X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale się uśmiałam rozmów o skarpetach :D Poprawiłyście mi humor w ten denny dzień :)

Co do dziewczyn gadających tylko o ciąży - mnie przeraża jak pary się zmieniają :( Moi znajomi, z którymi imprezowaliśmy i wyjeżdżaliśmy gdzieś co tydzień praktycznie, odkąd zaciążyli i urodzili synka zniknęli w ogóle z naszego radaru. Tylko dziecko i dziecko, centrum świata i jedyny temat rozmów :( Bardzo bym chciała inaczej...

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne zdjęcie Kate.. :-) dwa małe cudeńka...

A jeżeli chodzi o znajomych to tez to Zauważyłam. Ale chyba zmieniają ci się po prostu priorytety i liczy się bobas dla ciebie... Też nie chce oszalec i tylko gadać o jednym ale niewiadomo jak nam odwali hihi

Kate4 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ja to wszystko rozumię, że dziecko zmienia wszystko i w ogóle, ale tak po ludzku warto przy tym wszystkim pamiętać o innych, ja mam przynajmniej takie podejście i mój Mąż ma przykaz mnie nakierować na właściwy tor jak mi odbije :D szkoda tylko, że ludzie tak się zmieniają i kończą się znajomości... jedna znajoma daje mi odczuć, że ze mną jest coś nie tak skoro tyle czasu po ślubie nie mam dziecka a ona niedawno obchodziła pierwszą rocznicę i już jest w ciąży i ciągle o niej mówi... ale cóż, widocznie tak ma być...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:35

bacha8709 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)

Wysłany: 26 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i to moim zdaniem jest zdrowe podejście :-)szkoda, że nie wszyscy tak do tego podchodzą

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:35

starająca się15 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:36

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jeden wykres (miesiąc) jest taki dziwny, w sensie dziwne temperaturki itp to nie ma powodu do paniki, podobno każda zdrowa kobieta ma w roku kilka bezowulacyjnych cykli, tylko nie każda o tym wie :P Ale jak masz ochotę to możesz się przejść na monitoring Starającasię15 :)

Mam w swoim otoczeniu kilka par, które mają już dziecko ale można z nimi normalnie porozmawiać, poplotkować, nie tylko o kupkach i kaszkach :) Na szczęście nie kazdemu "odbija". Zdrowe jest podejście takie jakie ma Ola :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Osobiscie jak teraz zaszlam to owszem jest poruszany temat dziecka, ale spotykam sie trraz z tymi co wczesniej, ale przy pierwszej ciąży owszem pozmienialo sie sporo.
    Ci z ktorymi sie spotykalam poszli w odstawke. Ja juz nie moglam chodzic z nimi na piwo do pubu gdzie bylo pelno dymu, nie moglam wloczyc sie po nocach, mielismy inne priorytety i rozmowy o imprezach piciu i wyjazdach mnie meczyly. Moje mysli i wydatki oraz wszelkie plany krecily sie wokół brzuszka a potem dzidzi. Jak sie urodzilo wszystko bylo nowe i co chwile jakies trudnosci i problemy do rozkminiania.

Dzis mam znajomych ktorzy maja podobny status finansowy i dzieci wiec nie musze z nikogo rezygnowac. A jak chcemy i mozemy to sie spotykamy wspolnie z dziecmi.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo niektórzy nie potrafią zaakceptować tego, że dana para będzie miała dziecko. A przecież nie trzeba się spotykać w barach, pubach, można na spokojnie w domu, w parku albo w miejscu gdzie się nie pali. Życie weryfikuje znajomych ;) A raczej dziecko weryfikuje znajomych. Nie każdy potrafi pogodzić się z nową sytuacją. A wiadomo, że to dziecko jest najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 23:35

Ola_45, Hashija lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem powiem tak. Najbardziej mi przykro,gdy koleżanka (która sama miała problemy i dzidzie miała przez in vitro) mówi cały czas o dziecku na prawo i lewo. Wie,że sama mam problemy a mimo to nie potrafi się powstrzymać. Rozumie,że się cieszy,ale fajnie by było żeby i ona rozumiała moje uczucia.
    Przez to nam jeszcze ciężej, nie umiemy się wyluzować i ciągle o tym myślimy. Ale za to mamy to forum :-) dziękuje Wam,że jesteście!

Hashija, tysiaa93 lubią tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Kate piękne piękne :) i to z usg tak ładnie widać??
    Starająca się powiem Ci tak, ja mam to samo, normalnie grono znajomych mi się pomniejszyło przez dzieciaki bo tylko gadają jak najęte no ale nic nie zrobisz, na szczęście mam też takie koleżanki, które są nadal normalne ;)

tysiaa93, Kate4 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png

Wysłany: 27 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia mam podobnie z jedna kolezanka, tak jak wspomniałam...jest to mega przykre...
    co do moich cykli to mam w planach pójść do ginekologa jak dostanę @ i będę zdeterminowana, żeby mi ustaliła monitoring :-)

Milego dnia moje drogie :-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,ale ja osoiscie nie postrzegam sie jako przyszlą mame nawijającą tylko o dziecku. W sumie mam juz jednego syna mam i moja uwaga nie moze byc skupiona tylko na jednym nowym. Poza tym jest mnustwo innych tematow do obgadania :-) wspomniec o dziecisch mozna ale wiem,ale jak ktos nie dopytuje to dla mnie jest znak ze nie ma ochoty tego tematu ciagnac.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Może uda mi się dziś wbić go mojego gina jak nie o będę musiała czekać do piątku.

Dziś po południu mają byc wyniki bety. Stresuje się trochę.

Co do rozmów o ciążach w gronie znajomych.
    My wśród znajomych mamy pary które mają dzieci i pary bezdzietne. Z tymi i tymi bardzo dobrze się rozumiemy i chętnie spędzamy razem czas. W śród par, które mają dzieci, to na początku też tak było, że głównym tematem spotkań były dzieci, ale z czasem się to zmieniło. Chętnie wyjeżdżają z nami poza miasto, nawet z 7 miesięcznym dzieckiem. Choć mamy takich jednych znajomych, którzy zarówno w trakcie ciąży jak i po narodzinach zamknęli się w swoich czterech ścianach - i to chyba najbardziej przeżyłam, gdyż była to moja przyjaciółka od czasów liceum. Nie raz do niej pisałam, starałam się umówić na spotkanie, ale bezskutecznie. Postanowiłam zatem przestać się kontaktować, skoro brakuje woli z drugiej strony. Także nasz kontakt urwał się raczej bezpowrotnie.

tysiaa93, Hashija lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu dziewczyny które brały bromka i zaszły w ciąże?
    Czy od razu odstawiłyście bromka?

Tyle się naczytałam że powoduje poronienia więc nadal łykam pół tabletki na wieczór i nie wiem co robić.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec w skrOcie o mnie bo kurcze duZo bym mogla pisac...niektore dziewczynki mnie znaja z grudnioweczek niestety moje dzieciatko przestalo sie rozwijac w 6 tygodniu dowiedzialam sie o tym w 9 mialam lyzeczkowanie okolo miesiaca temu czekam cierpliwie na okres pierwsze dni plodne mam za sobA wlasnie sie skonczyly wszystko sie pieknie zagoilo nic juz nie boli...no prucz serduszka ale to inna kwestia mam corke 11 lat a ja mam 30 w nastepnym cyklu bierzemy sie za staranko w tamtym zaszlam w ciaze w 1 odrazu jak zaczelismy sie starac i po cichu mam nadzieje ze tym razem bedzie tak samo jestem nadal na zwolnieniu l4 wiec bardzo ulatwilo by mi to zycie bo do pracy wrocic nie moge poniewaz pracuje w systemie 2 tyg na 2 tyg czyli 2 tyg w domku 2 w pracy i miala bym problem z trafieniem a bardzo pragne byc znowu w ciazy tylre w skrOcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:08

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ilonka. Niestety jest nas tu kilka po podobnej stracie... Trzymam kciuki za owocne starania ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Witaj Ilonka. Niestety jest nas tu kilka po podobnej stracie... Trzymam kciuki za owocne starania ;)
    No przyre to coraz wiecej dziewczyn po poronieniach strat ta hemia nas wykancza dzieci chore z alergiami ciezko sie pozbierac po stracie tak sobie mysle ze zawsze to bylo ale jak czlowieka cos nie dotyczy....to nie wie teraz patrze na to wszystko inaczej doszlam do siebie wyjatkowo szybko ale matrwie sie ze kolejna ciaza bedzie dla mnie czysm co bedzie sprawialo strach i jakies schizo bede miala i latala o lekarza jak mnie tylko cos zakuje....ale dobra nie ma co o smutnych rzeczach myslec narazie trzeba myslec pozytywnie i bedzie dobrze musi byc....:)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia ja zaszlam ciążę w pierwsze dni plodne po poronieniu i nie doczekalam sie pierwszej @. Ale u mnie naturalnoe sie oczyscilam. I teraz nawet przed usg w 12 tyg mialam stracha. Teraz myślę pozytywniej i strachy odsuwam na bok :-)

na kiedy tak plus minus spodziewasz sie @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:49

ilonia1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ