Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta mój gin znów uważa od jakiś 3 lat ze jestem za stara, że kiedys kobiety rodziły jak miały 18,19 lat i nie było problemów a teraz jakaś dziwna moda nastała...dobija mnie tym bardziej że 2 tyg temu skończyłam 30lat(trójka z przodu :( )

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniabbb sama 30 mnie nie przeraża kochana no słyszałam że życie zaczyna się po 30 ;)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta!

Ja już od ponad godziny w pracy siedzę... bleeeee (jak można pracować w sobotę od 6:00 i to jeszcze w biurze), dobijają mnie te soboty...

Lotta ja też tak ostatnio pomyślałam, że może jakbym olała sprawę to by się udało, a teraz to po prostu jestem już zła na to wszystko i dlatego nie wiem czy to się nie ziści (w sensie, że olewka total :P).

Pewnie, że dziewczyny kiedyś rodziły w wieku nawet 16 lat i było wszystko ekstra, ale trochę sobie tego nie wyobrażam jakbym miała mieć już 10 letnie dziecko - jak sobie przypomnę siebie w wieku 16 lat...pstro w głowie, szał ciał i zero pomysłu na siebie :P
    Dlatego wydaje mi się, że lepiej najpierw dojrzeć do tej roli i dopiero się decydować. Chociaż nie mówię, bo różni ludzie dojrzewają w różnym wieku i ktoś w wieku 18 lat może idealnie nadawać się do rodzicielstwa. Ale wydaje mi się, że to powinna być świadoma decyzja obojgu. :)

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Dziś jest 2dc pierwszego cyklu naszych starań :)
    podczytuję Was już jakiś czas i podziwiam przede wszystkim za cierpliwość i za ogromną siłę.
    Jesteśmy małżeństwem prawie 2 lata ale parą 11. W rok po ślubie przytyłam 12kg (dosłownie dramat)nie zmieniając nawyków żywieniowych, później od maja tamtego roku z wagą 79kg przy wzroście 173cm powiedziałam sobie dość i wykupiłam karnet na siłownię i pod okiem trenera rozpoczęłam treningi (przede wszystkim siłowe i crossfit) 3-5 x w tygodniu. Ciałko ładnie się ujędrniło, pupa zaokrągliła (wieczne płaskodupie) ale przez pół roku sadło tylko 4kg. Trener wysłał mnie na badania i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy TSH 12,34. Moja endokrynolog od razu włączyła euthyrox i zakaz intensywnych treningów siłowych i crossfitu (ponoć blokuje hormony utrudniając pracę tarczycy). Od grudnia tamtego roku biorę euthyrox w różnych dawkach - obecnie 50 i początkiem maja z wynikiem tsh 2,53 dostałam zielone światło do starania się o dzidziusia. Byłam też u ginekologa - wszystko okej, jeszcze mam na przyszły czwartek umówioną wizytę u stomatologa ze zdjęciem całego uzębienia żeby wyleczyć ewentualne ubytki, których nie widziała podczas przeglądu.
    Z witaminek biorę prenolan, wit. D, omega 3 gold a mężowi podaję androvit, wit. D i omega 3 gold.
    Mam nadzieję, że już w pierwszym cyklu uda się nam zajść w ciążę bo pragniemy tego już od bardzo dawna.
    Pozdrawiam Was serdecznie i proszę o dopisanie mnie na pierwszą stronę

ann_je - 28 - 1 - 1 - @22.07.2015

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann _je to witamy serdecznie i trzymam mocno kciuki żeby się udało za pierwszym razem i żebyś nie.musiała się wkurzać i denerwować jak większość z nas tutaj. Ale każdej się uda w końcu :-) ja w to wierzę...

ann_je lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior & lotta, to w sumie dokladnie nad czym ja sie tez zastanawialam i stwierdzilam, ze odpuszczam na razie i calkowicie oddaje sie ginowi z kliniki. Nie musze juz nic obserwowac, mierzyc czy sie martwic, bo zostawiam to jej i po prostu mowie dokladnie to co ona 'karze'. No i dajemy sobie wiecej czasu, do konca roku, a nie jak do tej pory- maraton w kazdym cyklu i dol ze sie znow nie udalo.

A teraz jade na dzialke, pogrzebie sobie w ziemi i popatrze jak rosna moje roslinki. Zycze udanej i przede wszystkim spokojnej soboty!!

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od paru dni pobolewa mnie lewa strona, domyślam sie ze tej bedzie owu, tylko ja mam owu na wtorek dlatego jest to dziwne dość, przez te ostatnie stresy w ogóle mnie pobolewalo ostatnio, juz mam czarne myśli o pozamacicznej. Czasem tak jest ze boli jak sa dni płodne ale ja mam pierwszy raz tak, nie jest to non stop ale często dość, macie jakiś pomysl?

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka na spokojnie kochana. Nie zamartwiaj się i nie stresuj.. Bawcie się sobą i do dzieła. Może masz szybciej to szalejcie wcześniej. Ja trzymam kciuki mocno żeby się udało :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojooj... Chyba wszystkie dziewczyny baluja w ten weekend bo cisza taka.. Ze ho ho...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Moje starania zaczęły sie juz 2 lata temu...rok normalnych starań..pózniej juz zaczęłam sie niepokoić, zaczęliśmy robic badania u męża wszystko OK u mnie wysoka prolaktyna i niedoczynnosc tarczycy.. Dostałam leki, wizyta u gin - cykl bezowulacyjny :( lekarz kazał poczekać aż wyniki sie poprawia..i poprawiły sie. Znów wizyta u gin. Piękna owulacja trzeba działać ;) lekarz kazał brać Duphaston do miesiączki. Tydzien przed planowana miesiaczka przez 3 dni klucie lewego jajnika, lekko mnie muli, nic mi sie nie chce i mleczny śluz. Zrobiłam test 5 dni przed negat. @ wiem - za wcześnie.. Myśle poczekam do @ ale wczoraj zaczęły mnie bolec piersi jak nigdy..zrobiłam rano test - znów negat :( miesiaczka za 2 dni...chyba jeszcze jest szansa.. ? Jutro zrobie Beta to mi da 100% pewności...
    Trzymajcie kciuki... Mam jakies przeczucie :) ...albo juz wariuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:23

• jussio Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny trochę mnie nie było i sporo do nadrobienia miałam ;) ale dobrze że już weekend bo przynajmniej troche zwolniłyście z tym pisaniem ;D :P
    aniabbb wrote:
    Witam
    Mam wyniki badań,Myślicie że ok? tzn w normach się mieszczę ale czy dla staraczki takie wyniki są zadawalające?

FSH 4,72 norma dla fazy folikularnej 3,85-8,78
    LH 2,85 norma dla fazy folikularnej 2,12-10,89
    Estradiol 98,89 norma dla fazy folikularnej 23-139
    prolaktyna 24,71 norma przed menopauzą 3,34-26,72
    Aniu ja myślę że nie potrzebnie tak się uczepiłaś tej prolaktyny bo mieścisz się w normie ;) ale jak ma cię to uspokoić to ja bym powtórzyła samo badanie prolaktyny tak pod koniec cyklu tzn ok 7dpo ;)
    Ale w tych twoich wynikach bardziej od prolaktyny to kuleje stosunek LH/FSH bo powinien wynik być zbliżony do 1, a u ciebie wynosi 0,6 i myślę że to właśnie powinnaś skonsultować z gin.

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • jussio Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Do Gyncentrum w Katowicach
    A do jakiego gin tam chodzisz?

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jaka Cisza :D
    Szaleją dziewczynki ? :D

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cisza cisza masakryczna..
    Hej Elza :-) witamy serdecznie u nas :-) Test napewno za szybko zrobiłaś mi w dzień @ wyszedł taki ledwo widoczny cień który tylko ja widziałam a mąż patrzył na mnie jak na wariatkę.. Dopiero 2dni po dacie @wyszła lekka druga kreska. Tylko ze u mnie owulacja była późno bo kolo 20dc.. Także szansa jest u ciebie. Ale masz rację beta powie ci od razu czy się udało. Trzymam kciuki za pozytywny wynik :-)

Elza lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj w ogóle weszłam w dziwny etap :-) budzę się o 8/9 i jak przychodzi 11 to już mnie muli na spanie i śpię dalej do 13/14 hihihihihi ale leniuchuje od wczoraj....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Doti ! :) jestem niecierpliwa strasznie i dlatego te testy zrobiłam choć wiedziałam tez ze moze byc za wcześnie :P ale jakoś mnie po kusiło☺️
    Ja owu tez miałam ok 19-20 dc czyli ok 20.06 :) betę powinno sie robic kiedy ? Tzn ile dni od owu ? Bo moze jeszcze powinnam poczekać ?

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja betę zrobiłam 14 dni po owulacji i wyszło mi 70.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy ;) to czekam w takim razie do piatku to bedzie 14 dzien ;) mam nadzieje ze wytrzymam i oczywiście wcześniej nie pojawi sie @ :))

• agisia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    A do jakiego gin tam chodzisz?

Jeśli chodzi i niepłodność byłam u dr.Mercik. Kumpela po 3 latach robiła u niego in vitro. 1 próba udana. Ja byłam tylko na jednej wizycie. Ale fajny facet i ma dużo certyfikatów.
    Natomiast nie prowadzi ciąż,więc przeniosłam się do dr.Szaneckiego. Przezabawny gościu. Fajna jest jeszcze pani dr.Piekarz

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Elza! trzymam kciuki żeby Ci się udało!! :)

Doti odpoczywaj, moja koleżanka z pracy jest w ciąży, zaczął jej się 5 msc i cały poprzedni miesiąc spała :P A z kolei druga zaczęła 7 msc i też tak jak Ty (zanim synek wróci z przedszkola) podsypia z 2/3 h :) także to chyba normalne w tym stanie :)

Ja za to trochę leniuchuję weekendowo, zaraz sąsiedzi przyjdą na pingla to będziemy ciupać :)

Buziaki dla wszystkich i udanej końcówki weekendu! :):):)

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ