Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gin w szpitalu na obchodzie kazał nam czekać pół roku i zgłosić sie do swojego gina po antykoncepcje
A to z tego względu że mam usunięty jajowód
Ale ja tabsów nie chciałam łykać więc mojemu gin nic nie mówiłam
Jak byłam na kontroli u mojego po 2 miesiącach to powiedział że od nowego cyklu możemy ruszać ze staraniami bo się wszystko pięknie zagoiło
Więc tak w sumie to czekaliśmy 3 cykle a to u mnie wyszło tak 4 miesiące jak liczyć tak czasowo.
A jak chodzi o hsg to ja miałam robione razem z laparoskopią więc byłam pod narkozą to o bólu nie mogę nic powiedziećAle Kokadka z tego co pamiętam miała niedawno hsg na żywca robione to pewno ci powie jak przeżycia
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
Moj gin też wspominała o laparoskopi ,ale zobaczymy narazie czekam na cytoleogie a jutro zapisuje sie na usg...dobra co ma byc to będzie.
Ja po pozamacicznej miałam czekać 5 tyg bo miałam laparotomie wiec musiałam sie pozrastaća [poźniej kazał mi sie starac tyle, ze ja za bardzo bałam sie i to mój błąd dopiero po roku jakoś sobie to poukladała w głowie, a teraz okazuje się, że przez to mogą być zrosty
Ale w ramach pocieszenia gin powiedział mi, że ma ładna szyjkę hihi chociaż szyjkę mam ok.Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
Mi wyszedł negatywny test... Wiem kurde popołudniu nie powinnam robić i ze to głupota ale jakoś powstrzymać się nie mogłam.. No zobaczymy czy te lekkie plamienie się rozkręci ale pewnie taaa.. Podam później dane do tabelki jak napewno przyjdzie @
-
doti a jednak sie skusilas
w sumie to sie nie dziwie testy zawsze kusza zwlaszcza wowczas gdy sie tego barzo pragnie tak jak my
Doti tak jak masz w pisie w koncu nam sie uda
ja dalej czekam na wyniki i zaczelam zastanawiac sie czy moze przypadkiem moj nr pesel pomylilisprawdze jeszcze o 20
hehe zaraz zwariuje
-
No miałam mieć dzisiaj planowany @ ale robiłam quixx test i tak czytam po opiniach ze średnie są.. No zobaczymy jutro czy się ruszy czy nie
Ja dochodzę do wniosku ze im bliżej końca cyklu tym bardziej głupia się robie i swiruje hihihihi ale tak chyba każda z nas ma. Ale tak myślę co jest- owulacja była, 2 pęcherzyki pekly, nasienie jest ok, serduszkowanie było... A może mam niedrozne jajowody? Juz sama nie wiem.. -
Witajcie
u mnie dzisiaj rozkręca się @, pewnie niedługo będzie szalała na całego. Podam dane jak się rozkręci
za 14 dni biorę luteinę zgodnie z zaleceniami
Zmartwiła mnie tylko jedna rzecz - na ulotce luteiny pisze, że jest przeciwwskazana w przypadku nowotworu piersi, sutka, macicy i jajników. Ja wprawdzie nie mam nowotworu, ale jestem obciążona genetycznie... Moja ginekolog generalnie o tym wiem, kiedyś jej mówiłam... Troszkę się zmartwiłam tą sytuacją... Myślicie, że mogę sobie zaszkodzić tą luteiną albo przyspieszyć rozwój czegoś co i tak mnie w przyszłości czeka? -
Doti87, tak to czekanie jest najgorsze. Ja lapie sie na tym, ze czasami z nudow, a czasami podswiadomie nawet wchodze na fora, czytam, obserwuje swoj organizm.. Moja @ wypada we wtorek, wczoraj skonczylam duphaston i jakos juz mam dosc rozczarowan, wiec mastawiam sie ze pewnie sie nie udalo. Chociaz z drugiej strony pewnie oszukuje sama siebie bo gdzies w glebi nadzieja jest caly czas. Ja mam 32 lata i cholerne PCOS. Test lezy w szufladzie i czeka, pewnie do wtorku i tak nie wytrzymam...Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Starajaca sie, mi sie wydaje, ze obciazenie genetyczne to nie to samo co choroba. Ja tez robilam badania w tym kierunku, ale na szczescie jest ok. Wiec mozesz byc obciazona, ale jakas tam szansa tez jest, ze nigdy nie zachorujesz, za to np ja nez obciazenia moge zachorowac. Tez sie zgadzam, zapytaj lekarza to bedziesz spokojniejsza:)Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
nick nieaktualnymarjotka wrote:Dziewczyny a co sądzicie o tym ? bo ja juz nie wiem co mysleć:
gęstość: o średniej gęstosci
zapach: typowy
wyglad: zoltawy, metny
ilosc: 4,2 ml
lepkosc: o.b.
pH: 7,5
po niemiecku bo nie moge znaleść tłumaczenia:
Spermatozoendichte(Mio/ml):
całkowita liczba plemnikow: 60,40 Mio
ruchliwość PR+NP (%): 52%
WHO PR stopniowo ruchliwe: 42%
WHO NP nieruchliwe: 10%
Morfologia spermy
nomalformel: 15%/
patologisch ( chyba patologiczne, albo chore) 85%
i zaznaczone jest
zaburzenia akrosomu ?
i cos takiego : Mittelstuckdefekte
nie mam pojecia co to moze znaczyc..
i jeszcze takie cos odbiegajace od normy:
FSH: 1,89 ponad norme
erytocyty: 0,4 ponad norme
cukier we krwi: 13 poniżej normy
kwas moczowy: 0,1 ponad norme
Marjotka, jeśli dobrze to interpretuję (w oparciu o normy przy badaniach mojego M), to wyniki są całkiem dobre. Na tych odbiegających od normy się nie znam, ale jeśli jest prawidłowo zbudowanych 15% (a min. to chyba wg WHO 4%), do tego ruchliwość 52% to chyba nieźle.
Wiadomo, że najwięcej powie Ci lekarz, ale nie załamuj się tak tymi wynikami, bo wiele dziewczyn zaszła w ciążę, mimo kiepskich wyników. Pamiętaj, że do zapłodnienia potrzebny jest tylko 1 dobry plemnik
Także skupcie się na suplementacji i działajcie z tą energią, bo szkoda ją przegapić
-
kokardka na razie nie mysle o tym 9.07 ide po skierowanie i zaczne sie denerwowac, pewnie wtedy przeprowadzę z Tobą wywiad o ile nas nie opuscisz wczesniej:D.To że hsg boli to już mi gin powiedział pogadam z nim jeszcze odnosnie laparoskoipi ,bo może tak będzie lepiej:)Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
Przyszły wyniki nasienia i nie są złe ale nie są też najlepsze :] podaje wam wybrane dane
-liczba plemników w 1 ml wyszła 11,6 mln,
-całk liczba w ejakulacie 23,3 mln,
-ruchliwość 49%,
-plemniki o prawidłowej budowie 3%
chyba nie jest najgorzej?
Lekarz zobaczył opinię o toxo i zaproponował powrót do stymulacji CLO i rzadkie współzycieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 20:55
Natalia27.03.2016
-
aniabbb wrote:dziewczyny a zdarzyło wam sie plamienie po cytologi?
Mi się czesto zdarza. Gin ostatnio mi ładnie wytłumaczył,że mam delikatną szyjke macicyale fakt może Ci coś uszkodzić. Natomiast u mnie to było krótkie i delikatne plamienie