X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda czasem lepiej powiedzieć ze sie staramy a nie wychodzi jak ze sie nie chce dzieci.

Czy któraś z was pamięta ktore badania robi się w 7-8 dni po owulacji? Bo jutro ide na badania a nie pamietam za bardzo
    - Prolaktyna bez obciążenia i z obciążeniem
    - Estradiol
    - Progesteron
    - LH i FSH
    - Progesteron
    - wszystkie tarczycowe TSH, FT3, FT4,anty-TPO, anty-TG

• jaskra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie ;) Mam nadzieję, że odnajdę się w Waszym pokaźnym gronie.

Zaczęliśmy z partnerem uprawiać seks bez zabezpieczenia 2 tyg. temu. Mam policystyczne jajniki i bardzo nieregularne cykle. Odkąd odstawiłam tabletki w marcu, miałam tylko 2 okresy- pierwszy z odstawienia, drugi po około miesiącu. Później cisza.. Zaczęłam łykać kwas foliowy, zrobiłam sobie prawie wszystkie potrzebne badania, byłam u ginekologa w środę i jakież było moje zdziwienie, kiedy powiedział mi, że niedawno musiałam mieć owulację (na jajniku była widoczna mała blizna po owu + niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa). No i teraz dostaję małej paranoi i chyba sobie wkręcam, że mogę być w ciąży a to przecież mało prawdopodobne. Dostałam luteinę na wywołanie okresu, we wtorek będzie ostatnia dawka, sutki zrobiły się nieco tkliwe, podbrzusze delikatnie boli, podobnie jak przed okresem. 3 testy negatywne. Być może jest za wcześnie, ale najpewniej nie jestem w ciąży, mimo że bardzo bym chciała. Postanowiłam więc dołączyć do jakiejś grupy wsparcia, żeby nie dostawać już na głowę i nie wkręcać sobie głupot. Muszę teraz cierpliwie czekać na okres (oby nie nadszedł) i w kolejnym cyklu bez spiny zrobić drugie podejście... Kolejny cykl będzie ze wspomaganiem Clostilbegytem. Dziewczyny, jak udaje Wam się dystansować i wrzucić na luz?

Patus_777 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    To prawda czasem lepiej powiedzieć ze sie staramy a nie wychodzi jak ze sie nie chce dzieci.

Czy któraś z was pamięta ktore badania robi się w 7-8 dni po owulacji? Bo jutro ide na badania a nie pamietam za bardzo
    - Prolaktyna bez obciążenia i z obciążeniem
    - Estradiol
    - Progesteron
    - LH i FSH
    - Progesteron
    - wszystkie tarczycowe TSH, FT3, FT4,anty-TPO, anty-TG
    7-8 dni po owu to tylko progesteron się sprawdza.
    Tarczycowe i prolaktyne obojętnie kiedy, a estradiol LH i FSH 2-5 dc. Przynajmniej ja miałam takie zalecenie od gina.

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki jussio :) a testosteron ktoś wie kiedy?

• agisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia. Ma stały poziom

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki ;) boje się tych wyników...

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się bać. Przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, lepiej się sprawdzić i znaleźć przyczynę :) najgorsze jest jak się nie wie dlaczego. Nie można wtedy podjąć leczenia. Nic się nie bój :) trzeba być dobrej myśli!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom w końcu ;) mam niestety swoje podejrzenia o których lekarze nawet nie pomyśleli bo by skierowali na badanie tych hormonów co nie miał nigdy badanych i dali mi wtedy leki odpowiednie

• marjotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Hej :) ja wlasnie zaczęłam dwutygodniowy urlop :) dziś nieprzyjemna sytuacja bo szwagier miał ur. I przyjechał drugi szwagier co mu sie dziecko teraz urodziło i do nas teksty, ze kiedy my, ze to jest takie szczęście, no ku** jakbym nie wiedziała, ech głupie są takie spotkania :(

oj kokardka bardzo Cię rozumiem. Do mnie ostatnio kuzynką, z któą nie miałam długo kontaktu wyskoczyła z tekstem " ja myśle, ze wy o pierwsze się już staracie" .
    hm co jej miałam napisać. napisałam po prostu, że nie wszystko jest takie łatwe i mamy problem ze strony medycznej. i sie zamkneła ;P

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ten test czuły co wykrywa stężenie beta hcg 10 jednostek na ml moczu co go kupiłam w superPharmie jest tak jak pisałam firmy life:)i jest strumieniowy

• jussio Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Largos gratuluję!!!

Ostatnio jestem tu tylko przelotem i nie mam za bardzo czasu na pisanie :( ale podczytuję was na bieżąco ;)

Kate trzymaj się bidulko. Jestem z tobą myślami i życzę żeby dzieciaczki szybko i zdrowo rosły <3

Agisia czy dobrze doczytałam że będzie syn???

Dziewczyny które zalegają w tabelce ze starymi terminami @ Dajcie jakiś znak co tam u was ;)

Bajkaanna
    TalaZ
    Violett
    Jesteście z nami jeszcze??????????

A u mnie temeratura po owulacji szaleje ;) I nawet chyba w piątek czy sobote program przesunął mi owu na wykresie na 21dc i skusiłam się na test :/ Oczywiście negatyw, ale się tym nie przejmuję bo w sumie to wiedziałam że owu wtedy nie było tylko jak już to w 31dc i na test po prostu było za wcześnie :P
    Teraz z niecierpliwością czekam na piątek bo wtedy to już na pewno będzie wiadomo czy coś się może wykluć z tak późnej owulacji ;)

Miłego dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:23

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Witam wszystkie Panie ;) Mam nadzieję, że odnajdę się w Waszym pokaźnym gronie.

Zaczęliśmy z partnerem uprawiać seks bez zabezpieczenia 2 tyg. temu. Mam policystyczne jajniki i bardzo nieregularne cykle. Odkąd odstawiłam tabletki w marcu, miałam tylko 2 okresy- pierwszy z odstawienia, drugi po około miesiącu. Później cisza.. Zaczęłam łykać kwas foliowy, zrobiłam sobie prawie wszystkie potrzebne badania, byłam u ginekologa w środę i jakież było moje zdziwienie, kiedy powiedział mi, że niedawno musiałam mieć owulację (na jajniku była widoczna mała blizna po owu + niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa). No i teraz dostaję małej paranoi i chyba sobie wkręcam, że mogę być w ciąży a to przecież mało prawdopodobne. Dostałam luteinę na wywołanie okresu, we wtorek będzie ostatnia dawka, sutki zrobiły się nieco tkliwe, podbrzusze delikatnie boli, podobnie jak przed okresem. 3 testy negatywne. Być może jest za wcześnie, ale najpewniej nie jestem w ciąży, mimo że bardzo bym chciała. Postanowiłam więc dołączyć do jakiejś grupy wsparcia, żeby nie dostawać już na głowę i nie wkręcać sobie głupot. Muszę teraz cierpliwie czekać na okres (oby nie nadszedł) i w kolejnym cyklu bez spiny zrobić drugie podejście... Kolejny cykl będzie ze wspomaganiem Clostilbegytem. Dziewczyny, jak udaje Wam się dystansować i wrzucić na luz?

Hej miło, że jesteś:) u nas jest bardzo milutko dziewczyny się wspierają, a to najważniejsze! Jak wrzucić na luz?...polecam odpuścić organizm szaleje, ja to w każdym cyklu starań chyba w ciąży bylam :D a to jest takie nakręcanie przez podświadomość, nawet objawy każda widzi :) teraz zamierzam nie liczyć dni kiedy będzie mi się spóźniać, nie biegać po testy czy na bętę tylko cierpliwie czekać:) i odmawiać dalej nowennę pompejanską, mamy taką tu umowę z niektórymi dziewczynami i odmawwiamy, daje to siłę :) wcześniej poruszałam to w postach, tam był link.

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusioo tak na prenatalnych usłyszałam syn :-) ale to bardzo wcześnie więc poczekam jeszcze na przynajmniej jedno potwierdzenie.

Miłego dnia dziewczyny :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dziś mam badania hormonów juz pierwszy pobór krwi miałam teraz o ok 9.20 mam drugi pobór na prolaktyne po obciążeniu mtc

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) Madzia trzymam kciuki za wyniki :-)

Patus u trzymam kciuki żebyś dała radę tak wyluzowac i nie liczyć.. Ja za każdym razem próbowałam a i tak gdzieś w głowie była myśl hmm 20 dc hihihihi głupie to jest ale nie idzie wyłączyć tak Mózgu... A szkoda..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys to u ciebie dzisiaj 26 dc :-D ? Ja kilka dni mam ciemne upławy, to pewnie takie jak przed @ więc chyba nic nie wyszło :-( co prawda kilka razy mocno kuło mnie tak jakby w jajniku, no ale zobaczymy @ mam dostać w czwartek...
    ty też "czekasz" czy będziesz testować wczesniej :-) ?
    kciuki za wszystkie :-*
    Jaskra witaj :-* co do wrzucenia na luz to niestety też nie potrafię :-( ale na pewno możesz liczyć na wsparcie dziewczyn :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już jestem w pracy. ehhh stresa mam.

Jaskra no ja też nie potrafię wrzucić na luz ale tu w naszym wspólnym gronie zawsze jest trochę łatwiej

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Cześć dziewczyny ja dziś mam badania hormonów juz pierwszy pobór krwi miałam teraz o ok 9.20 mam drugi pobór na prolaktyne po obciążeniu mtc

Trzymaj się :) te igły....leee nie lubię kłócia;/

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie... za drugim razem bardzie bolało bo w to samo miejsce się wkłuwała...

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ