Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
biedronkaa wrote:Kirys to u ciebie dzisiaj 26 dc
? Ja kilka dni mam ciemne upławy, to pewnie takie jak przed @ więc chyba nic nie wyszło
co prawda kilka razy mocno kuło mnie tak jakby w jajniku, no ale zobaczymy @ mam dostać w czwartek...
ty też "czekasz" czy będziesz testować wczesniej?
kciuki za wszystkie :-*
Jaskra witaj :-* co do wrzucenia na luz to niestety też nie potrafięale na pewno możesz liczyć na wsparcie dziewczyn
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualnyDziewczyny dopiero dostalam wyniki:
- prolaktyna 25,4 ng/ml norma 4.79-23,3
- prolaktyna po obciążeniu 372,7 nie mam norm podanych
- Progesteron 15,27 ng/ml nie mam norm podanych
- TSH 2,640 l'lU/ml norma 0,27-4,2
- FT3 2,78 pg/ml norma 2-4,4
- FT4 1,2 ng/dl norma 0,93-1,7
- anty-TG 14,0 IU/ml norma do 115
- anty-TPO 6,0 IU/ml norma do 34
- Testosteron 0,20 ng/ml norma 0,084-0,481 -
Kokardka my to się w ogóle chyba dobrze rozumiemy bo mamy bardzo podobną sytuację
ale powiem Ci szczerze że i tak w nas wierzę bo jesteśmy twarde babki a do tego na pewno nam się w końcu uda!!
a teraz nie myśl o niczym tylko wypoczywaj, mnie urlop baaardzo dobrze zrobił i Tobie też tego życzę
Kirys co powiesz na zbiorowy testing w sb. rano? Oczywiście jak @ się nie pokaże?marjotka, Kokardka44 lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualny
-
Madziulla, a miałaś kiedyś robiony profil prolaktynowy? Generalnie ta prolaktyna wzrosła po obciążeniu znacznie. Ponad 10 razy a to oznacza chyba hiperprolaktynemię czynnościową... Stężenie progesteronu zależy od fazy cyklu, więc pewnie dlatego nie podali norm.. Wydaje mi się, że jest nieco za wysokie. Muszę się zagłębić w mój podręcznik do fizjologii, gdyż gospodarka hormonalna kobiety to nadal dla mnie ciężki temat. Tyle rzeczy wpływa wzajemnie na siebie. Trudno to ogarnąć.
Kicior- też bym chciała dołączyć do testowania w sobotę, mogę?Chociaż obawiam się, że okres nadejdzie szybciej...
Co do Poziomki- podoba mi sięmam trochę fioła na punkcie imion roślinnych i ostatnio spodobała mi się Jaśmina.
-
Aaaaa... ty jesteś po owu 8 dni. To progesteron w normie będzie
A odnośnie TSH to też nie rozumiem- norma jest niby do 4, ale faktycznie bardzo wielu endokrynologów, uważa, że prawidłowe stężenie jest do 2 około.
* Doczytałam- zalecany jest poziom do 2-2,5 dla kobiet starających się o zajście w ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 20:16
-
nick nieaktualnyJaskra nie mialam nigdy profilu prolaktynowego ale 2 lata temu walczylam z prolaktyna bo bez obciążenia mialam prawie 300 a po obciazeniu 6500 i bralam leki i po polroku bylo ok. Tylko wtedy bylo inne laboratorium i inne jednostki mialam tzn ulU/ml
-
nick nieaktualny
-
Kicior - no pewnie że piszę się na zbiorowy testing
Jaskra - śmiało dołączaj do nas! Z tego co widzę w tabelce, to jeszcze Madziulla, Sunday i Myshka84 mogłyby z nami zatestować. Oj chyba nie będę mogła spokojnie spać noc przed
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
myshka84 wrote:marjotka, myślę że tu chodzi o ciężar odpowiedzialności.
jak mężczyźnie (przeciętnemu oczywiście) może się coś nie udać, to próbuje się z tego wycofać żeby zachować dobre imię. a tu chodzi o najwrażliwszą część męskiego ego - czy "potrafi" spłodzić potomka. więc bezpieczniej nie próbować, bo jak się znowu nie uda, to co z niego będzie za facet..
myślę, że potrzebuje dużo wsparcia i zdjęcia z niego tej odpowiedzialności. nawet, jak się do tego nie przyznawiem, że to nie takie proste..
edit: no i w sposób oczywisty im bardziej Ty naciskasz (doskonale Cię rozumiem, miałam to samo), tym bardziej on się wycofuje.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
Dziewczęta, teoretycznie mogłabym testować z Wami w sobotę, ale obiecałam sobie że zatestuję dopiero kiedy mi się @ spóźni - czyli najwcześniej w niedzielę. bo mi się dotychczas nigdy nie spóźniała (poza poprzednim cyklem który był dziwaczny, no i teraz w sumie nie wiem kiedy miałam owulację
). ale obiecałam sobie, to doczekam.
zresztą, my w tym cyklu prawdopodobnie z owulacją się minęliśmy, więc tak naprawdę to szkoda tego testu
Flp 4,6-7 -
Chętnie bym się dopisała do tego zbiorowego testowania (@ ma być 31.01), ale raczej nie będę miała możliwości. W każdym razie będę trzymać mocno kciuki za testujące"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny a u mnie dziś lekka załamka, moj pierwszy stymulowany cykl nie powiódł sie i nic z niego nie wyszło...;( bardzo jestem zawiedziona bo sie naczytałam tyle pozytywnych wpisów ze za pierwszym razem stymulowanym lekami większości wychodzi:(( jeszcE do tego nie dostałam okresu jestem w 29 dc i nawet nie moge zapomnieć i zaczac nowego tylko czekam jeszcze a myslalam ze jak dupka odstawię to na nast dzien juz bedaie.
Mnie sie nie udało:(( ale trzymam za Was kciuki! -
Jaskra pewnie że testuj zna nami! Myshka jakbyś się jednak namyśliła to też dołączaj!
W kupie zawsze raźniej
chociaż ja to wszystkich nakręcam na wspólny testing a nie wiadomo czy sama doczekam do sb
ale nic to! pozytywne myślenie to podstawa! Także Dziewczęta jesteśmy umówione
Jaskra Ty jakąś biologię studiujesz/studiowałaś? :>
AniaReh przytulam Cię mocno! i wierzę, że lada moment i tak się uda - jak nie w tym to w następnym cyklu. Widzisz ja na przykład to już mam chyba 4 stymulowany (a raczej podpierany cykl bo niby bez leków też jakoś tam samo szło) i na razie nic... ale pożyjemy zobaczymy.
Dodatkowo muszę Wam powiedzieć, że @ u mnie niby za 2 dni ma być ale jakoś w eleganckim nastroju jestem, cycki mnie nie bolą... dziwnie jakośzupełnie nie tak jak zwykle
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)