Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
jussio wrote:No ja to chciałam jeszcze przed 30 urodzić... i został mi ostatni cykl na to Jak nie wyjdzie teraz to będę już staruszka na porodówce
a ja jestem staruszką podczas starań
to sobie wyobraź, jakie to męczące musi być, po 30 robić dzieci
moje pierwotne plany (z podstawówki) zakładały, że będę miała męża i pierwsze dziecko tak jak moja Mama, czyli ok. 22 lat. potem się okazało, że nie tak łatwo znaleźć mojego męża
no a jak teraz się znalazł, to coś nie działa. muszę poszperać w instrukcji obsługi, może się coś zacięło? albo zmęczenie materiału u dwóch staruszków powoduje problemyjussio, She86, redmann, Hashija lubią tę wiadomość
Flp 4,6-7 -
Myshka rozbawiłaś mnie do łez A tej instrukcji obsługi to chyba też muszę poszukać bo mój M to już też po 30
myshka84 lubi tę wiadomość
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15 cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
Właśnie moi domownicy uznali mnie za chorą psychicznie Że to niby szczerzę sie do komputera jak nie ten teges... ale jak tu nie rechotać z tych wad fabrycznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 16:25
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
heej
Marjotka - fajne podejście.
Ja jak urodzę, to daje sobie wolne i jak skończę 24l, to zabieramy się znowu. Mam nadzieje, że zajdę szybko i dziecko będzie zanim skończę 25l.
Potem chcemy po jakimś czasie trzecie.
Ale zobaczymy co życie przyniesie.05.10.2015, Emily
16.08.2016, Gabi -
Ja też tak w podstawówce planowałam że w wieku 22 ślub i najpóźniej w wieku 24 dziecko i guzik mi z tego wyszło bo wyszłam za mąż mając 27 latLuty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
Moja kuzynka chciała pierwsze po 30, mówiła, że jeszcze ma czas.
Urodziła w wieku 28l i gdyby nie wpadli, to by się starali po 30 choć jej mąż chciał od razu (wyszła za mąż mając 26l)..rok temu urodziła i ma teraz 35l.
05.10.2015, Emily
16.08.2016, Gabi -
więc sama rozumiesz, nie ma się co martwić może po prostu wadliwy model mam.. albo to ja jestem wadliwa? e, nie. na pewno nie
a wiecie, tak w ogóle to fajnie jest wiedzieć, że tyle kobiet się stara o dzieciaczki. bo raczej teraz mam wrażenie, że dzieci są w wielu przypadkach przeszkodą, a nie celem do którego dążą młodzi (i nie całkiem młodzi, jak ja ). a tu psikus
cieszę się, bo to forum zmieniło moje myślenie o "współczesnej młodzieży", że tak to ujmę. ja, staruszka
Flp 4,6-7 -
ja zawsze chciałam mieć dziecko w młodym wieku. Zresztą, kogo byście u mnie w rodzinie nie zapytali, kto ma najlepsze podejscie do dzieci - MARTA
Z kim mam zostawić małą/małego ? z Martą
Zawsze u wszystkich i kazde dziecko było "MOJE"
Mając 15 lat, przez 3 miesiące zajmowałam się 9-12 miesiecznym chłopcem.
Początkowo to miało być standardowe 8 godzin dziennie, w praktyce, byłam z nim 24/24...
Mieszkałam u nich więc raczej dnia wolnego nie miałam. Sebek upatrzył sobie mnie na nianieHashija, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
marjotka, ja też zawsze taka byłam. za dziećmi, z dziećmi, zawsze mnie lubiły, ze mną chciały się bawić. ostatnio siostra mi powiedziała, że jej najstarsza (4lata) córka mówiła, że "najbardziej to lubi ciocię Agnieszkę (to ja)".
i chciałam mieć dzieci. ale skądś je trzeba wziąć, jakoś utrzymać.. sama nie dałabym rady. zwłaszcza z produkcją
no i dopiero teraz tak.
wierzę, że jest jakiś powód
Flp 4,6-7 -
jedyny powód, dla którego nie chciałabym wieloraczków jest taki, że się koszty mniej rozkładają, nie będą chodzić w ubrankach po sobie, pieluchy trzeba kupić dla wszystkich naraz (planujemy wielorazówki), itp.
gdyby nie to, najlepiej bym urodziła od razu 4
Flp 4,6-7 -
hihi
Miałam przyjemność opiekować się bliźniakami 2,5 roku (chłopiec i dziewczynka) i ich starszym bratem 7 lat.
Boże. co za przeżycie Pierwszy raz jak sama z nimi zostałam to byłam przerażona !
ale teraz za nimi tesknie. Super kontakt miedzy blizniakami. to zżycie ich ze sobą.. coś pieknego
Nadziejkaa1 my w sumie też mamy szanse.
Moja teściowa "miała" bliźniaki. niestety z nieznanych mi powodów zmarły. nawet nie wiem kiedy... hmm. mój maz tez nie wie, bo oni byliby duuuuzo starsi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 16:55
-
jussio wrote:Minnie
może podaj dane to wpiszę cie od razu do dolnej tabelki żebyś nam nie umnknęła czasem
She - doskonale Cię rozumiem, jeszcze miesiąc temu miałam dokładnie to samo. I wtedy ktoś mi tu obiecał, że następnym razem się uda, więc pozytywne fluidy stąd działają będzie dobrze!
She86 lubi tę wiadomość
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*] -
Dwujajowymi. Chłopiec i dziewczynka
Dziewczynka duzo szybciej się rozwijała wtedy (nie wiem jak teraz)
Widać w tym momencie róznice w rozwoju miedzy chłopcem a dziewczynka
Slodziaki małe:*