Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatkaa wrote:Dzięki Madziulla
To dopiero moj pierwszy cykl kiedy mierzę temparature...dopiero raczkuję
Ja też dopiero od nie dawna mierze to mój pierwszy pełen cykl z mierzeniem.Pod pachą nie mierzy się dlatego że Ciebie w tym wypadku interesuje wewn tepm ciała a pod pachą masz zewn.
To Ci się może przydać:
https://www.maluchy.pl/forum/lofiversion/index.php/t38235.htmlagatkaa lubi tę wiadomość
-
Ania ja dodatkowo łykałam bromegron na obniżenie prolaktyny, ponieważ miałam ponad normę.
Ja z objawów ciązowych to miałam bardzo nabrzmiałe piersi 3-4 dni przed spodziewanym terminem @. I taki gęsty kremowy śluz jak nigdy przed @.
A tak to bóle podbrzusza które sugerowały zbliżający się termin miesiączki.
I jeszcze sobie przypomniałam, że ja cały czas ćwiczyłam brzuszki i kilka dni po owu nie byłam w stanie ich wykonać bo tak mnie bolało podbrzusze. Od tego dnia już ich nie wykonywałam. -
nick nieaktualnyDoti87 wrote:Kicior no w sumie miesiąc minął prawie bo jakieś 3 tygodnie.. Ale 2 tyg to urlop miałam
w sumie źle nie jest, w domu zawsze znajdę coś do sprzątania ogarnięcia potem obiadek i tak zlatuje czas... W weekend Przeważnie nas w domu nie ma bo gdzieś z znajomymi szalejemy. Ale powiem wam że przychodzi 1/2 i ja już padam a kiedyś do rana się siedziało hehehehehehe albo to już starość jest hihihihi[/QUOTE
Moze i moj siódmy cykl okaże sie szczesliwy:))) -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny, bylam dzisiaj na badaniach. Mam wyniki i prosze o interpretacje. przede wszystkim sprawdzalam progesteron
Progesteron 30,46ng/ml
Wykres normy
faza folikularna =<0,25 - 0,54
faza owulacyjna =<0,25 - 6,22
faza lutealna 1,5 - 20,0
menopauza < 0,41
dzis jest 21 dzien cyklu. Bede wdzieczna, jesli ktos mi wytlumaczy , co to oznaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:44
-
No żaden lekarz wam nie da tabletek id razu po 2 miesiącach starania... Każdy mówi że minimum rok bo możesz mieć co drugi.miesiąc bezowulacyjny co też.jest normalne i nie ma czym się martwić nasz organizm też musi odpocząć. Ja wiem ze łatwo nie jest,ale naprawdę pierwsze pół roku troszkę luzu.. Chociaż minimum
i będzie dobrze kochane.. Chyba że nie wiecie kiedy macie owulacje to wtedy monitoring i celowanie konkretne
-
Wg. mnie to trochę ten progesteron za wysoki ale nie szczególnie się na tym znam, może ktoś iny coś więcej podpowie, a najlepiej to gin.
Co do mierzenia tempki to ja mierzę w ustach, bo tak mi najwygodniej i w sumie chyba jest ok, jedyne co to podobno jak się w pochwie mierzy to nie ma potem takich ząbków na wykresie (ale ja jestem wygodnicka) A pacha tak jak dziewczyny mówią nie wchodzi w grę bo to nie ta temperatura.
Ahhh te Włochy...teraz to ja Ci zazdroszczę26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Chodzi i to,ze robie badania na wlasną rekę, bo zaden lekarz, nie wypisal mi badan. Stwierdzil,ze jak po roku sie nie uda, to wtedy podejmiemy leczenie. A Ja mam na 4 albo 3 dni przed @ plamienia. Dlatego staram sie sama jakos znalezc przyczyne,.Te plamienia sa od 2 lat
-
nick nieaktualny
-
bacha8709 wrote:Ania ja dodatkowo łykałam bromegron na obniżenie prolaktyny, ponieważ miałam ponad normę.
Ja z objawów ciązowych to miałam bardzo nabrzmiałe piersi 3-4 dni przed spodziewanym terminem @. I taki gęsty kremowy śluz jak nigdy przed @.
A tak to bóle podbrzusza które sugerowały zbliżający się termin miesiączki.
I jeszcze sobie przypomniałam, że ja cały czas ćwiczyłam brzuszki i kilka dni po owu nie byłam w stanie ich wykonać bo tak mnie bolało podbrzusze. Od tego dnia już ich nie wykonywałam.
Bacha ja tez mam nabrzmiale piersi aczkolwiek mnie nie bolą. Mam tez od paru dni, od piątku bardzo dużo kremowego śluzu takiego gęstego. Moze to miec związek z luteina? -
Largos poziom progesteronu masz jakbyś w ciąży była. Ale to za wcześnie by ją wykryło. Więc coś musi być nie tak. Ale tu Ci nie pomogę.
Ania ja miałam tak 37,2 lub 37,1. Możesz sobie zerknąć na mój wykres.
Starająca się ja miałam i w sumie mam do teraz piersi jak balonytak mnie bolały,że nie umiałam ich dotknąć. Śluz możesz taki mieć jak bierzesz luteine dopochwowo.
starająca się15 lubi tę wiadomość
-
A u nas był upał nie do zniesienia, dzisiaj już się zrobiło chłodno ;/ A wczoraj była przerażająca burza, ale ja to takie lubię :p I ma być coraz więcej.
She, i jak USG? Pewnie, że wszystko jest i będzie dobrzeMartwienie się na zapas tylko Cię stresuje, a to niezdrowe.
W tabelce mnie nie ma, bo się nie wpisałam :p Jakoś nie widzę potrzeby, oficjalnych starań nie zaczęłam.
Dziewczyny, a co jest z Peggy? :o
Bacha, Tobie też się udało?!Gratuluję! Odpoczywaj.
Kurczę, teraz będę tak każdemu po kolei gratulować ;/
Mmarzenak, witajPowodzenia w staraniach.
Angela, macie dzisiaj rocznicę ślubu? Wszystkiego dobregoNie martw się, wszystko się ułoży
Trzymam kciuki.
Doti, i ok wszystko będzieTobie też gratuluję :p
Nie znam Was, a uśmiech z ust nie schodzi, jak tak czytam, że w końcu się udało.
Kokardka, wydaje mi się, że to ja tak mówiłamCzemu niepokoi?
Agatkaa, witam imienniczkęPowodzenia w staraniach!
agatkaa lubi tę wiadomość
-
Hej gwiazdy! Po blogim urlopowaniu wracam do szarej codziennosci;) nawet nie nadrabiam zaleglosci bo nie ogarne
wszystkim zafasolkowanym gratuluje i witam nowe staraczki w naszych szeregach!!
-
A mi lekarz powiedział, że jak zależy mi na szybkim zajściu, to 3 miesiące z Bromergonem i Duphastonem i pomyślimy o stymulacji i badaniach nasienia.
Owulacje miałam w piątek, tzn. mam nadzieję, bo świadczy o tym obserwacja śluzu i temperatury, przytulanie było w odpowiednie dni i czekamy... okaże się za około 2 tygodnie
Niepokoi mnie wynik TSH: 3,2 przy normie do 4,2. Gin twierdzi, że wynik jest ok, ale endokrynolog, u której byłam po poronieniu mówiła, że w ciąży najlepiej mieć TSH do 2,5. Czy któraś z Was wie coś na ten temat.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Kirys kazde laboratorium ma inne normy, jak gin mowi ze jest ok to znaczy ze tak jest