Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kirys wrote:Macie racje, najlepiej nie mówić facetowi kiedy są "te" dni. Tylko co mu odpowiedzieć jak pyta wprost?
Zawsze mozna powiedziec, ze wyluzowalas i juz tak tego obsesyjnie nie monitorujesz, ze tak wlasciwie to juz nic nie wiesz i zdajesz sie na los
Lyknie?kirys lubi tę wiadomość
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Tak sobie czytam dzisiejszą poradę dnia - jak w pysk strzelił pasuje do mojej sytuacji!!!
Piszą że dla przeciętnej pary najlepsze dni są 4-5 dni przed owulacją, tylko że ja po prostu czuję po kościach, że z nasieniem mojego nie wszystko jest ok... Jeszcze nie robiliśmy badań, dopiero się na nie wybieramy, ale są przesłanki ze względu na szkodliwe warunki w pracy z chemikaliami. Dlatego tak się spinam na dni okołoowulacyjne, no i do tego dochodzi mój perfekcjonizm, to już wogóle robi się koktajl mołotowa heheDzisiaj rano dosłownie napadłam męża przed wyjściem z pracy, kiedyś mówił, że zawsze chciał bym go obudziła w taki sposób, a dzisiaj nie mogły mu się oczy otworzyć
Chyba muszę sobie poprzestawiać w głowie wszystko! Może jak wrócę do pracy po urlopie to nie będę miała czasu nad tym wszystkim tak się rozczulać.
Patus_777 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Andromeda wrote:Zawsze mozna powiedziec, ze wyluzowalas i juz tak tego obsesyjnie nie monitorujesz, ze tak wlasciwie to juz nic nie wiesz i zdajesz sie na los
Lyknie?agatkaa lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
A do tego ponczochy i szpilki!!
aniabbb, agatkaa, kirys, Ev, Patus_777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a orientujecie Sie ile na dobę przyrasta endometrium? Gdzies wyczytałam ze niby 1-2 mm ale nie wiem na ile jest to prawda. Ostatnio jak miałam monitoring w 11 dc to lekarz pow ze było trocge cienkie bo 5 mm ale ze to dopiero 11 dc i tak próbowałam poszukac info ile by miało w tym 14 wiec jesli Choćby 1 mm na dobę to by wychodziło około 8 mm w 14 dc wiec to chyba nie najgorzej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie mam dobrych wieści... Torbiel jak była jest nadal... nadal ma ponad 4 cm na poprzedniej wizycie powiedział mi że nie ma bo nie robił mi usg bo byłam przed @ a ona jest tak umiejscowiona ze i ułożona że pomylił ja jajnikiem. dał mi skierowanie na ca 125 zrobiłam od razu (wyniki pewnie wieczorem) chce mnie zablokować na 3 mies antykoncepcją... fsh i lh w granicach normy. brak śladu owulacji cykl stracony
-
Madziulla bardzo mi przykro:/ ale sluchaj plusy sa takie, ze po antykoncepcji szansa ze zajdziesz b. szybko jest duza!!
jestem z Toba...Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
Madziulka tak mi przykro... ( tule ) moze to wyciszenie jajnikow na te 3 miesiace to nie taki glupi pomysl...
-
Madziulla, tak mi przykro. A brałaś w tym cyklu jakieś leki na tą torbiel? Ja miałam 3 cm i zapisał mi tylko duphaston od 14 do 23 dnia, żeby nie blokować naturalnego przebiegu cyklu. Po lekach nie było śladu po torbieli. Swoją drogą ciekawe to stwierdzanie czy jest torbiel bez usg.
A co to za badanie ca 125?HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Madziulla jestem z Tobą , słyszałam że po antykoncepcji jajniki zaczynają pracować jak głupie więc może to naprawdę nie jest zły pomysł,wiem że 3 miesiące dla nas to wieczność ale może warto!?
Ev lubi tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
aniabb:) a jak tam Twoje przeczucia na ten cykl? widze ze lada dzien spodziewasz sie @. oby nie przyszla!!
testujesz?Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
nick nieaktualnykirys nie. nie brałam nic i chyba się zdecyduje na anty zamiast innych leków.
Antygen nowotworowy CA-125 jest wykorzystywany w diagnostyce nowotworów - przede wszystkim jako wskaźnik raka jajnika, ale również innych nowotworów: gruczolakoraka płuca, raka piersi, raka endometrium czy raka trzustki. Podwyższony poziom CA-125 może występować również z powodów innych niż proces nowotworowy - wzrost tego markera może wystąpić w przebiegu endometriozy, w trakcie miesiączki czy w ciąży.
-
nie testuje co ma być to będzie,w tym cyklu na nic się nie nastawiam czekam do laparoskopii,straciłam wiarę że mi się uda,mam niby jeden test ale obiecałam sobie, że zrobię go dopiero jeśli @ spóźni się co najmniej 4 dni(a to się raczej nie wydarzy). staram się żyć normalnie i nie myśleć o ciąży w drugiej połowie cyklu jest nieco trudniej ale w tym miesiącu już tak nie wariuje jak w poprzednich,nie mierzę temp nie badam szyjki ani śluzu....
Patus_777 lubi tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
nick nieaktualnyaniabbb wrote:nie testuje co ma być to będzie,w tym cyklu na nic się nie nastawiam czekam do laparoskopii,straciłam wiarę że mi się uda,mam niby jeden test ale obiecałam sobie, że zrobię go dopiero jeśli @ spóźni się co najmniej 4 dni(a to się raczej nie wydarzy). staram się żyć normalnie i nie myśleć o ciąży w drugiej połowie cyklu jest nieco trudniej ale w tym miesiącu już tak nie wariuje jak w poprzednich,nie mierzę temp nie badam szyjki ani śluzu....
Tak to prawda ze w drugiej połowie cyklu nakręcanie sie jest wieksze, kazdy najmniejszy objaw i odrazu jest zastanawianie sie czy to nie ciąża.ja tez w tym cyklu nie mierze temperatury stosuje sie tylko a przynajmniej starań sie do zaleceń gina,zmierzyłam tylko raz temperaturę bo dzien po owu czułam sie jakby mnie rozkładała choroba i miałam wtedy stan podgorączkowy, a tak to tez staram sie nie wkręcać sobie nic,jutro ide sprawdzić czy pecherzyki popękały,tez sie raczej wole nastawiać ze nic z tego -
nick nieaktualnyaniabbb wrote:nie testuje co ma być to będzie,w tym cyklu na nic się nie nastawiam czekam do laparoskopii,straciłam wiarę że mi się uda,mam niby jeden test ale obiecałam sobie, że zrobię go dopiero jeśli @ spóźni się co najmniej 4 dni(a to się raczej nie wydarzy). staram się żyć normalnie i nie myśleć o ciąży w drugiej połowie cyklu jest nieco trudniej ale w tym miesiącu już tak nie wariuje jak w poprzednich,nie mierzę temp nie badam szyjki ani śluzu....
Tak to prawda ze w drugiej połowie cyklu nakręcanie sie jest wieksze, kazdy najmniejszy objaw i odrazu jest zastanawianie sie czy to nie ciąża.ja tez w tym cyklu nie mierze temperatury stosuje sie tylko a przynajmniej starań sie do zaleceń gina,zmierzyłam tylko raz temperaturę bo dzien po owu czułam sie jakby mnie rozkładała choroba i miałam wtedy stan podgorączkowy, a tak to tez staram sie nie wkręcać sobie nic,jutro ide sprawdzić czy pecherzyki popękały,tez sie raczej wole nastawiać ze nic z tego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny