Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda nie robie nic w tym miesiącu... M jest na antybiotyku więc starania w ogóle idą w kąt... jest w trakcie procedury implantu zęba jedynie 8 tysi kosztować będzie ehhh... więc teraz jest na antybiotyku żeby nic się przy rekonstrukcji kości nie wykluło to chyba jakiś cud by się zdarzył by zaciązyć :) będziemy rekreacyjnie się bzykać bez żadnych wspomagaczy, monitoringów nic... a w przyszłym cyklu zrobię najprawdopodobniej HSG mam wszystkie potrzebne badaia. Cytologie muszę powtórzyć...

    No tak z implantem jest trochę zabawy, moja przyjaciółka miała robiony.

    No nam niby endo pow., żeby się nie starać, ale w sumie tak jak mówiłaś nie będziemy marnować cyklu :P
    Uda się - ok, nie uda się - nic nowego :P

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bzykać nie chce...
    Poza tym mi zapał opadł. On nie chce kolejnego dziecka i robi to tylko dla mnie. Bez sensu... Dwa lata walki. Nie wiem czy mam siłę na więcej.

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Mi się bzykać nie chce...
    Poza tym mi zapał opadł. On nie chce kolejnego dziecka i robi to tylko dla mnie. Bez sensu... Dwa lata walki. Nie wiem czy mam siłę na więcej.

    Sung, a które to by było dziecko, 3 czy 4?
    Mam nadzieję, że może uda Wam się dogadać w tej kwestii skoro już dwa lata walczycie o kolejną dzidzie. Może mąż się o Ciebie martwi i dlatego tak mówi...

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecie. Mówi, że martwi się o kwestie finansowe i mieszkaniowe. No bez przesady... sam mieszkał całe dzieciństwo na 30m2, a teraz w domu.
    Myślę, że raczej już mu sie nie chce, bo taki maluch to w cholerę roboty. I to rozumiem.

  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś 10dc i zrobiłam orientacyjnie badania LH i Estradiol, bo nie będę robić monitoringu w tym cyklu.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8e3ee54c2cd.jpg

    Szczerze mówiąc wynik E2 mnie trochę załamał, bo mimo 10dc nie sięgam nawet fazy pęcherzykowej. LH wydaje się ok. na ten moment cyklu.
    Estradiol chyba powtórzę za kilka dni, żeby tendencję zobaczyć.

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung u mnie też zapał opadł... Mężowi też... Coraz częściej mówi o pozytywach posiadania jedynaka już dość samodzielnego a my jeszcze młodzi i możemy szaleć :) a przyjdzie drugi mały ludzi i znowu 5 lat z głowy...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Lu nie znam się na estradiolu ale wiem że koło 150 przypada na jedno jajko a u ciebie faktycznie nisko...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Assunta Autorytet
    Postów: 861 102

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po laparoskopii- diagnoza jeden jajowód niedrożny. Niestety nie mam pojęcia po czym bo jak czytam przyczyny to nic mnie takiego nie spotkało albo nie byłam świadoma.

    Za 4 tygodnie jeszcze histeroskopia...

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb84fad86a60.png

    dziewczyny, któraś to rozumie? Pomożecie mi?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Assunta Autorytet
    Postów: 861 102

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda przy MTHFR homozygocie pewnie będziesz musiała przyjmować kwas foliowy metylowany ( jak ostatnio pisałaś kwas foliowy miałaś dość niski, ale też go nie suplementowac). Może właśnie forma metylowana nie będzie cię uczulać.
    To PAI też masz homozygote i mi lekarz ginekolog który zajmuje się tylko leczeniem niepłodności przy takich mutacjach kazał prac jeszcze coś w stylu aspiryna cardio. A i jeszcze przy MTHFR (heterozygocie) kazał mi stosować dietę bezglutenowa (na szczęście nie bardzo restrykcyjna)

    Niestety o czynniki V nie wiem nic bo to u mnie było prawidłowe.

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta wrote:
    Magda przy MTHFR homozygocie pewnie będziesz musiała przyjmować kwas foliowy metylowany ( jak ostatnio pisałaś kwas foliowy miałaś dość niski, ale też go nie suplementowac). Może właśnie forma metylowana nie będzie cię uczulać.
    To PAI też masz homozygote i mi lekarz ginekolog który zajmuje się tylko leczeniem niepłodności przy takich mutacjach kazał prac jeszcze coś w stylu aspiryna cardio. A i jeszcze przy MTHFR (heterozygocie) kazał mi stosować dietę bezglutenowa (na szczęście nie bardzo restrykcyjna)

    Niestety o czynniki V nie wiem nic bo to u mnie było prawidłowe.

    Dzięki! Ja czekam jeszcze na inne wyniki i dopiero bd mieć konsultacje.
    Ja jestem na diecie bez węgli więc nie jem glutenu, także spoko :)
    A przy PAI to nie leci się z jakimś acardem/heparyną?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Assunta Autorytet
    Postów: 861 102

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie biorę aspiryne cardio( to coś w stylu a acardu i innych leków na rozrzedzenie krwi)
    I na ten moment tyle.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:52

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się już do hematologa, zobaczymy :)
    Coraz lepiej :P

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 23:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb84fad86a60.png

    dziewczyny, któraś to rozumie? Pomożecie mi?

    Przy tych mutacjach obowiązkowo metylowany foliowy i B12. I resztę b oczywiście też. Cholina mega ważna.
    Teoretycznie przy pai homo acard/heparyna.
    Przy leidenie na pewno heparyna.


    Byłam dziś u dentysty. Powiedział, że promieniowanie ze zdjęcia rtg zęba jest 10x niższe niż w samolocie. Więc coś z tym lataniem jest ;) :p

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Sung u mnie też zapał opadł... Mężowi też... Coraz częściej mówi o pozytywach posiadania jedynaka już dość samodzielnego a my jeszcze młodzi i możemy szaleć :) a przyjdzie drugi mały ludzi i znowu 5 lat z głowy...

    e tam 5. Niech żyją przedszkola ;) 3 latek to już luz jest dla mnie.

  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 4 sierpnia 2018, 03:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Magda ale Cię sowicie "obsypało" ehhh... Nie lubię... Ja leżę.... Od 3 dni wyciskam maliny do 4 rano bo w dzień brak czasu... Mam zrobione ponad 20 litrów soku z nich na zimę :) ogórki też ukiszone... Jeszcze pomidory, dżem z malin i jabłek i fajrant na rok :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6565 3774

    Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Kurde Magda ale Cię sowicie "obsypało" ehhh... Nie lubię... Ja leżę.... Od 3 dni wyciskam maliny do 4 rano bo w dzień brak czasu... Mam zrobione ponad 20 litrów soku z nich na zimę :) ogórki też ukiszone... Jeszcze pomidory, dżem z malin i jabłek i fajrant na rok :)
    Papryki pomidorów nic? U mnie jeszcze aronia na soki, a obrodziła strasznie. Tylko z na jest myk że trzeba zamrozić na dobry tydzień i zamrożone robić soki. Wtedy traci gorycz.
    Magda kurczę to nie ciekawie. Ale dobrze że wiesz i że zaczniesz leki . A to już do przodu.

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Kurde Magda ale Cię sowicie "obsypało" ehhh... Nie lubię... Ja leżę.... Od 3 dni wyciskam maliny do 4 rano bo w dzień brak czasu... Mam zrobione ponad 20 litrów soku z nich na zimę :) ogórki też ukiszone... Jeszcze pomidory, dżem z malin i jabłek i fajrant na rok :)
    No nic nie zrobie, muszę się z tym uporać

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6539 4992

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dziewczyny?!

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1911 616

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

    w poniedziałek byłam na hsg :) wszystko drożne :) mówiła żeby działać od przyszłego miesiaca ale ja nie wytrzymam tyle :D

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego