X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo nie musisz być bo możesz to zrobić o każdej godzinie.
    Wyniki zazwyczaj są tego samego dnia chociaż to dużo zależy od laboratorium. Na przykład Vitalabo ma tego samego dnia po 15 na stronie swojej. Logujesz się i masz wyniki :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Ty już 18tc?! O matko jak to leci...

She86 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Kate toż to za chwilę i będziesz miała dzieciaczki na świecie :D To nie możliwe jak szybko mi twoja ciąża zleciała :)

Kurde kobity a ja zaczynam z lekka panikować przed dzisiejszą wizytą :/
    Straaaaaaaaaaaasznie się boję i zaczynam sobie wkręcać że będę miała powtórkę z rozrywki i kolejna pozamaciczna mi się trafiła :(
    Proszę o kubeł zimnej wody tak dla rozjaśnienia umysłu co by mnie te czarne myśli opuściły ;)
    Ciężarówki moje kochane powiedzcie mi czy na początku jak bolał was brzuch to raczej tak cały czy może któraś strona bardziej???
    Bo mnie od czasu do czasu jak już boli to tylko z lewej strony i czasem tak jajnik zakłuje że szok :(
    I właśnie dlatego tak sobie wszystko wkręcam :(

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusioo jakbyś miała pozamaciczną to wzrost bety byłby mniejszy. Mnie na początku kłuły jajniki. Ale powiedz o tym lekarzowi. Potem jak mnie kłuło to zdałam sobie sprawę,że to jelita. Będzie wszystko dobrze!!! Pamiętam,że jak ja szłam na wizytę potwierdzającą serduszko to w poczekalni położyłam ręke na brzuchu. Poczułam tętno,nie wiem czy moje ale mam wrażenie,że to było dziecka. I to mnie tak uspokoiło,że szok. Wmówiłam sobie,że to moje dziecko mnie uspokaja. Będzie dobrze zobaczysz. Ja w to wierze!!! Dawaj od razu znać.

Zaraz jadę na krzywą cukrową... Więc za mnie też prosze trzymać kciuki :-) a głodna jestem jak nie wiem...

jussio, bacha8709 lubią tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio też słyszałam tak jak Agisia, że przy pozamacicznej przyrost bety byłby mniejszy. Nie zamartwiaj się na zapas dziewczyno! Nie wolno!!! Będzie dobrze :-) Koniecznie daj znać po wizycie. Ja swoją mam dopiero 02.11 bo gin powiedział, że teraz nie będzie nic widać.

Agisia krzywa cukrowa to chyba strasznie nieprzyjemne badanie, nigdy go nie miałam, ale wyobrażam sobie jak to będzie jak będę musiała wypić coś niewiarygodnie słodkiego, skoro nie przepadam za słodkim. Trzymam kciuki!!!

U mnie jak narazie brak apetytu, a na słodkie to już wogóle! Mdli mnie na samą myśl. A śniadanie jem jak z przymusu :-P Zwłaszcza o takiej porze czyli przed 7.

jussio lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się na serduszko dzisiaj nie nastawiam bo u mnie to raczej za szybko, a dzisiaj to właśnie idę tylko sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy bo jakbym miała czekać jeszcze tydzień to bym oszalała :/
    Wieczorem po wizycie na pewno się odezwe ;)

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusio trzymam kciuki!!! napewno wszystko bedzie dorze!! daj znac koniecznie

• agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wypiłam glukoze. Na szczęście mogłam z cytryną. Przesłodzona lemoniada fuuuj. Teraz 3 godziny szkoły przetrwania przede mną. Mam nadzieję,że dam rade!

She86, Hashija lubią tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia napewno dasz rade :)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio też tak miałam, jakby ktoś szpilke mi wbijal.od środka i to tylko w jednym miejscu także na spokojnie bez nerwów!!!!! Zakaz myślenia negatywnie :-)

Oo agisia mnie też niedługo czeka to badanie... A pewnie jest bleeee... Najgorsze to siedzenie tam 2H.. A możesz pić wody troszkę w między czasie czy nic a nic??

jussio lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    She Ty już 18tc?! O matko jak to leci...

Agisia według belly to dziś weszłam w 20 tydzień! 48% ciąży z mną :D

Kate4 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ja nie pytałam ale czytałam,że tylko troszke można pić. Na razie to nie mam ochoty heh. I raczej szykuj się na 3 godziny. Teraz dają glukoze 75g, a to masz badanie po godzinie i po dwóch. Aha i weź słodkie ze sobą. Bo najgożej jak cukier spada i wtedy zwracasz wszystko. Ja mam kanapki i soczek. Przed wyjściem coś już zjem żeby szoku organizm nie dostał. Ponoć to lepsze wyjście.

She moja ciąża mi tak nie leci jak Twoja :-)

She86 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti wprowadziłam Cie w błąd. Właśnie mnie położba uświadomiła,że to jest po godzinie od wypicia i po dwóch godzinach od wypicia. A mi zawwse mówili po godzinie i po dwóch i se to dodawałam hehe. Ciapa ze mnie!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Hej Dziewczyny :)

Kate toż to za chwilę i będziesz miała dzieciaczki na świecie :D To nie możliwe jak szybko mi twoja ciąża zleciała :)

Kurde kobity a ja zaczynam z lekka panikować przed dzisiejszą wizytą :/
    Straaaaaaaaaaaasznie się boję i zaczynam sobie wkręcać że będę miała powtórkę z rozrywki i kolejna pozamaciczna mi się trafiła :(
    Proszę o kubeł zimnej wody tak dla rozjaśnienia umysłu co by mnie te czarne myśli opuściły ;)
    Ciężarówki moje kochane powiedzcie mi czy na początku jak bolał was brzuch to raczej tak cały czy może któraś strona bardziej???
    Bo mnie od czasu do czasu jak już boli to tylko z lewej strony i czasem tak jajnik zakłuje że szok :(
    I właśnie dlatego tak sobie wszystko wkręcam :(
    Jussio jakbym siebie słyszała;) też sobie wkrecalqm pozamaciczna bo mnie tak strasznie prawy jajnik bolalo a jak widzisz nic z tych rzeczy;) na początku to roznie boli napewno jest ból jak na @ ją nawet miałam 1 dzien @ a na drugi dzień pozytywny test;) także nie wsluchuj się w organizm bo teraz będzie różne sygnały wysyłał przez 1 trym;) powodzenia na wizycie;) czekam na info może będą 2;)

jussio lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Jussio też słyszałam tak jak Agisia, że przy pozamacicznej przyrost bety byłby mniejszy. Nie zamartwiaj się na zapas dziewczyno! Nie wolno!!! Będzie dobrze :-) Koniecznie daj znać po wizycie. Ja swoją mam dopiero 02.11 bo gin powiedział, że teraz nie będzie nic widać.

Agisia krzywa cukrowa to chyba strasznie nieprzyjemne badanie, nigdy go nie miałam, ale wyobrażam sobie jak to będzie jak będę musiała wypić coś niewiarygodnie słodkiego, skoro nie przepadam za słodkim. Trzymam kciuki!!!

U mnie jak narazie brak apetytu, a na słodkie to już wogóle! Mdli mnie na samą myśl. A śniadanie jem jak z przymusu :-P Zwłaszcza o takiej porze czyli przed 7.
    Ją na początku nie mogłam patrzyc na słodycze i tak na szczęście było przez dwa trymestru a teraz w 3 trym to jadlabym tylko słodkie;) mam nadzieję że nie ucierpi na tym tak bardzo moja waga;)

• agape Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Hej dziewczyny :)

ja po wizycie u ginekologa, powiedział że wszystko jest ok i że możemy zacząć stymulację clo :) więc dzisiaj ostatnia luteina i czekam na @ a potem od 3 dc clo i zobaczymy jaki będzie efekt.

A jak to u Was wyglądało? Któraś brała clo?

Ja też brałam CLO dwa cykle, z tym, że od 5 do 9 dc, a później od 19dc do 28 luteinę podjęzykową ( teraz mam 2 miesiące przerwy). Udało się zajść w 2 cyklu z CLO, ale niestety ciąża się nie utrzymała.

Ja nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych na szczęście.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia trzymam za ciebie kciuki.
    Ja będę zmagać się z glukozą w sobotę. To chyba znienawidzone przez wszystkie kobiety badanie w ciąży.

Jussio trzymam kciuki :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam rade!!! Teraz leże w domku. Troche mnie mdli,ale bardziej śpiąca jestem. Polecam coś zjeść po tym od razu. Mnie pomogło. Poczułam przypływ energi. Jak spada cukier to robi się słabo. Bez cytryny bym nie wypiła. I pić jak najszybciej.
    No to ja się teraz może zdrzemne :-)

bacha8709 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak drzemka w południe, tylko pozazdrościć Agisia! :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:16

bacha8709 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ