Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzęść
u mnie cały czas coś się dzieje, jak nie skurcze to biegunka i tylko do lekarza lata;/
W sobotę mam wesele brata i nie wiem jak to przezyje. Mam zamówiony pokój to bede sobie polegiwac;)
Bacha ją mdłości nie miałam prawie żadnych i się cieszyła że ll trymestr przyszedł bo podobno jest najlepszy a u mnie od początku tego trymestru same problemy ech ale podobno z bliźniakami tak już jest;)
Pozdrowienia dla wszystkich, kciuki dla testujacych;) -
nick nieaktualnyDziekuje ja tez za Ciebie trzymam
) !!
Dzis nmam ciężki poniedziałek... Klienci mnie denerwują, trochę mnie boli głowa, strasznie rozdrażniona jestemdo tego doszły bolące piersi nigdy nie miewam przed @
Pozdrawiam wszystkie Kobitki !
Miłego dnia !iwonka86 wrote:Elza witaj w klubie u mnie tez owulka byla 19/20 czerwca wiec możemy razem testować heheh...Ja będę testować z rana w czwartek bo mam termin u gina na kontrolę, a jak nic nie będzie to czekam do niedziely do terminu okresu. Na razie żadnych objawów ale tez mniałam białawy śluz parę dni...trzymam kciuki za nas!!!bacha8709 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, glowa do gory. Wy to chociaz macie realne szanse, bo u mnie dzis na wizycie u gina okazalo sie, ze nie ma ovu i w tym cylku raczej nie bedzie. No i huk. Hormony mam totalnie rozjechane. Od nast cyklu zaczynam stymulacje clo i to bedzie dopiero poczatek... Innymi slowy>mam przymusowe wakacje dwutygodniowe. A moze to i lepiej...
Jedno jest pewne: nie mam juz takiego cisnienia jak jeszcze w ost cyklu. Nie wiem czy tez tak mialyscie, ale mnie to czekanie, nadzieja i w koncu zawod tak zmeczyly, fizycznie i psychicznie, ze na razie mam dosc. Co ma byc to bedzie.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Andromeda będzie dobrze
troche urlopu Wam się przyda! Robiłaś może badanie AMH? Polecam zrobić. Trzymam kciuki za clo. Jak się kiedyś orientowałam to średnio dziewczyny zachodziły przy 3 cyklu. Nawet nie mając owu.
Bacha mnie ciągle męczą mdłości,a to głównie dlatego,że zapachy mi przeszkadzajątrzymam kciuki za wizyte u gin. Też się stresowałam,ale w przychodni mi przeszło. Będzie dobrze
-
Andromeda wrote:Dziewczyny, glowa do gory. Wy to chociaz macie realne szanse, bo u mnie dzis na wizycie u gina okazalo sie, ze nie ma ovu i w tym cylku raczej nie bedzie. No i huk. Hormony mam totalnie rozjechane. Od nast cyklu zaczynam stymulacje clo i to bedzie dopiero poczatek... Innymi slowy>mam przymusowe wakacje dwutygodniowe. A moze to i lepiej...
Jedno jest pewne: nie mam juz takiego cisnienia jak jeszcze w ost cyklu. Nie wiem czy tez tak mialyscie, ale mnie to czekanie, nadzieja i w koncu zawod tak zmeczyly, fizycznie i psychicznie, ze na razie mam dosc. Co ma byc to bedzie.
idziecie od razu w stymulacje??Ja jak bylam na monitoringu to tez przezywalam i dziewczyny ci potwierdza bo od razu wyszlo zero pecherzykow i nic nie bylo... zalamalam sie totalnie ze nic z tego nie ma i to moja wina..
Na szczescie gin mnie uspokoil ze tak bywa po prostu i nie brac nic narazie bo ja tez chcialam od razu tabl ...
I co ? Kolejny miesiac udalo sie bez zadnych stymulacji!!!! Tylko przynajmniej wiedzialam od gin kiedy jest owulacja i sie ladnie udalo... takze glowa do gory kochana i nie przejmuj sie :* -
agisia wrote:Andromeda będzie dobrze
troche urlopu Wam się przyda! Robiłaś może badanie AMH? Polecam zrobić. Trzymam kciuki za clo. Jak się kiedyś orientowałam to średnio dziewczyny zachodziły przy 3 cyklu. Nawet nie mając owu.
Bacha mnie ciągle męczą mdłości,a to głównie dlatego,że zapachy mi przeszkadzajątrzymam kciuki za wizyte u gin. Też się stresowałam,ale w przychodni mi przeszło. Będzie dobrze
tak, robilam w piatek AMH i wyszlo 4.82 ng/ml. nie za bardzo sie na tym znam, ale wiem ze to troche za duzo i potwierdza moje PCO.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
Doti87 wrote:idziecie od razu w stymulacje??Ja jak bylam na monitoringu to tez przezywalam i dziewczyny ci potwierdza bo od razu wyszlo zero pecherzykow i nic nie bylo... zalamalam sie totalnie ze nic z tego nie ma i to moja wina..
Na szczescie gin mnie uspokoil ze tak bywa po prostu i nie brac nic narazie bo ja tez chcialam od razu tabl ...
I co ? Kolejny miesiac udalo sie bez zadnych stymulacji!!!! Tylko przynajmniej wiedzialam od gin kiedy jest owulacja i sie ladnie udalo... takze glowa do gory kochana i nie przejmuj sie :*
no jesli ja w ogole nie mam owulacji, a staramy sie prawie rok to chyba nie ma na co czekac. plus moj wiek (32). mysle, ze nawet jak bedzie ovu to i tak od razu sie tak latwo nie udaje. no nic, zobaczymy. acha, no i slyszalam, ze po takiej stymulacji jest wieksze ryzyko poronienia.. ale zapomnialam sie w sumie o to spytac.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
jeju. w nocy śniło mi się,ze byłąm u gin i zrobiła mi bete i wyszło mi 240
a byłam 2 tyg przed @
:D:D:D
A ogólnie to dzien do dupy. nie mam juz siły. Pojechałam "zrobić sobie dobrze" na zakupach. i co ? Padło mi auto. wydałam już 40 euro na kable rozruchowe i parking a tu prawdopodobnie trzeba kupic akumulator czyli 100 euro i po zakupach...
ahh.. w srode przyjedzie moja siostra
Mam nadzieje ze sie jakos ułozy.
a ten sen taki pieknytaka bylam szczesliwa
Kicior lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndromeda wrote:no jesli ja w ogole nie mam owulacji, a staramy sie prawie rok to chyba nie ma na co czekac. plus moj wiek (32). mysle, ze nawet jak bedzie ovu to i tak od razu sie tak latwo nie udaje. no nic, zobaczymy. acha, no i slyszalam, ze po takiej stymulacji jest wieksze ryzyko poronienia.. ale zapomnialam sie w sumie o to spytac.
-
Andromeda wrote:tak, robilam w piatek AMH i wyszlo 4.82 ng/ml. nie za bardzo sie na tym znam, ale wiem ze to troche za duzo i potwierdza moje PCO.
Ja miałam wynik 6 i gin mi mówił,że jest bardzo dobre. I nigdy nie miałam problemów jak PCO. Generalnie to dobry wynik. Tzn,że masz jeszcze dużo jajeczekczytałam o młodych dziewczynach co nawet 0,5 nie osiągają. To jest dopiero dramat,bo zostaje Ci tylko in vitro
-
Kate4 wrote:Pierwsze słyszę że po stymulacji jest większe ryzyko poronienia! Ją w 2 cyklu z clo zaszlam w ciążę i ryzyko jest ale ciąży mnogiej co mnie bardzo cieszyło hehe;)
m.in. wypowiedz lekarza:
Szanowna Pani
Rzeczywiście odsetek poronień po clo jest wyższy Ale czy to znaczy że nie trzeba go przyjmowac skoro nie ma innej rady Ja bym tak nie słuchał tego drugiego lekarza Malkontentów jest wielu
Jacek Szamatowicz
Moze chodzi po prostu o pierwsze tygodnie... Ale oczywiscie i tak sprobuje, a gdyby to byly blizniaki to bym chyba oszalala z radosci!!Kate fajnie, ze Ci sie udalo. Trzymam mocno kciuki za Twoje dwa babelki:)
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
agisia wrote:Ja miałam wynik 6 i gin mi mówił,że jest bardzo dobre. I nigdy nie miałam problemów jak PCO. Generalnie to dobry wynik. Tzn,że masz jeszcze dużo jajeczek
czytałam o młodych dziewczynach co nawet 0,5 nie osiągają. To jest dopiero dramat,bo zostaje Ci tylko in vitro
Znalazlam cos takiego:
Ze względu na stosunkowo krótki okres wykorzystania oznaczenia i braku rutynowego badania poziomu AMH w przeszłości, wyznaczenie zakresów referencyjnych może nastręczać pewne trudności. Wysokie poziomy AMH we krwi (powyżej 4,0 ng/ml) zwykle wiążą się z PCOS. Poziom prawidłowy wynosi zazwyczaj ponad 1,5 ng/ml aczkolwiek wartości w granicach 1,0 do 1,5 ng/ml mogą być traktowane jako wartość prawidłowa niska. O bardzo niskim poziomie mówi się gdy wartości AMH są poniżej 0,5 ng/ml [3]. Wartości prawidłowe mogą różnić się pomiędzy poszczególnymi laboratoriami.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
Andromeda kochana nie popełniaj mojego błędu i nie czytaj internetu
a już nie próbuj analizować,co w nim pisze. Ja wierze,że Ci się uda. Jest teraz tyle możliwości. Mnie to motywowało bardzo. A jak to mój mąż zawsze mówi: jest tyle dzieci czekających na rodziców. Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz
Andromeda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndromeda wrote:m.in. wypowiedz lekarza:
Szanowna Pani
Rzeczywiście odsetek poronień po clo jest wyższy Ale czy to znaczy że nie trzeba go przyjmowac skoro nie ma innej rady Ja bym tak nie słuchał tego drugiego lekarza Malkontentów jest wielu
Jacek Szamatowicz
Moze chodzi po prostu o pierwsze tygodnie... Ale oczywiscie i tak sprobuje, a gdyby to byly blizniaki to bym chyba oszalala z radosci!!Kate fajnie, ze Ci sie udalo. Trzymam mocno kciuki za Twoje dwa babelki:)
Za kciuki dziękuje trzymaj mocno przynajmniej do 34tcAndromeda lubi tę wiadomość
-
hej piekne Panie
Ja już po lekarzu, widziałam małego zarodka moja fasoleczkę kochana i bijące serduszko.. w każdym razie pykający mięsień taki hihiihih
Dostałam dodatkowo jeszcze Acard 75mg na wszelki wypadek ale niby wszystko ok jest..
Hmmm troszke sie martwie bo juz biore Luteine, teraz dał mi ten Acard. Mówił że wszystko OK, ale tylko po co te leki... Hmmm nie chce kurde panikować. A zawsze jak u niego jestem to zapominam się pytać o cokolwiek po co to itpviolett, Kate4, ann_je, Hashija, She86, Smużka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny