X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Hashija - gratulacje:*
    Dziewczyny mam pytanie.
    Moja koleżanka ma niedoczynność tarczycy i miesiączka spóźnia jej się 8dni + ma objawy te najczęstsze m.in ból piersi,senność,mdłości,częste latanie do toalety,wrażliwość na zapachy, czesta zmiana humoru, zachcianki itp. Robiła w weekend rano test i wyszła od razu wyraźna druga kreska,a później powtórzyła wieczorem inny test i tez wyszła od razy wyraźna. Na drugi dzień rano kolejny test i tez od razu krecha wyszła. Wszystkie testy plytkowe i dzisiaj zrobiła popoludniu strumieniowy i tez od razu krecha. Na betę w tym tygodniu chce iść i do gina,ale poprosiła żebym się zapytała czy to serio ciaza czy niedoczynność tarczycy powoduje jakieś fałszywe wyniki,bo ponoć przy nadczynnosci tak jest i ogólnie chorobach. Bym chciała żeby jej się udało, bo równy rok się starali i nagle takie coś. :)
    Czekam na odpowiedz.
    Jak tam u was? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:37

Hashija lubi tę wiadomość

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka - na bank jest w ciąży!
    Tarczyca nie ma wpływu na testy ciążowe

• Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zambia - wiesz ona nie może w to uwierzyć I wyczytała coś w internecie, że nadczynność powoduje właśnie fałszywy wynik i ogólnie coś o tarczycy właśnie mówiła, a ja nie mogę się na ten temat wypowiedzieć,bo nie mam chorej tarczycy i nie wiem.
    Dzięki:) Ty już po terminie? Maluch nie chce wyjść? :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !!
    Na początek przepraszam wszystkie, które czekały na jakieś wieści ode mnie. Tak więc ze szpitala wyszłam 16 listopada, z 3cm torbielą więc dużo, dużo mniejszą. Tydzień temu byłam na kontroli i okazało się, że po torbieli nie ma śladu. Jednak moje ednometrium znowu nie powaliło wielkością 8,8mm w 24 dniu cyklu. W niedzielę powinnam mieć @, ale nie ma jej do teraz. Dzisiaj rano testowałam i sama nie wiem... widzę tam " coś ". Pomożecie dziewczyny ? Powiedzcie mi czy dostałam na głowę czy Wy też tam coś widzicie ? Czy kreska nie powinna być ciemniejsza ? Zaraz wybieram się na betę.
    W linkach poniżej znajdują się zdjęcia testu.

https://imageshack.us/i/pbHuztWSj

https://imageshack.us/i/hlH9z9mHj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:05

Doti87, aniabbb, Ola_45, Hashija lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun ja już po cichu gratuluję bo druga krecha jest jak się patrzy ;) Beta tylko potwierdzi twoje szczęście :) Czekam na wynik z niecierpliwością ;)

asiun, Hashija lubią tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Asiun ja już po cichu gratuluję bo druga krecha jest jak się patrzy ;) Beta tylko potwierdzi twoje szczęście :) Czekam na wynik z niecierpliwością ;)

:* :* :*
    Póki co to nie dziękuję żeby nie zapeszyć. Mam tyle skrajnych emocji w sobie dzisiaj, cała się trzęsę...

preg.png

age.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hallo... Proszę Pani piękna druga kreska jak.się widzi :-)
    Gdybyś ty mój pierwszy test zobaczyła gdzie ja tam cień cienia zauważyłam, aż mój mąż patrzył na mnie jak na wariatke bo nic nie było a ja i tak coś tam dostrzegłem :-D :-D

Po cichu gratuluję ale myślę że beta to potwierdzi jak nic :-) koło 100 będziesz miała.... :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:33

asiun lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun ja miałam jeszcze bledszy, mąż był sceptycznie nastawiony widząc to, a beta wyszła 63 ;)
    Ja też po cichu gratuluję! Zwłaszcza że spóźnia Ci się okres!

asiun lubi tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun no pewnie, że jest druga kreska!!! :-D Beta to tylko potwierdzi! Ale super dziewczyny, że coraz więcej jest takich wieści :-D

asiun lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejkaa ja mam niedoczynność tarczycy, zaczęłam brać Letrox50 ok. 2 tygodnie przed pozytywnym testem, więc raczej to nie zakłóca wyniku. A cztery testy pozytywne i te wszystkie objawy - to musi coś znaczyć :-D Niech idzie jak najszybciej na betę i do lekarza, a internetu nie ma co czytać za wiele!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun krreska jak malowana:) trzymam kciuki za wysoką betę <3

asiun lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • jussio Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniabbb teraz doczytałam o twojej laparo. Kochana nie ma co się załamywać z jednym drożnym jajowodem też można zajść naturalnie w ciąże i ja jestem tego żywym przykładem ;) Tak więc głowa do góry, pierś do przodu i zabierać się ostro do roboty ;) tym bardziej że od razu dostałaś zielone światło ;)
    A jak samopoczucie po zabiegu? Diabeł nie taki straszny jak go malują co???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:54

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hasija Gratki!! Zdrówka!!
    Asiun po cichu gratuluje!! jest krecha
    ja mialam niedawno posiew z szyjki robiony wynik naszczescie dobry, czekam na wynik cytologi jeszcze i bede wtedy sie umawiac na hsg. termuny sa na luty wiec pewnie w lutym bede miec jakos

asiun, Hashija lubią tę wiadomość

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Aniabbb teraz doczytałam o twojej laparo. Kochana nie ma co się załamywać z jednym drożnym jajowodem też można zajść naturalnie w ciąże i ja jestem tego żywym przykładem ;) Tak więc głowa do góry, pierś do przodu i zabierać się ostro do roboty ;) tym bardziej że od razu dostałaś zielone światło ;)
    A jak samopoczucie po zabiegu? Diabeł nie taki straszny jak go malują co???
    jussio sama laparoskopia spoko,natomiast lewatywa bardzo krepująca(obca baba wpuszcza Ci coś w dupsko) :D mójlewy jajowód też pozostawia wiele do życzenia ale kontrast przeszedł poza tym usuneli jeszcze jakieś zrosty przy otrzewnej,daje sobie pól roku może 10 miesiecy a później kredyt i in vitro,jakoś to będzie,po laparo strasznie płakałam,ale nie ma co się załamywać już nic na to nie poradzę,a teraz przynajmniej mam świadomość tego co mi dolega :)

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • agape Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratulacje!! :)

Aniabbb teraz Twoje szanse wzrosły po udrożnieniu jednego jajowodu, więc głowa do góry!

Ja dzisiaj 10dc, wczoraj skończyłam brać CLO, w piątek wybieram się na monitoring. Zobaczymy co się tam dzieje.
    A poza tym dzisiaj oficjalnie szefowa mi ogłosiła zakmnięcie naszej firmy i zwolnienie w połowie stycznia, więc nowy rok rozpoczynam wręcz zajebiście :/ No cóż czas ruszyć tyłek za nową pracą.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa pierwszy raz odkad mam rawojazdy mam auto naprawiane.... kilka dni bez wozu...no i jak tu żyć :P

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za was,a wy za mnie :) ale bym sie cieszyła jakby @@ nie przyszła. ..na razie dzień się spóźnia. Wiec nie myślę o testowaniu...

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh się rozmarzyłam ...ostatnie dni 2015... prezent na święta wspaniały :D

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*
    Wieczorem będę miała wyniki bety i progesteronu :)
    Patus - ja @ powinnam mieć w niedziele, dzisiaj ten test robiłam zupełnie bez przekonania...cuda sie zdarzają w połowie cyklu wyszłam ze szpital w dodatku ten miesiąc mieliśmy sobie odpuścić i jakoś tak spontanicznie wyszło. Trzymam za Ciebie kciuki ! < 3

Jeju.... niech te wyniki już będą, strasznie się stresuję...

Patus_777 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun pisz zaraz jak będą jaki wynik!

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ