X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak zrobię właśnie, moja dobra koleżanka jest fizjoterapeutką na dodatek mieszka niedaleko, to chyba skorzystam z jej rąk, może ulży :)

Hashija lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super!! po wizycie u koleżanki sio do łóżka i jeszcze się wygrzać pod kołderką :)

• agisia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape też polecam taką wizytę. Żeby to się przypadkiem czymś gorszym nie zakończyło! Mój kiedyś olał sprawe i skończyło się wypadnięciem dysku. Także uważaj na siebie :-)

Hashija dobrze,że z kotkiem wszystko ok. Życze powodzenia z kredytem. Ja czekam na decyzje z banku :-) jeśli się boicie,że możecie później nie dostać to może lepiej już załatwiać? Albo popytajcie o zdolność na osóbke więcej. Będziecie wiedzieć na czym stoicie.

Agape a jak Twoje starania i co gin powiedział? Mam nadzieje,że zaskoczyłaś od razu :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia w sobotę miałam wizytę. Gin powiedział, że wszystko ładnie się oczyściło samo. Na wizycie było już po owulacji(15dc) a mam przeważnie w okolicach 18dc, więc trochę mi się wszystko poprzesuwało ;) Kazał zrobić jeszcze miesiąc przerwy od stymulacji lekami, a próbować bez spiny i monitoringów :) Jeśli będzie bez efektów, to znów zaczynamy z CLO i zobaczymy co jescze.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agisia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam znów później owu. Znaczy tak wg moich obserwacji,bo pierwszy monitoring miałam po poronieniu. Mam nadzieję,że się pochwalisz dwoma kreseczkami wkrótce :-)

agape lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija, każde dziecko drastycznie obniża zdolność kredytową, więc poszukajcie kredytu jak najszybciej.

pozdrawiam :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;) ją miałam wczoraj wizytę i na szczęście wszystko ok;) dzieci ważą 2350g i 2150g szyjka zamknięta ma 25mm czyli opłaca się leżeć;) i uwaga mam wyznaczony termin CC na 11.11 jak donosze jak nie to wcześniej;) tak naprawdę to max 3 tyg i będę rodzić już zaczynam czuć stresa;)

Hashija, She86, Andromeda, jussio lubią tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka super ze do domku... Juz doczekać się nie mogę zdjęcia :-)

Kate kochana wow chwilą moment i ty będziesz mieć swoje bobasy przy sobie.. No nie wierzę.. Ale dużo nadal odpoczywaj i będzie spoko :-) wyprawkę masz już przygotowana tak??

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym naszym kredytem to nie tak łatwo. Najpierw musimy mieć kupca na nasze mieszkanie, żeby móc podpisać umowę przedwstępną na drugie, bo nie bierzemy całości kredytu na mieszkanie tylko 2/3 ceny. wiec musimy i tak czekać :(

Kate to już tuż tuż!! ja może ostatnią wizytę mam na 10.11. a potem czekanie. Od cesarki raczej się wymigam, bo ze stawem krzyżowo-biodrowym trochę mi się ustabilizowało a pozycję do porodu będę obmyślać za tydzień za zajęciach w szkole rodzenia. Akurat te tematy będą omawiane :) jakoś nie wydaje mi się, abym cały cykl zajęć zdążyła przerobić przed porodem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 17:30

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Nadziejka super ze do domku... Juz doczekać się nie mogę zdjęcia :-)

Kate kochana wow chwilą moment i ty będziesz mieć swoje bobasy przy sobie.. No nie wierzę.. Ale dużo nadal odpoczywaj i będzie spoko :-) wyprawkę masz już przygotowana tak??
    Doti wyprawka gotowa tylko lozeczku trzeba złożyć ale to chwilą moment;) nie mamy wózka bo się waham czy kupować na zimę czy dopiero na wiosnę same już spacerowki o połowę tańsze;) wątpie żebym z wczesniakami wychodziła na spacery zimą a werandowac można w fotelikach na balkonie;)

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja po wizycie u ginekologa, powiedział że wszystko jest ok i że możemy zacząć stymulację clo :) więc dzisiaj ostatnia luteina i czekam na @ a potem od 3 dc clo i zobaczymy jaki będzie efekt.

A jak to u Was wyglądało? Któraś brała clo?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:

ja po wizycie u ginekologa, powiedział że wszystko jest ok i że możemy zacząć stymulację clo :) więc dzisiaj ostatnia luteina i czekam na @ a potem od 3 dc clo i zobaczymy jaki będzie efekt.

tak ja, w pierwszym cyklu z CLO się udało :D

Kate4 tez brała CLO

starająca się15 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

Wysłany: 20 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    tak ja, w pierwszym cyklu z CLO się udało :D

Kate4 tez brała CLO

She, a ile się starałaś zanim miałaś stymulację?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:

Ją bralam i mam po nim bliźniaki;)

She86, starająca się15 lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ją bralam i mam po nim bliźniaki;)

A też po pierwszym cyklu z clo? ;) bliźniaki to by już było spełnienie moich marzeń :) staram się nie nastawiać tak, że pierwszy cykl i od razu się uda, bo inaczej chyba oszaleję jak się nie uda, co ma być to będzie, wierzę w mojego lekarza :) a Wasze historię dają mi ogromne nadzieje :)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    She, a ile się starałaś zanim miałaś stymulację?

Pół roku się staraliśmy zanim udałam się po pomoc, ginek zlecił badania hormonalne wyszly ok, więc dał mi tylko duphaston, ale nie dalo rady. Więc w kolejnym staraniowym bo zazyciu CLO 1 x dziennie zaskoczyło :)

Dodam też, że robiliśmy mężowi badanie nasienia i nie wyszło najlepiej, liczba plemników znacznie ponizej normy. Wiec ginek zalecił dodatkowo rzadkie współżycie i się udało :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

Wysłany: 20 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) dzięki She :) u mojego Męża wyniki są ok, u mnie niska rezerwa jajnikowa aczkolwiek w normie. Zobaczymy jak ja zareaguje na clo. Powiedzcie mi jeszcze miałyście jakieś skutki uboczne? Odczuwałyście jakieś różnice w tym cyklu z clo?

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki. Wraz z mężem staramy się o dziecko od 3 cykli, obecnie jestem w 28 dniu cyklu i dziś powinnam dostać @ ale nie dostałam oczko.gif zazwyczaj moje miesiączki poprzedzały plamienia a teraz nic, tylko dużo białego śluzu. Temperatura utrzymuje się powyżej 37, piersi od 2 dni bolą tak z boku, dziś rano zrobiłam test i pojawił się cień kreski widoczny tylko pod światło. Już sama nie wiem co o tym myśleć.

• kirys Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, jak jutro temp będzie nadal wysoka, to idź na badanie beta HCG. Ja też miałam bardzo bladą kreskę, a beta wyszła piękna :-)
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:39

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy beta jest do odebrania jeszcze tego samego dnia? I czy trzeba być na czczo? Kurczę najgorsze jest to czekanie i wypatrywanie u siebie objawów ;)

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ