X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agisia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,że moja sąsiadka trzymała kota na długiej smyczy tak żeby do nas nie wchodził, a miał swobodną możliwość poruszania się. Jednak z nią nie było problemów,bo jak do nas przydreptał to bardzo przepraszała.

Doti jak mąż nic nie zdziała to wykorzystaj burzę hormonów. Mi ona już nie raz pomogła,a przynajmnniej zelżało mi jak sobie powrzeszczałam :-D

Asiun daj znać co Twój gin powie!

Kirys jak się czujesz?

Mi jeszcze z max 10 tygodni zostało i Adaś będzie z nami :-D

Patus_777 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dajcie tu jakieś nowe, super wieści....pozytywne!!!...u nas jak się wali, to po całości....Mój nie dostał kolejnego świadczenia rehabilitacyjnego, trafił na durną komisję w zus- jest zdolny do pracy...hihi :D więc, super jeśli lekarz medycyny pracy z jego zakładu uzna, że nie nadaje się do pracy....to wypowiedzenie umowy, jeszcze teraz przed świętami;/ także siedzę w pracy nadgodziny, by przeżyć;/
    ....W ogóle, jakiś taki okres, bynajmniej u mnie, jak nie to koleżanka chora, jej mąż w szpitalu, kolejna problemy w rodzinie itd...a w tv terroryzm ;/ ......Czy już nie ma jakiś pozytywów;D ?

Masakra stresy mi się udzielają, że znów mam kłucie serca, zrezygnowałam z kawy;/ eh

Jakby pykło teraz, to faktycznie w najmniej oczekiwanym momencie;D ale liczę, że jakieś z nas się uda, niech kruszą się nam te staraczki 2015 / zaraz zmiana roku:) a my co....:D

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus glowa do gory,cycki do przodu i bedzie git! Zawsze się znajdzie powód by to nie był odpowiedni czas. Co do zusu to się nawet nie wypowiadam,bo szkoda nerwów. Trzymam kciuki za męża!!!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus mam nadzieje, ze jednak wszystko sie ulozy - czasami na poczatku nie do konca po naszej mysli by potem okazalo sie, ze wlasnie trzeba bylo przejsc przez kryzysy by odniesc zwyciestwo. I tego zycze nam wszystkim:)

A zmieniajac juz temat mniej radosnie: prosze o zmiane na, rety to juz bedzie 17 cykl, @16/12.

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • agisia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś musi się pojawić słońce :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus niech mąż się odwoła od decyzji ZUSu.. Bo oni pewniekombinują żeby nie płacić itp.
    Z nimi trzeba się niestety o swoje porządnie wyklocic!!!
    Powodzenia kochana i ba napewno ok będzie...

Nooo starać się dziewczyny faktycznie bo 2015 powoli się kończy...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta!
    Co u Was? Dawno mnie nie było. Poczytuję Was, ale chyba wszystkiego nie nadrobię.

U mnie już 30 tydzień, jestem już po remoncie teraz tylko czekam na łóżeczko i wózek.
    Jestem do końca listopada w pracy a potem idę w końcu na upragnione L4.

Trochę mam teraz problem z biodrami bo mi cierpną i spać nie mogę, ale dla dzidziusia wszystko.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejkaa1 wrote:
    Ojej,już 8tc:)
    Jak sie czujesz?
    Czuję się hmm... jakby to powiedzieć... normalnie jak na I trymestr. Mdłości, brak apetytu, schudłam, na szczęście raz tylko wymiotowałam i mam nadzieję, że nie będzie gorzej :-P Z dzidzią wszystko ok, więc jestem dobrej myśli, dobrze, że mam luz psychiczny przynajmniej od pracy, bo jestem już 3 tydzień na zwolnieniu. Trochę dmucham na zimne, ale tak mi jest dobrze. Teraz właśnie zastanawiam się co zrobić z odczulaniem (alergia na roztocza), czy kontynuować, czy przerwać. Któraś z Was spotkała się z tym tematem?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus wszystko się ułoży, popieram zdanie Doti, od decyzji ZUS trzeba się odwołać. A z trudnościami tak to już jest, u nas akurat jak się udało zajść, to momentalnie pojawiły się problemy w pracy u męża i w związku z tym też finansowe. I można by powiedzieć, że to nie odpowiedni moment, ale tak już jest i wierzę, że wszystko się ułoży i będzie dobrze.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio a Ty jak się czujesz?

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys musisz koniecznie piwiedzieć alergologowi o ciąży. Na pewno powinien odłożyć Ci wszystkie leki. Wolno przyjmować tylko na astme i to nie wszystkie. Nie daj sobie wmusić leków i jak cś idź do innego lekarza. Ja się męczyłam z alergią ale jakoś dałam radę. Mąż sprzątał mieszkanie żebym nie musiała wdychać chemi i nos mi nie podrażniało

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki :)

Kirys dzięki że pytasz ;)
    A u mnie w zasadzie tak samo jak u ciebie ;) Podpisuję się pod twoim postem obiema rękami :P Ciąże czuje 24h na dobę, ale na szczęście też wymiotowałam tylko raz i mam nadzieję że będzie tylko lepiej ;)
    Jestem też po wizycie kontrolnej i jest wszystko w porządku :D Muszę się oszczędzać ale już nie muszę leżeć plackiem :)

Miłego dnia :)

kirys, Patus_777 lubią tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super dziewczyny że ok wszystko..

Teraz czekam na wieści od starających się... Hallo miłe Panie mamy listopad i ktoś musi pochwalić się 2 kreskami... Czekam czekam :-) :-)

Wirusiątka dla was :
    §&§£$€€$€¥€§§~|^&&|€$$¥~^~§£$£€&&¥£$$£

ale beznadziejna pogoda jest, pada deszcz, wichura u mnie taka ze masakra.. Wzięłam się za sprzątanie domu ale idzie mi to w tak W żółwim tempie że wkurzam się sama na siebie.. Jakoś dzisiaj nie mój dzień i mi smutno :-(

Jutro o 20 mam wizytę i zobaczymy ile synus Już waży :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)u mnie odliczanie dni chciałabym juz mieć to za sobą bo mały daje mi popalić w lewe zebro od kilku dni ból straszny no i ogólnie jestem juz tak ociezala ze wszystko mnie męczy:(

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana to trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie!!!!! Niech synek będzie już z Wami :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam sprawe. mojej przyjaciółce koncza sie plastry anty a gina ma dopiero w styczniu. na prywatnego ja w tej chwili nie stac a na książeczki sa takie kolejki ze szok. czy któraś ma na zbyciu niepotrzebna choc jedna paczke albo 2? z chcecią odkupi

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie posiadam, mam jedynie tabletki Yasmin gdzieś...

Ale niech pójdzie do ogólnego lekarza swojego rodzinnego i powie ze ginekolog ma Czas dopiero w styczniu i powinien jej wypisać. Ja tak kiedyś zrobiłam i bez problemu mi wypisali.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki powiem jej dzieki. ona ze wzgledow zdrowotnych niestety tylko plastry moze

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Kirys musisz koniecznie piwiedzieć alergologowi o ciąży. Na pewno powinien odłożyć Ci wszystkie leki. Wolno przyjmować tylko na astme i to nie wszystkie. Nie daj sobie wmusić leków i jak cś idź do innego lekarza. Ja się męczyłam z alergią ale jakoś dałam radę. Mąż sprzątał mieszkanie żebym nie musiała wdychać chemi i nos mi nie podrażniało

Leki to ja od razu po pozytywnym teście odstawiłam i nawet nie pytałam alergolog, tylko upewniłam się na wizycie u gin, czy dobrze zrobiłam. No i powiem Ci, że na szczęście nie jest tak źle z tą moją alergią, mam wprawdzie katar, ale mniejszy niż miałam zanim zaczęłam brać leki i się odczulać. Gin mówił, że w ciąży układ immunologiczny działa inaczej, nie wytwarza tyle przeciwciał i stąd mniejsze objawy alergii :-) Jego zdaniem powinnam przerwać odczulanie, więc tak zrobię. Nie będę ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:02

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zwiększyła alergia ale trwało to na szczęście krótko. Bardziej odczułam to jak jakiś objaw ciąży :-) moja koleżanka to nawet leków na astme nie brała. Leczą jak masz problemy z oddychaniem

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ