X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Angli
Odpowiedz

Staraczki z Angli

Oceń ten wątek:
  • SerLucy Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag91 wrote:
    Dzięki!:) ide prywatnie do lekarza w piątek, żeby wszystko potwierdzić. Jutro zaczynam 6 tydzien. Z tego co czytałam to oni wczesnej ciąży w UK zabardzo nie uznają..i to mi się nie podoba, zastanawiam się czy nie wrócić do Polski bo chyba tam bede mogła mieć więcej badań i USG.. jakoś wydaje mi się ze w PL bede spokojniejsza.. tez nie wiem co powiedzieć w pracy bo kontrakt mi się kończy pod koniec sierpnia i będą się pytać czy chce przedłużać.. nie wiem co robic:(

Hej Ag91 jesteś już po wizycie ? Jak tam u Ciebie ? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 12:19

• Ag91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam! Lekarz powiedział ze wszystko jest w porządku, ciąża ma 5 tygodni i 2 dni w tej chwili, jest pęcherzyk 8,8 mm tylko nie widać jeszcze zarodka, za tydzień mam znowu wizytę żeby zobaczyć już serduszko:) trzymajcie kciuki żeby wszystko było w porządku. Zapytałam tez o lot samolotem, bo mam bilety do Polski na za dwa tygodnie i powiedział ze mogę lecieć tylko muszę o siebie dbać i dużo pic :)

👩🏻🧔🏼
    Ja: 29 lat
    Biore: Pregnacare max
    Starania od pazdziernika 2019 roku
    ⏸ - 16.07.2020!
    🔮24.07. 2020 pęcherzyk 8,8 mm
    ♥️ 31.07 jest serduszko
    🤱🏻- marzec 2021!
  • SerLucy Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ! Ekstra, że wszystko w porządku, jak usłyszysz za tydzień serduszko to będzie fajne przeżycie napewno🙂 kciuki oczywiście ściskam ✊ Zazdroszczę lotu do Polski, tęsknię za krajem i rodziną, ale muszę do września jeszcze poczekać 😁 A jak się czujesz ?

Ag91 lubi tę wiadomość

• Ag91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest w porządku:) mam nadzieje ze już będzie zarodek widoczny za tydzien to bede spokojniejsza:) lece do Polski na tydzień i wtedy powiem rodzicom:) pewnie się bardzo ucieszą, już się nie mogę doczekać!:) w pracy na razie nie mówiłam i chyba poczekam jeszcze z conajmniej tydzień:) jeśli chodzi o samopoczucie to całkiem niezle:) jestem tylko zmęczona, biust odczuwam ze się zwiększył, brzuch mnie czasem pobolewa ale to sporadycznie już, czasem mam mdłości ale nie wymiotowałam jeszcze:) to tak mniej więcej:)

SerLucy lubi tę wiadomość

👩🏻🧔🏼
    ⏸ - 16.07.2020!
    ♥️ 31.07 jest serduszko
    🤱🏻- marzec 2021!
  • SerLucy Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O będziesz miała okazję zrobić to osobiscie, napewno będzie radość ☺️ A jak podejście lekarza, pytałaś o ewentualne zwolnienie ? 🙂

• Ag91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje:) Na razie jeszcze nie pytałam, myśle ze wspomnę w przyszły piątek o zwolnieniu :)

👩🏻🧔🏼
    ⏸ - 16.07.2020!
    ♥️ 31.07 jest serduszko
    🤱🏻- marzec 2021!
  • SerLucy Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, pytam bo sama jestem ciekawa i tak na przyszłość jakby nam się udało z dzidziusiem🙂 Jeśli jednak zdecydujesz się pracowac, to pamietaj, że pracodawca też jest zobowiązany do zapewnienia Ci odpowiednich warunków pracy, tak aby była bezpieczna dla Ciebie i dzidziusia, może byłaby możliwość kontynuowania pracy z domu 🙂 Także kciuki za usłyszane serduszko na następnej wizycie i dbajcie o siebie 💚

Ag91 lubi tę wiadomość

• Ag91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SerLucy wrote:
    Rozumiem, pytam bo sama jestem ciekawa i tak na przyszłość jakby nam się udało z dzidziusiem🙂 Jeśli jednak zdecydujesz się pracowac, to pamietaj, że pracodawca też jest zobowiązany do zapewnienia Ci odpowiednich warunków pracy, tak aby była bezpieczna dla Ciebie i dzidziusia, może byłaby możliwość kontynuowania pracy z domu 🙂 Także kciuki za usłyszane serduszko na następnej wizycie i dbajcie o siebie 💚

Bede dawać znac:) w pracy powiem jak bede miała potwierdzenie ze jest serduszko:) czyli możliwe ze w przyszły poniedziałek, bo wizytę mam w piątek po pracy. Jeśli chodzi o te warunki to się zgadzam, powinni mi zapewnić jak najlepsze warunki i myśle ze praca z domu to dla mnie jedyna opcja w tym momencie:) dziekuje♥️

👩🏻🧔🏼
    ⏸ - 16.07.2020!
    ♥️ 31.07 jest serduszko
    🤱🏻- marzec 2021!
  • Ag91 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Byłam wczoraj na usg, jest ♥️ ! W pracy na razie powiedziałam koleżance i mi doradziła ze mam na razie nie informowac pracodawcy bo mam jeszcze czas i zasugerowała ze różnie może być jak się dowiedzą o moim stanie. Generalnie za tydzień lece do Polski i wtedy prawdopodobnie zrobię badania z krwi. Coraz bardziej się zastanawiam czy nie wrócić do Polski na dłużej, myśle ze wszystko się okaże w najbliższych tygodniach:)

👩🏻🧔🏼
    ⏸ - 16.07.2020!
    ♥️ 31.07 jest serduszko
    🤱🏻- marzec 2021!
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ