Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do ginekologa 2 lipca to już taki konkretny koleś. Powiem mu co i jak i niech mnie potraktuje powaznie prywatnie mama mu już moja naświetliła sytuacje bo się znają pracują razem ;) wiec liczę że następnym razem potraktują mnie poważnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:57

Hashija, bacha8709, MakeMeLemonade, patkaaxx90 lubią tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;)
    Lotta co to za gin który nie chce Cię przyjąć żeby sprawdzić czy pęcherzyków pękł przecież to najważniejsze w monitoringu;) zmienił gin bo może się okazać że Cibpecherzyki nie pękają i trzeba zastrzyk na pekniecie. A testy owul mi nie zawsze wychodziły dlatego poszlak na monitoring;)

She ale Ci zazdroszcze tych widoków przepiękne;)

Jussio powodzenia w dniach płodnych;)

Kokardka Tule mocno;)

She86 lubi tę wiadomość

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a ja zaraz wychodze do lekarza, prosze trzymajcie kciuki!!

lotta.89, Hashija, bacha8709, MakeMeLemonade lubią tę wiadomość

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • agisia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia :)

Andromeda lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia andromeda :-) Ojoj a ja juz w domku, ostatni dzisiaj dzień w pracy aż miło :-) taki spokój mnie opanował bo już dość miałam stresów biegania itp

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ale ci zazdroszczę.

Ja to chyba jeszcze trochę popracuje. Przynajmniej mam tak w planach, jak z dzidzią będzie wszytko ok.
    Myslę, że tak do końca 6 miesiąca popracuje, a potem już sobie odpuszczę.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy jedna kobitka pracowała do ostatniego dnia, nie mieściła brzucha przy biurku ale twardo siedziała... :S

Ja właśnie siedzę w pracy i znów mnie naszły myśli o dziecku, tak bym chciała już być w ciąży a najlepiej, żeby już maleństwo było całe i zdrowe z nami <3 To dopiero drugi cykl a ja już wariuje i myślę, że się nie doczekam :P grr niecierpliwa ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 16:33

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade no to aż to nie mam zamiaru siedzieć, tylko umarłabym z nudów w domu sama, a tak to przynajmniej zrobię coś pożytecznego. No i kasa większa, a wiadomo że dzidziuś kosztuje.

Ale dopóki ze mną jest dobrze i z dzidziusem też to nie mam zamiaru rezygnowac.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze moja kumpela do 7-8 miesiąca siedziała, do samego końca prawie. I teraz chciała po niecałym roku wrócić i zadzwoniła do szefowej a ta jej powiedziała ze wypowiedzenie juz na nią czeka.. No szlak trafia człowieka jak coś takiego słyszę.
    Wiec ci ja będę się męczyć, stresować a si tego na L4 ciążowy m wychodzisz z kasa o wiele wiele więcej niż normalnie byś chodziła bo płacą ci za 31 dni pracy :-) wiec ja tam mam to gdzieś i fasolka najważniejsza i się lenie juz :-)

Kicior, She86 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dopóki się dobrze czujesz i wszystko jest ok to nie ma powodu rezygnować z pracy, tak jak mówisz dzidziuś kosztuje :)

Właśnie, jakbyś miała siedzieć sama całe dnie to też niedobrze - za dużo czasu na rozmyślanie hehe W pracy chociaż jest do kogo buzie otworzyć i poplotkować

bacha8709 lubi tę wiadomość

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w domu miałabym za dużo czasu na myślenie. A tak to mam świetna ekipę w pracy i Lubie z nimi przebywać. Zwłaszcza że często spotykamy się poza pracą.

Jedyne minusem jest szef który lubi się czepiać ale jego to olewam i się nim nie przejmuje.

Doti ja to co dostaje to nie tylko to co na umowie. Dostaje prowizje za sprzedaż i inne takie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za wszystkie kciuki!! Wrocilam i generalnie nie jest rozowo. Tak jak przypuszczalam, prawdopodobnie brak ovu ale to jeszcze potwierdzi sie w pon no i ten cykl stracony. A od nast stymulacja no i moze wtedy bedzie szansa. Ech to teraz trzeba sie wyluzowac bo troche czekania i tak przede mna.

Przynajmniej bedziemy sie mogli poprzytulac kiedy ochota, a nie kiedy to wskazane. No i mam sie 'wyluzowac'- heh dobre. Postanowilam sobie, ze jak sie nie bedzie udawac, to zaczne spelniac swoje szalone pomysly-jeden z nich to motocykl. A sezon w pelni...;)

No i juz weeeeeeekend laski!!:D Sciskam Was mocno:*

bacha8709, Kicior, lotta.89 lubią tę wiadomość

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhh, ja teraz tez będę się mniej udzielac bo przyjeżdża do mnie moja siostryzczka <3
    Stęskniłam się za nią bardzo, mimo tego że dopiero wróciłam z pl :D
    Do tego dochodzą gorące poszukiwania większego mieszkania i pewni bede miala mniej czasu. Jak znow nie zapomne to w pn umawiam się w końcu do ginekologa. a boje sie jak cholera, bo zawsze jak ide do jakiegos lekarza to wychodze z płaczem.

Ahh ściskam Wam mocno, mocno i duze buziaki przesyłam. Niech te wakacje będą gorące !!

bacha8709, Kicior lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Dziewczyny, dzieki za wszystkie kciuki!! Wrocilam i generalnie nie jest rozowo. Tak jak przypuszczalam, prawdopodobnie brak ovu ale to jeszcze potwierdzi sie w pon no i ten cykl stracony. A od nast stymulacja no i moze wtedy bedzie szansa. Ech to teraz trzeba sie wyluzowac bo troche czekania i tak przede mna.

Przynajmniej bedziemy sie mogli poprzytulac kiedy ochota, a nie kiedy to wskazane. No i mam sie 'wyluzowac'- heh dobre. Postanowilam sobie, ze jak sie nie bedzie udawac, to zaczne spelniac swoje szalone pomysly-jeden z nich to motocykl. A sezon w pelni...;)

No i juz weeeeeeekend laski!!:D Sciskam Was mocno:*
    Andromeda plus jest taki ze wiesz co ci dolega i możesz zacząć leczenie, wiec to jest duży krok na dozę do dzidziusia.

Andromeda, Hashija lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Basia - wiesz za co się wziąć i leczyć. Także trzymam kciuki, zobaczysz pójdzie ok :-) i niedługo zobaczysz swoje dwie kreski

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Bacha ja wiem że kochac sie jak chcemy itd ale sama rozumiesz tą chęć żeby sie udała jest silniejsza i kiedy mamy miesiąc że nie ma ani badań ani nic i dużo było przytulania i teraz się zastanawiam nad cholerną owulacją to mnie krew zalewa bo to jest takie trochę wróżenie z fusów mogłam od razu szukać innego ginekologa na usg jak ta mi odmówiła tłumacząc że jestem taaaka młoda. Oki no mam 26 lat młoda nie młoda ale zależy mi max jak każdej z nas :(

Lotta rozumiem Cię doskonale bo mój gin poprzedni też mi tak mówił przez cały rok: pani to jeszcze "taka młodziutka", zmarnowałam ten czas tak na prawdę, bo żadnych sensownych badań nie było i tera już we wrześniu 27 lat stuknie, ciąży jak nie było tak nie ma i co? a do trzydziestki bliżej niż dalej a wtedy to już nie będą mówić, że młoda... ehh ci lekarze...:/

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mam pytanko do was, jakie tabletki i witaminy przyjmujecie,zeby poprawic płodność i jakie dajecie swoim mężom???ja do tej pory brałam wiesiołka i chyba w tym miesiacu z fasolki nic nie bedzie, mimio,ze tempa nie spada a za 3 dni mam miec okres. Tylko przed okresem pojawiają się u mnie dziwne brązowe plamienia. Gin mówi,że to jest normalne a innny przepisał mi duphka i kazał brać od 14dc, doradzcie cos. Mam @regularnie, bardzo bolesne od kiedy pamietam a od 2 lat takie właśnie plamienia 2 lub3 dni przed@

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 22:30

relgupjy7eqx5bjf.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardko przytulam Cię bardzo mocno z powodu Dziadziusia <przytulas>

A co do starań i lekarzy, kurde nie rozumiem jak to jest, że Wy tu co chwila się dowiadujecie co Wam dolega i możecie z tym walczyć a ja kurde latam po tych lekarzach, laboratoriach i całej reszcie (razem z moim M) i guzik z tego jest, ani ciąży ani diagnozy :P masakra jakaś :P muszę Wam powiedzieć, że jakby coraz bardziej mi się odechciewa, jasne, że bardzo chciałabym zostać mamą, ale mam dość tego łażenia po lekarzach, tego mierzenia temperatury, tego zastanawiania się czy owu już była, czy nie, tego pilnowania kiedy "trzeba" się kochać...bez sensu, chyba to wszystko po kolei oleję :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 21:39

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior wiem co czujesz dokładnie o tym samym pomyślałam że to mię juz wkurza. Moja przyjaciółka powiedziała mi "no i dobrze wkurw się na to olej sprawę i w tedy się uda" może to też jest jakiś sposób ;) ja na jutro w planie Panieński przyjaciółki na wszelki wypadek wypije tylko lampkę wina ;) ja i bez alkoholu świetnie się bawię ;)

Kicior lubi tę wiadomość

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Largos ja obstawiam ze wam sie udalo w tym cyklu :-) swojego nie musialam podciagac z nasieniem asama przyjmowalam tylko kwasfoliowy. No i przede?wszystkim poprawolam to co hormony mi bruzdzily

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ