Staraczki z Angli
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja kupilam clearblue nie z eBay. Ale macie Racje poczytalam I wyglada na to ze tylko stracilam pieniadze bo testy w moim przypadku beda mylne. Nie wiem co mam zrobic I skad wiedziec kiedy I czy wogole jest owulacja.
Macie Jakies sprawdzone sposoby? -
PolaPola1 a mierzysz temperaturę ? Najpewniejszym potwierdzeniem owulacji może bym monitoring u ginekologa, ale w tym kraju nie wiem czy coś takiego jest, testy i temperatura nigdy nie dają gwarancji że pecherzyk napewno pękł, ale obserwacja też może uzo powiedzieć. Ja mierze temperaturę dopiero drugi cykl, miałam obawy czy w ogóle mam owulację przy tak długich cyklach, ale skok temperatury był i pokrywał się z pojawieniem sluzu płodnego i bólem jajników, więc to zawsze coś.
-
Tak zaczelam mierzyc ale od kad pamietam mam obnizona temp. Wacha sie pomiedzy 35.2-35.6 nie mam stalej temp od ktorej moglabym zaobserwowac roznice. Jeden dzien mialam 34.4
Mierze ja I zapisuje zeby moze za jakis czas zaobserwowac pattern.
Watpie ze gin tutaj zrobi Jakies testy. Lata temu Jak chodzilam bo mialam nie rowne testy to sluchalam ze do 25 Roku zycia sie unormuje a Jak poszlam po 25 to uslyszalam"widocznie tyle twoj organizm potrzebuje" . Tyle Oni pomagaja ;/ -
nick nieaktualny
-
Też mam niska temp. w pierwszej fazie. Jak zaczęłam mierzyć, to probowalam pod językiem, wahała się wtedy miedzy 35.8- 35.9, ale przedstawiłam się na mierzenie w pochwie i tam już mam 36,1 -36,2-36,3. Skok jest za sprawą progesteronu, więc moze warto to sprawdzić. Chociaż na temp ma wpływ wiele czynników, alkohol, ilość snu, pora mierzenia i nawet termometr. Warto używać typowo owulacyjnego, z dwoma miejscami po przecinku, wtedy też lepiej widać te wahania tempek.
-
Hej dziewczyny,
Wiecie może jakie jest prawo pracy w Anglii związane z ciąża? Ja zaczęłam nowa prace w czerwcu i mam kontrakt na 3 msc.. o ciąży dowiedziałam się 2 dni temu.. czy mogę iść na zwolnienie niedługo? I czy pracodawca będzie musiał przedłużyć mi umowe?👩🏻🧔🏼
Ja: 29 lat
Biore: Pregnacare max
Starania od pazdziernika 2019 roku
⏸ - 16.07.2020!
🔮24.07. 2020 pęcherzyk 8,8 mm
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
W tym kraju ciężko o zwolnienie ciążowe, lekarz Ci go raczej nie wystawi, musiałabyś mieć problemy z ciążą, a do 12 tyg poronienie u nich to naturalna sprawa i za bardzo nie udzielają pomocy. Można przejsc na maternity( urlop macierzyński) ale najpierw trzeba przepracować do 6 czy 7 mies ciąży. Ale nie wiem jak ma się do tego staż pracy, dużo też od pracodawcy zależy. A co to za praca jeśli można spytać ?
Ag91 lubi tę wiadomość
-
Z tego co mi wiadomo to do macierzyńskiego musisz przepracować 26 tygodni . Co do zwolnienia to tu niechętnie dają . Tu nie ma takiego prawa jak w Polsce . W zależności od kontraktu i pracodawcy są teraz odmienne przepisy dotyczące korona wirusa. Mój pracodawca wysłał mnie na self isolation od 16 marca (to był mój 5 tc ) . Niestety poroniłam w 13tc i musiałam wrócić . Reszcie dziewczyny w ciągu dalszym przysługuje . Musisz się dowiedzieć u swojego pracodawcy jak on się do tego ustosunkowuje.
Ag91 lubi tę wiadomość
-
SerLucy wrote:W tym kraju ciężko o zwolnienie ciążowe, lekarz Ci go raczej nie wystawi, musiałabyś mieć problemy z ciążą, a do 12 tyg poronienie u nich to naturalna sprawa i za bardzo nie udzielają pomocy. Można przejsc na maternity( urlop macierzyński) ale najpierw trzeba przepracować do 6 czy 7 mies ciąży. Ale nie wiem jak ma się do tego staż pracy, dużo też od pracodawcy zależy. A co to za praca jeśli można spytać ?
Pracuje obecnie w domu na home office, praca w księgowości przy kompie 8 godzin. trochę ciężko mi chyba będzie niedługo dojeżdżać do pracy bo mam daleko jak te obostrzenia się skończą.. kurczę, średnioWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 12:44
👩🏻🧔🏼
⏸ - 16.07.2020!
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
Bassia wrote:Z tego co mi wiadomo to do macierzyńskiego musisz przepracować 26 tygodni . Co do zwolnienia to tu niechętnie dają . Tu nie ma takiego prawa jak w Polsce . W zależności od kontraktu i pracodawcy są teraz odmienne przepisy dotyczące korona wirusa. Mój pracodawca wysłał mnie na self isolation od 16 marca (to był mój 5 tc ) . Niestety poroniłam w 13tc i musiałam wrócić . Reszcie dziewczyny w ciągu dalszym przysługuje . Musisz się dowiedzieć u swojego pracodawcy jak on się do tego ustosunkowuje.
Dzięki za odpowiedz.. myśle ze pójdę do polskiego ginekologa najpierw, zrobię badania, mam klinikę w sumie nawet niedaleko Manchesteru, a potem jak będzie wszystko w porządku to poinformuje w pracy.. kurczę dopiero co zaczęłam praktycznie pracować po kilkumiesięcznej przerwie i takie rewolucje👩🏻🧔🏼
⏸ - 16.07.2020!
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
Ja właśnie wczoraj dostałam list z umówiona wizytą do poradni niepłodności na 15.01.2021 😢🤬🥺 złość mnie bierze straszna ,że tak długo to trwa . Lata moje lecą a tu nic tylko czekać i czekać.....
Mam też skierowanie na drożność jajowodów i tak mnie to zastanawia po co? Może Wy mi doradzić w jakim celu oni to robią ? To będzie moja 6 ciąża (3 poronienia i 2 dzieci) i nigdy nie miałam problemu z przepływem jajeczka do macicy . Na moje pytanie w jakim celu jest to badanie to mi lekarz powiedział ,że musi mieć w papierach że było wykonanie w innym wypadku nie ruszymy dalej z procedurą 🤦♀️ rozwala mnie to wszystko.....
Jak u Was samopoczucie przy weekendzie ? -
Ag91 wrote:Dzięki za odpowiedz.. myśle ze pójdę do polskiego ginekologa najpierw, zrobię badania, mam klinikę w sumie nawet niedaleko Manchesteru, a potem jak będzie wszystko w porządku to poinformuje w pracy.. kurczę dopiero co zaczęłam praktycznie pracować po kilkumiesięcznej przerwie i takie rewolucje
Jak to sie mówi spodziewaj się niespodziewanego 😉 hihiAg91 lubi tę wiadomość
-
W takim razie Ag91 gratuluję bardzo ciąży i powodzenia w pracy, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze u lekarza, niech fasolka rośnie zdrowo ❤️☺️Napisz nam jak poszło ☺️
Bassia chyba tak jak napisalas, zlecili drożność po to żeby w papierach było odklepane, masakra.. A weekend spokojny, leniwy, przy tej pogodzie to za bardzo nie można poszaleć z planami 😁😊Ag91, Bassia lubią tę wiadomość
-
SerLucy wrote:W takim razie Ag91 gratuluję bardzo ciąży i powodzenia w pracy, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze u lekarza, niech fasolka rośnie zdrowo ❤️☺️Napisz nam jak poszło ☺️
Dzięki! Dam znac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 14:17
SerLucy lubi tę wiadomość
👩🏻🧔🏼
⏸ - 16.07.2020!
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
nick nieaktualny
-
Ag91 wrote:Hej dziewczyny,
Wiecie może jakie jest prawo pracy w Anglii związane z ciąża? Ja zaczęłam nowa prace w czerwcu i mam kontrakt na 3 msc.. o ciąży dowiedziałam się 2 dni temu.. czy mogę iść na zwolnienie niedługo? I czy pracodawca będzie musiał przedłużyć mi umowe?
moja znajoma miała takie mdłości że bez problemu dostała zwolnienie ..druga depresję przez sytuacje w pracy .. 3m na zwolnieniu ale ona miała 100% i z lekarka jeszcze.dyskutowala co lepsze kiedy i jak kiedy chciała przestać to ciagnac.
ja również miałam zwolnienie tyle że od 25tyg. i 100% więc macierzyńskie.ok.
mam super lekarza a można powiedzieć dwóch .zawsze pomocni tak jak tego oczekiwałam.
może ty też
ale czy nie lepiej przepracować ten poczatek biorac pod uwagę to że masz okres który musisz u jednego pracodawcy przepracować jeśli chodzi o macierzyńskie które tym bardziej wyliczane jest z 8 tyg na 15 tyg przed porodem. .jak też to że na zwolnieniu jak nie ma 100% to są grosze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 22:06
Ag91 lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:najlepiej zapytać prawnika co do przedłużenia umowy bo się też w tym nie orientuje a co do zwolnienia..chyba zależy od gp więc zamiast słuchać ..że oni to nic nie dają i USG nie robią i noc nie sprawdzają ..to walczyć o swoje jeśli faktycznie jest ci pod górkę uwzględniając co masz w umowie
moja znajoma miała takie mdłości że bez problemu dostała zwolnienie ..druga depresję przez sytuacje w pracy .. 3m na zwolnieniu ale ona miała 100% i z lekarka jeszcze.dyskutowala co lepsze kiedy i jak kiedy chciała przestać to ciagnac.
ja również miałam zwolnienie tyle że od 25tyg. i 100% więc macierzyńskie.ok.
mam super lekarza a można powiedzieć dwóch .zawsze pomocni tak jak tego oczekiwałam.
może ty też
ale czy nie lepiej przepracować ten poczatek biorac pod uwagę to że masz okres który musisz u jednego pracodawcy przepracować jeśli chodzi o macierzyńskie które tym bardziej wyliczane jest z 8 tyg na 15 tyg przed porodem. .jak też to że na zwolnieniu jak nie ma 100% to są grosze
Myśle ze bede walczyć i w przyszłym tyg pójdę do gina i się poorientuje:) mam nadzieje ze bede mogła jakoś wcześniej iść na to zwolnienie i pójdą mi na rękę i ze nie bede musiała wracać do biura.. musiałabym dojeżdżać autobusem codziennie godzinę w dobie koronawirusa jeszcze:(Lolipop lubi tę wiadomość
👩🏻🧔🏼
⏸ - 16.07.2020!
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
Ag91 gratulacje ciazy.💝
Porozmawiaj z pracodawca czy da sie pracowac z domu. Moj maz do konca roku pracuje z domu, jego firma idzie z tym na reke, wiec moze i twoj pojdzie.
Dziewczyny czy ktoras z was wie cokolwiek o szpitalu polozniczym St Mary's?Ag91 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Ag91 gratulacje ciazy.💝
Porozmawiaj z pracodawca czy da sie pracowac z domu. Moj maz do konca roku pracuje z domu, jego firma idzie z tym na reke, wiec moze i twoj pojdzie.
Dziewczyny czy ktoras z was wie cokolwiek o szpitalu polozniczym St Mary's?
Dzięki! ide prywatnie do lekarza w piątek, żeby wszystko potwierdzić. Jutro zaczynam 6 tydzien. Z tego co czytałam to oni wczesnej ciąży w UK zabardzo nie uznają..i to mi się nie podoba, zastanawiam się czy nie wrócić do Polski bo chyba tam bede mogła mieć więcej badań i USG.. jakoś wydaje mi się ze w PL bede spokojniejsza.. tez nie wiem co powiedzieć w pracy bo kontrakt mi się kończy pod koniec sierpnia i będą się pytać czy chce przedłużać.. nie wiem co robic:(👩🏻🧔🏼
⏸ - 16.07.2020!
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021!