X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • jussio Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benia30 myślę że żadna z nas wirtualnie ci niestety nie pomoże ;) I nie zostało ci nic jak tylko czekać do poniedziałku na rozwój sytuacji ;) Jedynie jeszcze możesz się wybrać na bete to będziesz miała pewność :)

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę sporo się tu działo od wczorajszego popołudnia..

Hashija gratuluje córeczki ! :) My tez bardzo byśmy chcieli najpierw dziewczynkę.

AleAla przykro mi z powodu negatywnego wyniku :( Jestem pełna podziwu dla Ciebie - masz w sobie tyle wytrwałości, cierpliwości i nie poddajesz się. Tak trzymaj, tyle już przeszłaś wreszcie MUSI się udać!

U mnie zapowiada się kolejny pochmurny, nudny dzień w pracy :P

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benia 30 a robiłaś badanie prolaktyny po obciążeniu czy nie?
    Jaką dawkę bromergonu zażywasz?

Byłaś z wynikami u endokrynologa czy tylko u gin?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, jak tam wczorajsze spotkanie z rodzicami? Mam nadzieje, że denerwowałaś się na wyrost :)

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade dziękuję, że pytasz, ale no nie było kolorowo.

Tata w sumie przyjął to spokojnie i powiedział że będzie dobrze i że mam się nie martwić. Za to mama nie odezwała się do mnie w ogóle.

Także popłakałam sobie trochę wieczorem, choć wiem, że nie powinnam.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Benia 30 a robiłaś badanie prolaktyny po obciążeniu czy nie?
    Jaką dawkę bromergonu zażywasz?

Byłaś z wynikami u endokrynologa czy tylko u gin?
    niestety nie robiłam prolaktyny po obciążeniu, moja gin nic mi nie mówiła takiego......nie miałam pojęcia....a z wynikami tylko u gin byłam

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratuluje córci :D:D

Bacha przykro że nie było większej euforii choć mam nadzieje ze jak maleństwo się urodzi to wszystcy się w nim zakochaja i stracą głowe :) a ty się nie przejmuj najwazniejsze że ty jestes szczęsliwa z swoim aniołkiem :*

Hashija lubi tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha a powiedz mi dlaczego taki lod ze strony mamy?? Dlaczego tata Cie uspokajal ze bedzie dobrze? Bo chyba mi sie historie zaczynaja mieszac...

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    MakeMeLemonade dziękuję, że pytasz, ale no nie było kolorowo.

Tata w sumie przyjął to spokojnie i powiedział że będzie dobrze i że mam się nie martwić. Za to mama nie odezwała się do mnie w ogóle.

Także popłakałam sobie trochę wieczorem, choć wiem, że nie powinnam.

Wiem, że łatwo się mówi ale staraj się o tym nie myśleć i nie denerwować - zdrowie Twoje i maleństwa jest teraz najważniejsze :) Myślę podobnie jak lotta, jak Aniołek przyjdzie na świat to stracą dla niego głowę!

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lata temu rozwiodłam się z mężem, który po prostu znudził się mną i naszym małżeństwem. O co moi rodzice mają do mnie pretensje. Moja mama to chyba dalej uważa że ja do niego wrócę i nie dociera do niej to że już obydwoje mamy swoje życie.

Obwinia o rozpad mojego małżeństwa mojego obecnego partnera, który nie jest niczemu winny, no ale już jest na spalonej pozycji.

Z tata zawsze miałam lepszy kontakt, więc może dlatego odebrał to inaczej, a mama no cóż nie odezwała się do mnie ani słowem.

Nie chce by dziecko było jaką kartą przetargową w naszych relacjach. Postanowiłam, że zaczekam na ich ruch, jak się nie odezwą to ich strata. Dzidziuś będzie i tak miał kochających dziadków ze strony mojego partnera.

Kiedyś myślałam, że jak powiem rodzicom o ciąży, to będą wniebowzięci. Wczoraj się przekonałam, że byłam w głębokim błędzie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha no takie wieści przekazywane powinny być własnie w radości i łzach wzruszenia (swoją drogą u moich rodziców będzie to aż za duża radośc :P u teściów pewnie jedynie płacz i pytanie "jak wy sobie poradzicie")

a ty masz kochana swoją rodzinę wiadomo fajnie byłoby miech bliskich blisko siebie ale no ty im NIC złego nie zrobiłaś. Miłości waszemu aniołkowi na pewno nie zabraknie !!!

bacha8709 lubi tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas sobie wyobraża ten moment jak powie o ciąży partnerowi, rodzinie i w tych wizjach główną rolę gra wszechogarniająca radość i miłość. W końcu na świat ma przyjść nowy członek rodziny <3

Przykro mi, że Twoja mama pozostała niewzruszona na tak cudowną nowinę :( Ona powinna wiedzieć najlepiej co czujesz, przecież kiedyś nosiła Ciebie pod sercem..

Słusznie, że chcesz czekać na ich ruch. Na pewno masz wsparcie w swoim partnerze i ta Rodzina którą stworzycie z maleństwem jest najważniejsza :) Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:05

lotta.89, bacha8709 lubią tę wiadomość

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha - a czemu nie zrobisz swoim rodzicom awantury?
    Ja bym zrobiła.
    Że jesteś ich córką i powinni Cie wspierać w każdej sytuacji ... i że Ci przykro, że nie możesz na nich liczyć,
    i że się nie cieszą, że w końcu jesteś szczęśliwa
    i że Twój partner nie zasłużył sobie niczym na takie traktowanie ...
    i wszystkie inne żale które do nich masz.

Może trzeba na nich nawrzeszczeć i wtedy się otrząsnął i opamiętają...
    Nie sądzę, żeby chcieli stracić córkę ...

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zambia awanturę zrobiłam im już 3 lata temu, kiedy bardziej zależało im na zięciu, który mnie olał niż na własnej córce.

Nic nie pomogło.

Dałam sobie radę, jak byłam sama, to teraz też sobie dam radę.
    Ja należę do tych osób, które nie lubią się o nic prosić, taka zosia samosia ze mnie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zambia wrote:
    Bacha - a czemu nie zrobisz swoim rodzicom awantury?
    Ja bym zrobiła.
    Że jesteś ich córką i powinni Cie wspierać w każdej sytuacji ... i że Ci przykro, że nie możesz na nich liczyć,
    i że się nie cieszą, że w końcu jesteś szczęśliwa
    i że Twój partner nie zasłużył sobie niczym na takie traktowanie ...
    i wszystkie inne żale które do nich masz.

Może trzeba na nich nawrzeszczeć i wtedy się otrząsnął i opamiętają...
    Nie sądzę, żeby chcieli stracić córkę ...

chciałam napisać to samo.

tak wgl to chciałam sobie dzis odpuscic forum, ale miałam taki sen, ze musiałam wam napisać :D

Śniło mi się, że urodziłam córkę. Ninkę. Że była śliczna, ale nie wiem dlaczego od razu po porodzie byłam już sama w domu (może rodziłam w domu ? xD ). Nie umiałam dostawić małej do piersi, ale wstydziłam się kogoś zapytać, zadzwonić i tak ją przystawiałam chwile. jak nie chciała złapać to dosłownie "wyciskałam" mleko do jej usteczek :D Złapała pare łyczków i przyszła po mnie koleżanka. I nagle Ninka sie zrobiłą jakas taka duza. juz miała ze 4 miesiace i wzielam ja na spacer w spacerówce (i była w pozycji "na w pół leżącej" ). i chodziłam z nia do poznego wieczora, bez karmienia i bezz miany pampersa. hihhi. taki jakis dziwny sen :D Od razu po porodzie biegałam, skakałam i miałam siłe wyjsc na caly dzien :D
    ale Ninka była cudaśna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:20

Hashija, Kicior lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benia progesteron jest bardzo ważny jeśli chodzi o utrzymanie ciąży.
    Zbyt wysoki poziom prolaktyny uniemożliwia znowu zajście w ciążę.
    Może jednak warto wybrać się do endokrynologa?Albo skonsultować wyniki z innym ginekologiem? Bo według mnie dziwne są te twoje plamienia.

Nie znam się za bardzo na hormonach, specjalistką jest tu emilianka.
    Myślę ze spokojnie możesz napisać do niej wiadomość prywatną.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektórych przypadkach awantura na nic się zdaje, a po co niepotrzebnie narażać siebie i dziecko na jeszcze większy stres ;/

Bacha uważam tak samo, mnie też życie nauczyło, że nie ma co prosić się o miłość/wsparcie. Trzeba zacisnąć zęby i iść do przodu, jak same sobie nie pomożemy to nikt nam nie pomoże!

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade ja nigdy nie miałam łatwo więc może dlatego nauczyłam się że mogę liczyć tylko na siebie no i teraz na mojego partnera.

Później satysfakcja z tego co się osiągnęło jest większa.

aniabbb lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha masz podejście zupełnie jak mój M:) popieram Cie w 100% ja też nie lubie prosić się o uczucia. Ale myślę że rodzice w końcu pojdą po rozum do głowyże zrozumieją , że to Twoje życie i nie będziesz go ustawiała pod nich.

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu nie przejmuj się kochana, łez tez szkoda. Wiem ze to twoja mama i ci ciężko ale ona kiedyś zrozumie ze błąd zrobiła i sama przyjdzie wówczas. A ty juz masz swoją rodzinę - męża i niedługo małego bobasa. Na nich przelej cała swoją miłość i będzie super :-)

Marjotka super sen.. Życzę żeby bardzo bardzo szybko się spełnił :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ