Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti87 wrote:Nooo teraz już chce wziąść się trochę za dietę ale najgorsze ze w moczu mi wyszło 146 mg glukozy a powinno być 0. Także tutaj już jest dupa duża... Zobaczymy w poniedziałek na powtórce badań jak tam wyjdzie po weekendzie
Do moczu dostałam takie paski do badań czy występuje glukoza i ketony. W dniu powtórki krzywej wyszły mi właśnie ketony w moczu, ale gin powiedział, że to może być przez tą "głodówkę". Robię codziennie to badanie i jak do tej pory raz wyszły mi ketony. Także nie jest źle -
Hej dziewczyny ja siedzę na powtórce krzywej cukrowej. Na szczęście wypicie tego dziadostwa już za mną więc teraz 2h siedzenia i będzie za mną i w środę wracam do poradni diabetologicznej...Ale i tak czuję że wyjdzie mi coś bo rano na czczo miałam 103 gdzie poprzednio wyszło mi 90 i już wiedziałam że jest chyba na styk...
Ehh jakie nudy siedzieć 2h tutaj bleeee -
Doti dasz radę! Najważniejsza jest trafna diagnoza i pilnowanie zaleceń. Powodzenia!
Dziś jest mój wielki dzień - pierwsze USG genetyczne z wynikami Papp-a. Wizytę mam na 11:40, ale pewnie będzie kolejka, więc odezwę się pewnie dopiero późnym popołudniem.Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
Kirys a miałaś jakieś wskazania że robiłaś dodatkowo ten test?? Kciuki trzymam zacisniete mocno!!!!
Aaaaaaa w ogóle panie w poradni diabetologicznej były świetne. Dały mi skierowanie na powtórkę badań i mi mówią żebym lepiej zrobiła po świętach bo jak mi coś wyjdzie teraz to już tyle nie zjem w święta.
No nie wierzyłam jak to usłyszałam?!?! Jak powiedziałam że średnio mnie to interesuje bo najważniejsze żeby sprawdzić od razu co się dzieje bo przecież dziecko niepotrzebnie cukier może dostawać i to mu szkodzi to się spojrzały jakbym jakaś inna była i co ja wymyślam..
Poszłam dzisiaj prywatnie wszystko zrobić.. No żeby tak pomyśleć w ogóle?!?! Brak słów po prostu... -
Uff dziewczyny jestem dopiero teraz, bo jeszcze byłam na zakupach, a jak dotarłam do domu, to musiałam najpierw zjeść późny obiad.
Z dzidzią wszystko ok, NT 1,6 mm kość nosowa widoczna serduszko 168 ud/min, CRL 78 mm - tak urosło, że wg tego wymiaru wychodzi 13 tydzień i 3 dzień Ryzyka wyszły niskie, Doti pytałaś czy miałam wskazania do testu Papp-a. No sama nie wiem jak to jest, lekarz do którego teraz chodzę zleca dużo badań, ale ten, do którego chodziłam wcześniej prywatnie też mi to zalecał, może już ze względu na wiek.
Płci niestety jeszcze nie poznałam Ale ja tam między nóżkami nic nie widziałam...
Jedynie co może niepokoić, to niskie ułożenie łożyska na przedniej ścianie... Cholera wogóle nie wiem co to znaczy. Położna powiedziała mi, żeby się tym nie martwić, a lekarz mówił, że może się jeszcze podnieść. Zalecał oszczędzać się.
Wyniki krwi i moczu mam ok, tylko fosforany w moczu, na co zalecił mi Wodę Jana. Pije któraś?Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
Doti no i dobrze że się uparłaś i zrobiłaś te badania. W Święta kusi przecież tyle słodkości...
A te babki w przychodniach to czasami osłabiają. Ja dzisiaj opowiedziałam położnej moją historię z testem Papp-a. Kobitki w przychodni powiedziały mi, że nie da się go zrobić bez zrobionego wcześniej USG genetycznego i wypełnionej karty od lekarza. A g...wno prawda, bo można zrobić same badania biochemiczne z krwi. Dzwoniły nawet do laboratorium pytać się o to. Wchodzę do lekarza, a on mi mówi, że już dzwonił do tego laboratorium, rozmawiał z kierowniczką i ochrzanił ichHelenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
agisia wrote:Ja robiłam rano test pappa,a dopiero później miałam usg po co się dwa razy kłóćHelenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
Doti87 wrote:
CUKIERECZEK:****** minka malinka;)Madziulla lubi tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Cześć dziewczyny! Od czasu do czasu zgladam co u Was slychac, ale nie bardzo mam czas. Teraz troche wiecej, bo wczesniej tylko wisialam przy małej z piersią a ona i tak byla glodna. Okazało się, że w jednej piersi mam tylko 20ml a w drugiej 60ml. Gabrysia jak zje z obu to dopija po 30-60ml mleka modyfikowanego. Teraz przynajmniej potrafi spokojnie zasnąć a nie budzi sie co chwile bo glodna...
A teraz przedstawiam Wam moją córeczkę, Gabrysię
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/881871caa839.jpgDoti87, Ola_45, kirys, bacha8709, aniabbb, Madziulla, Patus_777, agape, patkaaxx90, She86, Andromeda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hashija wrote:Cześć dziewczyny! Od czasu do czasu zgladam co u Was slychac, ale nie bardzo mam czas. Teraz troche wiecej, bo wczesniej tylko wisialam przy małej z piersią a ona i tak byla glodna. Okazało się, że w jednej piersi mam tylko 20ml a w drugiej 60ml. Gabrysia jak zje z obu to dopija po 30-60ml mleka modyfikowanego. Teraz przynajmniej potrafi spokojnie zasnąć a nie budzi sie co chwile bo glodna...
A teraz przedstawiam Wam moją córeczkę, Gabrysię
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/881871caa839.jpg
KOCHANA:**** GRATULUJĘ RODZICOM:) ZWŁASZCZA TOBIE:** WYSIŁKU:) BYŁO WARTO:)Hashija lubi tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!