Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A właśnie, dziewczyny jak teraz zażywacie Duphka? Ja mam 1 dziennie ale która dziewczyna mi mówiła ze chyba powinno się 2 razy po 1 co najmniej bo on jakos tam parenascie godzin działa tylko... I że 1 dziennie to chyba za mało ale mnie tak moj ginek kazał no i się zastanawiam nad tym właśnie...26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Ja mam na wyregulowanie cylki w sumie, ale mam brać od 18dc przez 10 dni ale nigdy tyle nie wezme bo zawsze @ jest wczesniej i jak juz przychodzi to nie zarzywam bo mi sie zdaje ze wtedy to bez sensu ale w sumie gina nie dopytalam co w takiej sytuacji bo juz jakis czas u niego nie byłam (pojde jak skoncze badania).26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczynki za odpowiedz,duzo mi to dało,mi wlasnie nie dał recepty na drugie opalowanie,miałam brac 2 razy dziennie od 18-27 dc,miałam cienkie endo wiec pewnie dlatego,ja jeszcze w tym cyklu brałam clo i zastrzyk,ale pow. Ze jak sie nie uda to clo znow od nowa od 4dc,ale wlasnie nie mowil o dupku,a receptę dostałam tylko na pregnyl wiec planuje zrobic test jutro w 28 dc albo w pon i jakby był pozytyw to juz wiem gdzie zrobic betę,wyskoczę z pracy i bede do niego wtedy dzwonix co dalej z tym dupkiem, a dzis wieczor biorę ostatnia tabletkę ...
-
nick nieaktualnyAcha i polecam Wam superpharm,znalazłam tam test co wykrywa 10 jedn beta hcg na ml moczu,jeszcze sie baba ze mna kłóciła ze testy różnią sie tylko sposobem wykonywania,a ja znalazłam i jej pokazałam ze jedne maja wykrywalność stężenia 10 jedn a inne 25:)
-
nick nieaktualny
-
Kicior ja jak miałam mieć stymulacje CLO to miałam dostać również duphka w drugiej części cyklu. Ale ja na szczęście stymulacji już nie miałam więc ciężko mi się wypowiedzieć. Od początku ciąży biorę 2x1 co 12 godz. Jego trzeba brać regularnie o tej samej porze żeby progesteron był na tym samym poziomie. Też słyszałam, że raz dziennie nie ma sensu go brać, bo działa tylko przez kilkanaście godzin. No i słyszałam też, że się go od razu nie odkłada (w ciąży) tylko trzeba stopniowo.
-
kirys wrote:Tak, Aniu, gin zapisał mi więcej opakowań i powiedział, że jak mi się uda (co potwierdzi beta), to mam zadzwonić i powie mi jak brać dalej duphaston, chyba mówił o 1 tabl. 2 razy dziennie, ale nie sugeruj się tym, lepiej zapytaj swojego lekarza. Ja mam za sobą poronienie, więc dlatego będę brała od razu te leki na podtrzymanie.
a gdybym zaszła to 3 razy dziennie.
Jak się w ogole po tym czujesz?czytalam że niektórym od razu się udaje z tym dupkiem heh
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualnytest chyba był firmy life,ale jeszcze sprawdzę dokładniej jak wrócę do domu i dam znać:)napewno nie widziałam go nigdzie indziej niż w super pharmie i był ten akurat strumieniowy, a płytkowy tej samej firmy miał czułość 25 jedn/ml moczu.
Z dupkiem czuję sie normalnie, może kilka dni temu miałam trochę wzdęty brzuch i lekkie zaparcia,ale tak poza tym jak na trzy leki w sumie to czuję się dobrze:)) zresztą ja nigdy nie miałam żadnych praktycznie efektów ubocznych żadnych leków, a to,że się udaje w pierwszym cyklu stymulowanym to faktycznie czytam wiele wpisów i to mi daje nadzieje:))Patus_777 lubi tę wiadomość
-
kirys wrote:She86 coś mi się przypomniało - jeśli pracujesz przy komputerze, to będąc w ciąży możesz pracować tylko 4 godziny na dobę!
Potem możesz być nawet w tym samym pomieszczeniu i robić coś innego, ale nie na komputerze, a jeśli nie ma możliwości, to jesteś zwolniona z pracy, z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. Wynika to z rozporządzenia w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet. Myślałaś o tym?
Wiem, dobrze to wiem. Ale to teoria.. tak samo jak płatne nadgodziny
Po prostu ja mieszkam na podkarpaciu, tutaj się nie szanuje praw pracowników
Teksty w stylu "jak Ci się nie podoba to bez problemu znajdziemy kogoś na twoje miejsce" są u nas na porządku dziennym. I żaden PIP tu nie pomoże, bo pracodawca zawsze się wymigaNatalia27.03.2016
-
biedronkaa wrote:czytałam wcześniej o jakiejś nowennie? możecie mi napisać dokładniej jaka to jest, może i mi pomoże
Tak my odmawiamy:)
http://pompejanska.rosemaria.pl/2014/02/nowenna-pompejanska-dla-zupelnie-zielonych/#more-5537
tutaj wszytko pisze oraz świadectwa ludzi:)
po krótce przez 54 dni odmawiasz 3 części różańca =15 dziesiątek dziennie:)mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Kicior jestem, jestem
Jestem z Wami caly czas i czytam Was na bierzaco.
Kibicuje Wam i trzymam mocno kciuki.
Mam troche wiecej pracy i upal mnie meczy wiec, duzo odpoczywam i malo pisze.
U mnie widac w koncu koniec mdlosci no i pojawil sie brzuszek. We srode mam kilejna wizyte, wiec prosze trzymajcie za mnie kciuki.
Largos gratuluje.
Kate trzymaj sie dzielnie, najwazniejsze ze z dzieciaczkami jest wszystko dobrze.
Kicior trzymam kciuki by @ nie przyszla i bys mogla zobaczyc piekne dwie krechy na tescie.
-
nick nieaktualny
-
Patus_777 wrote:Hej ja zaczynam przygodę z tym lekiem i tak samo mam dawkę jak ty
a gdybym zaszła to 3 razy dziennie.
Jak się w ogole po tym czujesz?czytalam że niektórym od razu się udaje z tym dupkiem hehPatus_777 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
She86 wrote:Wiem, dobrze to wiem. Ale to teoria.. tak samo jak płatne nadgodziny
Po prostu ja mieszkam na podkarpaciu, tutaj się nie szanuje praw pracowników
Teksty w stylu "jak Ci się nie podoba to bez problemu znajdziemy kogoś na twoje miejsce" są u nas na porządku dziennym. I żaden PIP tu nie pomoże, bo pracodawca zawsze się wymigaHelenkaRośnij zdrowo córeczko!