadzie nadal mam wszystkie objawy niedoczynności tarczycy :P ale wyniki wyszły mi w normie wiec nie ma czego się czepić ;D
    No i nie zostało mi nic innego jak szukać dalej przyczyny moich nieregularnych cykli :/

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ