Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo Laski. Zrobilam sobie hormony i mam wyniki. Pomozcie.
TSH 2.29 (0.27-4.20)
FSH 5.3
F.Pecherzykowa 3.5-12.5
F.owulacyjna 4.7-21.5
F.lutealna 1.7-7.7
Po przekwitaniu 25.8-134.8
LH 23.8
F.pech 2.4-12.6
F.owulacyjna 14-95.6
F.lutealna 1.0-11.4
Po przekwitaniu 7.7-58.5
Estradiol 54
F.Pecherzykowa 16.2-313
F.owulacyjna 41.0-323
F.lutealna 10.9-346
Prolaktyna 24.0 (4.8-23.3)
Testosteron 77.05. (6.00-82.00)
Przypominam Wam, że nie mam okresu i nie wiem do jakiej fazy zie zaliczam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ev wrote:Andzia1985 nie pomogę bo sie nie znam
Dziewczyny czyżby Fiolet nas opuściła ??
Fiolet potrzebuje troszkę czasu, na zawsze nas nie opuściła, ale pisała mi, że chce trochę wyluzować., ale kto wie, może i napisze jeszcze dzisiaj.
Ja w sumie też troszkę rzadziej staram się tu zaglądać, bo jak któraś z Was pisała o jakimś problemie to odrazu wmawiałam sobie to samo :p. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyasiun wrote:Fiolet potrzebuje troszkę czasu, na zawsze nas nie opuściła, ale pisała mi, że chce trochę wyluzować.
, ale kto wie, może i napisze jeszcze dzisiaj.
Ja w sumie też troszkę rzadziej staram się tu zaglądać, bo jak któraś z Was pisała o jakimś problemie to odrazu wmawiałam sobie to samo :p.
Coś w tym jest, też tak mam -
ja robiłam wszystkie w 3dc: TSH, LH, FSH, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron, Estriadol, FT3, FT4. Progesteron warto zrobić w każdej fazie cyklu i sprawdzić czy się zmienia. Ale to najlepiej z monitoringiem. Wiadomo kiedy owu jest.
-
Wiem,że badanie hormonów powinno się tak robić ale ją nie mam okresu przez rok czasu. I tak wiec nie mam cyklu, znaczy mam może 370 dzień.
do endo się zapisze jutro, tylko czas oczekiwania 3 miesiące prywatnie. A na obciążenie nie dostala m skierowania bo lekarz rodzinny nie widzi wskazań do tego.
-
nick nieaktualnyJa mam taką samą prolaktyne bez obciazenia a po obciazeniu namponad 300 wiec mam 15 krotne podwyższenie a norma do 5. Mam stwierdzona hiperprolaktynemie. Jej objawem są zaburzone cykle miesiączkowe a nawet zatrzymanie @. Ja akurat mam normalne @. Powinien ci zlecić. . No ale jak on nie widzi potrzeby to miejmy nadzieje ze wie co robi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:37
-
Właśnie zatrzymanie takie jak w moim przypadku. Tylko dziwne jest to, że organizm reaguje na luteine. Powiedziała mojemu lekarzowi, że slyszalam o tabletkach antykoncepcyjnych na w uregulowanie cyklów to mi powiedzia, że przy staraniach mi tabletek nie ma.