X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronkaa wrote:
    Kirys to u ciebie dzisiaj 26 dc :-D ? Ja kilka dni mam ciemne upławy, to pewnie takie jak przed @ więc chyba nic nie wyszło :-( co prawda kilka razy mocno kuło mnie tak jakby w jajniku, no ale zobaczymy @ mam dostać w czwartek...
    ty też "czekasz" czy będziesz testować wczesniej :-) ?
    kciuki za wszystkie :-*
    Jaskra witaj :-* co do wrzucenia na luz to niestety też nie potrafię :-( ale na pewno możesz liczyć na wsparcie dziewczyn :-)
    Hej! dziś mam 24 dc, czekam spokojnie, dobrze, że chodzę do pracy, to nie mam tyle czasu przez dzień na rozmyślanie... Jak do piątku/soboty nie przyjdzie @ to testuję. A Twoje ciemne upławy przez kilka dni, hmm nie wiem co mogą znaczyć, nigdy tak nie miałam.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero dostalam wyniki:
    - prolaktyna 25,4 ng/ml norma 4.79-23,3
    - prolaktyna po obciążeniu 372,7 nie mam norm podanych
    - Progesteron 15,27 ng/ml nie mam norm podanych
    - TSH 2,640 l'lU/ml norma 0,27-4,2
    - FT3 2,78 pg/ml norma 2-4,4
    - FT4 1,2 ng/dl norma 0,93-1,7
    - anty-TG 14,0 IU/ml norma do 115
    - anty-TPO 6,0 IU/ml norma do 34
    - Testosteron 0,20 ng/ml norma 0,084-0,481

• Kicior Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka my to się w ogóle chyba dobrze rozumiemy bo mamy bardzo podobną sytuację :) ale powiem Ci szczerze że i tak w nas wierzę bo jesteśmy twarde babki a do tego na pewno nam się w końcu uda!! :) a teraz nie myśl o niczym tylko wypoczywaj, mnie urlop baaardzo dobrze zrobił i Tobie też tego życzę ;)

Kirys co powiesz na zbiorowy testing w sb. rano? Oczywiście jak @ się nie pokaże? :)

marjotka, Kokardka44 lubią tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ewidentnie TSH za wysoki. Powinno być przynajmnjej poniżej 2. Co do reszty to niestety nie wiem. Widać tylko,że prolaktyna lekko podwyższona. Który dc masz? Wg progesteronu to już raczej po owu jest

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • largos Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, jutro zaczyna sie 5 tydzien od okresu liczony,nadal kreci mi sie w glowie;-)mam mdlosci, ale nastawiam sie,ze ma bedzie coraz gorzej

relgupjy7eqx5bjf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia 8 dni po owu jestem

• jaskra Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla, a miałaś kiedyś robiony profil prolaktynowy? Generalnie ta prolaktyna wzrosła po obciążeniu znacznie. Ponad 10 razy a to oznacza chyba hiperprolaktynemię czynnościową... Stężenie progesteronu zależy od fazy cyklu, więc pewnie dlatego nie podali norm.. Wydaje mi się, że jest nieco za wysokie. Muszę się zagłębić w mój podręcznik do fizjologii, gdyż gospodarka hormonalna kobiety to nadal dla mnie ciężki temat. Tyle rzeczy wpływa wzajemnie na siebie. Trudno to ogarnąć.

Kicior- też bym chciała dołączyć do testowania w sobotę, mogę? :) Chociaż obawiam się, że okres nadejdzie szybciej...

Co do Poziomki- podoba mi się :D mam trochę fioła na punkcie imion roślinnych i ostatnio spodobała mi się Jaśmina.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa... ty jesteś po owu 8 dni. To progesteron w normie będzie ;)

A odnośnie TSH to też nie rozumiem- norma jest niby do 4, ale faktycznie bardzo wielu endokrynologów, uważa, że prawidłowe stężenie jest do 2 około.

* Doczytałam- zalecany jest poziom do 2-2,5 dla kobiet starających się o zajście w ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:16

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra nie mialam nigdy profilu prolaktynowego ale 2 lata temu walczylam z prolaktyna bo bez obciążenia mialam prawie 300 a po obciazeniu 6500 i bralam leki i po polroku bylo ok. Tylko wtedy bylo inne laboratorium i inne jednostki mialam tzn ulU/ml

• jaskra Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwielokrotnienie tym razem jest mniejsze niż poprzednio (teraz 14,7, wtedy prawie 22 razy). Może to oznaka, że prolaktyna unormuje się szybciej..? Oby :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo tak swirowalam po lekach ze masakra....

• kirys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior - no pewnie że piszę się na zbiorowy testing :-) Jaskra - śmiało dołączaj do nas! Z tego co widzę w tabelce, to jeszcze Madziulla, Sunday i Myshka84 mogłyby z nami zatestować. Oj chyba nie będę mogła spokojnie spać noc przed :-P

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja nie mam co testowac mam torbiel na jajniku i lekarz kazal się wstrzymac ze staraniami

• kirys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    marjotka, myślę że tu chodzi o ciężar odpowiedzialności.

jak mężczyźnie (przeciętnemu oczywiście) może się coś nie udać, to próbuje się z tego wycofać żeby zachować dobre imię. a tu chodzi o najwrażliwszą część męskiego ego - czy "potrafi" spłodzić potomka. więc bezpieczniej nie próbować, bo jak się znowu nie uda, to co z niego będzie za facet..

myślę, że potrzebuje dużo wsparcia i zdjęcia z niego tej odpowiedzialności. nawet, jak się do tego nie przyzna ;) wiem, że to nie takie proste..

edit: no i w sposób oczywisty im bardziej Ty naciskasz (doskonale Cię rozumiem, miałam to samo), tym bardziej on się wycofuje.
    Baaardzo mądre słowa! Przyznam z zażenowaniem, że i ja miałam w tym cyklu "świra" przed owulacją i nie obyło się bez nacisków z mojej strony. Jak to zrozumiałam, to porozmawiałam spokojnie z mężem i przeprosiłam go za takie zachowanie. Poskutkowało :-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Kirys ja nie mam co testowac mam torbiel na jajniku i lekarz kazal się wstrzymac ze staraniami
    Oj sorki, zapomniałam :-(

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :) jutro ide na kontrole do innego gina i zobaczymy co z tym sie zadzialo przez ponad 2 tyg

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, teoretycznie mogłabym testować z Wami w sobotę, ale obiecałam sobie że zatestuję dopiero kiedy mi się @ spóźni - czyli najwcześniej w niedzielę. bo mi się dotychczas nigdy nie spóźniała (poza poprzednim cyklem który był dziwaczny, no i teraz w sumie nie wiem kiedy miałam owulację ;) ). ale obiecałam sobie, to doczekam.
    zresztą, my w tym cyklu prawdopodobnie z owulacją się minęliśmy, więc tak naprawdę to szkoda tego testu ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym się dopisała do tego zbiorowego testowania (@ ma być 31.01), ale raczej nie będę miała możliwości. W każdym razie będę trzymać mocno kciuki za testujące :)

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a u mnie dziś lekka załamka, moj pierwszy stymulowany cykl nie powiódł sie i nic z niego nie wyszło...;( bardzo jestem zawiedziona bo sie naczytałam tyle pozytywnych wpisów ze za pierwszym razem stymulowanym lekami większości wychodzi:(( jeszcE do tego nie dostałam okresu jestem w 29 dc i nawet nie moge zapomnieć i zaczac nowego tylko czekam jeszcze a myslalam ze jak dupka odstawię to na nast dzien juz bedaie.
    Mnie sie nie udało:(( ale trzymam za Was kciuki!

• Kicior Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra pewnie że testuj zna nami! Myshka jakbyś się jednak namyśliła to też dołączaj! :) W kupie zawsze raźniej :) chociaż ja to wszystkich nakręcam na wspólny testing a nie wiadomo czy sama doczekam do sb :P ale nic to! pozytywne myślenie to podstawa! Także Dziewczęta jesteśmy umówione :)

Jaskra Ty jakąś biologię studiujesz/studiowałaś? :>

AniaReh przytulam Cię mocno! i wierzę, że lada moment i tak się uda - jak nie w tym to w następnym cyklu. Widzisz ja na przykład to już mam chyba 4 stymulowany (a raczej podpierany cykl bo niby bez leków też jakoś tam samo szło) i na razie nic... ale pożyjemy zobaczymy.

Dodatkowo muszę Wam powiedzieć, że @ u mnie niby za 2 dni ma być ale jakoś w eleganckim nastroju jestem, cycki mnie nie bolą... dziwnie jakoś :P zupełnie nie tak jak zwykle :P

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ