X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję za słowa otuchy :*
    Również trzymam za Was wszystkie Dziewczynki kciuki :)

Patus_777 lubi tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to teraz czekamy na rezultaty ;)

Andromeda a ty gdzie się podziałaś ;) Obiecałaś nam test a teraz milczysz ;D

Aniabbb na tablicy wykresów widziałam że jednak @ do ciebie zawitała :( Przykro mi. Tulę moooocno <3

Angela B-D lubi tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki :)

Ja u mnie czekam cały czas cierpliwe na owu ale na razie nie wiem co z tego bedzie

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najdziwniejsze jest to że nic nie czuję, nic mnie nie boli.. nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie że była owulacja w sumie to pojechałam z myślą sprawdzenia czy mi się torbiel nie zrobiła (nawet lekarz powiedział że nie wie jak ja to zrobiłam że 2 pęcherzyki strzeliły). ten cykl spisałam na straty przez małą ilość serduszkowania, moje myśli toczą się wokół in vitro... to moja ostatnia deska ratunku.

201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    najdziwniejsze jest to że nic nie czuję, nic mnie nie boli.. nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie że była owulacja w sumie to pojechałam z myślą sprawdzenia czy mi się torbiel nie zrobiła (nawet lekarz powiedział że nie wie jak ja to zrobiłam że 2 pęcherzyki strzeliły). ten cykl spisałam na straty przez małą ilość serduszkowania, moje myśli toczą się wokół in vitro... to moja ostatnia deska ratunku.

Może właśnie się udało :)

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla okaże się 4.08. to byłby cud gdyby się udało

201612151778.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka u mnie @ pojawiła się jak zwykle:) ale miałam taki dobry tydzień zr się nie przejmuje,ok 14tego zwalniam sie z pracy tzn daje wypowiedzenie wiec pracuje tylko do konca miesiąca,mam dosc stresów,ulżyło mi po laparoskopi szukam nowej pracy mam nadzieję,że się uda. prawdopodobnie na jesieni też sie przeprowadzamy,ale jeszcze nic nie chce opowiadać żeby nie zapeszyć.termin następnej @ to 16.08 ale nie wiem jak to bęfdzie po laparoskopi słyszałam że owulacja może się przesunąc?!pozdrawiam Was serdecznie w tym tyg też mnie pewnie nie bedzie bo mam kupę spraw do ogarnięcia przed laparoskopią i do tego wesele w weekend,szukanie nowej pracy...Andromeda odzywaj się!!!!

Kokardka44, Patus_777 lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    Madziulla okaże się 4.08. to byłby cud gdyby się udało

Cuda się zdarzają <3

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio mam jeszcze pytanie do Ciebie ile zwolnienia dostałaś po laparoskopii? jak długo bylaś w szpitalu?

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    jussio mam jeszcze pytanie do Ciebie ile zwolnienia dostałaś po laparoskopii? jak długo bylaś w szpitalu?

ja też miałam laparoskopię w marcu 2015
    ze szpitala wyszłam 3 dnia a zwolnienie lekarskie dostałam na 14 dni

201612151778.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    ja też miałam laparoskopię w marcu 2015
    ze szpitala wyszłam 3 dnia a zwolnienie lekarskie dostałam na 14 dni
    ok dzięki wielkie:)musze to jakoś logistycznie fajnie rozwiazac :)

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • jussio Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    Jeżeli chodzi o L4 to jako takiego nie miałam bo byłam na bezrobotnym w tym czasie. A w szpitalu to za pierwszym razem ( przy usuwaniu pozamacicznej) byłam w zasadzie 24h bo w czwartek rano mnie przyjęli, wieczorem zabieg i w piątek po obchodzie dostałam wypis więc koło 9 byłam już w domu. I wtedy długo mnie wszystko bolało i jakieś dwa tygodnie dochodziłam do formy, tej fizycznej oczywiście.
    A za drugim razem przyjmowali mnie w poniedziałek koło południa, we wtorek zabieg i w środe do południa do domu. I wtedy nic nie bolało po zabiegu i w ogóle się czułam dobrze jakby mi nic nie robili. Nie wiem od czego to zależy. Aaa i to były dwa różne szpitale więc procedury też pewno mają różne.
    A dziewczyna co ze mną leżała też po laparo to dostała 2 tygodnie zwolnienia.
    Najlepiej będzie jak zadzwonisz do szpitala gdzie będziesz i zapytasz jak długo będą cię trzymać.

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem dziewczyny.

Od samego rana zalatana i dopiero teraz moge napisac. Test zrobilam, ale negatywny wiec tym razem przeczucie mnie nie zawiodlo. Dziwne to wszystko bo dzis juz 34 dc a @ jak nie bylo tak nie ma... Nawet brzuch mnie nie boli, tylko piersi delikatnie. No i nie wiem czemu ten cykl taki dlugi, skoro dlugie zdarzaja sie bezowulacyjne, a ja przeciez mialam stwierdzona ovu w 20 dc... no nic, poczekam do konca tyg a jesli nie przyjdzie to chyba bede musiala luteine na wywolanie wykupic bo recepte mam... jak myslicie, zaczac ja brac juz teraz czy poczekac az sama @ przyjdzie?

no a od nast cyklu startujemy z pierwszym clo :) moze wtedy szczwscie dopisze:)

Przesylam usciski wtorkowe!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:17

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • jussio Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda ja bym jeszcze poczekała ze dwa dni z ta luteiną. A wiesz ile u ciebie trwa faza lutealna? Bo u mnie trwa 16 dni więc może i u ciebie jest ciut dłuższa. A jak za dwa dni nic się nie wyjaśni to wtedy możesz brać lutke ;)
    Przykro mi że jedna krecha :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:21

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w szpitalu powiedzieli ze zostanę kilka dni w zalezności od tego co będa robic tzn czy bedzie tylko laparoskopia z droznoscia czy bedą musieli co ś wycinać, dam radę:) jestem bojpowo nastawiona 27lece zrobic wszystkie badania mam nadzieję ze uda się jednego dnia wszystko zalatwić:) Andromeda przykro mi z powodu testu ja wczoraj też robiłam rano a wieczorem dostałam @.
    Dzięki jussio:)

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb opowiedz coś o laparo

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

melduję się z odmówioną wczorajszą nowenną :)
    dzisiejsza już zaczęta.

wiecie, myślę że to dobrze mi zrobi, bo przez to ciągłe planowanie kiedy będę miała chwilę na odmawianie, nie mam czasu na myślenie o niczym innym :D w tym również o tym, czy się udało. ;)

mam znów postanowienie nie nastawiać się na nic tylko się spodziewać @. czyli jak zawsze. i pewnie jak zawsze za tydzień wymięknę i zacznę sobie wmawiać ciążę.. :D
    jak na razie mam stwierdzoną wyraźną ciążę spożywczą - od dwóch dni nocujemy u teściów, a teściowa lubi karmić ;)

pozdrawiam Was wszystkie gorąco i ściskam :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opowiem jak będę po teraz wiem tyle,że muszę zrobić morfologie(grupę krwi) ,mocz, ekg i prześwietlenie klatki piersiowej,4-tego o 8 rano mam być w szpitalu,mam miec laparoskopie i zakładany aparat schultzego, gdyby zaleźli coś do wycięcia będą wycinać tzn małe zrost(taka toaleta jajowodów),3 małe dziurki w brzuchu:) tak to zrozumiałam.

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    dzień dobry :)

melduję się z odmówioną wczorajszą nowenną :)
    dzisiejsza już zaczęta.

wiecie, myślę że to dobrze mi zrobi, bo przez to ciągłe planowanie kiedy będę miała chwilę na odmawianie, nie mam czasu na myślenie o niczym innym :D w tym również o tym, czy się udało. ;)

mam znów postanowienie nie nastawiać się na nic tylko się spodziewać @. czyli jak zawsze. i pewnie jak zawsze za tydzień wymięknę i zacznę sobie wmawiać ciążę.. :D
    jak na razie mam stwierdzoną wyraźną ciążę spożywczą - od dwóch dni nocujemy u teściów, a teściowa lubi karmić ;)

pozdrawiam Was wszystkie gorąco i ściskam :)

Hej kochana ;) u mnie też nowenna super idzie;) i odkąd ją odmawiam wyciszyłam się i nie chcę myśleć o ciąży, musi sama przyjść:D będę Was wspierać;)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Jestem, jestem dziewczyny.

Od samego rana zalatana i dopiero teraz moge napisac. Test zrobilam, ale negatywny wiec tym razem przeczucie mnie nie zawiodlo. Dziwne to wszystko bo dzis juz 34 dc a @ jak nie bylo tak nie ma... Nawet brzuch mnie nie boli, tylko piersi delikatnie. No i nie wiem czemu ten cykl taki dlugi, skoro dlugie zdarzaja sie bezowulacyjne, a ja przeciez mialam stwierdzona ovu w 20 dc... no nic, poczekam do konca tyg a jesli nie przyjdzie to chyba bede musiala luteine na wywolanie wykupic bo recepte mam... jak myslicie, zaczac ja brac juz teraz czy poczekac az sama @ przyjdzie?

no a od nast cyklu startujemy z pierwszym clo :) moze wtedy szczwscie dopisze:)

Przesylam usciski wtorkowe!!

Andromeda widzę, że tobie tez się tak spóźnia jak mi ostatnio ;/ masakra jesteśmy w kupie;) razem raźniej :) Ściskam :) beznadzieja z tą miesiączka co nie?...w ogóle ciągle albo za wcześnie albo za późno...kobiety na serio mają w życiu PRZERĄBANE:D

Andromeda lubi tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ