Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
marjotka wrote:dziewczyny powiedzcie mi, ile w polsce kosztuje inofolic ? Bo tutaj za 20 saszetek 25 euro !
Okolo 30 zl -
marjotka wrote:dziewczyny powiedzcie mi, ile w polsce kosztuje inofolic ? Bo tutaj za 20 saszetek 25 euro !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:47
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
czytam i czytam, a tu co chwile kolejna szczęśliwa przyszła mama. Ten wątek chyba faktycznie zaczarowany, może i mnie przyniesie małe duże szczęście.
Jussio, o mnie nie ma co za dużo opowiadać bo to dopiero 2 cykl starań i trochę zaniedbany, gdyż na początku nie mierzyłam temperatur i nie jestem pewna co do owulacji. Wczoraj podczas wizyty w łazience na papierze zobaczyłam najpierw nitke czerwoną po dotknięciu rozmazała się, po sprawdzeniu jeszcze raz odkryłam plamę czysto żywej krwi na papierze wielkości "paznokcia" i nie wiem czy może podczas badania szyjki nie skaleczyłam się paznokciem wcześniej, choć nic takiego nie odczułam. Bardzo bym chciała szybciutko zafasolkować bo dość długo odkładaliśmy decyzje o 2 dziecku i nasz syneczek już prawie 7 lat.
Ale szybko to każdy by chciał a natura jest czasem przekorna.
Trzymam kciuki za Was dziewczynki, zwłaszcza te które na dniach będą testować -
Kurcze wiecie co a ja tak siedze i siedze i nie wiem, poki co nie mam objawow nadchodzacej @... To juz powinno byc dzis a tylko mnie cycki bola, brzuch poki co jeszcze nie. I znow to samo sie zaczyna - nadchodzaca nadzieja, ktora im wieksza urosnie tym ciezej bedzie sie pogodzic z porazka:/Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:39
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:39
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
bacha8709 wrote:Witaj Tynkus
Ty też rocznik 87?
Ja dopiero spodziewam się pierwszego.
Sama sie zastanawiam czy lepsza większa czy mniejsza różnica wieku pomiędzy rodzeństwem?
Tak 87 rocznik
Ja do niedawno nie marzyłam o drugim dziecku ale mąż bardzo i tak mnie przekonywał co jakiś czas aż w końcu sama dorosłam do tej decyzji. Troszkę obawiam się różnicy wieku, ale z drugiej strony synuś jest już na tyle samodzielny że myśle iż będzie mi łatwiej z 2 dzieciaczkó. -
aleala wrote:Czesc piekne!!
Dotiii kochana strasznie sie ciesze) wszystkie bedziemy wirtualnymi ciociami Twojego malenstwa
ktoras z Was pytala o inofem, ja bralam ale lekarz mi uswiadomil ze to jest glownie kwas foliowy tyle ze duuuzo drozszy ;]
Też słyszałam takie opinie o tym specyfiku, że to przepłacony kwas foliowyAle kupiłam go mimo wszystko i od wczoraj piję, nie czekałam na nowy cykl bo po co
Czytałam dużo na jego temat, że jest świetny i działa, ale też że jest do dupy i szkoda kasy...
A że ja muszę coś robić w kierunku starań bo bezczynność mnie dobija to właśnie go testuję i tak na dobrą sprawę nie dowiem się jak działa póki nie wypróbuję go sama na sobieLuty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
moje dwie siostry są ode mnie starsze o 2 i 4 lata i uważam że to bardzo fajna rozpiętość wiekowa.
z kolei młodsze rodzeństwo mam 5 (brat) i 8 (siostra) lat młodsze ode mnie i relacje z nimi są zupełnie inne - też fajne, ale widać że jest różnica wieku. to już nie ci sami znajomi, nie ta sama paczka - teraz, jak najmłodsza ma prawie 23 lata ta różnica się już zatarła, ale jak ja byłam w podstawówce to ona w przedszkolu, więc nie miałyśmy o czym pogadać.
za to miałam długie dzieciństwo, bo dobranocki oglądałam chyba do 18rżOla_45 lubi tę wiadomość
Flp 4,6-7 -
Andromeda wrote:Kurcze wiecie co a ja tak siedze i siedze i nie wiem, poki co nie mam objawow nadchodzacej @... To juz powinno byc dzis a tylko mnie cycki bola, brzuch poki co jeszcze nie. I znow to samo sie zaczyna - nadchodzaca nadzieja, ktora im wieksza urosnie tym ciezej bedzie sie pogodzic z porazka:/
Andromeda bądź dobrej myśli, póki @ nie nadejdzie zawsze jest nadzieja.
Wiem że łatwiej powiedzieć "nie nakręcaj się: niż to zrobić ale z autopsji wiem że to działa.
O synka staraliśmy się 9 miesięcy i już byłam bliska rozpaczy że sie nie udaje, lekarz mówił że to blokada psychiczna i wysłał nas na przymusowe wakacje. I faktycznie pomogło. Nie myślałam o ciąży, nie mierzyłam temperatur i nie sprawdzałam czy to dni płodne, kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę a nie kiedy trzeba było. O ciązy dowiedziałam się w sumie przypadkiem bo nawet na nią nie liczyłam. W dniu spodziewanego okresu strasznie bolał mnie brzuch i niesamowicie piersi. Akurat byłam u rodziców i poprosiłam mame zeby po drodze z pracy kupiła mi test. i wyszły 2 kreseczki w momencie kiedy najmniej się tego spodziewałamAndromeda, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
też się zastanawiam nad inofemem/inofolikiem. tylko na razie się rozglądam gdzie go kupić, żeby było jak najtaniej
myślę czy by za jedną przesyłką nie kupić od razu żelu conceive albo pre-seed, i może jakiś suplement dla męża, tylko jeszcze nie zdecydowałam co. i gdzie.
i muszę tę sprawę przedyskutować z M, bo tanie to to nie będzie
Flp 4,6-7 -
cięzko z tą różnicą wieku ucelować, jedni mówią że bez znaczenia, inni że im szybciej tym lepiej właśnie ze względu na wspólne zainteresowania itp.
Jednak powiem Wam szczerze choć to może okrutne, jak patrzyłam na koleżanke która ma 3 latka i roczniaka w domu to naprawdę jej współczułam bo była nieziemsko zmęczona i wręcz sflustrowana.
Więc może dobrze też troszkę odpocząć i pozwolić na większą róznicę wieku.
Albo sama siebie teraz tłumacze heheheOla_45 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co dziewczyny tak sobie teraz myślę...
jak zaczynałam moją przygodę ze staraniami i z forum i czytałam wypowiedzi różnych dziewczyn o tym czego one to nie piją i nie łykają żeby tylko jak najszybciej zafasolkować to sobie myślałam tak...
...same wariatki, ładują w siebie kupe chemii i głupie mają nadzieję że im to pomożeprzecież wystarczy spokojnie łykać sobie kwas foliowy, hop siup i jesteśmy w ciąży...
ależ byłam naiwna
a teraz prawie po dwóch latach w szafce nocnej mam pół apteki, a mój M ze swojej strony ma drugie pół... paranoja hihihihi
Ale czego to człowiek nie zrobi żeby doczekać się dzidziusiamarjotka, tynkus87, myshka84 lubią tę wiadomość
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
boże dziewczyny, ja to mam chyba pierwszy poważny małżeński kryzys... ciagle tylko kłótnie,a jak wraca z pracy to taka przygnebiajaca cisza.
Wiem, ze to moja wina, ale nie moge sie powstrzymac jesli mnie cos wkurw..a
Weszłam na jego profil na fb i patrze a on pisze do jakiejs klientki i chciał usunac te wiadomosi ale kliknal archiwizuj i.. ah wiem ze nie powinnam, ale on mi robi jazdy o wszystko. ostatnio w pl na dyskotece pogonił *(w dosłownym tego slowa znaczeniu) kolege ktorego znam kupe lat. Bo go nie poznał.
a on pisze sobie z kolezankami.
Szlak mnie trafia. mam normalnie wahania nastrojów. Wszystko mnie denerwuje, płacze, smieje sie. wszystko na raz