Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Asiun :) nic się nie martw! Jak nie tym razem to następnym, ale podobno dopóki @ nie ma to nadzieję można mieć (12dpo jeszcze nic nie przesądza, niektórym dopiero po terminie spodziewanej @ wychodzą testy :) ). A Ty co tak wcześnie wstajesz w sobotę? Spać nie możesz dziewczyno?! :)

asiun lubi tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie mimo wszystko jakiś taki maluteńki promyczek nadziei z tyłu głowy się tli. Jednak wolę nastawić się na @ żeby nie było aż takiego rozczarowania. Zresztą ten cykl odrazu spisywałam na straty, przez jednego gina palanta miałam tyle stresu, że cud by był gdyby coś wyszło, poza tym grzbica, leki na grzybice... myślę, że to wszystko mogło mieć wpływ.

A no, bo ja w ogóle tak wcześnie wstaje, a w nocy spać nie mogę. Także u mnie to norma ;)

preg.png

age.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun, głowa do góry. Jak nie w tym cyklu, to w innym uda się na pewno :-)

Faktycznie ranny ptaszek z Ciebie! Ja tam wolę dłużej pospać jak mam możliwość, ale mój mąż nawet jak nie musi to budzi się nieraz o 4-5, kręci się po domu, coś do mnie gada, ja półprzytomna ehh :-) Najlepiej jest na wczasach - oczywiście on wstaje skoro świt, koło 7 zwleka mnie na śniadanie, wskutek czego jesteśmy zwykle pierwsi na plaży :-P

Kicior - nic ciekawego - tylko antygenHBS przed szczepieniem na WZW typu B (jakbym jednak wybierała się na laparo).

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun u mnie tez słabe testy wychodza,wczoraj było widać dobrą kreske,a dzisiaj jak zrobiłam to cień tylko,no ale jednak temperatura wskazuje na ciąże,więc też jestem lekko zaniepokojna :(

• asiun Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka będzie dobrze :*

A u mnie tragedia :/ odebrałam wyniki posiewu i wychodzi na to, że mam bakterie
    E.Coli i Enterokoki i jeszcze napisane jest HCG- szczep wrażliwy na wysokie stężenie gentamycyny... Nie wiem co to wszystko znaczy, wizytę u gina mam dopiero 22.09 ,..

preg.png

age.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior wrote:
    Czeeeśśś Wszystkim!! :D:D

Ja już od ponad godziny w pracy... :/ Nudno jak 150! Nie mówiąc o tym, że dopiero teraz się na prawdę jasno zrobiło, a mężuś tam w domciu w łóżku z mruczącym kotkiem słodko śpi...ehhh co za lipa :P

Kirys a Ty co ciekawego w analityce robiłaś wczoraj? A te 4 jajowody... hmm... kto wie? :P hehehe

TakaSytuacja będziesz następna! Na pewno! ;)

Smerfetka wypoczywaj i zdrówka dla Ciebie i fasola! <3

Ev co fajnego studiujesz?

Studiuje Pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna ;))

Patus_777, Smużka lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys to współczuję jak Cię mąż o takich porach budzi :P u mnie za to jest zupełnie odwrotnie - ja pracuję od rana więc wcześnie wstaję a mąż zaczyna ok 9 - 10:00 pracę więc wstaje 20 min. przed (pracuje z domu). :)

Smerfetka na razie się nie stresuj, poczekaj, zrobisz betę w pn i się wszystko wyjaśni, 3mam kciuki żeby było wszystko w idealnym porządku (przytula). :)

Asiun dobrze że przynajmniej wiesz co jest grane, szybciutko się wyleczysz i będziecie mogli działać!
    A sio zarazki!! Won poszły od Asiunka!! :P

Ev moja mama jest nauczycielką nauczania początkowego ma teraz 1-szą klasę a w niej 21 sześciolatków i podobno są super! :) Będę musiała ją kiedyś odwiedzić, zobaczyć co to za fajne maluszki jej się trafiły. :)

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włśnie,ja bety robić nie będę,w moim laboratorium to cena 250 zl :/ więc czekam na 21 września na gina

• Majcken29 Nowa

Wysłany: 12 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tu nowa i tak dla dodania wam otuchy i wiary.
    Ciezko jest przekonac kobiete starajaca sie o dziecko, by choc troche przystopowala zajela sie czyms innym i odpoczela.By przestala na sile doszukiwac sie tych drugich slabych kresek.
    Ja starajaca sie 6 lat, nie bede was zanudzac gdyż każda z was przechodzi przez to samo.
    Testy, lekarze, mierz.tem., poronienia, placz, przygnebienie, hormony, a nawet podejrzenie raka szyjki macicy...to moja historia prócz tego frustracja dlaczego ja,
    Klotnie z mezem itd. Az wkoncu dziewczyny odpuscilam, zaplanowalam sobie zycie z mezem u boku bez planowania ciazy. I choc nie bylo latwo zapomniec trzymalam sie tego planu.
    Czasem wystarczy zajac sie czyms zupełnie innym by moc naturze dzialac.
    Dzis mamy cudownego 15 miesiecznego synka a najwieksza niespodzianka jest fakt ze 31/12/2015 bedzie znami nasza corcia;)))
    Tak kochane w tej chwili jestem w 25 tyg.drugiej ciazy.I mimo tego cierpienia ktore przeszlam i ludzkiego gadania kiedy potomstwo(to bylo najgorsze) bo niby dzieci to sie szybko robi (g##no prawda) dzis wiem ze czasem trzeba odpuscic.
    Na koniec zycze wam wszystkim i kazdej z osobna pozytywnych testow, silnych fasolek, i okraglych brzuszkow.Nie stresujcie sie zycie nas zaskakuje w najmniej odpowiednim momecie.
    Pozdrawiam serdecznie

Kourtney, kirys, asiun, Patus_777, Kicior lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski ja bede dzis malo na forum bo mamy rocznice slubu. Wczoraj mielismy sprzeczke i nadal rano sytuacja byla napieta...ehhh
    Asiun przynajmniej wiesz co Ci jest i szybko sie z tym uporasz.
    Kicior ciekawy kierunek ;)
    Majcken29 napewnowiele przeszlas podziwiam za wytrwalosc i gratulacje!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mnie oklamal ;) ze idzie do roboty a pojechał po kwiaty i piękny przezent wisiorek z diamentami ;) ja myśląc że mam trochę czasu pojechałam połazic po sklepach i kupiłam tez sobie rocznicowy prezent -ladna koszulke która dziś na obiadek roczniciowy ubiore :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 13:04

Kicior lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    no włśnie,ja bety robić nie będę,w moim laboratorium to cena 250 zl :/ więc czekam na 21 września na gina

Że ile???????? To jest niemożliwe... Gdzie ty mieszkasz??

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcken29 piękna historia :-* także trzeba wierzyć że każdej się uda w końcu czy prędzej czy później. Nasza psychika tyle nam psuje że szkoda gadać..
    Powodzenia kochana przy rozwiązaniu pozdrawiam :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Majcken29 Nowa

Wysłany: 12 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 Dziekuje i również szczęśliwego rozwiązania życzę;))
    Co do psychiki fakt potrafi napsocic i nie ulatwia nam zycia.
    Ja potrafilam sprawdzac testy ciazowe po 3 godzinach użytkowania a nawet na nastepny dzien czy aby drugiej kreski nie ma. Któregoś razu mój maz znalazl w garderobie torbę, torebkę moja a w niej multum testów kiedy spytał po co mi to?co ja robie? Przecież to chore. Do mnie nie docieralo nic prócz tego ze chce miec dziecko.Straszne to przezycia.
    A czare goryczy przelało to ze córka mojej serdecznej przyjacioki zaszla w ciążę(mam starsza o 14lat od siebie przyjaciółkę)( taki moj urok ze sie dogaduje ze starszymi lepiej;))znienawidzilam Bogu ducha winna dziewczyne za jej ciaze, i wtedy to wlasnie postanowilam ze daje sobie spokój z ciaza... pol roku pozniej zaszlam w ciaze z synkiem.
    A gdy robilam test ciazowy to z takim pewniakiem ze nie gdzie ja,jasne i po co ten test robie,znowu zaczynam. To byl wieczór okolo godzina 18 dwie grube krechy na tescie:)
    Dzis te moje krechy drzemią sobie w najlepsze w swoim pokoju:)

Kicior lubi tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Miłego świętowania :-)

Smerfetka to nie możliwe, żeby beta HCG (B-HCG) kosztowała 250 zł. Może źle sprawdziłaś?

Majcken29 Twoja opowieść naprawdę dodaje otuchy! Dziękuję Ci za to <3

Też uważam, że życie pisze najbardziej zaskakujące scenariusze i wszystko dzieje się po coś. Jak przeżywałam poronienie, to ciężko było mi się pogodzić z tą sytuacją, ale po pewnym czasie zrozumiałam, że stało się to po to, żeby nasze małżeństwo zyskało zupełnie inną (lepszą) jakość... ba! - żeby wogóle nadal trwało...
    Teraz jak staramy się kolejny miesiąc bez skutku, u mnie w pracy wychodzą co rusz jakieś moje błędy czy niedopatrzenia, aż za głowę się łapię, jak mogłam tego czy tamtego nie dopilnować. Dochodzę jednak do wniosku, że może i dobrze, że teraz to wychodzi, a nie później jak będę np. na chorobowym i będzie mnie ktoś zastępował. Mam szansę poprawić to, a tak to by mówili o mnie, że zrobiłam to źle.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mozna? ;)
    Tez w tym roku zaczelismy sie starac. W zasadzie jest to moj 1cykl staran i nie wiem ile bedzie dane mi czekac na upragnione dziecko. Chcielismy juz wczesniej sie starac ale to nie zalezalo od nas ale od wielu innych czynnikow przez ktore musielismy sie wstrzymywac.

Zycze powodzenia kazdej z was ! :*

Suri97 lubi tę wiadomość

• asiun Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem... z jednej strony cieszę się, że to wyszło teraz, ale jestem w szoku, przecież nie mam jako takich dolegliwości. No i obawiam się, że starania trzeba będzie "odłożyć", a tego bardzo nie chcę !! :(

Hej Kourtney, powodzenia :)!

preg.png

age.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Studiuje Pedagogikę przedszkolna i wczesnoszkolna ;))

:) kolejna nauczyciel hi;) też to studiuję został ostatni rok mgr :D i koniec.....:D jupi....

Ev lubi tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laski tempka spada, no więc czułam, że znów nici będą;D hah już mi sie z tego chce śmiać serio:D oczywiście dostanę @ 17.....a akurat w sobotę, za tydzień idę na panieński...kurde z okresem;/bleeeeeeee

W tym miesiącu wysyłam chłopa na badanie, zobaczymy...coś w końcu trzeba wiedzieć! Także dam wam znać, jak to będzie z wynikiem.

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madziulka udanej rocznicy:* nie kłóć się z mężem;) :*** tylko grzecznie:)

Madziulla lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ