Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :D

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Super :D
    Sung, testujesz w tym cyklu? Jak tak, to kiedy?

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja we wtorek byłam u endokrynologa i jestem zadowolona ze swoich wyników

    TSH 1,77 nIU/L :)
    ft3 3,76 pmol/L :)
    ft4 17,16 pmol/L :)

    a najbardziej właśnie z:
    anty TPO 252,90 IU/mL :D rok temu było 400! (norma do 34 u zdrowej osoby ;) )

    Pierwszy lekarz lata temu powiedział, że z wysokim anty tpo nic nie zrobimy, bo ono właśnie mówi o Hashimoto. A obecna gin twierdziła, że różne składniki w diecie mogą imunologię polepszać lub pogarszać. Czyli jednak da się coś poprawić :)

    Ale owulacji na razie na horyzoncie nie widać - 17 dc.

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej, ja we wtorek byłam u endokrynologa i jestem zadowolona ze swoich wyników

    TSH 1,77 nIU/L :)
    ft3 3,76 pmol/L :)
    ft4 17,16 pmol/L :)

    a najbardziej właśnie z:
    anty TPO 252,90 IU/mL :D rok temu było 400! (norma do 34 u zdrowej osoby ;) )

    Pierwszy lekarz lata temu powiedział, że z wysokim anty tpo nic nie zrobimy, bo ono właśnie mówi o Hashimoto. A obecna gin twierdziła, że różne składniki w diecie mogą imunologię polepszać lub pogarszać. Czyli jednak da się coś poprawić :)

    Ale owulacji na razie na horyzoncie nie widać - 17 dc.


    Zmartwię Cię. Poziom przeciwciał nie ma większego znaczenia. Tzn jesli są to wiadomo, ze hashi, ale czy 200 czy 400 to nic nie znaczy.
    Właśnie dziś do mnie przyszła książka o deicie przeciwzapalnej. Postaram się stosować ;)

    Magda, no właśnie nie wiem kiedy... może 10 dpo. To będzie wtorek. W zeszłej ciąży 9 dpo mi wyszło już, a 10 zaczęłam plamić, więc może wtedy...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja dobrze pamietam, że komuś test wyszedł 7 dpo?

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Czy ja dobrze pamietam, że komuś test wyszedł 7 dpo?
    Chyba Grzechotce na ogólnym....

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, jak się masz?

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, zaczęłaś już nast. cykl? Ja już dziś 4dzień, ale nie zanosi się na szybki koniec @

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja? Dziś kijowo. Psychicznie.

    Kal co u Ciebie?

    Jak widzę pierwszy post nowej forumki, że pierwszy cykl i raz sex i ciąża... dziś mnie to boli... taki dzień...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2204 740

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Ja? Dziś kijowo. Psychicznie.

    Kal co u Ciebie?

    Jak widzę pierwszy post nowej forumki, że pierwszy cykl i raz sex i ciąża... dziś mnie to boli... taki dzień...


    Ja też widziałam ten post, ja też mam dzisiaj taki dzień :( dzisiaj jak wyszłam z pracy to się popłakałam :( nie potrafie sie z tym pogodzić boje się że zostaniemy sami.

    Sung lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, ściskam!

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo obfity okres po tej cb. Nie chce się skończyć, kiedy powinnam iść do lekarza jak coś? Czy po prostu czekać, aż samo zejdzie wszystko?

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6586 3788

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja krwawiłam normalnie 5 dni jak zawsze. A że tak napiszę, spóźniony był o tydzień. Jeśli towarzyszą Ci przy tym silne skurcze , albo nie daj Boże, masz stan podgoraczkowy to dzwon do gina. Jak nie to ja bym dodczekała do 7/8 dni krwawienia i się kontaktowała. Może miałaś grube Endo? I musisz się oczyścić po prostu ?

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Magda ja krwawiłam normalnie 5 dni jak zawsze. A że tak napiszę, spóźniony był o tydzień. Jeśli towarzyszą Ci przy tym silne skurcze , albo nie daj Boże, masz stan podgoraczkowy to dzwon do gina. Jak nie to ja bym dodczekała do 7/8 dni krwawienia i się kontaktowała. Może miałaś grube Endo? I musisz się oczyścić po prostu ?

    Okres spóźnił mi się tylko 2 dni, ale miałam szybko owu, bo w 13dc, a okres dostałam w 31dc. Możliwe, że to endometrium, bo ja zawsze mam dość grube, z tego co mówi mój gin. Czuje się dobrze, skurczy nie mam. :)

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    KAL, zaczęłaś już nast. cykl? Ja już dziś 4dzień, ale nie zanosi się na szybki koniec @

    Hej...

    Odpuściłam sobie trochę forum, ostatnio :) Nie mam czasu :) Robie przetwory zimowe :) i korzystamy z ostatnich dni słonca wakacyjnego :)

    okres dostałam dzisiaj... i mam mega bolesny ehhh cykl trwał 33 dni :) w tym miesiący będziemy działać ale tak się zastanawiam podpowiedzcie mi... skoro miałam ciąże biochemichną to po jakiego grzyba lekarz wysyła mnie na HSG? Bo nie kumam skoro doszło do próby zagnieżdżenia a się nie dusało to znaczy, ze jajowody a przynajmniej jeden są drożne?

    Powiem Wam szczerze od serca że takie ciśnienie na dziecko mi już przeszło ja tak mam, ze jak coś nie jest po mojej myśli długo to się do tego przyzwyczajam i mimowolnie spycham w otchłań czeluści... ale z tyłu głowy mi siędzi to, ze chce mieć jeszcze jedno dziecko przeżyć to wszystko raz jeszcze i wydać na swiat nowe życie no ale zobaczymy .

    Ja z pierwszą ciążą miałam tak 1cs i bach ciąża i idealne książkowe 9 msc, urodzona dokładnie w dniu terminu a teraz mocna nauka pokory....

    Magda ja po cb miałam trochę bardziej obfity okres i moze 1 dzień dłuzej...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 08:59

    Akceptacja!
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2204 740

    Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że nie wiem dlaczego lekarz chce wysłać Cię na HSG,

    Powiem Ci że mnie też życie nauczyło pokory, wszystko w życiu jak trochę popracowałam to prędzej czy później miałam, ciekawe czy kiedykolwiek będzie nam dane mieć dziecko ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Powiem Ci że nie wiem dlaczego lekarz chce wysłać Cię na HSG,

    Powiem Ci że mnie też życie nauczyło pokory, wszystko w życiu jak trochę popracowałam to prędzej czy później miałam, ciekawe czy kiedykolwiek będzie nam dane mieć dziecko ?

    Myslę, ze trzeba czasu i trochę pomóc naturze... niestety u jednych jest tak że pomyślą o ciąży i już są a inne hmmm muszę się mocno napracować... i moze przestać myśleć wiem, że się nie da ehhh
    Trzymam kciuki za każdą z Nas by w końcu zobaczyć upragnione kreski a po 9 msc usłyszeć najgłośniejszy krzyk życia :)

    Akceptacja!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal, ja też nie wiem... raczej histero bym zrobiła. A jak Twoje cukry teraz?

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Kal, ja też nie wiem... raczej histero bym zrobiła. A jak Twoje cukry teraz?
    Chyba ok... nie robiłam na razie badań ale czuję się sto razy lepiej i nie mam spadków jak kiedyś...

    Co u Was? Magda chyba na wakacje wyjeżdża niebawem może co tam zmajstrują :)

    Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6822 5173

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja jestem w wirze przygotowań, lecę w piątek :)

    KAL, Sung, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego