Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:sama zdecydujesz czy pojdziesz a jak lekarz uzna ze panikujesz to nie wiem....te badania sie robi przed planowana ciąza zeby zpobiec dlugim stananiam wiec powinno sie je robic jak najszybciej takie jest moje zdanie. moze sie myle...lekarzem nie jestem....ale wiem jedno...juz dawno moglabym byc w ciazy..prolaktyne po obciazeniu powinnam zdadac na przelomie 2014-15 roku...tylko ze zaden lekarz na to nie wpadl[/Q
Jakie badania konkretnie ?. Zebym wiedziała co ewentualnie zasugerować delikatnie lekarzowi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:03
-
nick nieaktualnywszystkie hormony. progesteron estradiol prolaktyna bez obciazenia i najlepiej odrazu z obcizeniem (bo ja bez obciazenia mam w gornej granicy normy to problem hiperprolaktynemii ukazal sie po tym obciazeniu) fsh lh
Najepiej wygooglowac w necie badania hormonow przed ciaza. bo moglam cos pominacEv lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ktorym @ przyszla wspolczuje, ale walka trwa dalej.
Aleala kochana, ja po owulacji chyba 3-4 dzien tez mialam wieczorem taki bol jakby mnie mialo od srodka rozerwać. Tyle ze to trwalo u mnie dluzej niz 10 min i musialam brac te silniejsze nospe i ot tak po to nie siegam. Wyszlo na to, ze to byl czas zagniezdzenia i dzis leci mi 6 miesiac z Gabrysia w srodkuzycze Ci z calego serca byc miala za 11 dni nieziemska radosc z 2 kreseczek
aleala, Kicior, JoHanna lubią tę wiadomość
-
Do cholery coś szwankujemy...ani jednej nie będzie zafasolkowanej?
Powiem wam,że cholernie mnie boli wczoraj no-spa dziś też...leci jak z kranu;/ jedynie plus,że jak był 17 lipca tak przyszedł 17 sierpnia ...plus regulacja po dupku super!...
Ja się załamałam;/ wczoraj ryczałam..nie od tego,że @ ...bo wiedziałam jakoś w głowie,że się nie udało! Poszłam do mojego powiedziałam,że się nie udało:/// zamiast przytulić, to on, bo ja się nastawiam itd...że moja wina;/ maskara ! ...a on machnął ręką ......teraz jesteśmy na kresce miesiąc, więc za miesiąc będzie robił badania...ale nie czuje już żadnego wsparcia gdyby nie WY:)
Agatka ty nie rób badań hormonalnych, dopiero zaczęłaś to był twój 1 cykl:) po co wyrzucać kasę w błoto jak ci się udaZrób podstawowe jak Ci mówiłam, morfologie tsh...przez nfz normalnie u rodzinnego, a te przeciwciała to Gin mi zlecała ponad 190 zł dałam...hormonów też nie badałam, najpierw mój, potem ja, mam przyjść za 2 cykle jak się nie uda do gin....i będę walczyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 12:17
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualnyPatus_777 wrote:Do cholery coś szwankujemy...ani jednej nie będzie zafasolkowanej?
Powiem wam,że cholernie mnie boli wczoraj no-spa dziś też...leci jak z kranu;/ jedynie plus,że jak był 17 lipca tak przyszedł 17 sierpnia ...plus regulacja po dupku super!...
Ja się załamałam;/ wczoraj ryczałam..nie od tego,że @ ...bo wiedziałam jakoś w głowie,że się nie udało! Poszłam do mojego powiedziałam,że się nie udało:/// zamiast przytulić, to on, bo ja się nastawiam itd...że moja wina;/ maskara ! ...a on machnął ręką ......teraz jesteśmy na kresce miesiąc, więc za miesiąc będzie robił badania...ale nie czuje już żadnego wsparcia gdyby nie WY:)
Agatka ty nie rób badań hormonalnych, dopiero zaczęłaś to był twój 1 cykl:) po co wyrzucać kasę w błoto jak ci się udaZrób podstawowe jak Ci mówiłam, morfologie tsh...przez nfz normalnie u rodzinnego, a te przeciwciała to Gin mi zlecała ponad 190 zł dałam...hormonów też nie badałam, najpierw mój, potem ja, mam przyjść za 2 cykle jak się nie uda do gin....i będę walczyć...
No faktycznie coś szwankujemy, malo tych fasolek....może prze te upaly? Naszym chlopom za bardzo sie przegrzewają...te...no....wiecie coa niektorym to i chyba nawet mózgi...
Patus...777 kochana nie przejmuj się, faceci sa mniej emocjionalni niz my, malo kiedy zrobia dokladnie to, czego oczekujemy....dla niego nie ma tragedii, nic się nie stalo a dla Ciebie osobista porazka, tak to jest z tymi chlopami....no ale my jesteśmyGłowa do gory!!!
No pojdę do lekarza i zrobie te podstawowe badania, nie ma co wariować
Oficjalnie ogłaszam, że dziś rozpoczęłam pierwszy dzień cykluRozkręcila sie @
Tak wiec Patus777 nadal idziemy łeb w łeb, gonię Cię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:03
-
nick nieaktualny
-
ja niczym nie karmie mojego bo ma b. dobre wyniki nasienia i to problem lezy po mojej stronie. zreszta jesli z ta cala masa lekow ktore biore od roku czasu nie wychodzi, to nie sadze, ze jesli jemu dam kwas to nagle zajde;) chyba predzej zejde bo sie nie doczekam babelkaStarania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Dziewczyny doskonale rozumiem Wasza niecierpliwosc ale naprawde jak przez rok sie nie uda to dopiero mozna sie martwic. Statystycznie udana owulacja + zdrowe nasienie to i tak tylko 30% szans powodzenia. Wiem ze naczytalyscie sie nas weteranek z problemami ale szukanie u siebie problemow to zla droga
bierzcie witaminki z kwasem foliowym i wrzucie na luz! ;***
Ev, Kicior lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEv wrote:agatkaa ehh no wiem ale przez rok czasu nie zrobic nawet badan ani nic ? dla mnie to troche dziwne.
Ktory to Wasz cykl staran agatkaa ?
Bedziesz robila jakies podstawowe badania ?
Nie no jasne, że można zrobic badania, ale malo ktory lekarz od razu Cię na nie skieruje, najpierw czekają żeby natura pokazal czy zajdziesz...
To byl dopeiro mioj pierwszy cykl staran wiec nie moge poki co panikować
dzis 1 dzien nowego cyklu
Bylam u gina 3 tyg temu , dal mi duphaston i termin na zascie do konca roku, czyli jakies 5 cykli, jesli nie zajdę to powiedzial, ze bedziemy stymulować owulacje. A teraz chce isc do lekarza pierwszego kontaktu i zrobić podstawowe badania:)
Tj :
badanie ogólne moczu,
- TSH
- morfologia krwi obwodowej
A Wy ile czasu sie starcaie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:34
-
nick nieaktualnyaleala wrote:Dziewczyny doskonale rozumiem Wasza niecierpliwosc ale naprawde jak przez rok sie nie uda to dopiero mozna sie martwic. Statystycznie udana owulacja + zdrowe nasienie to i tak tylko 30% szans powodzenia. Wiem ze naczytalyscie sie nas weteranek z problemami ale szukanie u siebie problemow to zla droga
bierzcie witaminki z kwasem foliowym i wrzucie na luz! ;***
No właśnie -
nick nieaktualny
-
agatkaa wrote:Nie no jasne, że można zrobic badania, ale malo ktory lekarz od razu Cię na nie skieruje, najpierw czekają żeby natura pokazal czy zajdziesz...
To byl dopeiro mioj pierwszy cykl staran wiec nie moge poki co panikować
dzis 1 dzien nowego cyklu
Bylam u gina 3 tyg temu , dal mi duphaston i termin na zascie do konca roku, czyli jakies 5 cykli, jesli nie zajdę to powiedzial, ze bedziemy stymulować owulacje. A teraz chce isc do lekarza pierwszego kontaktu i zrobić podstawowe badania:)
A Wy ile czasu sie starcaie?
Rozumiem
To jest tez nasz pierwszy cykl starań.
Ja wiem ze ja troche panikuje ale to z racji tego ze nie wiem tak naprade co mi jest ;p przez 2 lata wmawiania ze ma sie PCO pozniej nagle w jeden dzien sie dowiadujesz ze ktos ci glupoty wciskal ... szkoda slow ;/
No i te moje nieregularne cykle(
JA IDE W CZWARTEK I PODEJRZEWAM ZE USŁYSZĘ PODOBNIE
No i Musze wyluzować ... , ale to jak bede wiedziała na czym stoje na pewno bedzie mi łatwiej .
-
a ja uważam że warto zrobić chociaż podstawowe badania na początku, ja na pierwszej wizycie dostałam kartkę z hormonami jakie mam sprawdzić i to co wyszło źle zostało od razu naprawione odpowiednimi lekami, tak samo było z badaniem nasienia, lekarz dała nam 3 miesiące na zajście i potem badanie nasienia, które wyszło ok. Zrobienie takich badań nie trwa długo a i cena nie jest jakaś kosmiczna, a po co się faszerować lekarstwami które i tak nie pomogą bo np. ma się złe hormony
agatkaa, Ev, Madziulla lubią tę wiadomość
-
55monika5 wrote:a ja uważam że warto zrobić chociaż podstawowe badania na początku, ja na pierwszej wizycie dostałam kartkę z hormonami jakie mam sprawdzić i to co wyszło źle zostało od razu naprawione odpowiednimi lekami, tak samo było z badaniem nasienia, lekarz dała nam 3 miesiące na zajście i potem badanie nasienia, które wyszło ok. Zrobienie takich badań nie trwa długo a i cena nie jest jakaś kosmiczna, a po co się faszerować lekarstwami które i tak nie pomogą bo np. ma się złe hormony
Własnie o to chodzi.
-
nick nieaktualny