X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię że koło 35 ;)

kirys lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się - wychodzę dzisiaj :-) czekam już na męża a wypis odbierzemy jutro i już :-) chce do domku do mojego łóżeczka...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik!!! Moja beta to 493,3 mlU/ml - 4 tydzień :-D

Cała się trzęsę. Jak się nie pomylę przy czymś w pracy, to będzie cud!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:40

aniabbb, Edycik, Andromeda, Hashija, agisia, Kate4, Kokardka44, Doti87, Ola_45, Zambia, Bajkaanna, myshka84, violett, Patus_777, Kicior lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziele kirys piękna beta-gratuluję!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:53

kirys lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

super, gratulacje :)

kirys lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmieniajac temat: jussio prosze o zmiane @ na 19.11 :)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 34 tygodniu!

Kirys super!!! Sikaniec bladzioch a beta po zbóju :-D

Doti musisz uważać na siebie, bo jak dojdzie do porodu to maleństwo będzie miało jeszcze marne szanse. Ja też święta nie jestem bo z zakupami ganiam, ale staram sie je dzielic. Część jak odprowadzam syna do szkoly i część jak go odbieram. Raz przecholowalam a na drugi dzien tak mnie brzuch bolal ze ciezko bylo z lozka sie podnosic. Ale moja mala ma juz ponad 2 kg, ale mimo to po tamtym przesileniu usiadlam na tylek i juz tak sie nie szarpie.

Andromeda z kociakami i szczeniakami jest mnustwo radości ale i zniszczeń. Buty, meble w zaleznosci co zwierzak lubi. Nasz kociak poniszczyl nam tapicerke mebli i upatrzyl sobie gryzienie kabli. Jak na razie udalo sie opanowac gryzienie kabli, a kanape dalej zaciaga ale nie specjalnie, zazwyczaj jest to efekt uboczny ganiania sie i branie ostrych zakretow na kanapie.obcinanie pazurow niewiele daje.

Bajkaanna, kirys, Patus_777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys gratuluje;) cudownie uczucie prawda?;) spokojnej ciąży;)

kirys lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Hashija :-) już w domku jestem, mąż mi zrobił miejsce w salonie. Ładnie miwszystko przygotował i leżę odpoczywam sobie.. Bo strasznie się przerazilam bo mały ma tylko 0,5kg...

Bo kirys piękna beta!!!!!! Super!!!!!! Gratulacje :-)

kirys lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ale masz bete wow gratki!!!
    Doti super ze do domku. oszczędzaj sie koniecznie

kirys lubi tę wiadomość

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys cudownie gratulacje!! :-*

Ja jutro idę do ginekologa, ma zobaczyć co się dzieje u mnie przed @ zeby zastosowac stymulację. Temperatura u mnie wysoko, czekam na jej spadek. Powiem Wam ze w weekend mialam takie dziwne skurcze, jakby mi ktoś jajniki skrecal, az musialam usiasc...pewnie to zblizajaca sie @ daje znaji

kirys lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Bajkaanna Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Kirys świetna wiadomość :-D
    Powodzenia.
    Jussio super ze u Ciebie wszystko w porządku :-D

kirys lubi tę wiadomość

2014 bardzo słabe plemniki
    02.2016 HSG nie drożne jajowody
    03.2016 HSC usunięcie polipa i ...
    02.2017 HSG drożne jajowody
    04.2017 plemniki lepsze, choć nie ma szału
    24.04.17 pierwsze IUI -> ;(
    17.05.17 drugie IUI
    Po dwóch latach zapomnienia...Wracamy, mam mało czasu, rezerwa jajnikowa nie kłamie
    AMH 1,25
    Testosteron 0,11
    10.2019 plemniki w całkiem dobrej formie
    13.11 Gonapeptyl start protokół długi
    29.11 ICIS -> wizyta 1 ds
    06.12.19 8 ds sa komórki
    11.12.19 pick up 8 komórek
    16.12.19 transfer 2 blastek, zero mrozakow ...
    19.12.19.
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys - gratulacje! :)
    Ja w zeszłym tygodniu miałam problem, po 3 dniu przyjmowania luteiny dopochwowej nagle zaczęło mnie piec/szczypać/boleć - myślałam że to jakaś infekcja, predziuchem do gina. I on mowi ze miał już pacjentki co były uczulone na taką Luteine, przepisał mi doustną. No i zalecił to badanie czystości pochwy. Tylko że mija już 4 dzień a ja ciągle coś tam czuje, boje się że badanie kiepsko wyjdzie, trzeba się będzie doleczyć i z hsg w najbliższym cyklu nici.
    W środę mam też niby test ciążowy robić żeby wiedzieć czy Lutke kontynuować - ale wszystkie objawy takie jak na @, brak nawet podstaw do ciążowego nastawienia :(
    Może w następnym - zgapiłam od Jussio i kupilam sobie Inofem - moze ten cudowny specyfik podziala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:14

kirys lubi tę wiadomość

• Bunia Znajoma

Wysłany: 19 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny.mam pytanie.czy któraś leczy sie u dr.zemsty z kielc?Bo ja własnie do niego chodzę kolejnym etapem tzw.działania w staraniu o dzecko jest pobyt w szpitalu na prostej.czy była moze któras z was w tym szpitalu?Tam mam byc az trzy dni i co najgorsze w okreslonym dniu cyklu bo poczawszy od 3 dnia.a wiecie jak to z naszymi okresami róznie bywa raz sie spózni raz przyjdzie za wczesnie .czy wiecie moze jakie to sa badania i czy moge sobie je zrobic prywatnie i jeszcze jedno po co mam tam sie wstawic z wynikami mojego meza z badania nasienia.rozumiem dr zemscie to i owszem moga byc potrzebne ale po co paniom pielegniarkom.Jak była któras z was do tego szpitala na te badania na nieplodnosc skierowana to błagam pomóżcie

• kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane za kciuki i gratulacje. Sama jestem zaszokowana tą betą :-P
    Byle by teraz ładnie przyrosła! Miałam zamiar powtórzyć w środę, po 48 h, ale dzwoniłam dziś do gin i powiedział mi, żebym powtórzyła za 3 dni (72 h) bo jeszcze lepiej będzie widać przyrost (?!?). Robiła tak któraś?
    Zalecił mi też brać Duphaston 2 x dziennie po 1 tabletce, tak w razie czego i na wizytę zapisał 02.11. Myślę zbadać też progesteron razem z powtórką bety, jak Agisia radziła (zapamiętałam to sobie dobrze).
    Zadzwoniłam też do endo, poleciła zwiększyć dawkę leku na tarczycę, a za 4 tygodnie zbadać FT4 i przyjść do kontroli.
    Od wczoraj razem z mężem cieszymy się, wczoraj jeszcze nieśmiale, dziś już śmielej, choć to jest radość podszyta obawą, że historia się powtórzy. Staram się myśleć pozytywnie, a dla uspokojenia zaczęłam odmawiać Nowennę Pompejańską. Tak sobie myślałam o tej modlitwie, jak nieraz pisałyście o niej. Myślałam, że to nie dla mnie, że czasochłonna, że będę nad tym zasypiać. Ale też z tyłu głowy miałam myśl, że jeśli mi się uda zajść, to wtedy będzie ten moment, żeby zacząć. I zaczęłam :-) Wczoraj.
    Dziś pół nocy nie mogłam spać (chyba z emocji) i było mi strasznie gorąco (a z natury jestem zmarzluchem). Małe podało się najwidoczniej na ojca i już mi się to udziela :-P

Patus_777 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Wiem wiem Hashija :-) już w domku jestem, mąż mi zrobił miejsce w salonie. Ładnie miwszystko przygotował i leżę odpoczywam sobie.. Bo strasznie się przerazilam bo mały ma tylko 0,5kg...

Bo kirys piękna beta!!!!!! Super!!!!!! Gratulacje :-)

Doti super że jesteś już w domku! Teraz masz leżeć i pachnieć :-P I myśleć pozytywnie!!!

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys kochana beta po prostu piękna a ja tu strzelalam że koło 30 masz :-) trzymam kciuki za przyrost, jak będziesz mieć wyniki to w necie jest pełno programów które oblicza czy jest dobry przyrost podając daty robienia badania.

A ja leżę całe popołudnie. Troszkę spałam i czuję się o niebo lepiej u siebie w domku... Uff jak dobrze u siebie..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia a Ty jak się czujesz? Myślę o Tobie, bo jakoś podobną mamy historię z pierwszym poronieniem, więc pewnie mam teraz podobne przeżycia jak Ty na początku swojej ciąży.

Bacha pamiętam, że brałaś bromek przed ciążą i po zajściu nie odstawiałaś. Przypomnij mi proszę jaką miałaś dawkę i jak długo go brałaś?

Kochane moje staraczki - doczekacie się swojego szczęścia, wiem to! U mnie akurat było tak, że jak od razu nie wychodziło, to się wkurzałam. Dopiero jak pogodziłam się z tym, że może to potrwać dłużej niż bym chciała, to się udało! I to w miesiącu, w którym miałam więcej stresu niż wcześniej, zapiernicz w pracy i jeszcze w ostatni piątek występowałam na recitalu koleżanki, jak się okazuje już z bąbelkiem w brzuszku :-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti no widzisz, ta beta zaskoczyła nas wszystkie! Te testy były lipne i tyle. Cieszę się, że poszłam już dzisiaj na to badanie i wiem co i jak. Teraz byle do czwartku!

Doti87 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

PIĘKNIE:********* ZNÓW CUDOWNA WIADOMOŚĆ:)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ