X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki w UK
Odpowiedz

staraczki w UK

Oceń ten wątek:
  • zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mam wizyte u lekarza wiec sie dowiem o co chodzi, troszke sie obawiam tego czego sie dowiem

09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny także mieszkam w UK a dokładnie w Londynie. jestem po 2 cyklu na Clomidzie jestem w tej chwili po owulacji wiec czekamy co dalej w poniedziałek ide na krew czy doszło do owulki.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Olasia Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny ja rowniez mieszkam w uk. Od ponad msc staramy sie o dzidziusia wiec jestem swiezakiem. Ale mam pcos i boje sie bardzo ze beda z tym problemy a nawet wiem ze beda;/ mam nadzieje ze ta strona choc troche pomoze mi wszystko ogarnaac

• OvuFriend

Wysłany: 8 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam i podbijam temat. Może ktoś jeszcze jest aktualnie w UK? Chociaż ja na wszelki wielki i tak do lekarza wybiorę się w Polsce. Urlopie-nadejdź!!!!

• Skierka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marta :)

Ja jestem z Uk, ale ja jestem bardzo zadowolona z opieki lekarskiej tutaj ;) W którym rejonie mieszkasz?

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja tez jestem w UK. Ja mam mieszane uczucia co do leczenia tutaj. Zglosilam sie do GP i troche nagielam fakt ze staramy sie prawie rok, bo wiem jak tu trzeba na wszystko dlugo czekac. Dostalam skierowania na badania hormonow (FSH, prolaktyna i progesteron), moj partner mial zbadane nasienie. Moim zdniem to takie minimum, ale dostalismy skierowanie do kliniki nieplodnosci mimo ze wyniki byly w normie. Jestem po pierwszym spotkaniu z konsultantem. Lekarz przeprowadzil z nami wywiad i zaproponowal laparoskopie, ale dopiero jak przyjda wyniki mojej biopsji (zabieg na szyjce macicy). Na biopsje czekalam ponad 2 miesiace. W miedzyczasie dostalam list z kliniki, ze zostane zapisamna na badanie HSG jak tylko przyjda wyniki biopsji i hormonow mojego partnera. Troche mnie to zdziwilo, bo ustalilismy laparoskopie a nie HSG, no ale w sumie to woe miec HSG. Probowalam sie dodzwonic do nich i ustalic co dalej i ile czasu mam czekac, ale tam nigdy nikt nie odbiera telefonu.
    Dodam ze jestem po poronieniu. Kiedy moja ciaza byla zagrozona i plamilam, to GP skierowal mnie 2 razy bez problemu do Early Pregnancy Unit na USG, ale jak bylam w trakcie poronienia to juz nie za dobrze wspominam opieke. Ale to inny temat.
    Czego sie nauczylam w ciagu 11 lat w UK, to ze na wizyte do GP trzeba isc przygotowanym. Jesli wiesz czego dokladnie chcesz i jestes przekonujaca, to GP raczej nie odmowi pomocy. A nawet jesli tak sie stanie, to trzeba isc jeszcze raz i stanowczo domagac sie pomocy. No i troche ponaginac fakty, bo jak sie jest uczciwym to Cie odesla z kwitkiem i kaza wrocic za rok.

Justine M lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu myślę,że warto poszukiwać dobrego GP. Mieszkam tutaj też sporo lat i wiele razy zmieniałam przychodnię, by trafić na dobrego Gp. Dodam,że mam dzieci alergiczne, mąż też się leczy i moja mama i złego słowa na NHS nie powiem. W Pl nfz wcale lepszy nie jest ;) No a prywatnie, to już pisałam....tutaj tez można iść. Rodziłam w Uk każde dziecko. Tutaj zmarła moja córeczka w 29tc i na prawdę, życze każdemu takiej opieki. Jest inaczej może niż w Pl, ale nie znaczy, że gorzej :) Obecnie mój Gp skierował mnie na wszystkie badania oraz do specjalisty, jak tylko mu powiedziałam, że mam rozregulowane bardzo cykle, a zaczynam starania o kolejne dziecko. Mam z nim kontakt telefoniczny i jestem bardzo zadowolona. Mam też super ginekologa, którego poznałam co prawda w bardzo nieszczęśliwych okolicznościach, ale już dziś wiem, że poprowadzi moją kolejną ciążę. Nie twierdzę,że nie ma tu problemów, bo sama nie raz musiałam powalczyć o swoje, ale to chyba wszędzie bywa różnie ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Hej Marta :)

Ja jestem z Uk, ale ja jestem bardzo zadowolona z opieki lekarskiej tutaj ;) W którym rejonie mieszkasz?
    O proszę :) ja mieszkam w Yorkshire Skierko,a Ty?

• Skierka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja jestem z południowej Walii. Fajnie,że są tu staraczki z uk :)

Marta29 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Emy Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) ja również z UK. Staram się o drugie dziecko juz rok. Ale dopiero w pl okazało się,ze mam pco. biorę leki od tego cyklu i miałam owulacje ( monitoring) ale w 18 dniu dniu. Więc czekamy na rezultaty.

• nieskonczonosc Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    O proszę :) ja mieszkam w Yorkshire Skierko,a Ty?
    Hej ja tez mieszkam w Yorkshire, dokladnie w West.

18.08.15 Aniolek[*]
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z Worcestershire

Mam córkę 5 lat skończyła, staramy się o drugie, niestety poroniłam w 11 tyg.

Staramy się dalej.
    Duphaston z Polski rodzice mi przysłali, bo ja nie mam siły i nerwów chodzic po gp i sie stresowac czy dostane czy nie, umawiać chodzić przekonywać. Mam z PL bede brać na wszelki wypadek.
    Jeśli jakieś plamienie będzie to oczywiście wtedy udadm się i nie wyjde dopóki mnie do szpitala na early pregnancy unit nie wyśla

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Azalia Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja z Northamptonshire. Staramy się 5 cykl i czasem się zastanawiam jak to jest z pomocą lekarską w staraniach o potomstwo. Na razie jeszcze nie myślę o badaniach, ale pewnie jak się nie uda kilka cykli to chyba będzie trzeba. Z tego co piszecie widać że bywa różnie. Pozdrawiam i trzymam kciuki

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worcestershire?! A gdzie dokladnie? Ja Redditch ;)

Justine M lubi tę wiadomość

• zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie tutaj nie bylo:P w tym czasie zaszlam w ciaze i poronilam:(, jestem juz po pierwszej wizycie w klinice, mam juz za soba usg i hsg, teraz czekam na kolejna wizyte:P. To nie prawda ze trzeba 3razy poronic zeby dostac sie do kliniki, poronilam a po 2miesiacach od tego bylam juz na wizycie w klinice, bez problemow nas przyjeli, wiec nie czekajcie. Mam nadzieje, ze dowiem sie co jest nie tak ze tak zle zawsze sie konczy.

• Ewelinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, ja tez jestem z UK dokladnie z Londynu.
    Staramy sie sie juz ponad rok i wybieram sie z wizyta do GP wiec mam nadzieje ze mi cos poradzi. Bylam ostatnio w Polsce u ginekologa i badania mam dobre ale podejrzewaja, ze moze jajowody niedrozne. W ciagu monitoringu owulacji wyszlo tez ze mam polipa na macicy i nie dam rady tak jezdzic w ta i z powrotem. Nie wiem czy mi sie uda przekonac GP zeby mi skierowanie na usuniecie tego polipa i na HSG dal albo chociaz do kliniki.

hchyflw14swai9ho.png
  • zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gp nie daje skierowania na hsg , on moze dac skierowanie do szpitala do ginekologa lub moze dac skierowanie do kliniki nieplodniosci. z gory polecam powiedziec ze staracie sie juz 2 lata, bo rok moze zdyskwalifikowac, pozniej trzeba wykonac podstawowe badania zarowno kobieta jak i facet i znowu do gp. Dopiero wtedy da skierowanie do kliniki, nie wiem jak to jest jak podstawowe badania wychodza zle, bo u nas wszystko bylo ok i dostalismy skierowanie do kliniki. u mnie na pierwszej wizycie w klinice zadawali rozne pytania a na koniec powiedziano nam ze kwalifikujemy sie do diagnostyki spelnilismy wszystkie punkty troche ich tam bylo:) dostalam skierowanie na hsg i usg, kolejna wizyta dopiero za 2 miesiace. to tak w skrocie:)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie w koncu dostalam na HSG w tym cyklu, czekalam 3 miesiace :/ a od pierwszej wizyty w klinice 5 miesiecy. Kolejna wizyta za miesiac i wtedy przygotowanie do IUI. Troche to wszystko trwa, ale przynajmniej jest za darmo. Mnie skierowali do kliniki dopiero po roku mimo ze mam 37 lat.
    Powodzenia dziewczyny

Zuza w jakiej klinice sie bedziesz leczyla?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • zuza1212 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf mi od razu na pierwszej wizycie w klinicie na ktora czekalam 1.5 miesiaca dali skierowanie na hsg, ktore od wizyty wykonali mi w przeciagu 2 tygd i w tym samym czasie usg, dosc szybko to idzie. Nastawialam sie ze jednak nie bedzie to tak szybko, ale mam juz to za soba:).Kolejna wizyta za 2 miesiace bo kazali mi brac clo, teraz pozostalo mi 1,5tygdn do wizyty:), ciekawa jestem co teraz mnie bedzie czekac. Kurcze nie wiem w jakiej klinice nie pamietam nazwy w glownym szpitalu, nie mialam wyboru kliniki, w moim miescie jest tylko jedna :)
    a ty moglas wybrac klinike?
    Co trzeba spelniac zeby zaproponowali inseminacje? kazdemu to proponuja? czy jedni nadaja sie do tego a inni juz do ivf?

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ