X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak to prawda testy najlepiej robić w terminie spodziewanej @. Ja robiłam w tym terminie i wyszła mi słaba gruba kreska.

Ania to prawda pregnyl może zafałszować wynik testu. Najlepiej zaczekać 14 dni o daty otrzymania zastrzyku i dopiero wtedy testować.
    Mi w cyklu z zastrzykiem udało się zajść w ciąże, ponieważ pregnyl nie tylko przyczynia się to pęknięcia pęcherzyka, ale także do wzmocnienia drugiej fazy cyklu.

Trzymam zatem kciuki aby i tobie się udało.

Angela ale wyhodowałaś duży pęcherzyk. Trzymam kciuki żeby jednak się udało. Pamiętaj pęcherzyk pęka do 36 godzin po podaniu zastrzyku, a najczęściej 24 godziny po więc ja myślę, że szansa jest :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO to super, że usg tak blisko to ja trzymam za Ciebie i malucha żeby wszystko było jak należy :) A bez parówek w takim razie będziesz musiała się jakoś obejść :):) nie nudzisz się w domku? bo już chyba pomału będzie Ci miesiąc mijał jak odpoczywasz, dobrze pamiętam?

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior wrote:
    Andromeda ja to się cieszę ostatnim dniem urlopu, także humor dopisuje pomimo, że polska pogoda nie rozpieszcza (u mnie co chwile tabuny chmur się przez niebo przewalają :P )

A jak tam sytuacja u Ciebie? Kiedy jakieś testowanie?

Teraz będę wszystkich wypytywać, bo nie dam rady nadrobić tego urlopowego tygodnia, także nie miejcie mi za złe :)

zazdroszcze tych wakacji... u nas jedna kolezanka wlasnie wrocila z wloch...

a testuje prawdopodobnie jutro, ale sie nie nastawiam :)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Angela ale wyhodowałaś duży pęcherzyk. Trzymam kciuki żeby jednak się udało. Pamiętaj pęcherzyk pęka do 36 godzin po podaniu zastrzyku, a najczęściej 24 godziny po więc ja myślę, że szansa jest :)[/QUOTE]

Kochana jesteś, dziękuję za wsparcie :*

bacha8709 lubi tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda i Angela - szansa jest zawsze, także trzymam za Was kciuki Dziewczyny!!

Andromeda koniecznie daj znać jutro co i jak :) Ja jeżeli w ogóle to zatestuję najwcześniej w dniu @ czyli 29.07 :)

Andromeda lubi tę wiadomość

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wakacji - Włochy piękna sprawa, marzy mi się żeby tam pojechać, ale na razie funduszy brakuje bo to już troszkę droższa zabawa, ale w którymś momencie na pewno się uda :) A Ty się nie wybierasz nigdzie w tym roku?

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior no w sumie miesiąc minął prawie bo jakieś 3 tygodnie.. Ale 2 tyg to urlop miałam :-) w sumie źle nie jest, w domu zawsze znajdę coś do sprzątania ogarnięcia potem obiadek i tak zlatuje czas... W weekend Przeważnie nas w domu nie ma bo gdzieś z znajomymi szalejemy. Ale powiem wam że przychodzi 1/2 i ja już padam a kiedyś do rana się siedziało hehehehehehe albo to już starość jest hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) u mnie pierwszy cykl na luteinie, owulacja przyszla niespodziewanie w 14 dc i nie było serduszkowania, tzn było 3 dni przed... Temperatury dość wysokie, dzisiaj spadek...ciągle chodzę siku, pobolewa mnie pęcherz i mam twarde piersi...myślicie że coś z tego może byc?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A kiedy miałaś owulacje?? Najlepiej czekać do terminu @ bo test może Ci nie wyjść... Wszystko zależy kiedy miałaś owulacje

owulkę miałam 15 lipca..
    to poczekam do @... a co sądzicie o moich objawach, myślicie, ze jest szansa?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to ekstra, że Ci ten czas jakoś fajnie leci :) starość nie starość, ja mam to samo chociaż w ciąży nie jestem :P nie mówiąc o tym, że teraz to 2 drinki albo 2 piwka wypiję i mam dość (już nie mam ochoty na więcej, bo aż tak ekonomiczna to nie jestem :P ), a dawniej to się długo szalało, więcej piło i po 3h spania do pracy szło - teraz bym chyba umarła :P

Starająca_się - wierzę w Ciebie!!! :)

starająca się15 lubi tę wiadomość

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja mam to samo o północy już wymiękam i muszę się położyć do łóżka.
    W ciągu dnia tez bym sobie robiła drzemki, ale w pracy nie ma jak.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się i ja :)

w pracy dziś od rana, i nie wiem w co ręce włożyć bo masakra jest jakaś. ale cóż - poniedziałek :)

jussio, super że dołączasz do nowenny :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kicior ;-) zobaczymy co to będzie :-) jutro mam wizytę u nowego ginekologa, jestem bardzo podekscytowana tą wizytą, może nowe spojrzenie na nasze starania coś zmieni i pomoże

Patus_777 lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, a ja dzis jadę kliniki, zobaczymy co sie dowiem:) co do tej nowenny to w komentarzach ktos napisal na tej stronie ze często jest tak ze zostaniemy obarczeni jakimś ciężarem zanim dostaniemy to co chcemy, troche mnie to zaniepokoilo

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jestem nowa i dołączam do starających się. Od marcu nie biorę tabletek.Od 2 mcy biorę kwas foliowy i w sumie tak na powaznie to teraz aktualnie rozpoczynam dopiero drugi cykl starań. Dzis dopiero 4 dc, @ była coś skąpa i w sumie już końcowka. W 13 dc mam wyznaczoną wizytę u ginekologa, usg żeby sprawdzić co i jak tam w środku się ma. Z narzeczonym na poczatku stwierdziliśmy,ze odstawiam tabletki i jak bedzie to bedzie :)ale ja chyba juz zaczynam wariowac, bo chciałabym dzidzię jak najszybciej!

Zastanawiam się tylko, czy jeszcze coś tzn jakies inne suplementy powinnam przyjmować. I ogólnie mam problem z obserwacją sluzu, cos cieżko mi to idzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny, podpowiedzcie mi - jak mierzycie temperature? Oczywiście wiem, że od razu po przebudzeniu, tylko jak najlepiej w ustach, w pochwie czy pod pacha?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej agatka ja mierzę w pochwie. Nigdy pod pachą!! :)

agatkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha dzieki za wsparcie:)) a miałas jeszcE jakies leki prócz pregnylu?ja pierwszy cykl stymulowany lekami i mam cicha nadzieje ze sie uda,a ciagle czytam ze sie komus juz w pierwszym cyklu udaje:))) jestem w 22 dc i mam od dzisiaj takie pobolewanie brzucha jakby @miala przyjsc za pare dni,ale moze byx tez od duphastonu,jakie miałas objawy jeszcze przed zrobieniem testu??

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior wrote:
    A co do wakacji - Włochy piękna sprawa, marzy mi się żeby tam pojechać, ale na razie funduszy brakuje bo to już troszkę droższa zabawa, ale w którymś momencie na pewno się uda :) A Ty się nie wybierasz nigdzie w tym roku?

bylismy juz na majowce we wloszech wlasnie, wydalismy fortune... teraz to najpredzej dopiero we wrzesniu bo M zmienil prace i teraz tak szybko nie dostanie wolnego.

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko dwa
    Miesiące to jesCze nie wariuj:) mi lekarz pow po 4 misiecach stran bezowocnych zeby wrzucić na luz bo to nie wyścigi,zeby cieszyć sie soba,stres nie jest wskazany bo moze powodować blokadę psychiczna ze niby jest wszystko ok ale jak sie bardO cgce i barfO sie o tym mysli to nic nie wychodzi.ja zaczęłam monitoring po 6 Msc starań niestety musze byc wspierana lekami stymulującymi bo niestety niby jest ok ale troche u mnie leniwie działa:) z suplementów biorę tylko folik,jak zapytałam gina o inofolik to mi pow. Ze na mnie bedzie działał obojętnie a ze dla dziewczyn z pcos super takze zostałam przy zwykłym foliku

agatkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ