X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Hej Dziewczyny :)

Kate toż to za chwilę i będziesz miała dzieciaczki na świecie :D To nie możliwe jak szybko mi twoja ciąża zleciała :)

Kurde kobity a ja zaczynam z lekka panikować przed dzisiejszą wizytą :/
    Straaaaaaaaaaaasznie się boję i zaczynam sobie wkręcać że będę miała powtórkę z rozrywki i kolejna pozamaciczna mi się trafiła :(
    Proszę o kubeł zimnej wody tak dla rozjaśnienia umysłu co by mnie te czarne myśli opuściły ;)
    Ciężarówki moje kochane powiedzcie mi czy na początku jak bolał was brzuch to raczej tak cały czy może któraś strona bardziej???
    Bo mnie od czasu do czasu jak już boli to tylko z lewej strony i czasem tak jajnik zakłuje że szok :(
    I właśnie dlatego tak sobie wszystko wkręcam :(

Kochana na spokojnie. ja też panikowałam i na wdechu szłam na wizytę, bo też miałam doświadczenie z pozamaciczną i też miałam takie objawy jak Ty. okazało się, że wszystko jest dobrze, więc głowa do góry i trzymam kciuki :)

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja też brałam CLO dwa cykle, z tym, że od 5 do 9 dc, a później od 19dc do 28 luteinę podjęzykową ( teraz mam 2 miesiące przerwy). Udało się zajść w 2 cyklu z CLO, ale niestety ciąża się nie utrzymała.

Ja nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych na szczęście.

Dzięki agape :) zobaczymy jak to u mnie będzie, niech już teraz przyjdzie @ bo chcę zacząć kolejny cykl :D

A to po tych dwóch miesiącach przerwy wracasz znowu do stymulacji clo? Trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko zaskoczyło drugi raz i tym razem szczęśliwie :)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Dzięki agape :) zobaczymy jak to u mnie będzie, niech już teraz przyjdzie @ bo chcę zacząć kolejny cykl :D

A to po tych dwóch miesiącach przerwy wracasz znowu do stymulacji clo? Trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko zaskoczyło drugi raz i tym razem szczęśliwie :)

Ja też się nie mogłam doczekać @ przy pierwszym cyklu z CLO :)
    O ile nie uda się zajść w ciążę bez stymulacji w tym i w następnym cyklu to wracam do CLO.

Aaa zapomniałam tylko napisać, że w pierwszym cyklu po przyjęciu pierwszej tabletki CLO dostałam lekkiego plamienia, które trwało 1 dzień, ale na ulotce jest to uwzględnione i mój lekarz też powiedział, że to nic złego. Natomiast w 2 cyklu było już bez takich zaskoczeń ;)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju od razu mi lepiej :-) po tych badaniach to lepiej miec wolne cały dzień. Każdy reaguje inaczej.

Agape ja potrafie nie spać pół nocy. Ale dziennie wstaje o 8 inaczej głowa mnie boli. Więc takie drzemki ratują mi życie.

Ola podziwiam,że dałaś radę bez cytryny!

Starająca się ja też miałam mieć CLO. Ale @ już nie doczekałam i tabletki leżą :-D życzę Ci takiej niespodzianki!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idze w sobote i tez mam zamiar zabrać ze soba cytrynę.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki agape za rady ;-) trzymam kciuki za Ciebie :-*

Agisia no zobaczymy, wolę się nastawić bojowo na kolejny cykl i w razie czego mieć niespodziankę ;-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha powodzenia!

Starająca się motywacja jest bardzo ważna :-)

bacha8709 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dzisiaj test ciążowy żeby wiedzieć czy odstawić luteine.
    Test oczywiście negatyw ale kreska kontrolna byla bardzo blada - to coś znaczy?
    Byłam też dziś w lab na badaniach przed hsg, czystość, chlamydia, oB. Specjalnie nie robilam bety - żeby nie świrować i juz zamknąć poprzedni cykl, ale po powrocie do domu zobaczyłam tego bladziocha i sić zastanawiam czy aby nie powtórzyć sikańca. Czy lepiej złudnych nadzieji sobie nie robić?

• Hashija Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja ja myślę, że dla spokoju możesz powtórzyć sikańca bo chyba jednak lepiej, żeby kontrolna była porządna. może test jest stary. mi się takie coś nie przytrafiło.

• agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaś zrobić bete,miałabyś przynajmniej pewność

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png

Wysłany: 21 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że u mnie droga ta beta, gdybym przy każdym cyklu robiła to bym poszła z torbami. A test ważny do 2017. Może siki zbyt rozcieńczone :P

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja, kiedy masz hsg? Ja w piatek o 17tej. Dzis juz zaczelam antybiotyk-to bedzie moj 5dc, krwawienia juz na pewno nie bedzie, moze jedynie jakis brazowy sluz-mam nadzieje, ze mi zrobi...

A kiedy sa wyniki? To od razu widac czy sie czeka?

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)

Wysłany: 21 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda - czekam na @ i dopiero się będę umawiać - tak zalecał lekarz. Ostatnio dostałam 5 dni po odstawieniu Lutki więc hsg wypadnie najprawdopodobniej 3-5 listopada.
    Nie wiem jak szybko są wyniki, ale wydaje mi się że od razu.
    Koniecznie daj znać w piątek jak było!

• kirys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha - to trzymamy kciuki za Twoją krzywą w sobotę! Pisałam parę dni temu, ale może nie czytałaś - mam prośbę odnośnie Twojego doświadczenia z braniem Bromka po pozytywnym teście. Jak długo brałaś Bromergon po zajściu w ciążę i w jakich dawkach przed i po?

Agisia super że dałaś radę z tym wstrętnym badaniem. A pomysł z zabraniem ze sobą jedzenia - godny naśladowania :-)

Andromeda to Twoje HSG już tuż tuż! Powodzenia!!!

Jutro powtarzam betę, mam nadzieję, że wyniki będą na necie równie szybko jak ostatnio :-) Trzymajcie kciuki za prawidłowy przyrost!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:06

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja to nie pytam o cene nawet. Ja płaciłam 20 albo 25zł. Więc wolałam to niż test.

Kirys o jedzeniu wyczytałam wczoraj na necie. Przypadkiem trafiłam,sprawdziłam na sobie i nie żałuje :-) trzymam kciuki za bete!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny jestem już po...
    Hurrrraa mam fasolkę w macicy :D :D :D Jestem dużo spokojniejsza mimo że serduszka jeszcze nie było. Za dwa tygodnie kolejna wizyta to już na pewno bedzie ;) Nawet byłam w szoku bo już mi założył karte ciąży, a termin porodu mam na 15.06.2016 :D
    Ale nie ukrywam że w poczekalni to myślałam że zejde na zawał tak mnie kuło z lewej strony, ale swoje odczekałam i wiem że jest tak jak powinno :D :D :D

Zmykam świętować z M.
    Pozdrawiam

Kate4, Hashija, kirys, Zambia, Madziulla, JoHanna, agisia, Andromeda, Doti87, bacha8709, She86, Kicior, violett lubią tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio cudownie!!! ja się urodziłam 23 czerwca w dniu Ojca :) 6 dni spóźniona wyszłam :D

jussio lubi tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio wspaniale!!! Ależ się cieszę! :-D

Ja jednak nie wytrzymam z wizytą do 02.11 i idę już w tą sobotę.

jussio, bacha8709 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio super ;) bardzo się cieszę ;)

jussio lubi tę wiadomość

• jussio Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Taka sytuacja, kiedy masz hsg? Ja w piatek o 17tej. Dzis juz zaczelam antybiotyk-to bedzie moj 5dc, krwawienia juz na pewno nie bedzie, moze jedynie jakis brazowy sluz-mam nadzieje, ze mi zrobi...

A kiedy sa wyniki? To od razu widac czy sie czeka?
    Wyniki są od razu bo już przy samym badaniu lekarz może ci powiedzieć czy kontrast przepłynął swobodnie przez jajowody ;)
    Trzymam kciuki za bezbolesne badanie i za pełną drożność jajowodów :)

Andromeda lubi tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ