Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki w UK
Odpowiedz

staraczki w UK

Oceń ten wątek:
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam czy sa tu jakies staraczki... chodzi mi o UK?

Emy, Sandra181192, Rysia lubią tę wiadomość

• sylvucha Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć tez się staram i mieszkam w UK ;)

Sandra181192 lubi tę wiadomość

Tosia

2 Aniołki ♡♡♡
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo... jak milo:)
    opowiedz jak przebiega u Ciebie staranie I czy bylas u GP z tym lub czy mialas jakies badania?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , jestem nowa ! ;-)
    Staramy się z narzeczonym o dzidziusia już jakiś czas i mieszkamy w UK .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Zakrecona xx
    jak dlugo sie starasz?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się z narzeczonym już 8 cykl nie licząc badań przyjmowanych leków itp . No i jakoś Nas chyba tam na górze nie lubią i nie chcą pozwolić na dzidziusia ;-p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekamy sie kochana kiedys...napewno :)
    Leczylas sie tutaj? tzn badania robilas tu czy w Pl?
    ja ostatnio bylam u GP i powiedzialam ze chcialabym zbadac hormonki i nasienie chlopaka a GP powiedzial ze jak minie 4 lata od starania to dopiero zrobia badania:/ chore :/
    teraz czekam na owu i chce zbadac prolaktyne bo czasem moj wykres wyglada jak"zeby rekina"

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha co za głupota , 4 lata ; o ? Porąbało ich . Wiesz co Ja byłam tu w Anglii w GP oprosiłam o badania hormonalne to dali mi skierowanie na fsh , prolaktyne i tsh bo chciałam tez sprawdzić . Super ucieszona , że dali oczywiście nie doinformowana kiedy co powinno się robić i poszłam tak jak mi kazali , spóźniał mi się wtedy okres chyba ze dwa tygodnie to najpierw mi tysiąc testów ciążowych zrobili , dosłownie tysiąc hehe zrobili badania , tydzień później pocztą dostałam wyniki , w zyciu tak nie płakałam jak tego dnia , wyszło mi w wynikach , że mam menopauze i płakałam ze juz dzieci mieć nie bede mogła w tym wieku i wgle , chciałam do ginka to 8 tygodni kazali na usg czekac a, ze nastąpił przed usg w anglii mój wylot w odwiedziny do polski to tam sobie poszłam juz i do lekarza prywatnie to dał tysiąc skierowań na badania i porobiłam w danym dniu cyklu ... jak zobaczył keidy oni mi zrobili to badanie i wynik to zaczął sie śmiac i powiedział , ze większych bezmózgów nie widział. Taka prawda w UK nie maja pojecia o wielu sprawach ... zresztą miałam tu jeszcze w Anglii przygode z nimi ale to już nie w temacie nawet :)

Chciałabym , żeby się udało ;)) bardzo czekam na dwie kreseczki <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem jak tu jest...niestety... No ja zaczynam prywatne badania robic:/ troche nas to bedzie kosztowalo ale chce miec pewnosc ze z nami wszystko ok...a jak nie ok to trzeba sie leczyc :)
    pozniej planuje do Pl leciec skonsultowac to z moim ginem, ktory juz nie jedna "zaciazyl" wiec reputacje ma niezla:)
    Ja wiem jak chcesz dzidzi... tak samo jak my wszystkie..czasem trzeba poczekac...niestety wiem ze czas nas goni...ja mam juz 33 wiosny za soba wiec chyba juz ostatnie gwizdki na mnie gwizdaja:/

Ogolnie jaki masz problem po zrobieniu badan? co wykryli? a Twoj chlopak badal nasienie?

• Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ja rowniez tu w UK.
    u GP nie bylam, po po roku sie z Mezulkiem zapisalismy i wciaz odbieramy haslo :P
    ale na razie probujemy sami do konca roku... a jak nie to zobaczymy co nam tu powiedza a jak nie to podobno jest polska klinika i tam bede uderzac - drogo - no ale... :) znajoma tu rodzila i sobie chwalili wiec zobaczymy co to bedzie ale u nich wpadka a u nas poki co cisza.

201510107452.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja własnie tak zrobiłam wszystkie badania prywatnie , wydane 800 zł na badania ale to jest zdrowie na nim nie wolno oszczędzać tym bardziej jeśli chodzi o maluszka , żeby zdrowy przyszedł na świat . Ogólnie nie badał nasienia bo rzadko jest w Polsce , nawet bardzo rzadko a w UK tylko Londyn lub Menchaster znaleźliśmy klinike do badania nasienia ;-// a to kawał drogi od Nas jest , kawał !Ale z tego co dowiadywałam się to lekarz powiedział mi ( mój ginekolog ) , że On te witaminki co mu zaczełam dawać ma też po części w swoich odżywkach na siłownie , ma tam zestaw witamin wszystkie chyba jakie istnieją . Powiedział , że nawet jakby miał słabe plemniki to te witaminy bardzo poprawiają ich stan ... muszę iść do GP w tygodniu i podpytać czy jest możliwość zrobienia gdzies u Nas w miejscowosci tego badania a później np. wysłanie tego gdzieś do labolatorium czy coś , juz sama nie wiem . Ogólnie to raczej we mnie lezy problem bo lekarz powiedział , że miałam brak owulacji przez nadwage ( strasznie przytyłam -niedoczynnosc tarczycy ) teraz juz unormowane od dawna wszystko jest i chudne bo przeszłam na diete , juz 12 kg prawie za mną ... i mam małe cysty na jajnikach co miesiąc kuźwa ale najlepsze jest to , że po badaniach itp lekarz powiedział , że to nie PCO bo nie mam prócz tych pęcherzyków i wczesniej okresu nieregularnego żadnych innych objawów ...i z badań przede wszystkim nie wychodzi PCO .;-/ teraz od 4 miesięcy biore "Provera" w tabletkach na wywołanie okresu w każdym 19 dniu cyklu ale w tym odpuściłam zeby sprawdzić czy sama @ nie przyjdzie ... pewnie i tak niedługo bede musiała po nie sięgnąć ;-/ przepisał mi gin-endo CLO na owulacje ale boje się , że jajeczko nie pęknie ... a Ja nie mam niczego na pęknięcie a watpie , żeby w GP chcieli mi przepisać ... eh ciężkie życie kobiet ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Polskie kliniki w UK sa bardzo drogimi sprawami ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No niestety Polskie kliniki w UK sa bardzo drogimi sprawami ...

wiem, ale lecac do polski tylko z tego powodu wyjdzie na to samo... ja patrzalam to za wizyte licza sobie £50.
    ale z mezem mzdecydowalismy ze do konca roku staramy sie bez lekarzy, niestey w tym miesiacu maz wyjezdza w 16dc wiec miesiac podejrzewam ze w tym misiacu nie ma co liczyc na fasolke :( ale zobaczymy :)

201510107452.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nóż może się uda ;-) hehe
    A jak nie w tym cyklu to następnym , trzymam kciuki . <3 Czasami wychodzą takie sytuacje jak wyjazdy niestety ;/ ...

No własnie 50 f za wizyte według mnie to dużo bo jak Ja dzwoniłam kiedyś do Polskiej kliniki zapytać o wizyte to powiedziała mi kobitka , że za samą wizyte i porade + zwykłe badanie ginekologiczne ( paluchy , wziernik ) bez usg niczego takiego to Ja osobiscie podziękowałam i wole isc do lekarza w Pl jak jestem przy okazji bo zapłace akurat 50 f z usg , badaniem , ze wszystkim ! ;-) jak kto woli .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie juz wyluzowalam hehe i jakos przetrwam ten jego wyjazd, choc nieznosze byc sama w domu ;-)

My niestety w PL bedziemy na poczatku stycznia... a potem to niewiadomo... ale moze tak jak mowisz uda sie zrobic badania w Polsce. : )

ja dzis zaczelam testowanie owulacji z Clearblue digital. chyba za wczesnie zaczelam ale jestem ciekawa czy te testy cos pomagaja :)

201510107452.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie lubię być sama w domu , grrr ;-( na długo wyjeżdza ?
    Spróbujcie w Pl jak nie dacie rady bo fakt , potrzeba na to konkretnych dni cyklu itp , no jak sie nie uda ... będziecie musieli ogarnąć to w Anglii no .
    Ja nie robię testów juz na owulke bo kupiłam jakies chujowe za przeproszeniem chyba , żaden nie wyszedł dobrze a jak robiłam kilka miesięcy temu z innej firmy i w tym samym momencie zrobiłam dwa jeden ten do dupy i jeden inny to ten inny wyszedł a te drugi nie i cała paczka była lipna ... albo te drugie lipne ze wychodziły haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • renia825 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez jestem z uk i tez bylam tu u lekarza ale stwierdzil ze dwa lata staran jak nic nie wyjdzie to klinika nieplodnosci ale nie bierze tego ze ja mam juz dwojke dzieci i ze w polsce leczylam sie na niedoczynnosc tarczycy u niego jest wszystko w normie a ze okres mialam 26 maja a potem dopiero 21 lipca to to jest ze stersu przynajmniej tak on jest o tym przekonany.

20060923650122.png
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wyjezdza na 5 nocy, na szczescie w weekendy zawsze jest w domu :) ale w nocy potrafie sie po 5 razy budzic jak go nie ma hehe jak nie bede umiala spac to bede czytala forum, jeszcze tyle do odkrycia mam :)

Renia a to GP tak? ech jak tak sie czyta to wyglada na to ze oni sa straszni...
    choc ja nie wyobrazam sobie np. rodzic w polsce... slyszalam tyle historii z porodowek ( w mojej okolicy ) ze wlosy staja deba ;)

201510107452.png
  • renia825 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja pierwsze dziecko rodzilam w polsce pierwszy i ostatni raz w zyciu czegos gorszego nie przezylam!!!!

20060923650122.png
  • Kajtka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze leczyc trzeba sie w Polsce ale rodzic za granica hehe

MlodaMama lubi tę wiadomość

201510107452.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ