Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zambia nie jestem sfrustrowana, a raczej zasmucona.
Już dużo w swoim życiu przeszłam i nigdy nie miałam z górki.
Nigdy też nie narzekałam, przyjmowałam wszystko na klatę.
Ale teraz kiedy w końcu znalazłam odpowiedniego faceta i chcemy stworzyć normalną rodzinę, to jakoś nam nie wychodzi.
Wiem, ze dopiero od niedawna się staramy, i czym ja głupia się zamartwiam.
Ale potrzeba stworzenia prawdziwej rodziny jest silniejsza.
-
Ola_45 wrote:No mi też się nie widzi ślub kościelny, ale jeszcze jest czas. Może nam się poprzestawia w głowach i jednak zrobimy kościelny?
Jak na razie nie chcemy I poczekamy aż maluszek będzie z nami bo zawsze o tym marzyłam żeby najpierw było dziecko, bo to ważne dla nas wydarzenie i chcemy żeby był już maluch
My mamy konkordatowy chcialam mieć to za sobą w całości. Nie nawidze być w centrum uwagi i to był dla mnie mega stres.
No ale powod ślubu? Nienawidze kinkubinatu.brzydka nazwa a wrez dla mnie obrazliwa, bo my to cos wiecej.kiedy pierwszy raz zobaczylam mojego Kochanego stwierdzilam, ze fajnie byloby go miec. Choc na chwile. Zdarzyla sie chwila, potem dwie i polecialo :-)zycia sobie nie wyobrazam bez niego. Ponad 2 lata bylismy razem kiedy zaszlam w ciaze. Nie mialam takich drastycznych sytuacji z dzieckiem w przychodni, ale w przddszkolu raz pani co Byla nowa oddawala blaszki z ciasta i nie chciala jej wydac bo jestem mama chlopca a takim nazwisku a na blasze jest inne. Musialam sie tlumaczyc.
Ale za to slub wzielismy a nasz synek mial 4 lata i 9 miesiecy jak niósł nasze obrączki srodkiem kościoła a za nim tato prowadził mnie do ołtarza -
Staram się myśleć optymistycznie, mój M. cały czas mi to powtarza.
Ale w głębi duszy ciągle myślę, czy to już czy nie.
U mnie jest trochę inaczej, bo ja już jestem po rozwodzie. Ze swoim poprzednim partnerem(byłym męzem) byłam na prawdę długo, ale cóż on po ślubie wolał inne życie niż rodzina.
Teraz mam w końcu faceta z którym chce stworzyć normalną rodzinę.
Jesteśmy narzeczeństwem prawie rok.
Planujemy ślub cywilny, ale też bez tej całej szopki.
-
Doti87 wrote:She a nie za szybko ten test zrobiłaś?? Dopiero na jutro masz @ planowany.. Spokojnie kochana bez stresu jeszcze nic niewiadomo.
A ja z moim jestem juz prawie 4 lata po ślubie a znamy się hmm będzie jakieś 8 lat, kupa czasu hehehe
dzisiaj się okaże poszłam przed pracą na bete, kolo 14-15 wyniki
Bacha głowa do góry, dobrze, że w końcu znalazłaś odpowiedniego faceta, to już połowa sukcesu, starasz się dopiero 4 cykl, tutaj na ovu wiele dziewczyn stara się latami, myśl pozytywnie A byłaś u lekarza sprawdzić czy wszystko ok?Natalia 27.03.2016
-
She86 za ciebie trzymam mocno kciuki
Kochane głowa do góry, dla każdej kiedyś zaświeci słoneczko. Niestety trzeba poczekać dłużej lub krócej i to jest mega frustrujące. Jednak ten czas oczekiwania, liczenia , obserwacji na pewną każdą z was uczy cierpliwości i szacunku do natury. A kiedy w końcu się uda to jesteśmy mega szczęśliwe.
Jak by nam wszystko ot tak spadało z nieba to wydaje mi się że nie dawało by to tyle szczęścia i satysfakcji.
Życzę każdej z was duuużo cierpliwości i wytrwałości. Pomimo porażek jesteśmy w stanie się podnieś i dalej walczyć, czyli jesteśmy silne babkiShe86 lubi tę wiadomość
-
aneteek wrote:Hej nie pisałam bo miałam dopiero wizytę na 21 a wyszłam po 22 bo takie kolejki są do mojego gin.z maluszkiem wszystko w porządku widać już było bijące serduszko:) za dwa tygodnie kolejna wizyta i później skierowanie na pakiet badań za 350 zl;/ i właśnie pytanie do was czy takie badania trzeba koniecznie robić ?nie to ze nie chce ich robić tylko pytam tak po prostu . przewidywany termin porodu na 3 grudnia
Kochana musisz zrobi badania, ale poradzę Ci, zebys poszukala po laboratoriach jakie mają oferty. W śląskim laboratorium analitycznym maja pakiet ciazowy za 220zl chyba. Porownasz co masz zlecone a xo musisz dokupic i powinno wyjdc mniej. Ponoc labor. Diagnostica ma jakies bony rabatowe na badania dla ciezarnych. Inne kary rabatowe o ktore trzeba pytac.
Kto pyta nie bladzi. Musisz troche poszperac w okolicy. -
Ej normalnie sie zmeczylam tym czytanie a i t
ak nie wszystko nadrobilam z wczoraj. Szalejecie dziewczyny.
She - trzymam kciuki za bete. Oby byla pozytywna.
Bacha- wiadomosci o ciazy w otoczeniu zawsze bedzie szpila jak Tobie badzo zalezy a nie wychodzi juz teraz natychmiast.
Aneteek Nadziejka gratuluje pomyslnych wizyt.
Nadziejka co z tesciowa?? Mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze.
Kate- mnie tez od wczoraj brzuch boli na dole ale zwalam na to, ze rano poszalalam z porzadkami w domu. Wiec teraz wiecej odpoczywam.She86 lubi tę wiadomość
-
cześć
She - czekam niecierpliwie na wyniki bety
ja dziś kolejny dzień próbuję nie myśleć o tym wszystkim. nie testuję, zaczekam w piątek na spadek temp. i na @. jeśli nie przyjdą (w co wątpię), zacznę się łudzić.. albo sobie wytłumaczę, że jednak owulacja mi się przesunęła
pozdrawiam gorąco :*She86 lubi tę wiadomość
Flp 4,6-7 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 21:01
bacha8709 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Hashija - ja też tak mam i nie narzekam.
Przede wszystkim dlatego że USG wykonuje mi lekarz radiolog a nie ginekolog - czyli osoba najbardziej kompetentna i kształcona w tym kierunku
Choć nie mówię, że ginekolodzy robią to źle - ale skoro jest na to oddzielny tytuł i specjalizacja to może coś w tym jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 12:02