STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
KAL nie znam twojej historii ale z ostatnich postów widzę że lekarz chce cię skierować na hsg histeroskopie czy jeszcze inne...
W moim przypadku było tak że w październiku miałam robione hsg usłyszałam od lekarki że spoko oba drożne, jednak sierpniowa laparoskopia już nie była tak optymistyczna i wykazała jeden jajowód niedrożny. Kolejnym moim krokiem ma być właśnie histeroskopia, bo może jakaś zapadka jest od strony macicy. Już sama trochę zaczęłam się gubić w tych badaniach że niby dlaczego tej zapadki nie da się sprawdzić na laparoskopii.
Ale co do zabiegów to hsg i histeroskopie nie są inwazyjne i na forum było parę przypadków że właśnie w cyklach po hsg udawało się. Ale jak piszesz, że skoro u ciebie doszło do cb to przynajmniej jeden jajowód jest drożny i do zapłodnienia dochodzi. A to hsg miałabyś ewentualnie robione przy USG czy RTG ? (Pewnie jest jakaś różnica w nazewnictwie tych badań ze względu na wykorzystana metoda)Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
W wakacje większość na wakacjach jeszcze może to wakacje od myślenia o staraniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:42
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja jutro testuje, bo co ma się test marnować, co już ze 3 tygodnie leży w kosmetyczce
Na wykresie wszystko pięknie, tylko tradycyjnie pewnie efektu zabraknie. Progesteron we wtorek 10,50ng/ml, więc szału nie ma. Zamiast jednego spadku w fl na ewentualne zagnieżdżenie, to ja miałam jeden wyskok
Magda - mbc, gdzie lecicie?
Ja urlop dopiero w drugiej połowie września. Jedziemy na kilka dni w góry z psem (to na razie nasza pełna rodzina ) a potem zobaczymy. Ważne że się wyśpię i odpocznę od codziennej rutyny22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Ja już o urlopie zapomniałam - byłam w maju. Teraz tylko planujemy coś krótkiego jeszcze
Kurka test, ostatni raz używałam go właśnie na wakacjachJeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
Ja też po urlopie i jak to bywa po nim deprecha mnie dopada heh... Siedzę z młodą w domu bo mi goraczkowala.... Efektem tego mam umyte okna i wysprzatane
A że starania i to ruszamy teraz małpa się skończyła to można działać zrobię cytologia i pójdę do lekarza niech mi powie po co mam robić HSG czy nie lepiej histero skoro coś się przepływa przez jajowody...SylwiaLu, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Akceptacja! -
nick nieaktualny
-
Dostałam skierowania na dużooo badań i skiero do szpitala, chce żeby mi tam wykluczyli zespół antyfosfolipidowy.
Powiedział, że jeśli mnie nie przyjmą, to trzeba będzie prywatnie zrobić.
No i to w sumie tyle...
P.S. Sung mam nadzieję, że to śmieszki, bo pies to nie jest zabawka. Sorry, ale ja mocno siedzę w behawiorystyce psów i denerwuje mnie takie gadanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 18:46
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ten cykl mnie wykończy
Dziś 42dc, w piątek i dzisiaj testy facelle czułość "powyżej 10" negatywne
Temperatura - dziś spadek o 0,07 od poprzedniej, a na @ mam zawsze spadek co najmniej 0,20.
Najpóźniej w środę zrobię betę, bo moja gin od przyszłego poniedziałku ma 2 tyg. urlopu, a ja jestem z nią umówiona na kontakt mailowy w tym tygodniu. Mam określić na jakim etapie cyklu jestem, a ona ma mi powiedzieć kiedy zacząć brak antyki przed październikowym zabiegiem.
Przed ostatni cykl miał 43 dni, dlatego do tej środy jeszcze poczekam
A co u Was?22.06.2020 Luiza :*
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
Ja wakacjuje, poza tym 18dc więc się dzieje
A tak poza tym, to po poworocie czeka mnie maraton po lekarzach i wizyta w szpitalu. No i
zamierzam robić testy ciążowe i bety dość wcześnie, co cykl, żeby ewentualnie wyłapywać wczesne ciąże, nawet biochemiczne, bo z moimi dolegliwościami to koniecznośćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 22:02
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
To działajcie dziewczyny. U mnie dziś @. Zaraz muszę pisać do gina i zobaczymy czy złapię jeszcze jeden cykl przed zabiegiem w X czy juz przejdę na antykoncepcję.22.06.2020 Luiza :*
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
Hej co u Was?
Magda jak na urlopie?
Sung kiedy testujesz?
Ja po wizycie perłowej lekko hmmm.... Zdziwiona.... Porozmawiałam z gin o tym HSG i ja mi skierowanie do szpitala na HSG za free.... Do tego zalecił immunologie mlr... Ale na to z M się nie zdecydujemy więc i badań nie będę robić w tym kierunku. Lekarz był mile zaskoczony bo jest i jajo ładne jest i endo też ok. Zalecił działać i czekać na efekt.Akceptacja! -
KAL wrote:Hej co u Was?
Magda jak na urlopie?
Sung kiedy testujesz?
Ja po wizycie perłowej lekko hmmm.... Zdziwiona.... Porozmawiałam z gin o tym HSG i ja mi skierowanie do szpitala na HSG za free.... Do tego zalecił immunologie mlr... Ale na to z M się nie zdecydujemy więc i badań nie będę robić w tym kierunku. Lekarz był mile zaskoczony bo jest i jajo ładne jest i endo też ok. Zalecił działać i czekać na efekt.
Na urlopie super - od wczoraj zwiedzamy Madryt
U mnie dziś 8dpo więc już po wakacyjnych działaniach, Tobie życze powodzenia!! *
Mnie hematolog wczoraj odwolal wizyte i nie wiem czy przelozyc gina. Chcialam isc do niego z ustaleniami pd reumatologa i hematologa, a tak mam tylko pakiet od reumatologa. A wcisnac sie gdzies do mojego gina to jest maskaraKAL lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny