Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie zdziwie sie jak tym przejmowaniem sie fundujemy sobie darmowa antykoncepcje...
Madziulla, agatkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymimo iż badanie prolaktyny po obciazeniu kosztuje to tez polecam zrobic...bo ja bez obciazenia mam w gornej granicy normy to problem hiperprolaktynemii ukazal sie po tym obciazeniu.
agatka duzo info znajdziesz w necie wygoogluj sobie badania hormanalne przed ciazą.
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badania-hormonow-plciowych-u-kobiet-normy-kiedy-wykonac-badanie_34323.html
wydasz kase na badania ale bedziesz miala spokojne sumienie ze jest ok. a jak odpukac nie to szybko zaczniesz leczenie. ja żałuje bardzo ze poszłam szybciej. stracilam mase czasu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:32
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:Agatka a nie chcesz zbadac tych wszystkich hormonow? progesteton, lh, fsh, estradiol prolaktyna?. czy na to za wczesnie jestcze uwazasz?
Ja zaluje ze tak pozno sie za to zabralam....moze wczesniej bym odkryla za niski progesteron i hiperprolaktynemie....
A te badania lekarz da mi skierownie? Można je normalnie zrobic na nfz?
Z drugiej strony, nie wiem czy juz powinnam robic te badania, niby bym chciala ale moze lekarz powmysli, ze panikuje, ze nie ma podstaw itd itp. Sama nie wiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysama zdecydujesz czy pojdziesz a jak lekarz uzna ze panikujesz to nie wiem....te badania sie robi przed planowana ciąza zeby zpobiec dlugim stananiam wiec powinno sie je robic jak najszybciej takie jest moje zdanie. moze sie myle...lekarzem nie jestem....ale wiem jedno...juz dawno moglabym byc w ciazy..prolaktyne po obciazeniu powinnam zdadac na przelomie 2014-15 roku...tylko ze zaden lekarz na to nie wpadl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:39
-
Agatka Wy dopiero zaczynacie starania wiec moze faktycznie nie potrzebnie narazie szukac dziury w calym...
Mnie po roku gin polozyl do szpitala na tydzien i wszystkie badania mi tam zrobili... -
nick nieaktualnytak jak mowie lekarzem nie jestem
wiem tylko ze ja u siebie bym postapila inaczej gdybym mogla cofnac czas. moze faktycznie zrob podstawowe badania a te szczegółowe zostaw jak za którymś razem wam sie nie uda. ale mysle ze a dlugo tez nie ma co czekac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:47
Ev lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo własnie dziewczyny, na razie moze zrobie te podstawowe i jak do konca roku nic nie wyjdzie to wtedy może gina nacisne (pod warunkiem, ze te podstawowe wyjda ok)....chociaz teraz mi mowil, ze jak nie zajde do konca roku to bedziemy stymulowac owulacje, ciekawe co zaproponuje...
W ogole to dla mnie jest dziwne, bo chyba taka podstawe na samym wstepie kazdy gin pownien robic....a nie robia....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agatkaa wrote:No własnie dziewczyny, na razie moze zrobie te podstawowe i jak do konca roku nic nie wyjdzie to wtedy może gina nacisne (pod warunkiem, ze te podstawowe wyjda ok)....chociaz teraz mi mowil, ze jak nie zajde do konca roku to bedziemy stymulowac owulacje, ciekawe co zaproponuje...
W ogole to dla mnie jest dziwne, bo chyba taka podstawe na samym wstepie kazdy gin pownien robic....a nie robia....
Ja ide w czwartek na wizyte i mam nadzieje ze mi lekaz da odrazu na te podstawowe badania ;/ . Dla mnie to jest jaks paranoja jak mi 2 mies temu lekaz powiedział ze do roku czasu starac sie bez ingerencji a pozniej dopiero jak nie wyjdzie z .
Rok czasu ...to dla mnie wieczność i wiele juz mozna "naprawic" przez ten czas.
Dlatego teraz ide do innego lekarza i mu najwyżej zasugeruje co nieco .
Spotkałyście sie z czyms takim ?