Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki z Białegostoku
Odpowiedz

staraczki z Białegostoku

Oceń ten wątek:
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog to super wieści;) trzymam kciuki;)

MalPog lubi tę wiadomość

thgfs65g0z0leut3.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Chatte :) Jak u Ciebie sytuacja? Uporałaś się z choróbskami? Testujesz w tym cyklu?

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja czytam i czytam i się załamuje; u mnie po odstawieniu anty (anty miałam na torbiel) nie miałam ani jedej OVU :(

muszę schudnąć najwpierw ale ciągle mi nie po drodze, zajadam chyba stresy :-/

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Etom Znajoma

Wysłany: 11 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog u Wasilewskiego leczymy się od listopada porobilismy wszystkie badania wyszla ureoplazma pomógł antybiotyk wiec zalecił laparo+histero u Tomaszewskiego.Robiłam 8 marca był zrost i polip i kazał się brać do roboty bo wszystko gra.Po wyjsciu z kliniki bylam w Wasilewskiego i kazał robić swoje,jak nie wyjdzie 2 cykle to znów do niego.Na wizytę kontrolną poszlam do Tomaszewskiego 21kwietnia i powiedział że jest książkowo ale 26dostałam okres i znów starania.Już powoli przerasta mnie to wszystko.Jest dobrze a ciazy brak.Pozdrawiam

Etom
  • monia10291 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etom wrote:
    MalPog u Wasilewskiego leczymy się od listopada porobilismy wszystkie badania wyszla ureoplazma pomógł antybiotyk wiec zalecił laparo+histero u Tomaszewskiego.Robiłam 8 marca był zrost i polip i kazał się brać do roboty bo wszystko gra.Po wyjsciu z kliniki bylam w Wasilewskiego i kazał robić swoje,jak nie wyjdzie 2 cykle to znów do niego.Na wizytę kontrolną poszlam do Tomaszewskiego 21kwietnia i powiedział że jest książkowo ale 26dostałam okres i znów starania.Już powoli przerasta mnie to wszystko.Jest dobrze a ciazy A
    A jak z twoim jajowodami? Były drożne czy drożność uzyskano po laparoskopii? Tomaszewski nie mówił że po jakimś czasie trzeba ponownie udrażniać? Byłam dziś u swojego miejscowego gina i po usg powiedział że nie widzi jajowodów co może oznaczać że znowu zarosły i trzeba by je jeszcze raz sprawdzić. I tak myślę że pojadę w czerwcu do Tomaszewskiego niech on to oceni ale podłamałam się. Jak to będzie w kółko wracać to nie pozostaje nic innego jak in vitro

03.2015 - początek starań
    13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
    Czekamy na efekty
  • Etom Znajoma

Wysłany: 11 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia10291 wrote:
    Etom wrote:
    MalPog u Wasilewskiego leczymy się od listopada porobilismy wszystkie badania wyszla ureoplazma pomógł antybiotyk wiec zalecił laparo+histero u Tomaszewskiego.Robiłam 8 marca był zrost i polip i kazał się brać do roboty bo wszystko gra.Po wyjsciu z kliniki bylam w Wasilewskiego i kazał robić swoje,jak nie wyjdzie 2 cykle to znów do niego.Na wizytę kontrolną poszlam do Tomaszewskiego 21kwietnia i powiedział że jest książkowo ale 26dostałam okres i znów starania.Już powoli przerasta mnie to wszystko.Jest dobrze a ciazy A
    A jak z twoim jajowodami? Były drożne czy drożność uzyskano po laparoskopii? Tomaszewski nie mówił że po jakimś czasie trzeba ponownie udrażniać? Byłam dziś u swojego miejscowego gina i po usg powiedział że nie widzi jajowodów co może oznaczać że znowu zarosły i trzeba by je jeszcze raz sprawdzić. I tak myślę że pojadę w czerwcu do Tomaszewskiego niech on to oceni ale podłamałam się. Jak to będzie w kółko wracać to nie pozostaje nic innego jak in vitro
    Tomaszewski powiedział że wszystko jest drożne

Etom
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog u mnie na razie jest koniec 5 dnia od odstawienia duphastonu i @ nie ma... Zawsze jak dostawałam duphaston na wywołanie to miałam brac przez 5 dni po 2 tabletki i teraz tez tak zrobiłam a wczoraj przeglądając wyniki z ostatniej wizyty znalazłam karteczkę na ktorej lekarka mi napisała ze mam go brac przez 10 dni po 1 tabletce... Troche sie wystraszyłam ze przez to moze byc cos nie tak:( Brałam go od 20 dnia cyklu bo 16 byłam na monitoringu i pęcherzyk miał 22 mm i miał pęknąć na dniach. Myślicie że powinnam normalnie dostać okres po odstawieniu duphastonu jesli nie jestem w ciąży? Test chce zrobic w sobote bo to dopiero bedzie miedzy 12 a 14 dniem od owulacji.

thgfs65g0z0leut3.png
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Dziewczyny a ja czytam i czytam i się załamuje; u mnie po odstawieniu anty (anty miałam na torbiel) nie miałam ani jedej OVU :(

muszę schudnąć najwpierw ale ciągle mi nie po drodze, zajadam chyba stresy :-/

Nie martw się;) jeżeli to jest jedyny problem to sa leki na pobudzenie owulacji. Ja w tym cyklu brałam clostilbegyt i wyrósł mi ładny pęcherzyk a sama od września nie miałam owulacji;)

MalPog, Marikita lubią tę wiadomość

thgfs65g0z0leut3.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    MalPog u mnie na razie jest koniec 5 dnia od odstawienia duphastonu i @ nie ma... Zawsze jak dostawałam duphaston na wywołanie to miałam brac przez 5 dni po 2 tabletki i teraz tez tak zrobiłam a wczoraj przeglądając wyniki z ostatniej wizyty znalazłam karteczkę na ktorej lekarka mi napisała ze mam go brac przez 10 dni po 1 tabletce... Troche sie wystraszyłam ze przez to moze byc cos nie tak:( Brałam go od 20 dnia cyklu bo 16 byłam na monitoringu i pęcherzyk miał 22 mm i miał pęknąć na dniach. Myślicie że powinnam normalnie dostać okres po odstawieniu duphastonu jesli nie jestem w ciąży? Test chce zrobic w sobote bo to dopiero bedzie miedzy 12 a 14 dniem od owulacji.

Chatte nie wiem jak u Ciebie, ale ja jak brałam dupka to miałam go zażywać od 16 do 25 dc. Teraz od Tomaszewskiego dostałam inny lek z progesteronem i mam zażywać tak samo (10 dni x 1 tab. 2x dziennie). Ale ja dostałam te leki na podkręcenie ciałka żółtego, a nie wywołanie @. @ przychodziła do mnie 2 dni po odstawieniu leku. Jak @ nie przyjdzie, to zrób test w weekend i będzie wszystko jasne. Mam nadzieję, że zobaczysz dwie grubaśne kreski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 21:49

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

• MalPog Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etom wrote:
    Tomaszewski powiedział że wszystko jest drożne

Etom owulkę masz normalnie? Miałaś monitoring? Jakieś wspomaganie? Pamiętaj, że zdrowe pary, które teoretycznie nie mają żadnych problemów z zajściem, mają tylko 20% szans na ciążę w 1 cyklu. Więc statystycznie jak wszystko jest ok, to powinno się udać max. za 6 razem. Wiem, że to marne pocieszenie i to tylko statystyki, ale póki co to mi daje jakąś nadzieję. Bądź dobrej myśli, macie jeszcze trochę czasu, w końcu się uda :*

55c44e79ce.png

• MalPog Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia10291 wrote:
    Byłam dziś u swojego miejscowego gina i po usg powiedział że nie widzi jajowodów co może oznaczać że znowu zarosły i trzeba by je jeszcze raz sprawdzić. I tak myślę że pojadę w czerwcu do Tomaszewskiego niech on to oceni ale podłamałam się. Jak to będzie w kółko wracać to nie pozostaje nic innego jak in vitro

Monia jestem w szoku. Jak to nie widzi jajowodów? A kiedykolwiek widział? Nie przypominam sobie żadnej wizyty, na której lekarz mówił mi coś o jajowodach i ich ewentualnej obecności, bądź nie. Poza sonohsg, ale to wiadomo. Nawet jak przed laparo miałam robione szczegółowe usg dołączone do skierowania do szpitala, to gin nie pisała nic o jajowodach (specjalnie sprawdziłam opis usg). Jedź do Tomaszewskiego, on ma super sprzęt do usg w 3D, myślę, że będzie w stanie to sprawdzić.

55c44e79ce.png

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobie chyba jutro rano bo nie wytrzymam... Ale mam przeczucie ze nic nie wyjdzie a okres nie pojawia sie dlatego ze zle brałam ten duphaston i nie zadziałał tak jak trzeba:(

Marikita lubi tę wiadomość

thgfs65g0z0leut3.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Test zrobie chyba jutro rano bo nie wytrzymam... Ale mam przeczucie ze nic nie wyjdzie a okres nie pojawia sie dlatego ze zle brałam ten duphaston i nie zadziałał tak jak trzeba:(

trzymam kciuki :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zrobiłam test rano ale wyszedł negatywny... Poczekam do poniedziałku i zobacze co sie bedzie działo. A czy możliwe jest ze jesli pęcherzyk nie pękł i przekształcił sie w torbiel to @ nie przyjdzie? Cały czas bolą mnie piersi i dziwnie sie czuje wiec jesli to nie ciąża to chyba jakies choróbsko:( bo zawsze dostawałam okres po duphastonie na 3 dzien po odstawieniu...

thgfs65g0z0leut3.png

Wysłany: 12 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Monia jestem w szoku. Jak to nie widzi jajowodów? A kiedykolwiek widział? Nie przypominam sobie żadnej wizyty, na której lekarz mówił mi coś o jajowodach i ich ewentualnej obecności, bądź nie. Poza sonohsg, ale to wiadomo. Nawet jak przed laparo miałam robione szczegółowe usg dołączone do skierowania do szpitala, to gin nie pisała nic o jajowodach (specjalnie sprawdziłam opis usg). Jedź do Tomaszewskiego, on ma super sprzęt do usg w 3D, myślę, że będzie w stanie to sprawdzić.
    Taki mam zamiar w czerwcu. Brakuje mi już cierpliwość w tych staraniach. Jak śledzę losy dziewczyn po laparoskopii to zachodzą w 1-2 cyklu A u mnie cisza więc zaczynam panikować :-( zresztą myślę że mnie rozumiesz

Czekamy na efekty

Wysłany: 12 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Kochane zrobiłam test rano ale wyszedł negatywny... Poczekam do poniedziałku i zobacze co sie bedzie działo. A czy możliwe jest ze jesli pęcherzyk nie pękł i przekształcił sie w torbiel to @ nie przyjdzie? Cały czas bolą mnie piersi i dziwnie sie czuje wiec jesli to nie ciąża to chyba jakies choróbsko:( bo zawsze dostawałam okres po duphastonie na 3 dzien po odstawieniu...
    Ja biorę luttagen i ostatnio miałam tak że po odstawieniu dostałam okres po 5 dniach. Zazwyczaj po 3 więc narobiłam sobie nadziei że to ciąża ale test je rozwiał:-( skoro nie ciąża to gdzie moja@ zaczęłam panikować że rozregulował mi się cykl. Na szczęście w końcu dostałam okres. Może zrób betę. Ona prawdę Ci powie. Czasem testy długo wychodzą negatywnie mimo ciąży czego bardzo Ci życzę :-)

Czekamy na efekty
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie betę ale dopiero w poniedziałek wtedy juz bedzie wynik wiarygodny na 100% . Dzieki kochana za dobre słowo bo juz zaczynam panikować nie tyle ze brak ciąży ale ze znów coś nie tak z jajnikami:( Dam znac w ponoedzialek chyba ze wczesniej przyjdzie @;)

thgfs65g0z0leut3.png
  • Etom Znajoma

Wysłany: 12 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Etom owulkę masz normalnie? Miałaś monitoring? Jakieś wspomaganie? Pamiętaj, że zdrowe pary, które teoretycznie nie mają żadnych problemów z zajściem, mają tylko 20% szans na ciążę w 1 cyklu. Więc statystycznie jak wszystko jest ok, to powinno się udać max. za 6 razem. Wiem, że to marne pocieszenie i to tylko statystyki, ale póki co to mi daje jakąś nadzieję. Bądź dobrej myśli, macie jeszcze trochę czasu, w końcu się uda :*

Monitoringu nie miałam,moje obserwacje śluzu i temp.pokrywały się się na wizytach u WASILEWSKIEGO i stwierdzał że owulacja była.Mam tylko brac wit C D3 i od 3 dnia po owulacji luteine.Tomaszewski powiedział że po laparoskopii daje do 6 miesięcy,a wasilewski kazał się zgłosić w 3 cyklu.Mamy jeszcze czas ale każdy stracony miesiąc daje się we znaki :-(

Etom
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:

Chatte ból piersi może być po dupku. Mi bardzo dokuczały, samopoczucie miałam po nim tragiczne :/ Na test mogło być jeszcze za wcześnie.. Pozostaje beta, albo ponowny test w pon. Oby to była fasolinka!

55c44e79ce.png

• MalPog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia10291 wrote:
    Taki mam zamiar w czerwcu. Brakuje mi już cierpliwość w tych staraniach. Jak śledzę losy dziewczyn po laparoskopii to zachodzą w 1-2 cyklu A u mnie cisza więc zaczynam panikować :-( zresztą myślę że mnie rozumiesz

Rozumiem Cię Monia, to cholernie trudne chwile :( Ciągłe poczucie niesprawiedliwości, że innym parom przychodzi to z taką łatwością, a my wkładamy w to całą swoją energię, staramy się, dbamy o siebie, czekamy jak na cud i mimo to nam się nie udaje... Najtrudniejsze w tym wszystkim jest to, że nie mamy zbyt wielkiego wpływu na to kiedy nam się uda... Pozostaje nam mieć nadzieję, że będzie to szybciej niż później. Wiara czyni cuda i wierzę, że wszystkie doczekamy się w końcu naszych fasolinek :)

monia10291 lubi tę wiadomość

55c44e79ce.png

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ