X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię że koło 35 ;)

kirys lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się - wychodzę dzisiaj :-) czekam już na męża a wypis odbierzemy jutro i już :-) chce do domku do mojego łóżeczka...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik!!! Moja beta to 493,3 mlU/ml - 4 tydzień :-D

Cała się trzęsę. Jak się nie pomylę przy czymś w pracy, to będzie cud!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:40

aniabbb, Edycik, Andromeda, Hashija, agisia, Kate4, Kokardka44, Doti87, Ola_45, Zambia, Bajkaanna, myshka84, violett, Patus_777, Kicior lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziele kirys piękna beta-gratuluję!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:53

kirys lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

super, gratulacje :)

kirys lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmieniajac temat: jussio prosze o zmiane @ na 19.11 :)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 34 tygodniu!

Kirys super!!! Sikaniec bladzioch a beta po zbóju :-D

Doti musisz uważać na siebie, bo jak dojdzie do porodu to maleństwo będzie miało jeszcze marne szanse. Ja też święta nie jestem bo z zakupami ganiam, ale staram sie je dzielic. Część jak odprowadzam syna do szkoly i część jak go odbieram. Raz przecholowalam a na drugi dzien tak mnie brzuch bolal ze ciezko bylo z lozka sie podnosic. Ale moja mala ma juz ponad 2 kg, ale mimo to po tamtym przesileniu usiadlam na tylek i juz tak sie nie szarpie.

Andromeda z kociakami i szczeniakami jest mnustwo radości ale i zniszczeń. Buty, meble w zaleznosci co zwierzak lubi. Nasz kociak poniszczyl nam tapicerke mebli i upatrzyl sobie gryzienie kabli. Jak na razie udalo sie opanowac gryzienie kabli, a kanape dalej zaciaga ale nie specjalnie, zazwyczaj jest to efekt uboczny ganiania sie i branie ostrych zakretow na kanapie.obcinanie pazurow niewiele daje.

Bajkaanna, kirys, Patus_777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys gratuluje;) cudownie uczucie prawda?;) spokojnej ciąży;)

kirys lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Hashija :-) już w domku jestem, mąż mi zrobił miejsce w salonie. Ładnie miwszystko przygotował i leżę odpoczywam sobie.. Bo strasznie się przerazilam bo mały ma tylko 0,5kg...

Bo kirys piękna beta!!!!!! Super!!!!!! Gratulacje :-)

kirys lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ale masz bete wow gratki!!!
    Doti super ze do domku. oszczędzaj sie koniecznie

kirys lubi tę wiadomość

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys cudownie gratulacje!! :-*

Ja jutro idę do ginekologa, ma zobaczyć co się dzieje u mnie przed @ zeby zastosowac stymulację. Temperatura u mnie wysoko, czekam na jej spadek. Powiem Wam ze w weekend mialam takie dziwne skurcze, jakby mi ktoś jajniki skrecal, az musialam usiasc...pewnie to zblizajaca sie @ daje znaji

kirys lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Bajkaanna Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Kirys świetna wiadomość :-D
    Powodzenia.
    Jussio super ze u Ciebie wszystko w porządku :-D

kirys lubi tę wiadomość

2014 bardzo słabe plemniki
    02.2016 HSG nie drożne jajowody
    03.2016 HSC usunięcie polipa i ...
    02.2017 HSG drożne jajowody
    04.2017 plemniki lepsze, choć nie ma szału
    24.04.17 pierwsze IUI -> ;(
    17.05.17 drugie IUI
    Po dwóch latach zapomnienia...Wracamy, mam mało czasu, rezerwa jajnikowa nie kłamie
    AMH 1,25
    Testosteron 0,11
    10.2019 plemniki w całkiem dobrej formie
    13.11 Gonapeptyl start protokół długi
    29.11 ICIS -> wizyta 1 ds
    06.12.19 8 ds sa komórki
    11.12.19 pick up 8 komórek
    16.12.19 transfer 2 blastek, zero mrozakow ...
    19.12.19.
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys - gratulacje! :)
    Ja w zeszłym tygodniu miałam problem, po 3 dniu przyjmowania luteiny dopochwowej nagle zaczęło mnie piec/szczypać/boleć - myślałam że to jakaś infekcja, predziuchem do gina. I on mowi ze miał już pacjentki co były uczulone na taką Luteine, przepisał mi doustną. No i zalecił to badanie czystości pochwy. Tylko że mija już 4 dzień a ja ciągle coś tam czuje, boje się że badanie kiepsko wyjdzie, trzeba się będzie doleczyć i z hsg w najbliższym cyklu nici.
    W środę mam też niby test ciążowy robić żeby wiedzieć czy Lutke kontynuować - ale wszystkie objawy takie jak na @, brak nawet podstaw do ciążowego nastawienia :(
    Może w następnym - zgapiłam od Jussio i kupilam sobie Inofem - moze ten cudowny specyfik podziala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:14

kirys lubi tę wiadomość

• Bunia Znajoma

Wysłany: 19 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny.mam pytanie.czy któraś leczy sie u dr.zemsty z kielc?Bo ja własnie do niego chodzę kolejnym etapem tzw.działania w staraniu o dzecko jest pobyt w szpitalu na prostej.czy była moze któras z was w tym szpitalu?Tam mam byc az trzy dni i co najgorsze w okreslonym dniu cyklu bo poczawszy od 3 dnia.a wiecie jak to z naszymi okresami róznie bywa raz sie spózni raz przyjdzie za wczesnie .czy wiecie moze jakie to sa badania i czy moge sobie je zrobic prywatnie i jeszcze jedno po co mam tam sie wstawic z wynikami mojego meza z badania nasienia.rozumiem dr zemscie to i owszem moga byc potrzebne ale po co paniom pielegniarkom.Jak była któras z was do tego szpitala na te badania na nieplodnosc skierowana to błagam pomóżcie

• kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane za kciuki i gratulacje. Sama jestem zaszokowana tą betą :-P
    Byle by teraz ładnie przyrosła! Miałam zamiar powtórzyć w środę, po 48 h, ale dzwoniłam dziś do gin i powiedział mi, żebym powtórzyła za 3 dni (72 h) bo jeszcze lepiej będzie widać przyrost (?!?). Robiła tak któraś?
    Zalecił mi też brać Duphaston 2 x dziennie po 1 tabletce, tak w razie czego i na wizytę zapisał 02.11. Myślę zbadać też progesteron razem z powtórką bety, jak Agisia radziła (zapamiętałam to sobie dobrze).
    Zadzwoniłam też do endo, poleciła zwiększyć dawkę leku na tarczycę, a za 4 tygodnie zbadać FT4 i przyjść do kontroli.
    Od wczoraj razem z mężem cieszymy się, wczoraj jeszcze nieśmiale, dziś już śmielej, choć to jest radość podszyta obawą, że historia się powtórzy. Staram się myśleć pozytywnie, a dla uspokojenia zaczęłam odmawiać Nowennę Pompejańską. Tak sobie myślałam o tej modlitwie, jak nieraz pisałyście o niej. Myślałam, że to nie dla mnie, że czasochłonna, że będę nad tym zasypiać. Ale też z tyłu głowy miałam myśl, że jeśli mi się uda zajść, to wtedy będzie ten moment, żeby zacząć. I zaczęłam :-) Wczoraj.
    Dziś pół nocy nie mogłam spać (chyba z emocji) i było mi strasznie gorąco (a z natury jestem zmarzluchem). Małe podało się najwidoczniej na ojca i już mi się to udziela :-P

Patus_777 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Wiem wiem Hashija :-) już w domku jestem, mąż mi zrobił miejsce w salonie. Ładnie miwszystko przygotował i leżę odpoczywam sobie.. Bo strasznie się przerazilam bo mały ma tylko 0,5kg...

Bo kirys piękna beta!!!!!! Super!!!!!! Gratulacje :-)

Doti super że jesteś już w domku! Teraz masz leżeć i pachnieć :-P I myśleć pozytywnie!!!

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys kochana beta po prostu piękna a ja tu strzelalam że koło 30 masz :-) trzymam kciuki za przyrost, jak będziesz mieć wyniki to w necie jest pełno programów które oblicza czy jest dobry przyrost podając daty robienia badania.

A ja leżę całe popołudnie. Troszkę spałam i czuję się o niebo lepiej u siebie w domku... Uff jak dobrze u siebie..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia a Ty jak się czujesz? Myślę o Tobie, bo jakoś podobną mamy historię z pierwszym poronieniem, więc pewnie mam teraz podobne przeżycia jak Ty na początku swojej ciąży.

Bacha pamiętam, że brałaś bromek przed ciążą i po zajściu nie odstawiałaś. Przypomnij mi proszę jaką miałaś dawkę i jak długo go brałaś?

Kochane moje staraczki - doczekacie się swojego szczęścia, wiem to! U mnie akurat było tak, że jak od razu nie wychodziło, to się wkurzałam. Dopiero jak pogodziłam się z tym, że może to potrwać dłużej niż bym chciała, to się udało! I to w miesiącu, w którym miałam więcej stresu niż wcześniej, zapiernicz w pracy i jeszcze w ostatni piątek występowałam na recitalu koleżanki, jak się okazuje już z bąbelkiem w brzuszku :-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti no widzisz, ta beta zaskoczyła nas wszystkie! Te testy były lipne i tyle. Cieszę się, że poszłam już dzisiaj na to badanie i wiem co i jak. Teraz byle do czwartku!

Doti87 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

PIĘKNIE:********* ZNÓW CUDOWNA WIADOMOŚĆ:)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ