X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzymam kciuki, za Wasze najbliższe testowanie;) na bank ktoś zaciąży czuję to;)
    Ja zawszę wykraczę, ale nigdy nie sobie;/

W srodę jedziemy do teści, będę się byczyć na wsi, wszystko fajnie ale znów jak zaczną nam gadać o dziecku nie wytrzymam i wyjdę ... już mojemu powiedziałam, że mam dość tych ich dogadywań;/ bo jego brat jest w moim wieku, młodszy od mojego męża i od 6 miesięcy ma małe dziecko, wpadł z laską dużo starszą... ok niech im tam się wiedzie, ale odkąd tak jest, to wszyscy na nas patrzą ... bo my 8 lat razem, 2 lata po ślubie no i nic- takie gadanie... serio nie wytrzymam popłaczę się chyba...

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus wykracz mi na październik listopad ;) hej głowa do góry niech gadają co chcą. Uda się nam zobaczysz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:08

Patus_777 lubi tę wiadomość

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus znam to uczucie ale niestety niektórzy nie myślą że takie pytania nie są na rękę :/ mimo wszystko postaraj się jakoś zmienić temat :*

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym im powiedziała że się staracie ale tak łatwo nie jest i może by coś zrozumieli? Ja tak zrobiłam z moimi tesciami bo też gadali że pewnie nie chcemy mieć itp
    I potem mieliśmy spokój bo wiedzieli że chcemy i nas to boli że się nie udaje i już nie było wypytywan dziwnych

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Mało piszę, ale czytam was regularnie i trzymam za Was mocno kciuki!!!
    Przesyłam także wiruski: &$#^%@!P&_!@#_!#^!@#!*#&!#&!@#+!#*(!&@!&+)!

Co do pytań rodziny o dziecko, przechodziłam to ale wśród znajomych i koleżanek i wiem co to znaczy. Boli zwłaszcza, że się starasz, a Ci nie wychodzi. Ja nie zwierzałam się z tego, że się staramy, jakoś obracałam te wszystkie ich pytania w żart.

U mnie bez zmian pracuję cały czas. Mdłości raz silniejsze, raz słabsze, ale ciągle nie odpuszczają :(

No i powoli przygotowuję się do wakacji.

Angela B-D lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny
    jestem tu nowa, to mój pierwszy cykl..
    jestem w 24 dniu cyklu (cykl 32 dni) kiedy mogę testować? chyba jeszcze za wcześnie..
    od razu po owulce, strasznie pieką mnie sutki i ciagle boli mnie podbrzusze, np. jak siąde gwałtownie na krześle czuje kłucie, jestem dobrej myśli... może nam się udało:)

Patus_777, AniaReh lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy miałaś owulacje?? Najlepiej czekać do terminu @ bo test może Ci nie wyjść... Wszystko zależy kiedy miałaś owulacje

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki

w piątek byłam na monitorowaniu cyklu co się okazało jeden pęcherzyk poszedł jak burza i miał aż 31 mm drugi zaś 20 mm, zastrzyk dostałam...
    ale z tego cyklu nic nie będzie bo serduszkowaliśmy dopiero wczoraj wcześniej byliśmy na wyjeździe u rodziny i nie było możliwości :( dlatego spisuję go na straty...

lekarz kazał zapisać się na wizytę, będzie chciał mnie zgłosić do in vitro refundowanego (powiedział że nie ma na co czekać)

Patus_777, AniaReh lubią tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    Witajcie Kobitki

w piątek byłam na monitorowaniu cyklu co się okazało jeden pęcherzyk poszedł jak burza i miał aż 31 mm drugi zaś 20 mm, zastrzyk dostałam...
    ale z tego cyklu nic nie będzie bo serduszkowaliśmy dopiero wczoraj wcześniej byliśmy na wyjeździe u rodziny i nie było możliwości :( dlatego spisuję go na straty...

lekarz kazał zapisać się na wizytę, będzie chciał mnie zgłosić do in vitro refundowanego (powiedział że nie ma na co czekać)

To kochana, do dzieła;) korzystaj:) masz chociaż klarowną sytuację, wiesz co i jak:)Trzymam ciągle, kciuki za Ciebie;)

Angela B-D lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mówiliśmy im ostatnio, że nie jest nam łatwo itd... i musimy iść na badana itd... to juz jakie, po co, itd ..ciężko...najbardziej to rozumie tylko własna mama a nie teściowa;DDDD

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    To kochana, do dzieła;) korzystaj:) masz chociaż klarowną sytuację, wiesz co i jak:)Trzymam ciągle, kciuki za Ciebie;)

Dziękuję <3 ja również trzymam za Ciebie kciuki ;)

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczęta!!

Ale się za Wami stęskniłam!! Chociaż taka przerwa od forum i myślenia też dobrze robi :)

W sb wieczorem wróciliśmy z cudownych wakacji w Chorwacji - było super Chorwacja jest przepiękna i polecam każdemu. A chociaż byłam już 2 raz urzekła mnie chyba jeszcze bardziej :)

Niestety ale po takim czasie nie jestem w stanie Was nadrobić (za bardzo rozgadane jesteście :P ). Czy któraś zmieniła status ze "staraczki" na "zafasolkowaną"? Jeśli tak to serdecznie gratuluję!! :) Mnie akurat na wyjeździe wypadły dni płodne (zobaczymy może coś z tego będzie :P ), szaleliśmy jak nie wiem, bo wiadomo - wolne, ciepło, luz-blues i orzeszki, także wykres zaserduszkowany porządnie :) W sumie na wyjeździe w ogóle ie myślałam o ciąży (nie było czasu :) ) dopiero teraz myśli powracają, ale w sumie na większym luzie chyba :) 17 dc tempka wysoko, zobaczymy co dalej...

Aha Jussio proszę zmień mnie w tabelce, termin @ na 29.07 (ovu zmienił).

A co do wypytywań rodziny o dziecko to mnie też najbardziej teściowa denerwowała swoimi pytaniami i tekstami typu: "pośpieszcie się bo lata lecą" itp., ale już ja też uświadomiliśmy, że się staramy więc może wreszcie da spokój. :P

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja te Twoje wiruski przejmuję!!!! Mam nadzieję, że nie pójdą na marne :):)

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kicior :-) Ooooo to fajne wakacje miałaś, tylko pozazdrościć kochana. To trzymam kciuki żeby udało się ładnie <3

Kicior lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    hej, dziewczyny
    jestem tu nowa, to mój pierwszy cykl..
    jestem w 24 dniu cyklu (cykl 32 dni) kiedy mogę testować? chyba jeszcze za wcześnie..
    od razu po owulce, strasznie pieką mnie sutki i ciagle boli mnie podbrzusze, np. jak siąde gwałtownie na krześle czuje kłucie, jestem dobrej myśli... może nam się udało:)
    Hej Marzena:) testować najlepiej o dnia spodziewanej @, jakies do 10 dni po owu dochodzi do zagnieżdżenia i dopiero wtedy pojawia sie beta ale to najwcześniej we krwi wiec nawet testy o słabej czułości mogą nie wykryć,osobiście znam dziewczynę co dopiero w 9 tc wyszedł jej test pozytywny:)) ja czekam do przyszłego pon,jestem po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka i cEkam bo zastrzyk moze spowodować dwie kreski fałszywe wiec wole poczekać:)

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez takie przymulone jestescie? Ja mialam dopiero co spotkanie i wszyscy mielismy problem ze skupieniem sie:/ te poniedzialki sa takie leniwe.

dzis chcialam zafundowac sobie chwile relaksu: manicure i pedicure ale kosmetyczke szlag trafil, jakas infekcja czy cos i d**a.

a w weekend ogladalismy z M minionki, nie wiem czy bawi Was taki humor ale ja sie nasmialam za wsze czasy;)

udanego startu w ten kolejny tydzien lipcowy!!:)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Doti!! trzymaj mocno te kciuki :)

A jak się czujesz w ogóle? Masz już jakieś ciążowe objawy? :)

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba nie mam nic takiego chociaż ostatnio fasol dał mi znać że parowek nie lubi i przy ubikacji kleczalam a tak to spoko wszystko :-)
    W środę lecę na usg do lekarza i już doczekać się nie mogę aż go Zobaczę :-) żeby tylko wszystko ok było....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda ja to się cieszę ostatnim dniem urlopu, także humor dopisuje pomimo, że polska pogoda nie rozpieszcza (u mnie co chwile tabuny chmur się przez niebo przewalają :P )

A jak tam sytuacja u Ciebie? Kiedy jakieś testowanie?

Teraz będę wszystkich wypytywać, bo nie dam rady nadrobić tego urlopowego tygodnia, także nie miejcie mi za złe :)

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti. Napewno wszystko ok będzie

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ