Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem, jakos wczoraj mi nadzieje uciekly... Bardziej martwie sie czy cos sir nie dzieje zlego...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agatkaa wrote:dlaczego uciekły?
Asiun, pewnie ze mozna:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No więc na of jestem od roku, ale tak się złożyło, że starania zaczęliśmy teraz w sierpniu.
Ja jestem z rocznika 91, a mąż 84..parą jesteśmy ponad 9 lat, a małżeństwem 4. Dlatego też stwierdziliśmy, że najwyższy czas na maleństwo. Niestety pierwszy cykl nie okazał się tym szczęśliwym i dzisiaj rano przyszła @..złapałam straasznego doła, jakoś nie dopuszczałam do siebie myśli, że nie wyjdzie za pierwszym razem...ojj naiwna jestem
. Właśnie wróciłam z apteki kupiłam witaminy, ale dopiero przeczytałam, że jest w nich żeń szeń i zastanawiam się czy kobiety starające się o dziecko mogą przyjmować takie preparaty z żeń szeniem ? Bo wiem, że mężczyźni raczej mogą...orientujecie się??
Madziulla lubi tę wiadomość
-
agatkaa wrote:Aleala , rozumiem Cię, ja w tym cyklu mialam tak samo. Też w głebi czulam ze to nie ten mesiac....
-
asiun wrote:
No więc na of jestem od roku, ale tak się złożyło, że starania zaczęliśmy teraz w sierpniu.
Ja jestem z rocznika 91, a mąż 84..parą jesteśmy ponad 9 lat, a małżeństwem 4. Dlatego też stwierdziliśmy, że najwyższy czas na maleństwo. Niestety pierwszy cykl nie okazał się tym szczęśliwym i dzisiaj rano przyszła @..złapałam straasznego doła, jakoś nie dopuszczałam do siebie myśli, że nie wyjdzie za pierwszym razem...ojj naiwna jestem
. Właśnie wróciłam z apteki kupiłam witaminy, ale dopiero przeczytałam, że jest w nich żeń szeń i zastanawiam się czy kobiety starające się o dziecko mogą przyjmować takie preparaty z żeń szeniem ? Bo wiem, że mężczyźni raczej mogą...orientujecie się??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsium jestes w 2 cyklu starań i napewno wam sie szybko uda. i nikomu nie rzycze takich problemow jak ja mam czy inne dziewczny na of... ja sie staram 2 lata...
a teraz przez ponad 5 cm torbiel bede na 3 mies zablokowana tabletkami anty wiec mam niemalego dola....
-
nick nieaktualnyAsiun, ja biorę tylko kwas foliowy i magnez, ale myślę, że żeń -szeń chyba nie zaszkodzi.
Nie przejmuj sie , ze za pierwszym razem Ci się nie udalo. To tez byl moj 1cs i nie mowie mialam lekka nadzieje, ale domyslalam się ze tak latwo nie bedzie. To dopiero poczatek, damy radę -
agatkaa wrote:Aleala, a kiedy mozesz się spodziewac @?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaleala wrote:W ostatnim tyg sierpnia. Cos kolo 28. Dzisaj dopier 5dpo
No to jeszcze masz troche czasu. Nawet na testowanie jeszcze za wczesnie....ja bym brala bez zadnych wyrzutow antybiotyk, musisz sie wyleczyc a dziecku na tym etapie to nie zaszkodzi wiec spokojnie.
Ja chyba nie chcialam byc w ciazy tak do konca w tym mcu bo we wrzesniu planujemy urlopik i jakis wyjazd, beztroski czas. Nie wiem tylko co z monitoringiem na ktory chcialam sie wybrac, no nic wybiore sie w pazdzierniku. I ciekawa jestem jak na urlopie wyjdzie mi mierzenie temparatury....chyba bede musiala dac sobie z tym spokoj na 2 tyg -
Zazdroszcze kobietom ktore maja podejscie na zasadzie co ma byc to bedzie. Zero strasu i tego wszystkiego co my przezywamy...
-
nick nieaktualnyW tym tyg zapisze się do lekarza rodzinnego i powiem mu, ze staram sie o dziecko, zeby na NFZ wystawil mi skierownie na badania:
- badanie ogólne moczu,
- TSH
- morfologia krwi obwodowej
coś jeszcze powinno się tu znaleźć? Chodzi mi o taki podstawowy, startowy pakiet
i mam nadzieje, ze lekarz nie zrobi problemu...
-
nick nieaktualnyaleala wrote:Zazdroszcze kobietom ktore maja podejscie na zasadzie co ma byc to bedzie. Zero strasu i tego wszystkiego co my przezywamy...
No i takie kobiety własnie czesciej zachodza.....
Mi się wydaje ze to wszytsko sprawa nerwow i stresu naszego...cały cykl tylko sie obserwujemy, temperatura, objawy, sluz i....caly miesiac chodzimy w stresie... -
nick nieaktualnyAgatka a nie chcesz zbadac tych wszystkich hormonow? progesteton, lh, fsh, estradiol prolaktyna?. czy na to za wczesnie jestcze uwazasz?
Ja zaluje ze tak pozno sie za to zabralam....moze wczesniej bym odkryla za niski progesteron i hiperprolaktynemie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:21