X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne staraczki z Białegostoku
Odpowiedz

staraczki z Białegostoku

Oceń ten wątek:
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malpiszon przyszedł :( Ciężko mi dziś :( Tracę zapał do starań, jestem zła na wszystko i chcę to rzucić w cholerę... Może jutro będzie lepiej...

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • monia10291 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Malpiszon przyszedł :( Ciężko mi dziś :( Tracę zapał do starań, jestem zła na wszystko i chcę to rzucić w cholerę... Może jutro będzie lepiej...
    Widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji. Zaraz zakończę 3 cs po laparoskopii i nadal nic. Zaczynam świrować. Zapisałam się na wizytę do Tomaszewskiego w czerwcu. Niech mi coś doradzi. Dziś też mega dołek U mnie także rozumiem Cię doskonale ale cóż jak to mówią nowy cykl nowe szanse i nadzieje i huśtawka nastrojów. Trzymaj się

03.2015 - początek starań
    13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
    Czekamy na efekty
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Monia... Nikt nie zrozumie nas lepiej niż my siebie. Złapałam dziś głębokiego doła i kończę ten dzień z nadzieją, że jutro będzie lepiej. Tak jak piszesz, przed nami kolejna huśtawka nastrojów w nowym cyklu. Nieustannie trzymam za Ciebie kciuki.

monia10291 lubi tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

• Marikita Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    ściskam mocno !!!!

MalPog lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Etom Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia10291 wrote:
    Widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji. Zaraz zakończę 3 cs po laparoskopii i nadal nic. Zaczynam świrować. Zapisałam się na wizytę do Tomaszewskiego w czerwcu. Niech mi coś doradzi. Dziś też mega dołek U mnie także rozumiem Cię doskonale ale cóż jak to mówią nowy cykl nowe szanse i nadzieje i huśtawka nastrojów. Trzymaj się
    To dziewczyny ja dołańczam do Was też 3 cykl po laparo.Miało być cudownie i dalej nic.Zdurnieć już można z tym wszystkim :-(

Etom

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etom wrote:
    To dziewczyny ja dołańczam do Was też 3 cykl po laparo.Miało być cudownie i dalej nic.Zdurnieć już można z tym wszystkim :-(
    No właśnie. Tyle nadziei narobił mi lekarz i co cykl coraz większe rozczarowanie A wręcz załamanie w moim przypadku. Dziś dopiero złapałam jakąś równowagę bo od paru dni wstaję z łzami w oczach :'(

Czekamy na efekty
  • Etom Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia10291 wrote:
    No właśnie. Tyle nadziei narobił mi lekarz i co cykl coraz większe rozczarowanie A wręcz załamanie w moim przypadku. Dziś dopiero złapałam jakąś równowagę bo od paru dni wstaję z łzami w oczach :'(
    Kochana,wiem o czym mówisz,a jeszcze dzisiaj sąsiad ,,a czemu wy nie macie dzieci,, no kurde przyszłam do domu i się poryczałam no czemu ?

Etom

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet nie owijam w bawełnę. Mowię jak jest, że być może nigdy nie będziemy mieli i jest mi lepiej bez tego kręcenia

Czekamy na efekty
  • Etom Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację,ale są takie dni gdy takie pytania bardzo bolą,jednego dnia masz to gdzieś ,a drugiego grozi to morderstwem.

Etom

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Byłam wczoraj U dr Tomaszewskiego żeby mi powiedział co mam dalej robić bo już mija pół roku od laparoskopii i nadal nic nie drgnęło i powiem szczerze że jestem skołowana i odrobinę rozczarowana. Jego główna rada to żebym schudła i wykluczyła całkowicie cukier i gluten też mogę. Hmm tylko że ja gruba nie jestem. 56 kg przy 160 cm to chyba nie nadwaga? Stwierdził że mam za dużo tłuszczu na brzuchu i to mi psuje hormony i jakość owulacji. Po 3 mcach diety mam się zgłosić i wtedy ponownie histeroskopia żeby sprawdzić drożność. I tak na tą złotą radę poszła spora kasa bez gwarancji sukcesu. I weź tu się nie łam :-(i

Czekamy na efekty
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monia10291 strasznie Ci współczuję :-(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Markita.A co u Ciebie?

Czekamy na efekty
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia przeczytałam co napisałaś i sama się wkurzyłam :/ Na tym zakończył diagnozę? Dieta i czekać kolejne miesiące? Żadnego sprawdzania hormonów? Podkręcania owulacji? Nic? Przypomnij proszę: badaliście Twojego męża? Jak jego armia? Było ok?

55c44e79ce.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mój mąż był badany kilka razy i zawsze ok. Owulacje mam swoje, hormony niby w normie oprócz progesteronu który wynosi ok 13-14 7 dni po owulacji i na to przepisał mi luteinę choć wcześniej brałam luttagen no i za jakieś 3 miesiące mam schudnąć i zgłosić się przed ovu i jeszcze raz histeroskopia z badaniem drożności. Myślicie że mimo naturalnej owulacji powinnam ją jakoś podkręcić? MalPog co u Ciebie? Pytam bo jesteśmy w podobnej sytuacji. Leczysz się u niego?

Czekamy na efekty

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem do kogo się udać żeby pomógł

Czekamy na efekty
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mocno Cię tulę :* Kurcze, wiem o przeżywasz. Najbardziej wkurzający jest ten stan zawieszenia :/ Jeśli masz swoje owulki 8 u męża też ok, to na siłę nie ma co podkręcać. Może rzeczywiście potrzebujecie czasu. Choć powiem Ci szczerze, że wkurza mnie każdy zmarnowany cykl, podejrzewam, że masz podobnie.

Ja jestem w 3 cyklu po laparo. Drugi cykl biorę Luttagen, o dziwo nie dokucza mi za bardzo w tym cyklu. Zobaczymy pod koniec miesiąca. Póki co jestem w tym półrocznym etapie "prób naturalnych", który Ty właśnie skończyłaś. Boję się, że u mnie bedzie tak samo. Ze 6 mies. będziemy próbować i nie będzie dalszej diagnozy :/

55c44e79ce.png

• MalPog Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myślałaś, żeby skonstować się gdzieś indziej? My mamy plan, że jak po 6 nieudanych mies. nie dostaniemy żadnej konkretnej diagnozy i planu działania, to wracamy do Kriobanku. Mam nadzieję, że taka opcja nie będzie konieczna, ale plan jest...

Marikita lubi tę wiadomość

55c44e79ce.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dawno mnie tu nie było.
    Jestem po transferze w Kriobanku w ramach badań klinicznych.
    8 dpt kazali mi się zgłosić na badanie HCG. Beta 87 :D
    Badanie mam powtórzyć w poniedziałek... mam nadzieję, że urośnie bardzo dużo ;)

MalPog, monia10291, Marikita lubią tę wiadomość

• MalPog Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Between :) Świetne wiadomości, trzymam kciuki za duży przyrost i już cichutko gratuluję. Możesz napisać jak dokładnie wyglądała cała procedura? Jak się przygotowuje, jakie badania? Dużo Was to kosztowało przy badaniach klinicznych? Może być na priv :) Nam w Kriobanku dr też proponowała skorzystanie z tej opcji, ale póki co próbujemy naturalnie.

55c44e79ce.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog drukuje priv. U którego lekarza w Krio się leczylaś?

MalPog lubi tę wiadomość

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ