Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulla wrote:dokładnie tu nie chodzi o nakrecanie ale o wlaściwą szybką interwecję uwazam ze te 3-4 miechy są spoko a potem powinno sie zrobic wlasciwe badania i zaczac działac zeby nie trcic czasu jak u mnie
ja tez poszlam po 3 bezowocnych cycklach i wtedy sie okazalo, ze to PCO. no i od tamtego czasu tak walczymy do dzis...Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Pco w podtawowej postaci widac na usg
12 i wiecej pecherzykow na kazdym jajniku. Robi sie przedewszystki prolaktyne. Progesteron po obciazeniu. Probe cukrowa. Ew test z acth
-
nick nieaktualnyEv wrote:czyli jeszcze raz
Jakie badania - hormonalne i nie tylko powinno powinno sie zrobić przed planowaniem ciąży ?
( zapisze sobie i bd wiedziała przynajmniej)
Ogolne badanie moczu, krew obwodowa i tsh.
Chyba, że lekarz jeszcze coś innego wymysli
Te badania to porady od kolezanek z forumsama nie za bardzo bym wiedziala co i jak
Myslę, że nie zaszkodzi -
nick nieaktualny
-
Ev wrote:A długo juz się staracie ?
Na jakiej postawie stwierdzono u Ciebie PCO ??
teraz wlasnie 13 cyckl... no i jak widac nie jest tym szczesliwym
a pco stwierdzono na podst 1. obrazu usg (torbielowate jajniki), 2. hormonow (podwyzszona prolaktyna i testosteron)
dodam, ze nigdy nie mialam problemow z owlosieniem czy nadwaga. po prostu, widac taka moja uroda. z tego co pamietam to na samym poczatku robilam jeszcze tarczyce, ale tam wszystko wyszlo ok.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:02
Ev, Kicior lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Ide pierwszy raz do nowego lekarza zeby sie za te moje hormony i jajniki "wziol" od pocztaku bo juz mam dosc tej zabawy w konta i myszkę .
Kurcze to teraz juz sama nie wiem komu wierzyć ... temu pierwszemu lekarzowi ktory stwierdził PCO ( na podstawie USG) czy temu u ktorego bylam 2 m. temu i powiedział ze on nie widzi nic co wskazywało by na PCO ( rowniez na podstawie USG ) .
Ehhhh .... -
agatkaa wrote:Ev,moze masz pozniej owulacje w tym cyklu. Z ciekawości rob testy dalej, zobaczymy czy w ogole na Ciebie dzialaja
U mnie z nimi jest srednio, tak jak pisalam, pozytywne wychodzily mi kilka razy a to bez sensu i nawet wczoraj, czyli tuz przed @ wyszedl mi pozytywny , hehe, dobre cooo? A zrobialm tak dla jaj
A u mnie juz plamienie wiec to na pewno @ -
Dziewczyny,czy wy też ( te które zażywają CLO, luteinę bądź dupka) macie wzmożoną potrzebę oddawania moczu? Ja od około dwóch tygodni wstaję w nocy 3 razy zrobić siku, wcześniej nigdy tak nie miałam. Nie wiem,czy to od tych prochów wszystkich,czy od czego
Andromeda my mamy zajść w ciąże razem, z racji prawie tego samego dnia cyklu, pamiętaj!Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
PCO jeszcze można stwierdzić na podstawie badania AMH. Co do hormonów: FSH LH TSH Progesteron Prolaktyna Testosteron Estriadol. Można zrobić jeszcze FT3 i FT4. Niektóre laboratoria mają tańsze zestawy. Np ostatnio taką promocje widziała w śląskim laboratorium. Na te wszystkie antyciała poczekałabym do ciąży. I tak wtedy trzeba je zrobić. Jeśli masz grupe krwi RH- to polecam odczyn coombsa na stwierdzenie konfliktu serologicznego. Jeśli są antyciała może to odrzucać ciąże
-
Agape ja po odłożeniu dupka widzę ile objawów mi odeszło. Nie szukaj w sobie objawów ciążowych bo popadniesz w paranoje, a potem będziesz załamana.
Dziewczyny nie nakręcajcie się niepotrzebnie. To niestetu nie pomaga. Zamiast testów sikanych polecam bete. To daje 100% pewność. -
agisia ja broń boże nie uważam częstego sikanaia za objaw ciążowy, tym bardziej w 26dc:), bo miałam to już przed owulacją, a po skończeniu zażywania CLO, więc myślę, że to od tego
chciałam po prostu zapytać,czy hormony przyjmowane w lekach też na was działają w ten sposóbWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:47
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Dziewczyny,czy wy też ( te które zażywają CLO, luteinę bądź dupka) macie wzmożoną potrzebę oddawania moczu? Ja od około dwóch tygodni wstaję w nocy 3 razy zrobić siku, wcześniej nigdy tak nie miałam. Nie wiem,czy to od tych prochów wszystkich,czy od czego
Andromeda my mamy zajść w ciąże razem, z racji prawie tego samego dnia cyklu, pamiętaj!
tak, ja tez niestety musze wstawac dodatkowo w nocy na siku(biore luteine i bralam clo)
no pewnie, i powiem Ci wiecej agape: to juz w tym nadchodzacym cyklu!!))
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:przy pco mogą wychodzic kilka razy w cyklu pozytywne
Zawsze na wizycie u ginekologa mam robione usg (ostatnie 3 tyg temu) i nigdy nic na ten temat nie wspomnial....gyby bylo coś nie tak to chyba by mi powiedzial...ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:54
-
Andromeda wrote:tak, ja tez niestety musze wstawac dodatkowo w nocy na siku
(biore luteine i bralam clo)
no pewnie, i powiem Ci wiecej agape: to juz w tym nadchodzacym cyklu!!))
Andromeda a u Ciebie już @ ??Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie