Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    A jaki poziom prolaktyny powinien być dla starającej sie? czy jeśli mieszczę się w normach laboratoryjnych to powinnam ja obnizac? Wiem że pewnie gin mi wszystko powie ale wizyta dopiero 9.7 :(
    Mnie w cyklu, w którym zaszłam wyszła prolaktyna 28, więc ciut ponad normę. Gin uznała, ze na wyregulowanie wystarczy castagnus (bez recepty). No ale pewnie nawet nie zdązył zadziałać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:29

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :/

u mnie dziś kryzysowy dzień :/ a wzięło się to z tego iż w poniedziałek miałam usg ginekolog powiedział ze owulacja koło czwartku. Miałam kupione testy ovu wiec zrobiłam pierwsze 2 jeszcze przed usg i wychodziła raz słaba 2 kreska i następnym razem kreska była mocniejsza(to była sobota i niedziela przed usg) ale ginekolog powiedział ze koło czwartku ovu będzie bo w poniedziałek pęcherzyk miał chyba 12 mm. Faktycznie od soboty do wczoraj bolały jajniki ale jak robiłam testy ovu w czwartek i w środę to oba wyszły negatywnie a przeciez miała być ovu w tych dniach...

nie wiem co o tym myslec wszystko na opak'

She86 lubi tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She jak pięknie. My mieliśmy w tym roku lecieć na Kretę, ale dla bezpieczeństwa maluszka wybieramy się w inne miejsce samochodem.

lotta.89 nigdy nie robiłam testów owulacyjnych, więc niestety nie pomogę.
    Może warto wybrać się do innego ginekologa? Możesz mieć pęcherzyki, które będą dojrzewać, a nie pękać więc nie będzie dochodzić do owulacji i po to się chodzi na monitoring żeby sprawdzić czy pękły, więc nie rozumiem podejścia twojej gin.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    a do jakiej chodzisz agisia? ja sie wybieram do invicty, lekarza tez mam poleconego.

Do Gyncentrum w Katowicach

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chciałam się zapisać na kojne usg to powiedziała mi NIE. jestem już zapisana do kolejnego ginekologa na 2 lipca ale to już 20 dc będzie wiec już po ptokach :( już czuje się na przegranej pozycji w tym miesiącu

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta nie zamartwiaj się, bo stres Ci nie pomoże. Głowa do góry. Postaraj się myśleć pozytywnie i po prostu nie myście o tym czy była owulka czy nie tylko się kochajcie.

Ja tam miałam w cyklu w którym się nam udało. Ja cykl od razu spisałam na straty bo mieliśmy się obydwoje w nim dokładnie przebadać. Mój poszedł na badanie nasienia a wiesz mi że atmosfera wtedy w domu nie była przyjazna.
    Kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę i bardzo często robiliśmy to rano bo potem mogłam sobie poleniuchować, a żołnierzyki miały czas by dotrzeć do jajeczka.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to zostawiam moją prolaktynę, ale witaminkę c będę brała na bank nie zaszkodzi:)kurcze ja juz zaczynam wariować doszukuje się problemów tam gdzie ich nie ma:)

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja wiem że kochac sie jak chcemy itd ale sama rozumiesz tą chęć żeby sie udała jest silniejsza i kiedy mamy miesiąc że nie ma ani badań ani nic i dużo było przytulania i teraz się zastanawiam nad cholerną owulacją to mnie krew zalewa bo to jest takie trochę wróżenie z fusów mogłam od razu szukać innego ginekologa na usg jak ta mi odmówiła tłumacząc że jestem taaaka młoda. Oki no mam 26 lat młoda nie młoda ale zależy mi max jak każdej z nas :(

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • She86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Hej dziewczyny :/

u mnie dziś kryzysowy dzień :/ a wzięło się to z tego iż w poniedziałek miałam usg ginekolog powiedział ze owulacja koło czwartku. Miałam kupione testy ovu wiec zrobiłam pierwsze 2 jeszcze przed usg i wychodziła raz słaba 2 kreska i następnym razem kreska była mocniejsza(to była sobota i niedziela przed usg) ale ginekolog powiedział ze koło czwartku ovu będzie bo w poniedziałek pęcherzyk miał chyba 12 mm. Faktycznie od soboty do wczoraj bolały jajniki ale jak robiłam testy ovu w czwartek i w środę to oba wyszły negatywnie a przeciez miała być ovu w tych dniach...

nie wiem co o tym myslec wszystko na opak'

lotta przez przypadek dałam lubię to, a chciałam zacytować

Ja już jestem ok 2-3 dni po owulacji i ani raz nie wyszły mi dwie mocne kreski, wyszła mi druga dwa razy bardzo słaba a owulację miałam na pewno po potwierdził to ginekolog. Nie wiem czy to wina tych testów? Kupowałam je hurtowo na allegro.

We wcześniejszych cyklach robiłam testy owulacyjne zakupione w aptece i wtedy dwie kreski wychodziły wyraźne

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Bacha ja wiem że kochac sie jak chcemy itd ale sama rozumiesz tą chęć żeby sie udała jest silniejsza i kiedy mamy miesiąc że nie ma ani badań ani nic i dużo było przytulania i teraz się zastanawiam nad cholerną owulacją to mnie krew zalewa bo to jest takie trochę wróżenie z fusów mogłam od razu szukać innego ginekologa na usg jak ta mi odmówiła tłumacząc że jestem taaaka młoda. Oki no mam 26 lat młoda nie młoda ale zależy mi max jak każdej z nas :(

Ja na Twoim miejscu poszukałabym innego ginekologa, tez mnie denerwuje takie gadanie że młoda itp to niby ma czas. Ale po co czekać? Lepiej od razu wziąć się do działania na 100% !

lotta.89 lubi tę wiadomość

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:

lotta wlasnie dlatego ja stawiam w tym cyklu na monitoring. bo dokladnie tak samo sie czuje. skonczylam 4 m-czna antykoncepcje po to by wyciszyc jajniki i przywrocic owulacje, po czym nie sprawdzilam czy sie polepszylo, bo lekarka powiedziala, ze nie trzeba i mamy jedynie probowac. i tez nie wiem czy sie nie sfrajerowalam bo na co starania skoro mozliwe ze owulacji nie ma?? dzis mam nadzieje dowiem sie co i jak. a jesli okaze sie ze ovu nie ma to mam nadzieje od nast cyklu clo.

ech te cholerne hormony. czasem mysle, ze kobieta to jeden wielki chodzacy hormon hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:44

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że teraz większość kobiet ma problem z hormonami...
    niestety mnie też to dotyczy... stwierdzone PCO :(

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    Widzę że teraz większość kobiet ma problem z hormonami...
    niestety mnie też to dotyczy... stwierdzone PCO :(

witaj w niechlubnym klubie angela...

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko przez GMO, faszerują zwierzęta antybiotykami, hormonami, modyfikują rośliny a my to jemy i tak właśnie się to odbija na naszym zdrowiu :( Strach pomyśleć co to będzie dalej..

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:

Lotta rozumiem Cię doskonale i wiem jakie jest rozczarowanie kiedy ta wredna @ przychodzi.

Mnie mój ginekolog za każdym razem "ochrzaniał" że tak późno się za to zabrałam a we wrześniu skończę 28 lat. Ja wcale nie uważam żę 26 to za młody wiek na ciąże i żę można sobie czekać.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    witaj w niechlubnym klubie angela...

zawsze to jakaś grupa wsparcia...

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym i żeby moja ginekolog mnie potraktowała poważnie bo byłam w poniedziałek chciałam kolejne usg w czwartek i w kolejny poniedziałek - zaznaczmy wszystko PRYWATNIE a ona mi nie :/ a gdyby się zgodziła wiedziałabym wszystko już teraz co i jak itd .... ona nie rozumie ze dla mnie każdy miesiąc jest jak rok :(

bacha8709, Andromeda lubią tę wiadomość

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego poszukałabym innego ginekologa. Według mnie ona też powinna chcieć sprawdzić czy pęcherzyki pękają. Przecież to jest najważniejsze przy staraniu się o dzidziusia.

lotta.89, Hashija lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Basią, spróbuj rozejrzeć się za innym lekarzem, bardziej otwartym na potrzeby pacjentek ;)

Swoją drogą bardzo dziwnie, rozumiem, że na NFZ nie chcieliby robić tylu USG ale prywatnie?!

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • tynkus87 Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

ale dużo piszecie, ja ostatnio nawet nie mam czasu Was podczytywać taki młyn w pracy, koniec roku szkolnego to jakaś masakra.

U mnie niestety się nie udało, le następny cykle będę już pilnować i mam nadzieję że będzie szczęśliwy.

Jussio proszę mnie wpisać na 23.07.2015r.

Teraz muszę nadrobić zaległości o poczytać co u Was słychać.
    Buziaki

Hashija lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ