Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh, a mnie w zeszlym tyg tylko cycki bolaly a @ i tak w koncu przyszla (chociaż dzień spóźniona, ale jednak) ale co zrobić? Mówi się trudno, żyje się dalej
@ jedzowata już mnie pomału opuszcza wiec sprobujemy znow
a w środę mezus na przeciwciala idzie i w pt na seminogram, zobaczymy co wyjdzie, ale jestem dobrej mysli
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
A ja od wizyty tylko ryczę i ryczę... mam nadzieję, że niepotrzebnie, ale myślałam, że lekarz mnie uspokoi, a tu dupa...
Nie robił mi w ogóle usg, tylko zbadał mnie dopochwowo, dopytując się czy kreska na teście była cienka czy gruba, a do tego informując, że faktycznie macica jest powiększona, ale na razie jest za wcześnie. Ani usg, ani bety nawet... Każe mi przyjść 23 czerwca na badania krwi (mówił, że podstawowe - zapamiętałam tylko, że cukier na pewno), a kolejne wizyty wyznaczył mi na 7 lipca oraz 10 sierpnia. Załamałam się, bo nadal trwam w niepewności i nie wiem, czy nawet pęcherzyk jest w macicy... Mąż zmusił mnie do zapisania się do mojego wcześniejszego lekarza - nie chciałam, bo wizyta u niego to 150zł, a stoimy teraz kiepsko z pieniędzmi, ale zapisałam się w środę o 16 - przynajmniej usg mi zrobi i będę spokojniejsza.No i wspomniałam mu, że brałam Duphaston i teraz boję się, że po przerwaniu zażywania go, mogę mieć niedobór progesteronu, co może doprowadzić do wiadomo czego... a lekarz stwierdził, że nie ma takiej potrzeby.
-
Kicior wrote:Dziewczyny ja tez za Was trzymam te kciuki taaaaaaaaak mocno!
Doti wytrzymaj, jeszcze troche cierpliwosci (mam nadzieje, ze zostsnie Ci wynagrodzona:) )
Co do imion to Nadia ladnie, ale ja to chyba jednak wolalabym Lilianke z tych dwoch, a ogolnie to Nina miazdzy (nie Marjotka?)
Wybaczcie ze bez znakow pisze ale z telefonu...
ojj kicior masz racje
Nina, Ninka, Nineczka, Ninusia boże ! trzymaj mnie bo eksploduje
gorgeous kochana ! nie załamuj się, idź do tego lekarza, najwyżej zaoszczędzicie na czymś innym, a będziesz spokojna !
3 mam kciukasy żeby wszystko było dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:02
gorgeous, Kicior lubią tę wiadomość
-
Pójdę z pewnością
W zasadzie kiedyś chodziłam na NFZ - lekarka przez kilka lat nie zauważyła (albo nie chciała), że mam policystyczne jajniki. Przez ostatnie miesiące chodziłam prywatnie, ale nasza kieszeń bardzo to odczuła, więc postanowiłam iść teraz na NFZ, bo i wtedy badania darmowe (przynajmniej większość). No i tak poszłam, że niczego się nie dowiedziałam
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:37
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
gorgeous.. to tak jak ja. chodziłam do lekarza na nfz, mówiłam"doktorze, boli mnie jajnik"! nie. no oczywiscie on był mądrzejszy, i kazda "baba" mówi, ze boli je jajnik. hehe
zalosne. szkoda,ze pare miesiecy potem okazało sie, ze owszem bolał mnie jajnik.
mało tego. miałam wielką torbiel na jajniku, na ktora leki by juz nie podziałały.
wiec mnie cieli. a co tam .. -
A ja myślę ze nie ma reguły,ja z moja pozamaciczna chodziłam prywatnie,i lekarka mówiła ,że wszystko ok,beta rosła ,ale za mało, ona uważała ,że ważne że w ogóle rośnie,na usg kazała przyjść za 2 tyg a ja 2 dni bo drugiej becie byłam już operowana.Mało tego jak zaczełam krwawić nie mogłam się do niej dodzwonić na numer który mi podała .Moim zdaniem zależy po prostu od lekarza.Ale tak jak pisałyście warto zasięgnąć opini innego lekarza jeśli się ma wątpliwości.Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:37
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
marjotka, ja przez lata lazilam i mowilam, ze mam nieregularne miesiaczki, ale nikt totalnie nie pokwapil sie skierowac mnie na dodatkowe badania. Dopiero jak nie miglam zajsc w ciaze to 'nagle' uslyszalam o PCOS. Wtedy nawet nie wiedzialam co to jest, ale gin powiedziala, zeby nie czytac bzdur na necie bo sie zalamie... Tylko byc dobrej mysli bo kobiety czesto zachodza i nie ma reguly. No to probujemy.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
gorgeous, sluchaj mi prowadzaca gin enokrynolog, naprawde super rzeczowa babka z podejsciem powiedzia, ze 15-25 dc brac duphaston, jesli miedzy 32-35 nie bedzie @ to mam bete robic i jesli bedzie pozytywna to koniecznie kontynuowac duphaston. Dlatego ja na Twoim miejscu pierwsze co to test z krwi bo nie wiem czy chcialabym ryzykowac czekaniem majac PCOS.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Oprócz niedoczynności tarczycy typu Haschimoto u mnie i u M.
Posiadam wszelkie możliwe przeciwciała. W obecnej chwili przyjmuję tylko eutyrox 75mg, 2Xdziennie femibion, 2Xdziennie inofolic, acard, przyjmowałam też clexane ale 7 maja poroniłam.
Na razie czekam na @ 3 dnia cyklu muszę zrobić jeszcze kilka badań, zwłaszcza gen MTHFR -
Oo, lotta.89, wróciłaś! To jednak się staraliście już teraz? Delegacja nie przeszkodziła? Zobacz co się u mnie porobiło - nie zdążyłam na Ciebie nawet zaczekać
Tak więc mam wielką nadzieję, że zaraz do nas na belly dołączysz
!! Dawaj te wyniki bety.
Doti, jak sytuacja?
Im więcej piszecie o lekarzach na NFZ tym bardziej się utwierdzam w decyzji żeby chodzić do tego mojego prywatnie...
Wiecie co, dzisiaj w ogóle nie czuję się ciążowo i czasem w ogóle o tym zapominam - ciekawe czy jak pojawi się brzuszek to w końcu uwierzęlotta.89 lubi tę wiadomość
-
Peggyolsen i dobrze jak cie nudności nie męczą
niech mały babel ładnie rośnie... A u mnie narazie bez zmian.. @ brak, jeszcze nic się nie ciesze bo nic nie wiadomo...Zobaczymy co wyjdzie. W wtorek pójdę na betę dopiero sobie..a tak rano codziennie testy będę robić i zobaczymy czy coś się pojawi..