X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.

Ale sie rozpisalyscie. Ja juz po urlopie. Wczoraj wieczorem wrocilismy z Albanii.

Co u Was? Ciezko was nadrobic, tyle stron przeczytac.Aneczka widze ze sie udalo. Gratulacje.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko rozumiem Cię, też jestem po poronieniu, też w 7 tc i też tak sobie myślę, że jak już mi się uda, to nie będę od razu obwieszczać tej wiadomości. Ale zobaczymy jak to będzie i wogóle. A Ty robiłaś badania w kierunku przyczyny poronienia? Na Twoim miejscu przyjrzałabym się tym plamieniom, może dobrym pomysłem jest zbadanie progesteronu, jak tu już jedna koleżanka radziła. Tulaski dla Ciebie i maluszka :*

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    Ja właśnie zaczyna wcinać ananaska Doti Ty od którego dnia cyklu jadłaś???

Hmm już dokładnie nie pamiętam, ale tak około dzień dwa po owulacji bo to pomaga w zagnieżdżaniu zarodka:-) smacznego kochana

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jutro niestety nie dam rady... jestem na takiej wsi, ze moge o tym zapomniec. Ale w piatek mam Wizyte, myslicie ze cos powie?
    Zaraz Po niej pojde na bete.

Teoretycznie jak jest ponad 1000 bety to już coś widać. A ile będziesz po owu? Może zobaczyć pęcherzyk z zarodkiem chociaż bo na serce może być za wcześnie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoHanna wrote:
    Cześć Dziewczyny, witam po przerwie. Starałam się być z Wami na bieżąco :)
    Aneczka - gratuluje :) Przede wszystkim wytrwałości z powstrzymywaniem się od testowania - z Twojego wykresu wynika, że badanie było 49 dnia cyklu, wow!
    Madziulla - zdrowiej!! Daj koniecznie znać co i jak z betą.
    Aleala - czarnowidztwo nie jest mile widziane, a sio z nim. Po proszę szczyptę optymizmu :)
    Doti - Ty kiedyś pisałaś, że miałaś późne owu. Czy testowałaś w dniu spodziewanej @ czy później?
    Pamiętajcie dziewczyny, że jak czegoś bardzo chcemy to zawsze się dłuży nim to otrzymamy. Tak samo jest z dzidzią. Jak człowiek nie planuje i powiedzmy nie chce to nie czeka na dwie kreski w teście z niecierpliwością, odwrotnie jest jak o tym marzy. Ja sobie powtarzam, że się uda!

No ja owu miała 21-22dc i robiłam test w dniu @ czyli koło 29 dc ale tylko ja tam widziałam cień cienia cienia hihihihi teoretycznie minimalna druga kreska która już mój mąż widział było około 12dpo. I beta około 100

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny co słychać?
    No w końcu noc dzis miałam lepsza.

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Doti za odpowiedź :) Te dni po owu to czas okropnej niepewności... Zbieram się do roboty, miłego dnia Dziewczynki!! Madzia trzymaj się :)

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj zielone światło Madziulla :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to do dzieła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Ciebie Madzia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsumie nic nowego. Dziś mam mieć usg. Kurde żałuję że jak to jest ciaza ze nic nie będzie widać.....może lekarz by w końcu się przekonał ze powinni mi bete zrobić bo wogole nie słucha co do niego mowie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze idz do laboratorium i na Twoje zyczenie niech Ci zrobia,co bedziesz sie prosić lekarza,da albo nie da (wiadomo jaka jest nasza służba :/ )

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lab jest w innym budynku nie wypuszcza mnie. Jutro jak wyjdę pode zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oni nie robią bo robią jak jest po terminie @. Absurd jakiś....

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale usg ci robili??? Cokolwiek oprócz przeciwbólowych ci dali? Oszalałabym w szpitalu.nienawidzę NFZ....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dziś miała. Ja juz tez szaleje.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie test rano robie... a tu druga blada kreska.. ledwo widoczna ale widoczna...
    czy ja zwariowalam?

Doti87, Smużka, Ola_45, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolet pokaz test

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to jak usg ci robić będą to beta nie potrzebna bo jak coś sam pęcherzyk ciążowy już Zobaczą....

Fiolet!!!!!!!!!!! Dawaj fote.... No kurcze widzisz????? I po co było się dolowac a tu taka niespodzianka... Huuuura ale super jest ten sierpień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:48

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni temu babka nic nie widziała. Możliwe żeby dziś coś zobaczył ?

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ