Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi gin mówił,że jak się uda mam brać dalej. Zwykle przepisują 2x1. I co 12 godz trzeba brać

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, dziewczyny jak teraz zażywacie Duphka? Ja mam 1 dziennie ale która dziewczyna mi mówiła ze chyba powinno się 2 razy po 1 co najmniej bo on jakos tam parenascie godzin działa tylko... I że 1 dziennie to chyba za mało ale mnie tak moj ginek kazał no i się zastanawiam nad tym właśnie... :D

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Duphaston 1 raz dziennie rano. Dawkowanie na pewno zależy od tego, po co się go bierze. Na podtrzymanie ciąży miałam 2 x 1 tabl. Na cystę 1 x 1 tabl.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys nie wiem czy ja dotrzymam do sb bo mi @ ma przyjść wcześniej 29 chyba ale jakby się nie pojawiła to w sb.na pewno zatestuje :D

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na wyregulowanie cylki w sumie, ale mam brać od 18dc przez 10 dni ale nigdy tyle nie wezme bo zawsze @ jest wczesniej i jak juz przychodzi to nie zarzywam bo mi sie zdaje ze wtedy to bez sensu ale w sumie gina nie dopytalam co w takiej sytuacji bo juz jakis czas u niego nie byłam (pojde jak skoncze badania).

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior wrote:
    Kirys nie wiem czy ja dotrzymam do sb bo mi @ ma przyjść wcześniej 29 chyba ale jakby się nie pojawiła to w sb.na pewno zatestuje :D
    Oki kochana - to trzymam kciuki! ;-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za odpowiedz,duzo mi to dało,mi wlasnie nie dał recepty na drugie opalowanie,miałam brac 2 razy dziennie od 18-27 dc,miałam cienkie endo wiec pewnie dlatego,ja jeszcze w tym cyklu brałam clo i zastrzyk,ale pow. Ze jak sie nie uda to clo znow od nowa od 4dc,ale wlasnie nie mowil o dupku,a receptę dostałam tylko na pregnyl wiec planuje zrobic test jutro w 28 dc albo w pon i jakby był pozytyw to juz wiem gdzie zrobic betę,wyskoczę z pracy i bede do niego wtedy dzwonix co dalej z tym dupkiem, a dzis wieczor biorę ostatnia tabletkę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i polecam Wam superpharm,znalazłam tam test co wykrywa 10 jedn beta hcg na ml moczu,jeszcze sie baba ze mna kłóciła ze testy różnią sie tylko sposobem wykonywania,a ja znalazłam i jej pokazałam ze jedne maja wykrywalność stężenia 10 jedn a inne 25:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dobrze wiedzieć ;)

Patus_777 lubi tę wiadomość

• Kicior Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dobrze wiedzieć a jak ten test sie nazywa?

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior ja jak miałam mieć stymulacje CLO to miałam dostać również duphka w drugiej części cyklu. Ale ja na szczęście stymulacji już nie miałam więc ciężko mi się wypowiedzieć. Od początku ciąży biorę 2x1 co 12 godz. Jego trzeba brać regularnie o tej samej porze żeby progesteron był na tym samym poziomie. Też słyszałam, że raz dziennie nie ma sensu go brać, bo działa tylko przez kilkanaście godzin. No i słyszałam też, że się go od razu nie odkłada (w ciąży) tylko trzeba stopniowo.

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Tak, Aniu, gin zapisał mi więcej opakowań i powiedział, że jak mi się uda (co potwierdzi beta), to mam zadzwonić i powie mi jak brać dalej duphaston, chyba mówił o 1 tabl. 2 razy dziennie, ale nie sugeruj się tym, lepiej zapytaj swojego lekarza. Ja mam za sobą poronienie, więc dlatego będę brała od razu te leki na podtrzymanie.
    Hej ja zaczynam przygodę z tym lekiem i tak samo mam dawkę jak ty :) a gdybym zaszła to 3 razy dziennie.
    Jak się w ogole po tym czujesz?czytalam że niektórym od razu się udaje z tym dupkiem heh

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test chyba był firmy life,ale jeszcze sprawdzę dokładniej jak wrócę do domu i dam znać:)napewno nie widziałam go nigdzie indziej niż w super pharmie i był ten akurat strumieniowy, a płytkowy tej samej firmy miał czułość 25 jedn/ml moczu.

Z dupkiem czuję sie normalnie, może kilka dni temu miałam trochę wzdęty brzuch i lekkie zaparcia,ale tak poza tym jak na trzy leki w sumie to czuję się dobrze:)) zresztą ja nigdy nie miałam żadnych praktycznie efektów ubocznych żadnych leków, a to,że się udaje w pierwszym cyklu stymulowanym to faktycznie czytam wiele wpisów i to mi daje nadzieje:))

• She86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    She86 coś mi się przypomniało - jeśli pracujesz przy komputerze, to będąc w ciąży możesz pracować tylko 4 godziny na dobę! :-) Potem możesz być nawet w tym samym pomieszczeniu i robić coś innego, ale nie na komputerze, a jeśli nie ma możliwości, to jesteś zwolniona z pracy, z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. Wynika to z rozporządzenia w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet. Myślałaś o tym?

Wiem, dobrze to wiem. Ale to teoria.. tak samo jak płatne nadgodziny :/
    Po prostu ja mieszkam na podkarpaciu, tutaj się nie szanuje praw pracowników :(
    Teksty w stylu "jak Ci się nie podoba to bez problemu znajdziemy kogoś na twoje miejsce" są u nas na porządku dziennym. I żaden PIP tu nie pomoże, bo pracodawca zawsze się wymiga

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronkaa wrote:
    czytałam wcześniej o jakiejś nowennie? możecie mi napisać dokładniej jaka to jest, może i mi pomoże :-)

Tak my odmawiamy:)

http://pompejanska.rosemaria.pl/2014/02/nowenna-pompejanska-dla-zupelnie-zielonych/#more-5537

tutaj wszytko pisze oraz świadectwa ludzi:)
    po krótce przez 54 dni odmawiasz 3 części różańca =15 dziesiątek dziennie:)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior jestem, jestem :)

Jestem z Wami caly czas i czytam Was na bierzaco.
    Kibicuje Wam i trzymam mocno kciuki.

Mam troche wiecej pracy i upal mnie meczy wiec, duzo odpoczywam i malo pisze.

U mnie widac w koncu koniec mdlosci no i pojawil sie brzuszek. We srode mam kilejna wizyte, wiec prosze trzymajcie za mnie kciuki.

Largos gratuluje.

Kate trzymaj sie dzielnie, najwazniejsze ze z dzieciaczkami jest wszystko dobrze.

Kicior trzymam kciuki by @ nie przyszla i bys mogla zobaczyc piekne dwie krechy na tescie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha trzymam kciuki :) może płeć dziecka poznasz? Czy może juz znasz?

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie znam. Zobaczymy czy sie uda poznac, choc moze byc jeszcze za wczesnie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Hej ja zaczynam przygodę z tym lekiem i tak samo mam dawkę jak ty :) a gdybym zaszła to 3 razy dziennie.
    Jak się w ogole po tym czujesz?czytalam że niektórym od razu się udaje z tym dupkiem heh
    Biorę ten lek już od pół roku z jedną przerwą. W drugiej fazie cyklu mam wzdęty brzuch, jakbym już była we wczesnej ciąży, zaparcia, pełne i wrażliwe piersi, no i drażliwość - największa była na początku :-P

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Wiem, dobrze to wiem. Ale to teoria.. tak samo jak płatne nadgodziny :/
    Po prostu ja mieszkam na podkarpaciu, tutaj się nie szanuje praw pracowników :(
    Teksty w stylu "jak Ci się nie podoba to bez problemu znajdziemy kogoś na twoje miejsce" są u nas na porządku dziennym. I żaden PIP tu nie pomoże, bo pracodawca zawsze się wymiga
    Oj, w moich stronach jest podobnie. W firmie, w której pracuję nie jest aż tak źle, ale słyszałam od znajomych różne, wołające o pomstę do nieba opowieści.

km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ