Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja jestem jak zawsze, ale ze się nie odzywacie to nie ma co pisać.
Kicior ominełam gdzies twoje pytanie o siłownie. Musimy czekać aż do wyjaśnienia sprawy z mieszkaniem. Narazie szukamy.bo niestety u nas nie da sie wykupic karnetu np na miesiac tylko podpisuje sie kontrakt na dwa lata minimum i trzeba płacic co miesiac, nie wazne czy sie chodzi czy nie. no i troche mi szkoda kasy, bo jak uda mi sie zaciążyć to przepadnie... -
Kokardka przykro mi :'(
Lsrgos to jak za 4 dni @ to moze implantacja? Kiedy mialas owu? Ile dni temu?
Marjotka to kichaz ta silownia. Jakos tak dziwnie.
Ola to imprezowy weekend Cie czeka!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 23:31
-
Dzień dobry Dziewczyny
Kokardka bardzo mi przykro
Largos idź na bete to wszystko się wyjaśni
Ja też jestem praktycznie cały czas z wami tylko jakoś wena do pisania mnie opuściła ;( No i po za tym nic narazie sie u mnie nie dziejeCzekam na owulację i żyję narazie tym normalnym życiem
Za dwa tygodnie M ma powtórne badania nasienia no i to nieszczęsne usg powrózków nasiennychI w zasadzie odkąd zna termin badania to non stop się kłócimy
Wiem, wiem... stres go zżera, ale ja mu tych badan i tak nie odpuszczę
więc nie wiem po co robi to zamieszanie
Dziewczyny jak któraś chce być dopisana do tabelki na pierwszej stronie to proszę pisać
Smużka fajnie że się do nas odzywaszJak tam u ciebie i maleństwa ?
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
Heja,
U mnie jakos podobnie. U mojego M duzo stresow w pracy i to sie niestety przeklada troche na dom. I to wlasnie teraz, gdy na powaznie zaczynamy sie starac z pomoca kliniki... Dzis pierwsza wizyta i troche sie tez stresuje. No ale mam tez sporo nadziei z tym zwiazanych.
A poza tym tez czekam na ovu, jesli w ogole bedzie, pogoda do d... przynajmniej wakacje sie zaczynaja i bedzie pusto na drogach.
Kokardka sciskam!Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Witam
Mam wyniki badań,Myślicie że ok? tzn w normach się mieszczę ale czy dla staraczki takie wyniki są zadawalające?
FSH 4,72 norma dla fazy folikularnej 3,85-8,78
LH 2,85 norma dla fazy folikularnej 2,12-10,89
Estradiol 98,89 norma dla fazy folikularnej 23-139
prolaktyna 24,71 norma przed menopauzą 3,34-26,72Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
Cześć dziewczyny. Mam pytanie: Chcemy z mężem starac sie o 2 dzidziusia, mamy córeczkę więc teraz chcielibysmy spróbowac postarac się o synka, czytałam że najlepiej spróbować w dniu owulacji, i mam takie pytanie czy jak juz test Ovu bedzie pozytywny to odczekac ok 24 godz czy tego samego dnia sie kochac? I jesli bedziemy kochac sie w dniu owulacji i dzien pozniej tez (tak na wszelki wypadek) to bedzie ok czy odpuscic sobie juz po tym dniu ovu?"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
Hej mikka
Niestety z tymi testami to jest trochę ruletka bo nie pokazują dokładnie kiedy a nawet czy w ogóle w danym cyklu nastąpi owulacja. Myślę że najlepiej byłoby zrobić tak jak mówisz celować w dzień owulacji czyli lepiej odczekać te 24 godziny od pozytywnego wyniku.
Ja dopiero w tym cyklu zaczęłam używać testów owulacyjnych i mam mieszane uczucia - dawały mi pozytywny wynik już 4 dni temu, wg temperatury owulacja powinna być dzisiaj. Jednak wczorajsza i dzisiejsza pozytywna kreska była o wiele słabsza niż na tych robionych 3 dni temu.. ;/'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
np przy PCO nie ma sensu uzywac testow ovu bo wynik moze byc calkowicie zafalszowany. ale i tak w tym cyklu chce sprobowac. zobaczymy.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
jussio wrote:Dzień dobry Dziewczyny
Kokardka bardzo mi przykro
Largos idź na bete to wszystko się wyjaśni
Ja też jestem praktycznie cały czas z wami tylko jakoś wena do pisania mnie opuściła ;( No i po za tym nic narazie sie u mnie nie dziejeCzekam na owulację i żyję narazie tym normalnym życiem
Za dwa tygodnie M ma powtórne badania nasienia no i to nieszczęsne usg powrózków nasiennychI w zasadzie odkąd zna termin badania to non stop się kłócimy
Wiem, wiem... stres go zżera, ale ja mu tych badan i tak nie odpuszczę
więc nie wiem po co robi to zamieszanie
Dziewczyny jak któraś chce być dopisana do tabelki na pierwszej stronie to proszę pisać
Smużka fajnie że się do nas odzywaszJak tam u ciebie i maleństwa ?
Na pewno tak jak mówisz zżera go stres i martwi się o wynikiNiestety większość facetów odbiera takie badania jako atak na ich męskość i chociaż sami są zaniepokojeni, że starania o dzidziusia nie przynoszą efektu wolą nie dopuszczać do siebie myśli że to może być z ich winy. Trzymam kciuki żebyś zdołała zacisnąć zęby i wytrzymać jego humory
!
Ja się zgłaszam do dopisania do listy ^^ (Pewnie powinno to być w wiadomości prywatnej ale aż wstyd się przyznać...jak przystało na świeżaka nie wiem jak tu się je wysyła)
MakeMeLemonade 25 lat 2 cykl starań 1 dziecko termin miesiączki 10.07.2015
(oby nie nadeszła ^^ )
Dzięki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:19
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
mikka wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanie: Chcemy z mężem starac sie o 2 dzidziusia, mamy córeczkę więc teraz chcielibysmy spróbowac postarac się o synka, czytałam że najlepiej spróbować w dniu owulacji, i mam takie pytanie czy jak juz test Ovu bedzie pozytywny to odczekac ok 24 godz czy tego samego dnia sie kochac? I jesli bedziemy kochac sie w dniu owulacji i dzien pozniej tez (tak na wszelki wypadek) to bedzie ok czy odpuscic sobie juz po tym dniu ovu?
MakeMeLemonade lubi tę wiadomość
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
A ja wyczytałam właśnie,że prolaktynę można troche obnizyc witaminą b6 i witaminą c,macie jakieś zdanie na ten temat? bo właśnie wybieram się do apteki?
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
jussio a dziękuje maleństwo ma się dobrze we wtorek mam wizytę więc zobaczymy jak urosło no i to już prenatalne badanie. I daje mi popalić maluch ogólnie bardzo słaba jestem w tej ciąży. A i w tabelce pomyłka jest bo ja mam termin na 6.01.2016 a nie na grudzień
Kokardka przykro mi
a i jussio trzymam kciuki za badania M, będzie dobrze!jussio lubi tę wiadomość
-
Andromeda wrote:Heja,
U mnie jakos podobnie. U mojego M duzo stresow w pracy i to sie niestety przeklada troche na dom. I to wlasnie teraz, gdy na powaznie zaczynamy sie starac z pomoca kliniki... Dzis pierwsza wizyta i troche sie tez stresuje. No ale mam tez sporo nadziei z tym zwiazanych.
A poza tym tez czekam na ovu, jesli w ogole bedzie, pogoda do d... przynajmniej wakacje sie zaczynaja i bedzie pusto na drogach.
Kokardka sciskam!
Nic się wizytą nie stresuj! Ja też byłam i właściwie już tam zostałam. To zupełnie inne podejście do pacjenta. Zawsze wspierają. Ja jestem bardzo zadowolona. Życze Ci byś trafiła na świetnego lekarza. Będzie dobrze, głowa do góryAndromeda lubi tę wiadomość
-
She86 zawsze chciałam zobaczyć Grecję więc tym bardziej zazdroszczę. Może w trójkę, albo już w czwórkę uda nam się tam kiedyś polecieć. Trzymam zatem teraz kciuki za pozytywne starania
Smużka super, że się odezwałaś. Jak się czujecie z maleństwem? Czyżby też złapały Cię mdłości?
Kokardka tak mi przykro, wiem co teraz przeżywasz, więc łączę się z Tobą w bólu.
Jusioo z naszymi mężczyznami już tak niestety jest, że oni nie widzą problemu w sobie i nawet nie dopuszczają takiej myśli. Rozumiem Cię doskonale bo wiem jak mój reagował na wieść o badaniach nasienia. Prawie w ogóle nie chciał ze mną na ten temat rozmawiać.
Mikka ja na twoim miejscu zapisałabym się na monitoring. Zawsze da większą pewność czy wystąpiła owulacja czy nie. Tstów uwulacyjnych nigdy nie robiłam więc sie nie wypowiadam.She86, marjotka lubią tę wiadomość
-
a do jakiej chodzisz agisia? ja sie wybieram do invicty, lekarza tez mam poleconego.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
A jaki poziom prolaktyny powinien być dla starającej sie? czy jeśli mieszczę się w normach laboratoryjnych to powinnam ja obnizac? Wiem że pewnie gin mi wszystko powie ale wizyta dopiero 9.7
bacha8709 lubi tę wiadomość
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
Bacha polecam Ci zdecydowanie Grecję, widoki przepiękne, ja byłam na Krecie, wrzucę wam jedno zdjęcie z plaży Balos, ok 40 min drogi samochodem od naszego hotelu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9597501b11bd.jpg
edit: wrzucę większeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:29
Ola_45, Kicior lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016