STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki! Jakoś tak w piątek zawsze mam lepszy humor;) Czego nie można powiedzieć o niedzieli...no ale to jeszcze wiele godzin minie;) Zapewne świadczy to o tym jak kocham swoją pracę
Niemniej miłego i pięknego piątku;) Moja @ na finiszu, lada moment zaczynamy zabawę jupi;)
Wieczorna dawka bromka już nie robi na mnie żadnego wrażenia...uffffWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 09:02
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Imari wrote:Dzień dobry dziewczynki! Jakoś tak w piątek zawsze mam lepszy humor;) Czego nie można powiedzieć o niedzieli...no ale to jeszcze wiele godzin minie;) Zapewne świadczy to o tym jak kocham swoją pracę
Niemniej miłego i pięknego piątku;) Moja @ na finiszu, lada moment zaczynamy zabawę jupi;)
Wieczorna dawka bromka już nie robi na mnie żadnego wrażenia...uffff
Hej Imari ja dzisiaj tez z lepszym humorem wstałam, piatek ma jednak magiczna moc co do bromka to jak długo bierzesz? Z czasem organizm się przyzwyczaja do niego i już tak nie swiruje dlatego warto go stopniowo zwiększać, ja zaczynałam od 1/4 tabletki, później było pół a docelowo 1 tabletka
Udanego piateczku dziewczyny, jak wasze plany na weekend? U nas sprzątanie bo mieliśmy wymianę szafy i lozka w sypialni:) cieszę się strasznie No mam dosyć spania w salonie na narożniku!
Multi daj znak jak beta, trzymam mocno kciuki!Multiwitamina, Imari lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Natalia91! Bromka biorę od poniedziałku, jedną tabletkę na noc i wczoraj było już super;) Gdybym na wizycie wiedziała co to za lek, to pewnie drążyłabym temat stopniowego dawkowania...heh w tym wszystkim mam nadzieję, że nie będę musiała go długo brać))
Multi czekamy na Twoje dobre wyniki;)Natalia91!, Multiwitamina, SylwiaLu lubią tę wiadomość
-
Jeszcze ze 2 godzinki.
Są wyniki . Jak narazie jest ok.
Beta 676. Kalkulator mi pokazuje 77% więc nie jest źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 13:33
SylwiaLu, Natalia91!, Imari lubią tę wiadomość
♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda - mbc wrote:KAL, jak tam wczoraj?
Magda - mbc, MałaMi90, SylwiaLu lubią tę wiadomość
Akceptacja! -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Sung, jesteś w tyle - 16.07 byłam u endo.
Jestem w trakcie badań:
-wit. D
-wit. B 12
-kwas foliowy
-homocysteina
-amh
-inhibina b
-MTHFR (edit: testy kupiłam jeszcze z trombofilią i innymi w pakiecie)
-ANA 3
plus do powtórzenia: shbg i krzywe, ale po zjedzeniu śniadania, a nie piciu roztworu.
Po ocenie wyników, w razie dalszych niepowodzeń czeka mnie hsg.
Mąż - wyniki okej, mimo tego wysłany teraz przez mojego endo na przeciwciała p/plemnikowe, posiew i antybiogram nasienia.
Nie suplementuje jeszcze B12, bo dziś się dowiedziałam o wyniku, jak zbiorę wszystkie wyniki to wracam z nimi do endo.
Kwasu nie suplementuje, bo dostaje po nim uczulenia na brzuchu. Gin wyraził zgodę. Zobaczymy co pokażą MTHFR i będę szukać czegoś odp. z endokynologiem
edit. a co powiesz o homocysteinie?
Nie czepiałabym się skoro nie bierzesz b. Zobaczyłam w podpisie, że bierzesz glucophage, stąd moja pewność, że bierzesz b12.
A po zwykłym kwasie masz uczulenie? A metylowane? Może to na jakiś składnik w tym suplu?
-
Sung wrote:Nie czepiałabym się skoro nie bierzesz b. Zobaczyłam w podpisie, że bierzesz glucophage, stąd moja pewność, że bierzesz b12.
A po zwykłym kwasie masz uczulenie? A metylowane? Może to na jakiś składnik w tym suplu?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:teraz to juź nie ma znaczenia, jestem już po MTHFR - robiłam w śr. - i czekam na wynik
Nic nie rozumiem, ale ok.
Zaczęłam w piątek cykl staraniowy. Chociaż jeszcze nie wiem. Antybol mnie przeraża...KAL, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
u mnie dziewczyny @ zawitała, teraz bacznie będę obserwować kolejny cykl, żeby sprawdzić czy owulacja z tego cyklu była jednorazowa czy też coś się dobrego podziało na lato
Jak u Was?22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
SylwiaLu wrote:u mnie dziewczyny @ zawitała, teraz bacznie będę obserwować kolejny cykl, żeby sprawdzić czy owulacja z tego cyklu była jednorazowa czy też coś się dobrego podziało na lato
Jak u Was?
U mnie 7dc więc zaczynamy zabawę 12 już razSylwiaLu lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hej,
Mam termin laparoskopii na 1 sierpnia. Więc będziemy się oglądać od środkaMagda - mbc, SylwiaLu, MałaMi90, Sung lubią tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Hej,
Cisza czyżby wszystkie rozpoczęły okres starańNatalia91! lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Faktycznie cicho tu ostatnio, może sezon urlopowy w pełni:) ja zaczynam 1 sierpnia i wybieramy się nad Bałtyk bo ja z tych zapobiegliwych i nie bede ryzykować lotu samolotem na tym etapie:) była któraś z was ostatnio nad naszym morzem? Teraz ta plaga sinic i trzeba uważać...
Assunta trzymam kciuki za wyniki laparoskopii! -
Natalia91! wrote:Faktycznie cicho tu ostatnio, może sezon urlopowy w pełni:) ja zaczynam 1 sierpnia i wybieramy się nad Bałtyk bo ja z tych zapobiegliwych i nie bede ryzykować lotu samolotem na tym etapie:) była któraś z was ostatnio nad naszym morzem? Teraz ta plaga sinic i trzeba uważać...
Assunta trzymam kciuki za wyniki laparoskopii!
Natalia, nie załamuj mnie. Serio wierzysz w to, że lot samolotem może zagrozić ciąży...
Ja rozumiem, że kwestie ekonomiczne, bo ciąża i wiele wydatków. Ale utrata ciąży, bo wsiądziesz w samolot to w dzisiejszych czasach w "ustach" wykształconej osoby brzmi słabo.. :oWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 11:27
💙11.06.2019
💙 05.08.2021