X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda czasem lepiej powiedzieć ze sie staramy a nie wychodzi jak ze sie nie chce dzieci.

Czy któraś z was pamięta ktore badania robi się w 7-8 dni po owulacji? Bo jutro ide na badania a nie pamietam za bardzo
    - Prolaktyna bez obciążenia i z obciążeniem
    - Estradiol
    - Progesteron
    - LH i FSH
    - Progesteron
    - wszystkie tarczycowe TSH, FT3, FT4,anty-TPO, anty-TG

• jaskra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie ;) Mam nadzieję, że odnajdę się w Waszym pokaźnym gronie.

Zaczęliśmy z partnerem uprawiać seks bez zabezpieczenia 2 tyg. temu. Mam policystyczne jajniki i bardzo nieregularne cykle. Odkąd odstawiłam tabletki w marcu, miałam tylko 2 okresy- pierwszy z odstawienia, drugi po około miesiącu. Później cisza.. Zaczęłam łykać kwas foliowy, zrobiłam sobie prawie wszystkie potrzebne badania, byłam u ginekologa w środę i jakież było moje zdziwienie, kiedy powiedział mi, że niedawno musiałam mieć owulację (na jajniku była widoczna mała blizna po owu + niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa). No i teraz dostaję małej paranoi i chyba sobie wkręcam, że mogę być w ciąży a to przecież mało prawdopodobne. Dostałam luteinę na wywołanie okresu, we wtorek będzie ostatnia dawka, sutki zrobiły się nieco tkliwe, podbrzusze delikatnie boli, podobnie jak przed okresem. 3 testy negatywne. Być może jest za wcześnie, ale najpewniej nie jestem w ciąży, mimo że bardzo bym chciała. Postanowiłam więc dołączyć do jakiejś grupy wsparcia, żeby nie dostawać już na głowę i nie wkręcać sobie głupot. Muszę teraz cierpliwie czekać na okres (oby nie nadszedł) i w kolejnym cyklu bez spiny zrobić drugie podejście... Kolejny cykl będzie ze wspomaganiem Clostilbegytem. Dziewczyny, jak udaje Wam się dystansować i wrzucić na luz?

Patus_777 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    To prawda czasem lepiej powiedzieć ze sie staramy a nie wychodzi jak ze sie nie chce dzieci.

Czy któraś z was pamięta ktore badania robi się w 7-8 dni po owulacji? Bo jutro ide na badania a nie pamietam za bardzo
    - Prolaktyna bez obciążenia i z obciążeniem
    - Estradiol
    - Progesteron
    - LH i FSH
    - Progesteron
    - wszystkie tarczycowe TSH, FT3, FT4,anty-TPO, anty-TG
    7-8 dni po owu to tylko progesteron się sprawdza.
    Tarczycowe i prolaktyne obojętnie kiedy, a estradiol LH i FSH 2-5 dc. Przynajmniej ja miałam takie zalecenie od gina.

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki jussio :) a testosteron ktoś wie kiedy?

• agisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia. Ma stały poziom

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki ;) boje się tych wyników...

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się bać. Przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, lepiej się sprawdzić i znaleźć przyczynę :) najgorsze jest jak się nie wie dlaczego. Nie można wtedy podjąć leczenia. Nic się nie bój :) trzeba być dobrej myśli!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom w końcu ;) mam niestety swoje podejrzenia o których lekarze nawet nie pomyśleli bo by skierowali na badanie tych hormonów co nie miał nigdy badanych i dali mi wtedy leki odpowiednie

• marjotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Hej :) ja wlasnie zaczęłam dwutygodniowy urlop :) dziś nieprzyjemna sytuacja bo szwagier miał ur. I przyjechał drugi szwagier co mu sie dziecko teraz urodziło i do nas teksty, ze kiedy my, ze to jest takie szczęście, no ku** jakbym nie wiedziała, ech głupie są takie spotkania :(

oj kokardka bardzo Cię rozumiem. Do mnie ostatnio kuzynką, z któą nie miałam długo kontaktu wyskoczyła z tekstem " ja myśle, ze wy o pierwsze się już staracie" .
    hm co jej miałam napisać. napisałam po prostu, że nie wszystko jest takie łatwe i mamy problem ze strony medycznej. i sie zamkneła ;P

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ten test czuły co wykrywa stężenie beta hcg 10 jednostek na ml moczu co go kupiłam w superPharmie jest tak jak pisałam firmy life:)i jest strumieniowy

• jussio Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Largos gratuluję!!!

Ostatnio jestem tu tylko przelotem i nie mam za bardzo czasu na pisanie :( ale podczytuję was na bieżąco ;)

Kate trzymaj się bidulko. Jestem z tobą myślami i życzę żeby dzieciaczki szybko i zdrowo rosły <3

Agisia czy dobrze doczytałam że będzie syn???

Dziewczyny które zalegają w tabelce ze starymi terminami @ Dajcie jakiś znak co tam u was ;)

Bajkaanna
    TalaZ
    Violett
    Jesteście z nami jeszcze??????????

A u mnie temeratura po owulacji szaleje ;) I nawet chyba w piątek czy sobote program przesunął mi owu na wykresie na 21dc i skusiłam się na test :/ Oczywiście negatyw, ale się tym nie przejmuję bo w sumie to wiedziałam że owu wtedy nie było tylko jak już to w 31dc i na test po prostu było za wcześnie :P
    Teraz z niecierpliwością czekam na piątek bo wtedy to już na pewno będzie wiadomo czy coś się może wykluć z tak późnej owulacji ;)

Miłego dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:23

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Witam wszystkie Panie ;) Mam nadzieję, że odnajdę się w Waszym pokaźnym gronie.

Zaczęliśmy z partnerem uprawiać seks bez zabezpieczenia 2 tyg. temu. Mam policystyczne jajniki i bardzo nieregularne cykle. Odkąd odstawiłam tabletki w marcu, miałam tylko 2 okresy- pierwszy z odstawienia, drugi po około miesiącu. Później cisza.. Zaczęłam łykać kwas foliowy, zrobiłam sobie prawie wszystkie potrzebne badania, byłam u ginekologa w środę i jakież było moje zdziwienie, kiedy powiedział mi, że niedawno musiałam mieć owulację (na jajniku była widoczna mała blizna po owu + niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa). No i teraz dostaję małej paranoi i chyba sobie wkręcam, że mogę być w ciąży a to przecież mało prawdopodobne. Dostałam luteinę na wywołanie okresu, we wtorek będzie ostatnia dawka, sutki zrobiły się nieco tkliwe, podbrzusze delikatnie boli, podobnie jak przed okresem. 3 testy negatywne. Być może jest za wcześnie, ale najpewniej nie jestem w ciąży, mimo że bardzo bym chciała. Postanowiłam więc dołączyć do jakiejś grupy wsparcia, żeby nie dostawać już na głowę i nie wkręcać sobie głupot. Muszę teraz cierpliwie czekać na okres (oby nie nadszedł) i w kolejnym cyklu bez spiny zrobić drugie podejście... Kolejny cykl będzie ze wspomaganiem Clostilbegytem. Dziewczyny, jak udaje Wam się dystansować i wrzucić na luz?

Hej miło, że jesteś:) u nas jest bardzo milutko dziewczyny się wspierają, a to najważniejsze! Jak wrzucić na luz?...polecam odpuścić organizm szaleje, ja to w każdym cyklu starań chyba w ciąży bylam :D a to jest takie nakręcanie przez podświadomość, nawet objawy każda widzi :) teraz zamierzam nie liczyć dni kiedy będzie mi się spóźniać, nie biegać po testy czy na bętę tylko cierpliwie czekać:) i odmawiać dalej nowennę pompejanską, mamy taką tu umowę z niektórymi dziewczynami i odmawwiamy, daje to siłę :) wcześniej poruszałam to w postach, tam był link.

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusioo tak na prenatalnych usłyszałam syn :-) ale to bardzo wcześnie więc poczekam jeszcze na przynajmniej jedno potwierdzenie.

Miłego dnia dziewczyny :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dziś mam badania hormonów juz pierwszy pobór krwi miałam teraz o ok 9.20 mam drugi pobór na prolaktyne po obciążeniu mtc

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) Madzia trzymam kciuki za wyniki :-)

Patus u trzymam kciuki żebyś dała radę tak wyluzowac i nie liczyć.. Ja za każdym razem próbowałam a i tak gdzieś w głowie była myśl hmm 20 dc hihihihi głupie to jest ale nie idzie wyłączyć tak Mózgu... A szkoda..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys to u ciebie dzisiaj 26 dc :-D ? Ja kilka dni mam ciemne upławy, to pewnie takie jak przed @ więc chyba nic nie wyszło :-( co prawda kilka razy mocno kuło mnie tak jakby w jajniku, no ale zobaczymy @ mam dostać w czwartek...
    ty też "czekasz" czy będziesz testować wczesniej :-) ?
    kciuki za wszystkie :-*
    Jaskra witaj :-* co do wrzucenia na luz to niestety też nie potrafię :-( ale na pewno możesz liczyć na wsparcie dziewczyn :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już jestem w pracy. ehhh stresa mam.

Jaskra no ja też nie potrafię wrzucić na luz ale tu w naszym wspólnym gronie zawsze jest trochę łatwiej

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Cześć dziewczyny ja dziś mam badania hormonów juz pierwszy pobór krwi miałam teraz o ok 9.20 mam drugi pobór na prolaktyne po obciążeniu mtc

Trzymaj się :) te igły....leee nie lubię kłócia;/

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie... za drugim razem bardzie bolało bo w to samo miejsce się wkłuwała...

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ