Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
aniabbb wrote:A jaki poziom prolaktyny powinien być dla starającej sie? czy jeśli mieszczę się w normach laboratoryjnych to powinnam ja obnizac? Wiem że pewnie gin mi wszystko powie ale wizyta dopiero 9.7
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:29
-
Hej dziewczyny
u mnie dziś kryzysowy dzieńa wzięło się to z tego iż w poniedziałek miałam usg ginekolog powiedział ze owulacja koło czwartku. Miałam kupione testy ovu wiec zrobiłam pierwsze 2 jeszcze przed usg i wychodziła raz słaba 2 kreska i następnym razem kreska była mocniejsza(to była sobota i niedziela przed usg) ale ginekolog powiedział ze koło czwartku ovu będzie bo w poniedziałek pęcherzyk miał chyba 12 mm. Faktycznie od soboty do wczoraj bolały jajniki ale jak robiłam testy ovu w czwartek i w środę to oba wyszły negatywnie a przeciez miała być ovu w tych dniach...
nie wiem co o tym myslec wszystko na opak'She86 lubi tę wiadomość
Nasz synuś
cykl starań
-
She jak pięknie. My mieliśmy w tym roku lecieć na Kretę, ale dla bezpieczeństwa maluszka wybieramy się w inne miejsce samochodem.
lotta.89 nigdy nie robiłam testów owulacyjnych, więc niestety nie pomogę.
Może warto wybrać się do innego ginekologa? Możesz mieć pęcherzyki, które będą dojrzewać, a nie pękać więc nie będzie dochodzić do owulacji i po to się chodzi na monitoring żeby sprawdzić czy pękły, więc nie rozumiem podejścia twojej gin.
-
lotta nie zamartwiaj się, bo stres Ci nie pomoże. Głowa do góry. Postaraj się myśleć pozytywnie i po prostu nie myście o tym czy była owulka czy nie tylko się kochajcie.
Ja tam miałam w cyklu w którym się nam udało. Ja cykl od razu spisałam na straty bo mieliśmy się obydwoje w nim dokładnie przebadać. Mój poszedł na badanie nasienia a wiesz mi że atmosfera wtedy w domu nie była przyjazna.
Kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę i bardzo często robiliśmy to rano bo potem mogłam sobie poleniuchować, a żołnierzyki miały czas by dotrzeć do jajeczka. -
ok to zostawiam moją prolaktynę, ale witaminkę c będę brała na bank nie zaszkodzi:)kurcze ja juz zaczynam wariować doszukuje się problemów tam gdzie ich nie ma:)
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
Bacha ja wiem że kochac sie jak chcemy itd ale sama rozumiesz tą chęć żeby sie udała jest silniejsza i kiedy mamy miesiąc że nie ma ani badań ani nic i dużo było przytulania i teraz się zastanawiam nad cholerną owulacją to mnie krew zalewa bo to jest takie trochę wróżenie z fusów mogłam od razu szukać innego ginekologa na usg jak ta mi odmówiła tłumacząc że jestem taaaka młoda. Oki no mam 26 lat młoda nie młoda ale zależy mi max jak każdej z nasNasz synuś
cykl starań
-
lotta.89 wrote:Hej dziewczyny
u mnie dziś kryzysowy dzieńa wzięło się to z tego iż w poniedziałek miałam usg ginekolog powiedział ze owulacja koło czwartku. Miałam kupione testy ovu wiec zrobiłam pierwsze 2 jeszcze przed usg i wychodziła raz słaba 2 kreska i następnym razem kreska była mocniejsza(to była sobota i niedziela przed usg) ale ginekolog powiedział ze koło czwartku ovu będzie bo w poniedziałek pęcherzyk miał chyba 12 mm. Faktycznie od soboty do wczoraj bolały jajniki ale jak robiłam testy ovu w czwartek i w środę to oba wyszły negatywnie a przeciez miała być ovu w tych dniach...
nie wiem co o tym myslec wszystko na opak'
lotta przez przypadek dałam lubię to, a chciałam zacytować
Ja już jestem ok 2-3 dni po owulacji i ani raz nie wyszły mi dwie mocne kreski, wyszła mi druga dwa razy bardzo słaba a owulację miałam na pewno po potwierdził to ginekolog. Nie wiem czy to wina tych testów? Kupowałam je hurtowo na allegro.
We wcześniejszych cyklach robiłam testy owulacyjne zakupione w aptece i wtedy dwie kreski wychodziły wyraźneNatalia27.03.2016
-
lotta.89 wrote:Bacha ja wiem że kochac sie jak chcemy itd ale sama rozumiesz tą chęć żeby sie udała jest silniejsza i kiedy mamy miesiąc że nie ma ani badań ani nic i dużo było przytulania i teraz się zastanawiam nad cholerną owulacją to mnie krew zalewa bo to jest takie trochę wróżenie z fusów mogłam od razu szukać innego ginekologa na usg jak ta mi odmówiła tłumacząc że jestem taaaka młoda. Oki no mam 26 lat młoda nie młoda ale zależy mi max jak każdej z nas
Ja na Twoim miejscu poszukałabym innego ginekologa, tez mnie denerwuje takie gadanie że młoda itp to niby ma czas. Ale po co czekać? Lepiej od razu wziąć się do działania na 100% !lotta.89 lubi tę wiadomość
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
lotta.89 wrote:Bacha ja wiem że kochac sie jak chcemy itd ale sama rozumiesz tą chęć żeby sie udała jest silniejsza i kiedy mamy miesiąc że nie ma ani badań ani nic i dużo było przytulania i teraz się zastanawiam nad cholerną owulacją to mnie krew zalewa bo to jest takie trochę wróżenie z fusów mogłam od razu szukać innego ginekologa na usg jak ta mi odmówiła tłumacząc że jestem taaaka młoda. Oki no mam 26 lat młoda nie młoda ale zależy mi max jak każdej z nas
lotta wlasnie dlatego ja stawiam w tym cyklu na monitoring. bo dokladnie tak samo sie czuje. skonczylam 4 m-czna antykoncepcje po to by wyciszyc jajniki i przywrocic owulacje, po czym nie sprawdzilam czy sie polepszylo, bo lekarka powiedziala, ze nie trzeba i mamy jedynie probowac. i tez nie wiem czy sie nie sfrajerowalam bo na co starania skoro mozliwe ze owulacji nie ma?? dzis mam nadzieje dowiem sie co i jak. a jesli okaze sie ze ovu nie ma to mam nadzieje od nast cyklu clo.
ech te cholerne hormony. czasem mysle, ze kobieta to jeden wielki chodzacy hormon heheWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:44
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Angela B-D wrote:Widzę że teraz większość kobiet ma problem z hormonami...
niestety mnie też to dotyczy... stwierdzone PCO
witaj w niechlubnym klubie angela...Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Lotta rozumiem Cię doskonale i wiem jakie jest rozczarowanie kiedy ta wredna @ przychodzi.
Mnie mój ginekolog za każdym razem "ochrzaniał" że tak późno się za to zabrałam a we wrześniu skończę 28 lat. Ja wcale nie uważam żę 26 to za młody wiek na ciąże i żę można sobie czekać. -
chciałabym i żeby moja ginekolog mnie potraktowała poważnie bo byłam w poniedziałek chciałam kolejne usg w czwartek i w kolejny poniedziałek - zaznaczmy wszystko PRYWATNIE a ona mi nie
a gdyby się zgodziła wiedziałabym wszystko już teraz co i jak itd .... ona nie rozumie ze dla mnie każdy miesiąc jest jak rok
bacha8709, Andromeda lubią tę wiadomość
Nasz synuś
cykl starań
-
Cześć dziewczyny
ale dużo piszecie, ja ostatnio nawet nie mam czasu Was podczytywać taki młyn w pracy, koniec roku szkolnego to jakaś masakra.
U mnie niestety się nie udało, le następny cykle będę już pilnować i mam nadzieję że będzie szczęśliwy.
Jussio proszę mnie wpisać na 23.07.2015r.
Teraz muszę nadrobić zaległości o poczytać co u Was słychać.
BuziakiHashija lubi tę wiadomość